Laatst bijgewerkt: 19-05-2022

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

50Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Een plafondluidspreker is een luidspreker die aan het plafond van een auditorium of een andere grote zaal bevestigd wordt. Plafondluidsprekers worden meestal gebruikt samen met op de vloer gemonteerde luidsprekers, die dekking geven aan luisteraars die op de begane grond en op het balkon zitten. Het voordeel van beide soorten luidsprekers is dat ze op verschillende hoogten in de zaal geplaatst kunnen worden om een gelijkmatige geluidsspreiding te verzekeren.
Plafond luidspreker: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste Plafond luidspreker: Onze selectie

De perfecte geluidsinstallatie voor je huis

Dit product is de perfecte manier om een natuurlijk geluid in je huis te krijgen en tegelijk van een lange levensduur te genieten. De membranen van koolstof- en glasvezel produceren intensieve lage tonen en dynamische hoogten, en de twee coaxiaal geïntegreerde tweeters bieden twee verschillende klankmogelijkheden – breed of spot. Je kunt dit product gemakkelijk installeren met het geavanceerde bevestigingssysteem, dat wordt geleverd met een klemsysteem voor gemakkelijke installatie. De kabelbevestigingsfunctie voorkomt contactstoringen, terwijl je met de stevige en vergulde schroefklem je kabels overzichtelijk kunt opbergen. Dit product heeft een diepte van 80 mm en een diameter van 195 mm, waardoor het perfect is voor elke kamerafmeting.

Strak en krachtig 2-weg luidsprekersysteem voor inbouw in wand of plafond

Dit slimme 2-weg luidsprekersysteem is perfect voor inbouw in wand en plafond. Met zijn kaderloze ontwerp past hij optimaal in verlaagde lichtbouw en houten plafonds. Door de vlakke vormgeving past hij ook perfect in elke kamer van je huis of kantoor. Dit 2-weg systeem met krachtige dieptes en kristalheldere hoogtes is het resultaat van een vermogen van 30 watt rms, 80 watt muziekvermogen bij 8 ohm, 89 db, 85 – 20 khz. De luidsprekers hebben een 6,5 inch / 16,5 cm woofer, 3x 30 mm tweeter, duurzame rubberen hoeken, magneet o 80 mm x o80 x 10 (y30), equalizer +3 db/-3 db instelbaar. De metalen behuizing is wit gelakt voor een strak uiterlijk dat bij elke inrichting past. Installatie & afmetingen: buitendiameter 234 x hoogte 67 mm, inbouwmaat 204 mm, inbouwdiepte 60 mm

8 Plafondluidsprekers – Perfect voor je Home Theater

Ben je op zoek naar de perfecte aanvulling voor je home theater opstelling? Zoek niet verder dan deze plafondluidsprekers. Deze 8″ luidsprekers zijn precies wat je nodig hebt om een meeslepende ervaring te creëren bij het kijken naar je favoriete films of TV shows. Met een frequentierespons van 20kHz-30Hz zul je alle details in elke scène kunnen horen. Bovendien past de strakke witte vormgeving naadloos in je bestaande inrichting.

Plafond luidspreker: Vaak gestelde vragen

Welke soorten plafondluidsprekers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten plafondluidsprekers, de ene is de inbouw plafondluidspreker en de andere is een opbouw plafondluidspreker. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van je toepassing.

De belangrijkste factor bij het bepalen van een goede plafondluidspreker is de kwaliteit van de onderdelen. Een luidspreker met slechte materialen zal niet zo goed klinken, ongeacht hoe goed hij ontworpen of gemaakt is. Het maakt niet uit of je een dure merknaam hebt en al de nieuwste technologie – als je luidsprekers van goedkope onderdelen gemaakt zijn zullen ze geen hoogwaardige audioprestaties leveren. Je moet er altijd voor zorgen dat je plafondluidsprekers alleen drivers, crossovers en behuizingen van eersteklas kwaliteit gebruiken om jarenlang maximaal rendement en helderheid te garanderen.

Wie moet een plafondluidspreker gebruiken?

Plafondluidsprekers zijn de perfecte oplossing voor elke ruimte waar je geluid van hoge kwaliteit wilt hebben, maar niet veel plaats hebt. Ze zijn ook ideaal in ruimten die meer dekking nodig hebben dan vloerstaande luidsprekers kunnen bieden.

Op basis van welke criteria moet je een Plafond Luidspreker kopen?

De keuze van een Plafondluidspreker moet afhangen van de ruimte waar je hem wilt installeren. Je moet ook rekening houden met de afmetingen en de geluidskwaliteit. Een andere factor is of je plafondluidspreker al dan niet een ingebouwde versterker heeft, want dan hoef je er geen apart te kopen.

Zorg ervoor dat je de bouwkwaliteit van het product controleert. Het moet stevig zijn en gemakkelijk in het gebruik. Let ook op de materialen waarvan het gemaakt is – de meeste modellen hebben een combinatie van plastic en metalen onderdelen, terwijl sommige helemaal van staal of aluminium zijn gemaakt. Het materiaal is belangrijk omdat het de duurzaamheid, het gewicht, het gebruiksgemak enzovoort beïnvloedt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een plafondluidspreker?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een plafondluidspreker is dat hij in het plafond geïnstalleerd kan worden, waar geen obstructies zijn. Dit geeft meer flexibiliteit bij het ontwerpen van je audiosysteem en maakt ook de installatie gemakkelijker omdat je je geen zorgen hoeft te maken over meubels of andere voorwerpen die de gezichtslijn van de luidspreker met je oren blokkeren. Plafondluidsprekers kunnen ook een betere geluidskwaliteit bieden dan staande luidsprekers, omdat ze boven oorhoogte staan (waar de meeste mensen luisteren). En tenslotte zien ze er geweldig uit.

Nadelen

Het grootste nadeel van een plafondluidspreker is dat hij moeilijk te installeren kan zijn. Dit komt omdat de luidspreker geplaatst moet worden op een plaats waar geen obstructies zijn en dit maakt het installeren ervan erg uitdagend. Een ander probleem met deze luidsprekers is dat ze niet zoveel lage tonen produceren als vloerstaande luidsprekers, wat betekent dat je er meer dan één nodig hebt voor je home theater systeem als je een goede geluidskwaliteit wilt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Bosch LC3-UC06
  • POLK AUDIO

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Plafond luidspreker in onze review kost ongeveer 14 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 1225 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies