Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

19Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

71Verzamelde opmerkingen

Vandaag hebben we het over een product dat in de smaak valt bij wie thuis een filmbeeld zoekt, de Oled TV.

Dit product vertegenwoordigt een van de nieuwste technologieën voor televisies en combineert een uitstekende beeldkwaliteitsweergave, grote schermen en een dunne vormgeving met energiebesparing.

Als je geïnteresseerd bent in dit type televisie blijf dan even bij ons, want in deze bespreking zullen we meer vertellen over deze noviteit, zijn verschillen, prijzen en meer.
Belangrijk om te weten

 • Oled technologie is een van de nieuwste innovaties op het gebied van televisies en heeft een van de beste beeldkwaliteiten op de markt.
 • De verkrijgbare modellen zijn groot, dus je hebt een goede ruimte nodig om ze te plaatsen.
 • De waarde van de Oled TV is nog steeds vrij hoog, en kan overtreffen.

Beste Oled TV: Onze selectie

Introduceer de ultieme kijkervaring met het originele Logilink BP0088 OLED TV-systeem. U zult versteld staan van de hoogwaardige techniek, die uw TV of monitor optimaal beschermt. Vergeet niet om uw TV of monitor gegevens te controleren en er zeker van te zijn dat deze houder geschikt is voor optimale prestaties.

Koopgids

Ben je op zoek naar iets dat meer beeldhelderheid en levendige kleuren biedt? Het ideale product voor dit geval is de Oled TV, die de modernste optie van televisies is.

Maar omdat het een nieuwe technologie is, brengt deze term en zijn voordelen nog enige twijfel met zich mee. Maar maak je geen zorgen, want in deze Koopgids kom je alles te weten over dit type TV.

Na foto está um homem sentado de costas utilizando blusa listrada branca e verde olhando para um aparelho de TV ligado.

Voor wie graag thuis cinema sessies of serie marathons doet, zijn Oled TV’s ideaal. (Bron: mohamed_hassan / Pixabay)

Wat is een Oled TV?

De term Oled betekent “Organic Light Emitting Diode”, wat in het Portugees Organische Licht Uitzendende Diode betekent.

De TV’s met deze technologie hebben organische diodes in het scherm aangebracht en gebruiken die als eigen verlichtingsbron, hiermee zendt elke pixel zijn eigen licht uit en kan helemaal uit het beeld dat wordt vertoond gedoofd worden.

Zo is voor dit type TV geen extra LED paneel nodig, waardoor ze dunner zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Oled TV?

Omdat hij geen achtergrondverlichting nodig heeft, kan naar de Oled TV gekeken worden in elke positie rond zijn 180º, en niet te vergeten dat ze ook gebogen schermen kunnen hebben die de kwaliteit niet schaden.

Dankzij deze innovatie is hij in staat perfect zwart te bereiken, waardoor uiterst scherpe beelden ontstaan met levendige kleuren en een bioscoop-achtige kwaliteit.

Bovendien is hij, zoals we gezien hebben, dunner en verbruikt hij minder energie. Maar omdat niet alles perfect is, omdat er organische diodes gebruikt worden, heeft dit type TV een kortere levensduur dan de andere modellen.

Terwijl bij het matig gebruik van de helderheid ongeveer 14 duizend uur geschat wordt, hebben de LCD en LED modellen een gemiddelde levensduur van 25 tot 40 duizend uur.

Voordelen
 • Geen achtergrondverlichting panelen
 • Levendige kleuren, met hoge resolutie, contrast en helderheid
 • De enige op de markt die echt zwart bereikt
 • Hij is dunner
 • Er kan vanuit elke hoek binnen 180º naar gekeken worden
 • Hij verbruikt minder energie
Nadelen
 • Levensduur korter dan andere TV modellen
 • Hoge prijs
 • Lage waterbestendigheid

Wat is het verschil tussen Oled en Qled?

Tussen zoveel TV keuzemogelijkheden ben je misschien de termen Oled en Qled tegengekomen, maar wat is het verschil tussen beide?

Allereerst is het belangrijk op te merken dat als we het over technologie voor televisies hebben, de opties Oled en Qled directe concurrenten zijn. In principe werd de Oled TV door LG gelanceerd en wordt hij tegenwoordig ook door andere merken gebruikt.

Zoals we hierboven al uitlegden, maakt hij gebruik van organische diodes voor het uitzenden van licht, waardoor hij afziet van achterliggende verlichtingspanelen, zuiver zwart bereikt, heel dun is en dus beelden met uiterst scherpe kleuren doorlaat.

Op de 2017 editie van de Consumer Electronic Show, de grootste technologiebeurs ter wereld, lanceerde LG het “OLED-W” model. De letter W in de naam betekent behang en de TV kreeg die naam juist omdat hij slechts 2,6 millimeter dik is.

Qled werd op zijn beurt door het merk Samsung gemaakt om met Oled te concurreren. Deze technologie is gebaseerd op quantum dots en gebruikt nanokristallen die beloven 100% van de kleurvariaties te reproduceren, ongeacht het helderheidsniveau, zodat beelden ontstaan die natuurgetrouwer zijn.

Op een heel eenvoudige manier zijn Qled TV’s gelijk aan LCD TV’s, maar met een extra laag nanokristallen die in staat is de resolutie van de beelden te verbeteren.

Een andere aandachtsfactor voor Qled modellen is het helderheidsbereik dat 1.500 tot 2.000 nits bereikt, terwijl het gemiddelde van de andere toestellen 1.000 nits is.

In tegenstelling tot het Oled model gebruikt dit type TV echter nog steeds achtergrondverlichting. Hieronder hebben we een grafiek gemaakt waarin je nog duidelijker het verschil tussen deze twee soorten technologie kunt zien:

TV Oled TV Qled
Type technologie Het berust op organische diodes voor lichtemissie en heeft geen achtergrondverlichtingspaneel nodig Het gebruikt nanokristallen om de beelden te maken en heeft een achtergrondverlichtingspaneel
Beeldresolutie Levendige kleuren met hoge resolutie, contrast en helderheid Ware kleuren, ongeacht variatie in helderheid
Merken Gemaakt door LG, maar gebruikt door andere merken Exclusief Samsung

Aankoopcriteria: Waarop letten bij het vergelijken van Oled TV modellen

Je hebt al gezien dat de investering hoog is en dat er goed over nagedacht moet worden, zodat je later geen spijt krijgt. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste punten opgesomd waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van de Oled TV modellen die je kunt kopen

 • Maat
 • Geassocieerde technologieën
 • Waarde
 • Ontwerp

Nu zullen we elk van deze factoren in detail uitleggen, zodat je weet hoe je het beste model voor je kunt kopen.

Grootte

Het idee van Oled TV’s is om televisies te maken met een bioscoopachtig beeld, dus je zult er geen vinden met 36″. De kleinste TV’s van dit type die op de markt zijn zijn 55″, en de grootste die in Brazilië te koop zijn zijn 65″.

Het grote voordeel is dat ze een fijne en mooie vormgeving hebben, maar door hun afmetingen moeten ze bij de ruimte passen. Kijk voor je dit product koopt precies welke het beste bij je thuis zal staan.

Imagem de expositor com TV Oled.

Omdat het de bedoeling van Oled TV’s is om als een filmscherm te werken, is hun kleinste formaat 55′. (Bron: TEA / 123RF)

Bijbehorende technologieën

De belangrijkste technologie die in deze TV’s aanwezig is, is Oled, maar analyseer ook wat de “extra’s” zijn die het model dat je overweegt te kopen heeft. Film leeft niet alleen van beeld, hoe is het met het geluid van het toestel waar je naar kijkt? Is er iets anders dan de andere?

Er zijn nu modellen met spraakherkenning, en niet te vergeten dat ze allemaal een Wi-Fi verbinding en geïntegreerde digitale omvormer hebben. Er zijn veel functionaliteiten, slaaptimer is er een van.

Daarom is het de moeite waard te analyseren wat het meest interessant is aan het televisietoestel. Lees de beschrijving van het apparaat dat je het meest interesseert.

Prijs

Nadenken over waarden, niet altijd is wat duurder is beter. In feite heeft dit, als je het over Oled TV’s hebt, ook niet direct met de afmetingen van het apparaat te maken.

Analyseer in dit aspect het merk van het product, of het er een is dat je meer vertrouwt, of je er goede dingen over gehoord hebt, en wat de verschillen zijn die de prijs rechtvaardigen die voor dat apparaat gevraagd wordt.

Als je een beperkt budget hebt, kun je, gezien het feit dat het om een heel duur apparaat gaat, de modellen met erg hoge prijzen weggooien.

Imagem de TV Oled em sala.

Oled TV’s hebben een beetje hoge kostprijs. (Bron: manbob86 / Pixabay)

Ontwerp

Ze hebben meestal niet veel variatie in ontwerp. Over het algemeen zijn ze super modern, onopvallend en dun. Sommige details kunnen echter wel geanalyseerd worden, zoals de kleur van de Oled TV voet.

Hoewel ze allemaal superdun zijn, kan er toch een verschil zijn – ook al is het minimaal – tussen sommige modellen. Kijk goed welke het beste bij de inrichting van je kamer past.

(Featured Image Source: Vecislavas Popa / Pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies