Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

18Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Het thema dat we vandaag behandelen is: PlayStation 4, is het de moeite waard? Bekend bij iedereen en geliefd bij velen, werd het videospel in februari 2013 gelanceerd en is tot vandaag een geliefd product bij het gamerspubliek.

Met een catalogus van duizenden spellen, waaronder avontuur, racen, vechten, strategie en meer, kun je de PS4 ook gebruiken om DVD’s met Blu-ray kwaliteit te bekijken, en toegang te krijgen tot toepassingen op TV, zoals Youtube, Netflix, en andere.

Om je te helpen beslissen of het loont in de console te investeren, tonen we in deze Koopgids de belangrijkste kenmerken van het videospel, en de voor- en nadelen. We zetten ook enkele zeer interessante accessoires op een rijtje die je spelervaring zullen verbeteren – en sterk verbeteren.
Belangrijk om te weten

 • Sony’s PlayStation 4 werd in 2013 gelanceerd en is sindsdien een koorts onder liefhebbers en liefhebbers van videospelletjes. Omdat het de beste versie van het product tot nu toe is, heeft het een enorme catalogus van goed ontwikkelde spellen.
 • Er zijn drie modellen van de generatie 4: de PlayStation 4, PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro. Elk levert verschillende mogelijkheden en configuraties.
 • De prijs van de console per model varieert niet veel, maar de waarden van de accessoires wel.

Beste PlayStation 4: Onze selectie

Koopgids

Het kiezen van de ideale videospelconsole kan een beetje een ontmoedigende taak zijn, want de verschillende opties die op de markt zijn bieden een keur aan mogelijkheden en spellen.

Een van onze favoriete producten is echter Sony’s PlayStation 4. Om je te helpen beslissen of het de moeite waard is er een te hebben – en de verschillende accessoires – vind je in deze Koopgids details over het videospel en enkele randapparatuur, en ook de belangrijkste voor- en nadelen, de prijsklasse en waar je hem kunt kopen.

Imagem mostra um homem sentando em frente a uma grande tela de TV jogando videogame.

De PlayStation 4 kwam in 2013 op de markt en is een van ’s werelds favoriete videospellen. (Bron: StockSnap / Pixabay)

PlayStation 4: Wat is het?

De PlayStation 4 is niets meer dan een videospelconsole, vervaardigd door het merk Sony. Als opvolger van de PlayStation 3 is het de eerste van het merk die sinds de PS2 officieel en legaal in China verschijnt.

Deze versie heeft een AMD x86-64 versnelde verwerkingseenheid, een veelgebruikt platform in de meeste moderne computers, en een snellere Blu-Ray speler.

De console maakt ook verschillende vormen van interactiviteit mogelijk, via de PlayStation App, Remote Play of PlayStation Now, en de Deel-toets, waarmee je games in real time deelt en streamt.

Met een enorme catalogus aan beschikbare spellen is het een prima optie voor plezier, vermaak en zelfs, waarom niet, voor werk voor wie van zijn hobby zijn beroep wil maken.

Imagem de console de playstation 4.

De Playstation 4 heeft een grote catalogus aan spellen. Een geweldige amusementsmogelijkheid. (Bron: InspiredImages / Pixabay)

PlayStation: Wat zijn de voordelen?

Een van de belangrijkste voordelen van een PlayStation is natuurlijk spelen en plezier maken! Er zijn duizenden spellen beschikbaar, van races en kampioenschappen, tot strategieën en reizen. Je kunt alleen spelen, met vrienden of zelfs met andere mensen online.

Een ander positief punt is de kwaliteit van het product en de graphics, allemaal in 4K, die het draait. Met een krachtige grafische chip heeft hij een hoge verwerkingscapaciteit en voert hij de weergave van graphics op een zeer efficiënte manier uit.

Verder maakt de PlayStation Store het leven van de gamer veel gemakkelijker. De gebruiker kan via de mobiele telefoon (of een ander toestel) spellen kopen en die op afstand naar de spelconsole laten downloaden, een spel in de voorverkoop kopen en het vóór veel mensen spelen, naast andere functies.

De accessoires brengen ook voordelen met zich mee. De VR kit, bijvoorbeeld, is een volledige onderdompeling in virtuele realiteit, waarbij de spelers in de spelwereld worden gebracht, met 3D beelden en spectaculaire audio.

En, naast Blu-ray fysieke media, is het zeer interessant om spellen in het digitale medium te kunnen verwerven en downloaden. Het spel heeft een 500 GB HD, voor fysieke formaten, maar de online gekochte spellen zijn meestal goedkoper dan in CD formaat.

Hoewel het PSN (PlayStation Network) een geweldige manier is om de spellen te verwerven, is een nadeel dat het nogal onstabiel is. Zowel in de mobiele applicatie als in de spelconsole zelf kan het downloaden van een spel soms een tijdrovend proces zijn, dat van tijd tot tijd opnieuw opgestart moet worden.

Als minpunt is er ook het probleem van de gebruikersaccount die in verschillende regio’s niet toegankelijk is. Om in andere landen te werken moet je voor elk van hen een register in PSN hebben, wat natuurlijk praktisch onhaalbaar is.

En natuurlijk kan de prijs als een nadeel beschouwd worden, afhankelijk van je bereidheid om aan een spelcomputer uit te geven. In Brazilië zijn de waarden meestal veel duurder dan in het buitenland.

Om de vergelijking van voor- en nadelen van de PlayStation 4 te vergemakkelijken, bekijk je de tabel hieronder.

Voordelen
 • Duizenden spellen beschikbaar
 • 4K graphics
 • PS Store maakt mobiele aankoop mogelijk
 • Verbluffende accessoires, die immersie bieden
 • Spellen in digitaal formaat nemen geen ruimte in opslagruimte in beslag
Nadelen
 • PlayStation Network (PSN) kan nogal instabiel zijn
 • Gebruikersaccount is in verschillende regio”s niet toegankelijk
 • Hoge prijs, vooral voor de console die in Brazilië verkocht wordt

Playstation 4 normaal, Slim of Pro?

Het is heel gewoon om mensen te vinden die al videogames spelen sinds ze klein waren. Naarmate de jaren verstrijken en de consoles evolueren, volgt de speler de trend en verandert het apparaat.

De meest recente – althans van Sony – is de PlayStation 4, die in november 2013 in de Verenigde Staten op de markt kwam. Met een krachtige grafische weergave draait hij een enorme catalogus van spellen en is een van de favoriete spelcomputers van de hele wereld.

Voor deze generatie heeft Sony naast de PlayStation 4 ook de PlayStation 4 Slim en de PlayStation 4 Pro gemaakt. Ze hebben elk hun eigen bijzonderheden en details, maar alle drie bieden ze een ongelooflijke kwaliteit en spectaculaire spelervaring.

Spelen en plezier maken, wedijveren onder vrienden of zelfs beroepsmatig is altijd een goed idee en een PlayStation 4 – en alle accessoiremogelijkheden – kunnen daarbij een grote bondgenoot zijn!

Aankoopcriteria: Hoe PlayStation 4 modellen en hun accessoires te vergelijken

Als je al besloten hebt een PlayStation 4 te kopen, moet je letten op een paar details die je helpen de beste optie te kiezen, zowel de console als de verkrijgbare randapparatuur.

Om je te helpen, bekijk je hieronder de lijst met de belangrijkste aankoopcriteria, zodat je de perfecte keuze kunt maken, zowel binnen je persoonlijke smaak als je budget

 • Model
 • Opslagcapaciteit
 • Maat
 • Verwerkingsvermogen
 • Doel

Hieronder leggen we elk criterium in detail uit en wat er bij elk van de factoren in acht genomen moet worden bij de aanschaf van je PlayStation 4 en/of accessoire.

Model

De belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden is natuurlijk het model van de PlayStation 4 spelcomputer die je wilt kopen.

In de generatie 4 videogames heeft Sony de PlayStation 4, PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro gemaakt. Ze bieden elk verschillende configuraties en indelingen en passen bij verschillende behoeften.

De PS 4 is het standaard model, met fabrieksinstellingen. De PS 4 Slim is dunner, compacter en kleiner van formaat en de PS 4 Pro is groter, krachtiger en met meer rekenkracht.

Opslagcapaciteit

Om veel spellen te kunnen opslaan is de opslagcapaciteit een belangrijk keuzecriterium.

Hoe groter het geheugen, hoe hoger de prijs echter zal zijn. Er zijn versies van 500 GB en 1 TB van de PlayStation 4 op de markt.

Maar geen nood! Als het oorspronkelijke geheugen niet genoeg is voor je behoeften, kun je er een externe harde schijf aan toevoegen om de capaciteit nog te vergroten.

Grootte

Zoals gezegd heeft elk van de drie versies van de PlayStation 4 verschillende configuraties en een van de kenmerken is de grootte.

Als je een compactere en lichtere spelcomputer zoekt, is de Slim goed geschikt voor je. Als je geen bezwaar hebt tegen een robuustere videogame, is de Pro interessant, vooral omdat hij een krachtiger systeem levert.

En de PS 4 standaard is een middenweg tussen de twee: voor wie geen kleinere console of meer vermogen nodig heeft.

Verwerkingskracht

De verwerkingskracht hangt direct samen met het PlayStation 4 model. Alle drie de modellen hebben een enorm superieure kwaliteit, maar leveren verschillende mogelijkheden. PS 4 Pro is, ondanks groter en zwaarder, de krachtigste, met een snelle en krachtige verwerking.

De Slim is kleiner en goedkoper, en biedt dus minder vermogen – maar het is belangrijk te benadrukken dat dit niet betekent dat hij van mindere kwaliteit is.

Ongeacht de afmetingen van de console kun je de systeemkracht als koopcriterium hanteren en Sony levert producten om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. Canaltech maakte een erg mooie analyse waarin de belangrijkste kenmerken van de PlayStation 4 Pro getoond worden.

Doel

Dit aankoopcriterium is gekoppeld aan PlayStation accessoires. Bedieningen, koptelefoons, opladers, headsets, kabels… er zijn veel bestaande producten om de spelervaring te verbeteren.

Om te weten welke je moet kiezen, moet je in gedachten hebben waarvoor je het zult gebruiken. Een PlayStation VR is voor wie zich wil onderdompelen in virtuele realiteit en bijvoorbeeld 3D onderdompeling wil ervaren.

Een joystick-achtige besturing is interessant voor wie veel arcadespelletjes speelt. Een krachtige koptelefoon is voor de gebruiker die wedstrijden speelt en veel communiceert tussen spelers enzovoort.

Zeker is dat er keuzemogelijkheden zijn – voor diverse toepassingen – en je hoeft alleen maar het randapparaat te kiezen dat het beste bij je wensen past.

(Featured Image Source: InspiredImages / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies