Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

72Bestede uren

10Beoordeelde onderzoeken

172Verzamelde opmerkingen

Een mechanisch toetsenbord is een soort computertoetsenbord dat voor elke toets afzonderlijke schakelaars gebruikt. De schakelaar bepaalt het gevoel en het geluid als je erop drukt, en ook hoeveel kracht er nodig is om hem te activeren. Mechanische toetsenborden genieten vaak de voorkeur van gamers omdat ze meer tactiele feedback bieden dan de traditionele rubber-dome toetsenborden dat doen. Ze zijn ook meestal beter gebouwd met steviger materialen en hebben een langere levensduur (tot meer dan 50 miljoen toetsaanslagen).
Beste Mechanisch toetsenbord: Onze selectie

Mambasnake Mechanisch Toetsenbord

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek het MAMBASNAKE mechanisch toetsenbord, speciaal ontworpen voor al uw behoeften, of u nu thuis werkt, op kantoor, tijdens zakenreizen of gewoon voor uw eigen plezier. Profiteer van het ultracompacte ontwerp met 98 toetsen en number key, waardoor dit toetsenbord perfect is voor elke omgeving en gemakkelijk mee te nemen. U zult nooit meer vermoeid raken dankzij de ergonomisch ontworpen toetsenhoogte en de rode schakelaars, die een levensduur van 50 miljoen keer en stille toetsaanslagen bieden.

Logitech G Mechanisch Toetsenbord

Ontdek het ultieme mechanische toetsenbord met de Logitech G815. De innovatieve, hoogwaardige toetsschakelaars bieden u uitzonderlijke snelheid, nauwkeurigheid en prestaties. Met een hoogte die twee keer zo laag is als de traditionele mechanische schakelaars, zult u versteld staan van het reactievermogen en het comfort bij het typen.

Redragon Mechanisch Toetsenbord

Geniet van de hot-swappable Red switches, de meest stille mechanische schakelaar die er bestaat. Met zijn lineaire en zachte toetsreizen registreert elke klik eenvoudig en nauwkeurig, en wisselt u eenvoudig met andere Redragon-switches. Dankzij het robuuste en duurzame ontwerp is het gemaakt om lang mee te gaan, met een vermogen van maar liefst 50 miljoen toetsaanslagen.

Roccat Mechanisch Toetsenbord

Ontdek het ROCCAT mechanisch toetsenbord, uw ultieme metgezel voor een ongeëvenaarde spelervaring. U zult versteld staan van de innovatieve ROCCAT Titan switches: tactiele, stille en soepele mechanische schakelaars met een uniek design en gereduceerde toetsdoppen. Geniet van een snellere reactiviteit dankzij de 1,8 mm voorloopweg en verminderde kloktijd.

Mechanisch toetsenbord: Vaak gestelde vragen

Welke soorten mechanisch toetsenbord zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten mechanische toetsenborden, maar de meest gangbare zijn Cherry MX en Topre. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is het beste om ze zelf uit te proberen voor je een beslissing neemt.

Er zijn veel factoren die een goed mechanisch toetsenbord bepalen. De belangrijkste factor is de schakelaars die er in gebruikt worden, gevolgd door de bouwkwaliteit en de esthetiek. Andere dingen zoals toetskappen, achtergrondverlichting enz. spelen ook een belangrijke rol, maar ze zijn niet zo kritisch voor je ervaring met het bord als wat we hierboven vermeldden.

Wie moet een mechanisch toetsenbord gebruiken?

Iedereen die veel typt. Als je op school zit, aan het werk bent of gewoon graag typt, dan is dit toetsenbord iets voor jou. Het helpt carpaal tunnel syndroom en andere repetitieve stress blessures voorkomen die kunnen ontstaan door de hele dag te typen. De voelbare feedback van de toetsen maakt het gemakkelijker om te weten wanneer je vingers elke toets raken, zodat er ook geen letters meer gemist worden of typfouten gemaakt worden.

Op basis van welke criteria moet je een Mechanisch toetsenbord kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden als je een mechanisch toetsenbord koopt. De belangrijkste factor is het schakeltype, want dat bepaalt hoe je je toetsenbord gebruikt en wat voor type-ervaring je eruit haalt. Andere kenmerken zoals toetskappen, achtergrondverlichting of zelfs polssteunen kunnen leuke toevoegingen zijn, maar moeten niet gebruikt worden als beslissende factoren voor de aankoop van een nieuw bord. Probeer zo mogelijk eerst voordat je koopt.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je mechanische toetsenborden vergelijkt. Het eerste zijn de schakelaars, die we hierboven al uitvoerig besproken hebben. Vervolgens zijn er de toetskappen – sommige kun je gemakkelijk verwijderen en vervangen door aangepaste, als je je toetsenbord wilt laten opvallen of er gewoon iets comfortabelers op wilt hebben (ik gebruik bijvoorbeeld DSA PBT kappen). Dan is er ook nog achtergrondverlichting – veel borden bieden tegenwoordig deze functie, maar ze doen het niet allemaal goed genoeg, dus ga na hoe goed hun uitvoering is voor je er een koopt. En tenslotte zijn er nog andere voorzieningen zoals polssteunen en USB doorgeefpoorten die van pas kunnen komen, afhankelijk van waar je je bord precies voor wilt gebruiken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een mechanisch toetsenbord?

Voordelen

Mechanische toetsenborden zijn de beste keuze voor zowel typisten als gamers. Ze bieden een meer tactiele respons, waardoor je sneller kunt typen met minder inspanning dan standaard toetsenborden met membraan. De mechanische schakelaars geven ook een hoorbare klik die bij de meeste andere soorten toetsenborden ontbreekt, waardoor je gemakkelijker weet wanneer elke toetsaanslag door je computer geregistreerd is. Dit kan handig zijn bij spellen waar timing kritisch is (zoals first person shooters). Tenslotte zijn ze door hun duurzaamheid en betrouwbaarheid in de loop van de tijd een uitstekende keuze voor kantooromgevingen of andere plaatsen waar ze dagelijks intensief gebruikt worden.

Nadelen

Het grootste nadeel van een mechanisch toetsenbord is het lawaai. Mechanische toetsenborden zijn luider dan de meeste andere soorten toetsenborden, en sommige mensen vinden dat ze te luid kunnen zijn voor hun behoeften. Omdat er tegenwoordig zo veel verschillende schakelaars op de markt zijn, kan het ook moeilijk zijn er een te kiezen die je het prettigst vindt. Sommige mensen vinden ook niet prettig hoe zwaar mechanische toetsenborden vaak aanvoelen in vergelijking met membraan-gebaseerde modellen of zelfs laptops/tablets die helemaal geen toetsen hebben.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Logitech G
  • Logitech G
  • Logitech G

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Mechanisch toetsenbord in onze review kost ongeveer 35 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 220 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies