Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

21Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Wil je genieten van je favoriete muziek, een serie of een film? Alles wat je daarvoor nodig hebt is een MP4 speler. Vandaag heb je geluk, want in deze gelegenheid laten we je alles over dit product zien, en ook, welke de 7 modellen zijn die op de markt zijn.

Hoewel we tegenwoordig series, films en muziek op onze mobiele telefoons of Tablet kijken en beluisteren, raakt de MP4 speler niet uit de mode en komt hij de gebreken van zijn voorganger de MP3 repareren. Er zijn veel merken en modellen, waardoor het moeilijk is er maar één te kiezen, en daarom helpen we je de perfecte voor je te kiezen.

ReviewBox werd gemaakt met de bedoeling je te helpen het perfecte product te krijgen, het product dat aan al je behoeften kan voldoen. Je kunt gebruik maken van onze koopgids waarin je gedetailleerde informatie vindt, productvarianten, nadelen en voordelen, criteria en zelfs beoordelingen van gebruikers.
Belangrijk om te weten

 • De MP4 is de naam die gegeven is aan de mediaspeler, die geavanceerder is dan zijn voorganger de MP3. Met dit elektronische toestel kun je muziek en video’s in verschillende formaten afspelen. Je kunt er ook eBooks lezen, naar de radio luisteren of door beelden uit de galerij bladeren.
 • Als je denkt dat er maar één soort MP4 is, kom je je hele leven bedrogen uit, want er zijn er 2. De eerste is de MP4 Flash, de meest compacte, werkt op batterijen, heeft niet meer dan 8 GB opslagruimte, maar is goedkoper. En de Hard Disk MP4 met meer functies, lithium batterij en tot 250 GB opslagruimte.
 • Om de beste elektronische MP4 te krijgen moet je de ideale koopcriteria hebben en dat doe je door te letten op de opslagruimte van het product, de grootte van het scherm, de stroombron die het gebruikt en de extra mogelijkheden zoals FM radio, Bluetooth verbinding en meer. Deze factoren garanderen je een uitzonderlijke aankoop.

Beste MP4: Onze selectie

Mymahdi Mp4

Ontdek de veelzijdige en gebruiksvriendelijke MYMAHDI MP4-speler, ideaal voor het draagbaar beluisteren van uw favoriete muziek. Het enige wat u hoeft te doen is muziek kopiëren van uw smartphone of pc naar de geheugenkaart van de MYMAHDI speler, en u kunt meteen genieten van alle nummers die u maar wilt. Bovendien kan deze handige gadget ook dienst doen als kaartlezer.

Swofy Mp4

De SWOFY MP4-speler is een prachtig cadeau en een ideale keuze voor iedereen – jong en oud. Deze alles-in-één mp3-speler is klein en draagbaar, met functionaliteiten zoals FM-radio, opnemen, e-book lezen, video afspelen en foto’s bekijken. Deze mp3-speler is perfect voor sport, fitness, hardlopen, reizen en nog veel meer. Verwen uw dierbaren met een SWOFY MP4-speler en laat ze genieten van een onvergetelijke audiovisuele ervaring.

Sotefe Mp4

Ontdek de nieuwste en meest geavanceerde mp4-speler van SOTEFE: een hoogwaardig apparaat met een 4,0-inch touchscreen in HD-resolutie, 32 GB opslagruimte en Bluetooth 5.0-verbinding – allemaal binnen een stijlvolle aluminiumlegering behuizing en acrylspiegel scherm. Deze fantastische mp4-speler wordt geleverd met een gratis hoes en hoofdtelefoon, en heeft een garantie van 2 jaar.

Aigo Mp4

Ontdek de veelzijdige Aigo MP4-speler M503, een toestel dat u een unieke luister- en kijkervaring zal bieden. U zult meteen merken hoe handig het 3,0-inch IPS touchscreen is met zijn heldere en kleurrijke interface, waardoor navigeren door de beschikbare toepassingen een waar genot is. Deze MP4-speler, gemaakt van duurzaam en lichtgewicht aluminium, is dun en compact, zodat u hem overal mee naartoe kunt nemen zonder dat u zich er bewust van bent.

Koopgids

Onze koopgids sectie toont je alle details die je over de MP4 moet weten, zodat als je je volgende produkt gaat kopen niemand je voor de gek kan houden. We liegen niet tegen je, en vertellen je ook niet alleen over de wonderen van dit product, we zijn oprecht.

Ontspan op je vrije dag door naar je favoriete liedjes op een MP4 te luisteren. (Foto: Antonio Guillem / 123RF)

Wat is een MP4 en wat zijn de voordelen ervan?

Als we het over MP4 hebben, hebben we het niet over het audiovisuele formaat, maar over een multimediaspeler die verschillende audio-, video-, beeld- en zelfs e-bookbestanden kan lezen en afspelen. Wil je een toestel dat uitsluitend voor het beluisteren van muziek is bedoeld en dat lang meegaat, dan zoek je een MP4.

De voorloper van de MP4 was de MP3, waarmee je ook naar bepaalde audio formaten kon luisteren. Naarmate de technologie vorderde, werden nieuwe functies toegevoegd en oude verbeterd. Dit alles resulteerde in wat we nu kennen als de MP4, een speler met grotere mogelijkheden.

In het algemeen zijn de formaten die het meest door MP4 audio worden geaccepteerd MP3, WMA. Als het om video gaat, accepteren ze meestal MTV, AMV en MP4. Voor afbeeldingen zijn de meest voorkomende JPG, GIF en BMP. Terwijl voor het lezen van documenten of boeken de voorkeur gegeven wordt aan TXT en in sommige gevallen aan e-Books.

Voordelen
 • Hiermee kun je naar muziek luisteren, video”s bekijken en boeken lezen
 • De batterij gaat lang mee
 • Wordt geleverd met GB”s opslagruimte en is uitbreidbaar
 • Goedkoper dan een smartphone of tablet
 • Bluetooth verbinding
Nadelen
 • Scherm is van beperkte grootte en kwaliteit
 • Kan met geen enkele streamingdienst verbinding maken
 • Oud uitziende interface

MP4 from Hard Disk or Flash – Waar moet je op letten?

Als je op de heilige zoektocht bent naar een MP4 en niet wist dat er twee varianten van dit toestel zijn, moet je ze leren kennen voor je je langverwachte aankoop doet. Het verschil tussen deze soorten zit in de manier waarop ze opgeslagen worden.

Hard Disk Drive. MP4’s op harde schijf zijn waarschijnlijk het meest op de markt, omdat ze de flash MP4’s hebben weten te verdringen. Deze hebben een interne opslagruimte van minstens 4 GB, waardoor ze een groot aantal bestanden kunnen opslaan. Bovendien zijn ze meestal uitbreidbaar tot 250 GB en hebben ze een oplaadbare lithium batterij.

Flash. Deze MP4’s zijn in de vorm van een “pen drive”, zijn veel kleiner en hebben een zeer beperkt geheugen, variërend van 256 MB tot 8 GB. Deze toestellen hebben meestal geen uitbreidbare capaciteit en werken op batterijen, maar hun voordeel is hun onklopbare prijs.

Harde schijf Flash
Geluid/video formaten ondersteund MP3, AMV, AVI, WMA MP3
Opslag Van 4 GB tot 250 GB 250 MB tot 8 GB
Prijs Minimaal 190 MXN Minimaal 150 MXN

Aankoopcriteria: factoren waarmee je verschillende MP4 modellen kunt vergelijken en beoordelen

Stel je voor dat je voor een enorme plank vol MP4’s staat en een krap budget hebt Hoe weet je welke aan al je behoeften voldoet? Om een toestel van topkwaliteit te kopen moet je de juiste koopcriteria hebben en dat bereik je door de onderstaande factoren te volgen

 • Opslag
 • Scherm
 • Stroomvoorziening
 • Extra mogelijkheden

Opslag

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste factoren van allemaal, zo niet de allerbelangrijkste. Als we zoveel mogelijk bestanden en liedjes op onze MP4 willen hebben, hebben we een product nodig dat goede opslagruimte biedt. Maar meer opslag betekent meer gewicht.

8 GB of minder. Als onze muzieksmaak niet zo breed is en we graag naar een paar liedjes luisteren of een beperkte hoeveelheid video’s bekijken, is 8 GB of nog minder een perfecte hoeveelheid opslagruimte.

Als je iemand bent die van een paar liedjes houdt en je dit toestel alleen voor hardlopen of voor korte tijd zult gebruiken, raden we je aan een toestel met deze opslagcapaciteit te kopen. Flash MP4’s zouden een prima optie voor je zijn en je wat geld besparen.

12 GB tot 32 GB. De MP4 gebruiken als totaal entertainment apparaat is geen slecht idee, maar als je veel plezier wilt beleven aan het bekijken van veel films, het opslaan van je hele virtuele bibliotheek of je muziek, kun je het beste een MP4 harde schijf aanschaffen die zonder problemen van 12 GB tot 32 GB kan gaan.

Ben je een hardcore muziekliefhebber? We raden je aan een MP4 HDD met deze opslagcapaciteit te kopen, want je kunt er meer dan 1000 tracks en een paar films voor je plezier op opslaan.

64 GB of meer. De MP4 meester! Waarom een Tablet of Smartphone gebruiken? Als ik mijn vertrouwde MP4 heb. Ik denk niet dat een mens de capaciteit heeft om zoveel liedjes te kennen als op een toestel groter dan 64GB passen.

Als je een van die mensen bent die professioneel met muziek bezig zijn, mixen of degene zijn die het feestje organiseert, dan raden we je aan een Harde Schijf MP4 te kopen met deze hoeveelheid opslagruimte.

Scherm

Hoewel voor velen het scherm niet belangrijk is omdat het hoofddoel het luisteren naar muziek is, kan een groter scherm je soms redden of je een tijdje vermaken. Bovendien vinden we het allemaal prettig om de titel van de muziek te kunnen lezen of de interface van het MP4 toestel te kunnen zien.

Small. Een scherm van een MP4 wordt als klein beschouwd als het kleiner is dan 1,5 inch. Meestal komt dit type scherm voor op flash MP4’s of sommige harde schijf MP4’s, waar het hoofddoel niet is om iets te bekijken. Een populair voorbeeld zijn MP4’s om te oefenen of om mee op pad te nemen.

Media. Middelgrote MP4 schermen zijn die welke op de een of andere manier een andere en meer interactieve ervaring voor de gebruiker willen bieden. Ze meten meestal tussen 1.6 en 1.8 inch. Ze stellen je in staat om video’s te bekijken, e-boeken te lezen en de interface beter te beheersen.

Large. Schermen groter dan 1.9 inches zijn een zeldzaamheid bij MP4’s, maar ze bestaan wel en je kunt er veel mee. Als je een MP4 wilt om films, muziekvideo’s of karaoke te bekijken, raden we je aan een harde schijf te kopen met zo’n groot scherm.

Schermkwaliteit: Er zijn twee soorten technologieën die in MP4 schermen gebruikt worden, LCL en TFT. De kwaliteit van een MP4 scherm is echter als het zoeken naar water in de woestijn, want ze zijn nog steeds erg slecht. Wil je echter wat visuele kwaliteit, dan raden we je aan een MP4 Hard Disk Drive met een TFT scherm te kopen.

Voeding

De manier waarop de MP4 van stroom wordt voorzien is nog een element om over na te denken bij de aanschaf, niet alle MP4’s worden op dezelfde manier opgeladen en gelukkig maar! De voeding die je koopt moet passen bij de functie of de manier waarop je je toestel gaat gebruiken.

Lithium batterij. Dit is de nieuwste en betrouwbaarste krachtbron die door harde schijf MP4’s gebruikt wordt en die meer dan 8 uur constant gebruik geeft. Om op te laden steek je hem gewoon in een stopcontact, meestal via een USB poort. Op lange termijn zijn ze veel duurzamer dan batterijen.

Batterijen. Batterijen worden in apparaten als deze nog steeds gebruikt in hun Flash variant. Doe er een of twee AAA batterijen in en je MP4 werkt lange tijd, tot hij dood gaat en je hem moet vervangen, tenzij je oplaadbare batterijen koopt en dan ben je beter af met een lithium batterij.

Extra mogelijkheden

Een MP4 speelt niet alleen audio en video af, hij heeft ook een paar extra mogelijkheden die de waarde zowel in geld als in gebruik kunnen verhogen. Wil je dat extraatje op je toestel, denk dan goed na over welke je zou willen toevoegen en welke geldverspilling lijken.

FM radio. Wie luistert er nu niet graag naar nieuwe of trendy muziek? En dat niet alleen, met de FM Radio functie kun je afstemmen op je favoriete radioprogramma’s, het actuele nieuws en zelfs de wedstrijd van je favoriete ploeg. En dat allemaal vanaf je kleine MP4 Hard Disk Drive.

eBook Reader. Een hardcore lezer oordeelt niet over waar of hoe hij leest, hij wil het gewoon doen. Als je genoeg series hebt gekeken of naar genoeg liedjes hebt geluisterd, is het tijd voor de gepassioneerde lezer om zijn toestel te benutten en meer dan een blik op zijn boeken te werpen. MP4’s kunnen meestal documenten in TXT en eBook formaat lezen.

Image Explorer. Ah, hoe moeilijk is het om de vriendin of de familie te missen! Hoe leuk zou het zijn om mijn MP4 te openen en een van de foto’s te kunnen zien die we namen op dat feest of op de laatste reis die we maakten. Droom niet, met Hard Disk MP4’s is het mogelijk de JPG en GIF beelden die we willen opslaan en doorbladeren.

Bluetooth verbinding. Je wilt niet verstrikt raken in draden terwijl je je gymnastiekroutine doet, je bent het beu dat koptelefoons in je zak terechtkomen. Met Bluetooth verbinding kun je je MP4 koppelen aan een hoofdtelefoon of het feest op gang brengen door hem aan te sluiten op je stereo-installatie thuis.

Klok / Stopwatch. Weet iemand hoe laat het is? Wacht even, ik kan het zien op mijn MP4. OK, het klinkt raar, maar het is helemaal mogelijk en niet alleen dat, dit apparaat voorziet ons van een stopwatch om alles op tijd te houden.

(Zichtbare foto: Mike Foster / Pixabay)

Recensies