Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

43Bestede uren

18Beoordeelde onderzoeken

113Verzamelde opmerkingen

Een netwerkkast is een kast waarin netwerkapparatuur en bedrading ondergebracht zijn. Hij kan in de kelder, garage of zolder van je huis staan.

Het netwerkkastje is een apparaat waarop je tot acht Ethernet apparaten kunt aansluiten, zoals computers en printers. Het levert ook stroom voor de aangesloten apparaten via een stopcontact of via PoE (Power over Ethernet). Dit betekent dat je bij het aansluiten van je netwerkapparatuur één kabel kunt gebruiken in plaats van meerdere kabels.
Beste Netwerkkast: Onze selectie

Hmf Netwerkkast

Dankzij de robuuste bouw – gemaakt van 1 – 1,5 mm dik plaatstaal – kunt u rekenen op hoge belastbaarheid en duurzaamheid. De stijlvolle zwarte gepoedercoate afwerking geeft een professionele uitstraling. Praktisch in gebruik, is deze wandbehuizing voorzien van 3 kabeltoevoeringen en 2 ventilatiesleuven, waardoor u moeiteloos ventilatoren kunt monteren om uw netwerkapparatuur koel te houden.

Digitus Netwerkkast

Er zijn geen concessies aan flexibiliteit, want de profielrails kunnen in twee verschillende posities worden gemonteerd. Bovendien kunt u met de aardingsbout de stalen behuizing aansluiten op de potentiaalvereffening van de huisbekabeling voor een veilige aarding. Het 10-inch form factor (254 mm) ontwerp is compatibel met diverse IT-componenten, zoals patchpanelen, LAN & PoE switches, stekkerblokken, kabelmanagement-oplossingen en rekken, allemaal beschikbaar van DIGITUS.

Digitus Netwerkkast

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van de netwerkkast van het hoogwaardige merk DIGITUwant met dit IT-rack in 19-inch formaat heeft u 9 hoogte-eenheden (HE) voor de montage van netwerk- en servereenheden, alsook componenten voor audiotoepassingen. De maximale inbouwdiepte bedraagt 36,5 cm en dankzij de voorgestanste openingen in de vloer, het dak en de achterwand, kunt u gemakkelijk kabels doorvoeren naar behoefte.

Netwerkkast: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Netwerkkasten zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Netwerkkasten, de open frame en de gesloten. De kast met open frame is een eenvoudige metalen doos zonder deuren of deksels om je apparatuur te verbergen. Hij is ideaal voor wie zijn netwerkkabels bloot wil hebben, maar hij biedt niet veel bescherming tegen stof of waterschade als je een ongelukje krijgt in je kantoor. De gesloten kast heeft een deur die opengaat en al je netwerkapparatuur onthult, beschermd door rubberen ringen aan weerszijden en ventilatieopeningen aan de boven- en onderkant zodat de lucht gemakkelijk kan doorstromen en alles koel blijft, zelfs tijdens piekuren wanneer iedereen toegang wil tot zijn favoriete website.

De kwaliteit van de kast hangt af van waar je hem voor wilt gebruiken. Als je een netwerkkast zoekt die in een kantooromgeving gebruikt gaat worden, dan raden we je iets aan als onze Netwerkkast met afsluitbare deuren, omdat die speciaal voor kantoren ontworpen is en tegen een stootje en stoten van voorbijgangers kan. Maar als je iets stevigers nodig hebt, zoals een kast die tegen een stootje kan of tegen zware gewichten, dan raden we je onze Netwerkkasten voor zwaar gebruik aan, die gemaakt zijn van stalen frames in plaats van houten, zodat ze veel sterker zijn dan de meeste kasten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn.

Wie moet een Netwerkkast gebruiken?

Elk bedrijf dat behoefte heeft aan veilige, betrouwbare en kosteneffectieve datacommunicatie zou het gebruik van een Netwerkkast moeten overwegen. Dit omvat bedrijven met meerdere locaties of afgelegen kantoren; kleine tot grote bedrijven van allerlei soorten; overheidsinstellingen waaronder scholen, bibliotheken en ziekenhuizen, en non-profit organisaties zoals kerken en liefdadigheidsinstellingen.

Op basis van welke criteria moet je een Netwerkkast kopen?

Je moet een Netwerkkast kopen op basis van zijn kwaliteit, eigenschappen en algemene waarde. Maar we hebben je zoekopties beperkt tot Netwerkkasten van vooraanstaande merken als HP, Cisco Systems en IBM, die veel gevraagd worden.

Vergelijk de kwaliteit van het materiaal waarvan een Netwerkkast gemaakt is. Kijk naar de stabiliteit van de kast – is hij bestand tegen zware voorwerpen die erop gezet worden? Heeft hij voorgeboorde gaten voor kabelbeheer? Is er binnenin voldoende ruimte voor je netwerk apparatuur en kabels, of zit alles opeengepakt als sardientjes in een blikken doos? Zijn alle poorten gemakkelijk bereikbaar, zodat draden niet achter andere onderdelen verstopt raken als ze ergens anders op aangesloten moeten worden?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Netwerkkast?

Voordelen

Netwerkkasten zijn ontworpen om netwerkapparatuur, zoals routers en schakelaars, in onder te brengen. Ze kunnen op verschillende manieren gebruikt worden, afhankelijk van de grootte die je nodig hebt. Het meest gebruikelijke gebruik is voor het onderbrengen van netwerkapparatuur, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor het opbergen van computerservers of andere IT apparatuur die tegen stof en vocht beschermd moet worden.

Nadelen

De nadelen van een Netwerkkast zijn dat hij niet zo veilig is, en dat de server toegankelijk is voor iedereen die toegang heeft tot de kast. Ze vergen ook meer ruimte dan andere soorten kasten.

Heb je extra apparatuur nodig om een Netwerkkast te gebruiken?

Nee, alles wat je nodig hebt is een netwerkkabel en een Ethernet poort op je computer.

Welke alternatieven voor een Netwerkkast zijn er?

De meest voorkomende alternatieven zijn de Netwerk Behuizing, Rackmount Cabinet en Server Racks. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen, maar ze bieden allemaal een veilige behuizing om je netwerkapparatuur in op te bergen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • DIGITUS
  • DIGITUS
  • Axis

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Netwerkkast in onze review kost ongeveer 18 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 735 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies