Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

De tablet is een apparaat dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden en een manier om er comfortabeler en preciezer mee om te gaan is met een pen voor tablet.

Deze pennen kunnen gebruikt worden om op de tablet te schrijven, te navigeren en zelfs te tekenen. Ze werden ontwikkeld om de gebruiker te helpen en zijn er tegenwoordig in verschillende modellen.

Maar als je twijfelt of je er echt een nodig hebt of niet weet welke je uit zo veel mogelijkheden moet kiezen, weet dan dat we in deze tekst al je twijfels zullen beantwoorden en dat je tegen het eind van de lezing klaar zult zijn om een aankoopbeslissing te nemen. Dus ga met ons mee en laten we gaan!
Belangrijk om te weten

 • Er zijn universele tabletpennen en modellen die specifiek zijn voor bepaalde merken.
 • Er zijn mogelijkheden met rubberen en metalen punten, die nauwkeuriger zijn.
 • Alvorens een pen voor tablet te kiezen moet je nagaan of hij compatibel is met het apparaat en er zijn modellen die zelfs met mobiele telefoons werken.

Beste pen voor tablet: Onze selectie

Taiyongkang Pen Voor Tablet

Ontdek de uitzonderlijke taiyongkang stylus pen voor tablet, speciaal ontworpen voor ultieme compatibiliteit en precisie. U zult genieten van een naadloze en soepele schrijfervaring op uw Android tablets en telefoons, waaronder merken zoals Lenovo, Samsung, Huawei, Acer, Dell, Xiaomi, Asus, LG en Google Chromebook. Gedaan met ongemakkelijke onderbrekingen of haperingen tijdens het tekenen, schrijven of markeren van notities.

Amomo Pen Voor Tablet

Ontdek de veelzijdige en praktische pen voor tablet van het merk AMOMO, die uw ervaring met digitale producten naar een hoger niveau tilt. Zeg vaarwel tegen onnauwkeurige vingerbewegingen, want deze hoogwaardige en uiterst gevoelige pen reageert perfect op alle soorten schermen, waardoor u zorgeloos kunt werken, tekenen of navigeren.

Denash Pen Voor Tablet

De Denash pen voor tablets is compatibel met de meeste apparaten met een capacitief touchscreen, zoals tablets en smartphones, waardoor u volledige controle heeft over een breed scala aan apparaten. Gemaakt van hoogwaardig kunststof, is deze pen stevig en duurzaam, zodat u er lang plezier van zult hebben.

Meko Pen Voor Tablet

Geniet van 100% compatibiliteit met alle touchscreen-apparaten, van Apple iPhones en iPads tot Samsung Galaxy Tabs, Microsoft Surfaces, Acer Chromebooks, en meer. Ervaar ongeëvenaarde precisie en gevoeligheid met de innovatieve disc-punt die u een natuurlijke schrijf- en tekenervaring biedt, ideaal voor handschrift en gedetailleerd tekenwerk.

Koopgids

Veel gebruikt door ontwerpers, zijn pennen voor tablets een geweldig hulpmiddel om vingers te vervangen bij het gebruik van deze apparaten en kunnen niet alleen het gebruik vergemakkelijken, maar ook nieuwe activiteiten met dit product mogelijk maken.

Maar niet iedereen vindt het nodig of kent het verschil tussen zoveel modellen, dus hebben we deze koopgids samengesteld en daarin vind je alles wat er te weten valt over de pen voor tablet.

Na foto um homem sentado em uma cadeira com um tablet na mão olhando gráficos.

Veel mensen doen niet zonder pennen bij het gebruik van hun tablet. (Bron: Free-Photos / Pixabay)

Wat is een pen voor tablet?

De pen voor tablet is een hulpmiddel dat ontwikkeld is om een grotere precisie te geven bij het hanteren van dit apparaat.

Meestal gemaakt van metalen materialen zoals aluminium, heeft het een punt, die van rubber of metaal kan zijn, en vervangt het gebruik van vingers, wat een gedifferentieerd gebruik bevordert.

Je vindt dit product in verschillende modellen en er zijn er die universeel zijn, en daardoor op bijna alle soorten tablets kunnen worden aangesloten, en ook die welke specifiek zijn voor bepaalde merken en modellen.

Samsung en Apple zijn twee bedrijven die hun eigen pennen voor tablet hebben en het model van Samsung heet S Pen en dat van Apple heet Apple Pencil.

Wat zijn de voor- en nadelen van de pen voor tablet?

De pen voor tablet heeft als belangrijkste voordeel dat de gebruiker van dit type apparaat preciezere bewegingen kan maken en daardoor is het mogelijk er zelfs tekeningen mee te maken.

Bovendien is het met de pen voor tablet mogelijk om met de hand te schrijven, wat de tablet ook tot een geweldig hulpmiddel voor lessen maakt. Een ander positief punt van dit product is dat het ook een uitstekende duurzaamheid heeft en dat er opties zijn waarmee je lijnen van verschillende dikte kunt gebruiken.

Aan de andere kant wordt bij veel apparaten geen tabletpen geleverd en die vormt dus een extra uitgave. Ook zijn sommige opties alleen compatibel met specifieke toestellen, waardoor het gebruik door meer dan één verschillend tablet onmogelijk is.

Voordelen
 • Het geeft de gebruiker meer precisie
 • Je kunt ermee tekenen en zelfs schrijven zonder toetsenbord
 • Er zijn opties die verschillende lijndiktes geven
 • Het heeft een uitstekende duurzaamheid
Nadelen
 • Je moet het afzonderlijk aanschaffen
 • Sommige modellen passen niet op alle soorten tablets

Accepteert elk tablet een pen?

Vrijwel alle tablets op de markt kunnen met een pen voor tablet bediend worden, maar niet zomaar elke pen past op de jouwe.

Dit hangt direct samen met de compatibiliteit van de pen met je apparaat en ook met het soort scherm dat het heeft. In principe zijn er tablets met resistieve en capacitieve schermen en dit weten kan je helpen het beste type pen ervoor te bepalen.

Resistieve schermen zijn gemaakt met meerdere lagen en hebben daarom minder precisie bij de herkenning van aanrakingen. Dit type is heel gebruikelijk in oudere toestellen en als het scherm ingedrukt wordt, geven de lagen ervan de coördinaten door aan het besturingssysteem.

Capacitieve schermen zijn tegenwoordig het meest in gebruik en bestaan uit een condensator met twee platen die door een isolator van elkaar gescheiden zijn. Daardoor geeft deze condensator bij aanraking de informatie door aan het systeem door een uitwisseling van elektronen.

In dit type scherm werken niet alle penmodellen voor tablet en veel Stylus type opties zijn er niet mee compatibel, zodat meer specifieke versies nodig zijn.

Na foto uma mulher segurando um iPad escrito “Hello” na tela.

De pen kan in bijna alle soorten tablets gebruikt worden en je kunt er verschillende activiteiten mee uitvoeren, zoals schrijven, tekenen en navigeren. (Bron: Marek Levak / Pexels)

Koopcriteria: Factoren om Penopties voor Tablet te vergelijken

Als je zover gekomen bent om te besluiten een pen te kopen voor bij je tablet weet dan dat er enkele factoren zijn waarmee je rekening moet houden om de beste keuze te maken en we laten je hieronder zien wat dat zijn:

 • Verenigbaarheid
 • Maat
 • Type penpunt
 • Materiaal

Nu zullen we ze elk in detail uitleggen.

Compatibiliteit

Zoals we je al eerder vertelden zijn er mogelijkheden van pennen voor tablet die universeel zijn en andere die specifiek zijn, dus voor je iets anders doet is het van essentieel belang na te gaan welke penmodellen compatibel zijn met je apparaat.

Om daar zeker van te zijn kun je de specificaties van de fabrikant lezen of met je tablet naar de winkel gaan om de pen te testen. Er zijn gevallen dat zelfs de universele niet met sommige modellen werken, dus moet je goed opletten.

Een ander belangrijk punt is het analyseren van de afmetingen van de pen die je wilt kopen en hoewel vele dezelfde afmetingen hebben als een gewone pen, zijn er modellen die kleiner zijn en andere die breder zijn.

Op deze manier is het de moeite waard te beoordelen welke je prettiger in de hand ligt. Wie grote handen heeft past zich misschien niet goed aan aan erg kleine pennen, terwijl de dunnere ook niet veel stevigheid geven voor bijvoorbeeld tekeningen.

Het is dus de moeite waard een paar modellen uit te proberen om te begrijpen welke je het meest tevreden stemt.

Tip type

Er zijn tabletpennen met twee tiptypes, de rubberen punt en de fijne metalen punt en welke je kiest hangt sterk af van hoe je ze wilt gebruiken.

Rubberen punten zijn erg prettig in het gebruik en werken heel goed, vooral voor navigatie, maar omdat ze een dikkere punt hebben voor tekenen en schilderen kunnen ze iets minder efficiënt zijn.

Al voor werkzaamheden waarbij je een preciezere streek wilt is de fijne punt meer aangewezen, want daarmee kunnen tekeningen en zelfs schrijven fijner en goed afgewerkt worden.

De pennen kunnen verslijten en het is mogelijk alleen de punt te kopen.

En als de vrees bestaat dat een metalen penpunt krassen op het scherm kan maken blijf dan kalm, want dit is praktisch onmogelijk als de pen op de juiste manier gebruikt wordt.

Ongeacht de gekozen soort penpunt is het de moeite waard op te merken dat de pennen naarmate ze gebruikt worden kunnen slijten, en daarom is het mogelijk alleen de penpunten te kopen. Dus als je na lang gebruik merkt dat je pen niet zo’n goede penpunt heeft, koop je gewoon een nieuwe.

Materiaal

Een ander belangrijk punt bij de pen voor tablet is het materiaal waarvan hij gemaakt is en dat houdt direct verband met de duurzaamheid.

Veel goedkopere mogelijkheden zijn gemaakt met breekbare grondstoffen die bij gebruik zelfs kunnen afbladderen. Kies daarom altijd voor die van bijvoorbeeld aluminium, want dit materiaal roest niet en heeft een goede weerstand.

Na foto um homem encostado em uma parede de tijolos usando um tablet.

Vooral wie de pen voor tablet intensief gebruikt, moet een optie kiezen die goed hecht en gemaakt is van kwaliteitsmateriaal. (Bron: Brooke Cagle / Unsplash)

Vermeldenswaard is ook dat er keuzemogelijkheden zijn die een matte afwerking krijgen en daardoor uiteindelijk beter aan de hand blijven kleven, ideaal voor activiteiten waar meer nauwkeurigheid vereist is.

(Bron van opgelichte afbeelding: kaboompics / Pexels)

Recensies