Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

34Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

49Verzamelde opmerkingen

Om je mobiele telefoon altijd met batterij te houden, ook op plaatsen waar geen stopcontact is, is de beste draagbare oplader het ideale product.

Dit apparaat werkt als een mobiele batterij en stelt je in staat je smartphones en andere toestellen overal en zonder moeilijkheden op te laden. Dus, als dit is wat je zoekt, blijf dan lezen, want in dit artikel vertellen we je alles over dit voorwerp.
Belangrijk om te weten

  • De draagbare oplader kan behalve voor traditionele mobiele telefoons ook gebruikt worden voor het opladen van digitale camera’s, tablets en andere elektronische apparaten.
  • Hij is voorzien van een interne batterij, die stroom kan ontvangen en doorgeven via een USB kabel, en heeft verschillende capaciteiten.
  • Er zijn draagbare oplaadmodellen die snelladen bieden en de batterij van apparaten sneller kunnen opladen.

Beste mobiele telefoon: Onze selectie

Neoman Mobiele Telefoon

Ontdek de NeoMan mobiele telefoon, een meesterwerk in technologie en design, speciaal voor u ontworpen om uw dagelijkse leven te verrijken. Met zijn 4,5-inch IPS-display biedt deze dual simlockvrije smartphone niet alleen visuele topprestaties, maar ook een comfortabele grip voor een ongeziene ervaring die zowel opwinding als een schokeffect op technologisch vlak teweegbrengt.

Neoman Mobiele Telefoon

Dankzij de dual simkaart functionaliteit wisselt u flexibel tussen simkaarten, zodat u een perfect evenwicht behoudt tussen uw drukke werkleven en uw persoonlijke behoeften. En met de 5 MP dual camera legt u alle mooie momenten in uw leven vast in levendige kleuren en hoge helderheid.

Neoman Mobiele Telefoon

Dankzij het meer stabiele en soepele Android-besturingssysteem hebt u minder last van bugs dan bij nieuwere versies. Hierdoor wordt uw leven gemakkelijker gemaakt zonder gedoe met upgrades. Geniet van de schoonheid van foto’s dankzij de 5MP dual camera met een achterste camera van 5.0MP en een frontcamera van 2.0MP. De innovatieve technologie maakt foto’s bij weinig licht en helder licht duidelijker en realistischer, alsof u ze bekijkt met uw eigen ogen.

Oscal Mobiele Telefoon

Ontdek de OSCAL C60 mobiele telefoon zonder abonnement, die u voorziet van een soepel en snel gebruikerservaring dankzij het geoptimaliseerde Doke OS 2.1-systeem, gebaseerd op Android 11. U zult genieten van de vernieuwde symbolen, gebarennavigatie en andere visuele elementen, waardoor het totale visuele effect van uw mobiele telefoon coherent en consistenter wordt. Daarnaast verhoogt het AI-leervaardigheden van de telefoon de snelheid en efficiëntie van uw meest gebruikte apps.

Koopgids: alles wat je moet weten over de beste draagbare oplader

De draagbare oplader is een heel handig product om de batterij van elektronische apparaten op te laden als er geen stopcontacten in de buurt zijn. Er zijn echter veel twijfels over dit voorwerp en we zullen ze hieronder allemaal beantwoorden.

Na foto uma mão segurando um celular com a câmera aberta.

Met de draagbare oplader kun je je mobiele telefoon overal opladen. (Bron: Chelsia Qiao/ Unsplash)

Hoe werkt een draagbare oplader?

De draagbare oplader is een product dat heel eenvoudig werkt. In principe heeft hij binnenin een lithium batterij die de capaciteit heeft om lading te ontvangen en af te geven.

Op deze manier slaat de batterij, als hij opgeladen is, energie binnenin op. Deze energie is er verantwoordelijk voor dat dit apparaat andere apparaten kan opladen en geeft ze vrij via een USB kabel.

Het opladen van de batterij die in de draagbare oplader aanwezig is, gebeurt via een micro-USB kabel die bij dit product wordt geleverd. Deze kabel kan in een stopcontact of in een andere stroombron, zoals een computer of notebook, gestoken worden.

Power Bank is de naam waaronder draagbare opladers wereldwijd bekend werden. In het Portugees betekent deze term “powerbank”.

Bij welke apparaten kan de beste draagbare oplader gebruikt worden?

Iedereen weet dat powerbanks aangewezen zijn voor het opladen van mobiele telefoons, maar niet alleen deze apparaten kunnen ermee opgeladen worden.

In feite is dit een heel nuttig product voor allerlei elektronische apparaten. Hierdoor is het heel gewoon dat ze ook gebruikt worden voor tablets, Kindles, digitale camera’s, GPS’s en sommige van de krachtigste modellen zelfs voor laptops.

Hoeveel oplaadbeurten biedt een draagbare oplader?

Het aantal oplaadbeurten dat een draagbare oplader biedt varieert sterk van model tot model en wat ze onderscheidt is de batterijcapaciteit van het product.

Het is heel gewoon dat mensen denken dat je om dit getal te weten te komen alleen maar de batterijcapaciteit van de power bank hoeft te delen door de batterijcapaciteit van het op te laden apparaat.

Zo werkt het echter niet helemaal. Dit komt omdat tijdens het opladen gewoonlijk energie verloren gaat, d.w.z. de lader zal nooit 100% van zijn energie overdragen en deze gemiddelde waarde is meestal 60%.

Om dus precies te weten hoeveel oplaadbeurten de draagbare lader zal uitvoeren, moet je de volgende berekening doen: Capaciteit van de lader (mAh) x Capaciteit van de batterij van het op te laden apparaat (mAh).

Denk eraan dat je, om de capaciteit van de batterij van je elektronica te kennen, gewoon de informatie van de fabrikant raadpleegt.

Na foto uma mão de homem segurando um celular e um carregador portátil.

De draagbare opladers kunnen verschillende hoeveelheden lading voor de mobiele telefoon bieden. (Bron: Stanley Ng/ Pexels)

Wat is het verschil tussen een gewone draagbare oplader en een snellader?

De draagbare oplader kan op twee manieren werken: gewoon snelladen of snelladen.

Degenen die een gewone snellader bieden, doen er ongeveer even lang over om de batterij van je toestel op te laden als wanneer het in het stopcontact zou zitten. Dus als je telefoon er twee uur over doet om op te laden, duurt het met de powerbank ongeveer zo lang.

Snelladers worden ook wel “Quick Charge” genoemd.

Maar met de snellaadversies, of “Quick Charge” zoals ze ook genoemd worden, wordt dit proces geoptimaliseerd en verloopt het sneller.

Dit komt doordat het product uitgerust is met technologieën die meer stroom in minder tijd kunnen overbrengen. Zo is de batterij die opgeladen wordt sneller vol.

Maar om dit mogelijk te maken moet het op te laden toestel wel met deze technologie compatibel zijn en sommige smartphones hebben dat al.

Aankoopcriteria: Hoe de modellen van draagbare opladers vergelijken

Om de beste draagbare oplader te kiezen moet je begrijpen wat de belangrijkste kenmerken van dit product zijn. Dus leggen we ze je allemaal uit in de onderstaande onderwerpen.

Capaciteit

Een van de belangrijkste punten als we het over een draagbare oplader hebben is de capaciteit, die, zoals we hierboven uitlegden, rechtstreeks verband houdt met het aantal oplaadbeurten dat het product biedt.

Zo moet je altijd een model kiezen dat minstens tweemaal de capaciteit heeft van het apparaat dat ermee opgeladen moet worden. Dat wil zeggen, als de smartphone een batterij van 5.000 mAh heeft, moet de powerbank een capaciteit van minstens 10.000 mAh hebben.

Weet hiermee dat er opties zijn die tussen 2.600 en 30.000 mAh hebben. Die met een lagere capaciteit hebben een lagere waarde, maar kunnen misschien niet eens een volledige lading bieden voor de modernste toestellen.

Bedenk daarom dat hoe meer hoe beter is en dat het beter is meer lading te hebben dan minder.

Capaciteit Wat het biedt
5.000 mAh Eén oplaadbeurt per dag
Van 10.000 tot 20.000mAh Tot 4 oplaadbeurten per dag, afhankelijk van het apparaat
Meer dan 20.000 mAh Vijf of meer oplaadbeurten per dag

Aantal poorten

Elke draagbare oplader is uitgerust met poorten waarmee apparaten erop aangesloten kunnen worden. Er zijn modellen die één poort bieden, andere twee, enzovoort.

Als je er zo een koopt, moet je op dit detail letten, want in het dagelijks leven maakt het het verschil.

Een model met minstens twee poorten is aan te bevelen.

Als het de bedoeling is dit product met slechts één mobiele telefoon te gebruiken, dan volstaan de keuzemogelijkheden met één poort.

Is het echter de bedoeling om bijvoorbeeld een smartphone en een tablet tegelijk op te laden, dan heb je een model met twee ingangen nodig.

In feite is de belangrijkste aanbeveling precies dat en is het ideaal om een oplader met minstens twee ingangen te kopen. Zo kom je nooit zonder hulp te zitten.

Grootte en gewicht

Zoals de naam al zegt, is de draagbare oplader een product dat ontworpen is om overal mee naartoe te nemen, nietwaar? Maar al deze draagbaarheid kan schade oplopen als het groot of zwaar is.

De voornaamste kwestie van de afmetingen van dit voorwerp is niet louter esthetisch. In werkelijkheid is het heel gewoon dat modellen die meer capaciteit bieden groter en zwaarder zijn.

Je moet dus evalueren wat belangrijker is. Is er geen behoefte aan een lader met zo’n grote capaciteit, dan is het beter te investeren in de kleinere, die gemakkelijker te dragen zijn.

Bovendien is het interessant te weten dat er keuzemogelijkheden zijn die slechts 200 gram wegen en heel compact zijn. Zo zitten ze zelfs in de kleinste tassen niet in de weg.

Na foto um iPhone conectado a um carregador portátil em cima de uma mesa.

Om gemakkelijk mee te nemen te zijn moet de draagbare oplader licht en klein zijn. (Bron: aiiapromogifts/ Pixabay)

Oplaadtijd

De tijd die de draagbare oplader nodig heeft om op te laden varieert naar gelang van zijn capaciteit en de intensiteit van de ingangsstroom die hij ondersteunt.

Precies daarom zijn er keuzemogelijkheden die sneller opgeladen zijn dan andere.

Geef daarom, als je waarde hecht aan wendbaarheid, de voorkeur aan modellen die een hogere ingangsstroom ondersteunen, die sneller klaar zullen zijn voor gebruik.

Samenvatting

Als je je mobiele telefoon veel op straat gebruikt en er altijd last van hebt als de batterij van het toestel leeg raakt, kan de draagbare oplader de oplossing voor je probleem zijn.

Er zijn echter veel modellen van dit product en om een echt efficiënt exemplaar te kiezen moet je goed opletten. Daarom leggen we in dit artikel alle belangrijke punten erover uit en laten we je ook zien wat je moet analyseren bij je keuze.

Als je elk van onze tips volgt, kun je de beste draagbare lader kiezen die aan je behoeften voldoet.

(Bron van opgelichte afbeelding: C10Maj/ Pixabay)

Recensies