Laatst bijgewerkt: 19-05-2022

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

50Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

123Verzamelde opmerkingen

Een microfoonstandaard is een toestel dat gebruikt wordt om microfoons vast te houden. Hij bestaat uit een verzwaarde basis en een rechtopstaande steun die in hoogte versteld kan worden, zodat de gebruiker de microfoon in elke gewenste hoek of op elke gewenste afstand van zijn mond kan plaatsen. Het meest gebruikelijke type microfoonstandaard heeft twee telescopische buizen (een verticale, een horizontale) die door een juk met drie poten aan elkaar verbonden zijn voor stabiliteit als ze horizontaal uitgeschoven zijn. Wanneer hij niet gebruikt wordt klapt hij in zichzelf zodat hij minder plaats inneemt op het podium of achter je lessenaar.
Microfoonstandaard: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste Microfoonstandaard: Onze selectie

De Ohuhu Desktop Microfoonstandaard: De perfecte manier om geweldige audio te krijgen

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De Ohuhu Desktop Microfoonstandaard is de perfecte manier om geweldige audio te krijgen zonder al het gedoe. De metalen voet is stabiel en anti-slip, dus je hoeft niet bang te zijn dat je microfoonstandaard rondschuift of lawaai maakt. De verstelbare hoogte betekent dat je altijd de perfecte afstand tot je stem kunt vinden, en de 180 graden verstelbare klem betekent dat je je microfoon kunt draaien zoals je wilt. Het veelzijdige ontwerp maakt hem ook compatibel met een ruime keuze aan audio-apparatuur, zodat je hem voor alles kunt gebruiken, van videoconferenties tot podcasts.

2-in-1 Microfoonstandaard en Telefoonhouder met 360 graden Zwenkarm

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De goede keuze voor je microfoonstatief is het perfecte pakket dat alles bevat wat je nodig hebt voor een geweldige opname. De duurzame armenset is gemaakt van staal met supersterke veren en een ABS plastic clip schokdemper houder, waardoor hij stevig is en lang meegaat. De 2-in-1 uitvoering combineert een microfoonstandaard met een telefoonhouder, en hij wordt geleverd met een 3/8″ tot 5/8″ schroefadapter om hem compatibel te maken met de Blue Yeti of andere microfoons. Hij heeft ook een tafelbevestigingsclip en een verstelbare positioneringsschroef om hem gemakkelijk aan elk bureaublad tot 5,2 cm dik te bevestigen. Met de 360 graden draaibare arm kan de standaard tot 70 cm uitgeschoven worden, zodat hij ideaal is voor live uitzendingen, video-opnamen, voice-over werk, of familie-optredens. De bijgeleverde kabelbinders hebben een zelfborgende sluiting die gemakkelijk te gebruiken en zeer duurzaam is. Bovendien voorkomt de schokdempende microfoonhouder dat ongewenste trillingen je opnamen verpesten, terwijl het popfilter achtergrondruis elimineert voor heldere geluidskwaliteit

De perfecte microfoonstandaard voor elke zanger

Dit microfoonstatief is perfect voor iedereen die de hoogte naar eigen smaak wil kunnen instellen. Met een snelsluiting kan de hoogte van de microfoonhouder van het rek ingesteld worden van compact 64 cm tot 158 cm. Het hoogste punt kan 218 cm bereiken. Dit statief is ook zeer stabiel dankzij zijn driehoekige structuur en rubberen antislip voetjes. Hij wordt ook geleverd met een opbergtas die waterdicht en regenbestendig is.

Microfoonstandaard: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Microfoonstandaards zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee hoofdtypen microfoonstatieven. De eerste is het standaard microfoonstatief, dat zowel voor dynamische als condensatormicrofoons gebruikt kan worden. Dit type statief heeft een ronde basis met een in hoogte verstelbare stand, waarmee je je microfoon in elke gewenste hoek of op elke gewenste afstand van het op te nemen voorwerp kunt plaatsen. Het tweede type heet een boom arm en is speciaal ontworpen voor gebruik met condensatormicrofoons met een groot diafragma, zoals die in professionele opnamestudio’s voorkomen. Een boom arm bestaat uit één lange staaf die horizontaal naar buiten uitsteekt, zodat je je microfoon vrij kunt bewegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kabels te struikelen of er per ongeluk tegenaan te stoten als je je tijdens optredens op het podium verplaatst (wat schade kan veroorzaken).

Er zijn een paar dingen die bepalen of je een goed microfoonstatief hebt of niet. Het eerste waar je op moet letten is het type microfoonstatief, dat verderop op deze bladzijde uitvoeriger besproken wordt. Vervolgens moet je kijken naar de gewichtscapaciteit en het hoogte-instelbereik van je gekozen model. Tenslotte is het belangrijk rekening te houden met eventuele extra voorzieningen zoals schokdemping en andere accessoires die bij je aankoop inbegrepen zijn.

Wie moet een Microfoonstandaard gebruiken?

Iedereen die een microfoon gebruikt. Dit omvat zangers, sprekers en ieder ander die een microfoon moet gebruiken op het podium of in de studio.

Op basis van welke criteria moet je een Microfoonstandaard kopen?

De keuze van een Microfoonstandaard moet afhangen van de gebruiker, d.w.z. beroeps of amateur. Bovendien moet men rekening houden met het materiaal en de bouwkwaliteit van het statief, alvorens het te kopen.

Controleer de stabiliteit van de standaard. De Microfoonstandaard moet stabiel en duurzaam genoeg zijn om je microfoon vast te houden zonder bij gebruik om te vallen of te kantelen. Het is ook belangrijk dat hij een grote verscheidenheid aan microfoons kan dragen, dus als je thuis meer dan één type hebt, zorg dan dat ze ook op deze standaard passen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Microfoonstandaard?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een microfoonstandaard is dat hij de microfoon rechtop houdt. Dit zorgt voor een betere akoestiek en zorgt ervoor dat je stem duidelijk gehoord wordt door iedereen om je heen. Het helpt ook om de microfoon uit de weg te houden van mensen, zodat ze er niet per ongeluk tegenaan stoten of je apparatuur omstoten terwijl ze zich op het podium bewegen.

Nadelen

Microfoonstatieven zijn niet zo draagbaar als een microfoonstatief. Ze kunnen ook duurder zijn dan booms, en ze bieden niet dezelfde flexibiliteit in het plaatsen van je microfoon. Ook als je je op het podium moet verplaatsen of je microfoon om een of andere reden moet neerzetten terwijl je zingt (zoals bij een akoestische set), is dat veel gemakkelijker met een microfoonstandaard, want je laat gewoon het handvat los en hij blijft staan waar hij staat. Bij de meeste microfoonstandaards valt hij om zodra je het handvat loslaat van het feit dat je hem zelf of een ander vasthoudt.tenzij er iets is dat het uiteinde van de paal/arm ondersteunt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • GLEAM
  • RØDE
  • SAMSON

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Microfoonstandaard in onze review kost ongeveer 14 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 99 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies