Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

25Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Nostalgie kan samen met technologie iets prachtigs creëren, zoals Polaroid camera’s. Een product waarvan men dacht dat het dood was, is nu levendiger dan ooit. Wil je vintage foto’s maken zoals toen je jonger was? ReviewBox brengt je een complete bespreking van de Polaroid camera’s en welke de markt aanvoeren.

Een foto gemaakt met een Polaroid camera is geen gewone foto, het is het verleden, het heden en de toekomst. Het is het inlijsten van een uniek moment, een herinnering die je een leven lang bijblijft. Deze firma heeft veel modellen digitale en instant camera’s, dus vandaag helpen we je de meest uitmuntende te kiezen.

ReviewBox brengt je de beste beoordelingen van producten en merken, zodat je bij je aankoop de beste keuze kunt maken. Met relevante informatie, technische specificaties, voor- en nadelen, interessante feiten, vergelijkingen met andere producten, aankoopfactoren en beoordelingen van gebruikers heb je de beste koopcriteria.
Belangrijk om te weten

 • De Polaroid camera is per definitie de instant camera. Zijn ongelooflijke beeldkwaliteit, unieke functies en het vermogen om een onherhaalbaar moment te onthullen is wat hem voor ons zo kostbaar maakt. Een camera die ons verleden met het heden verenigt met veel stijl en creativiteit.
 • Er zijn andere merken die dagelijks met Polaroid wedijveren om de koningen van de snapshots te zijn, we hebben het over Fujifilm en Canon. De eerste biedt een geweldige flits en prijs, terwijl de laatste het goed doet met zijn eerste twee modellen. Maar de Polaroid camera verslaat ze nog steeds in beeldkwaliteit en mogelijkheden.
 • Technische specificaties zoals batterij, megapixels, flitser en opslagruimte, samen met accessoires en nieuwe functies, en de gebruikte papiersoort, zijn enkele van de koopfactoren waarmee je rekening moet houden als je een Polaroid camera zoekt. Houd dit in gedachten en je aankoop zal de beste zijn.

Beste Polaroid-Camera: Onze selectie

Instax Polaroid Camera

No products found.

Ontdek de magie van directe fotografie met de Instax Mini 11 polaroid camera, waarmee u uw herinneringen onmiddellijk tot leven kunt brengen. Met de automatische belichting zorgt deze camera ervoor dat niemand naar de achtergrond verdwijnt, zodat elk beeld perfect belicht wordt. Leg uw mooiste en meest unieke momenten vast en zie ze recht voor uw ogen tot leven komen.

Koopgids

Wil je alles weten over Polaroid camera’s? In onze koopgids vind je dit en nog veel meer. Ons doel is je te helpen bij het kiezen van je volgende product en we weten hoe belangrijk het is om elk aspect van een Polaroid camera te kennen.

Maak fantastische foto’s met je Polaroid camera. (Foto: neonshot / 123RF)

Wat is het verschil tussen een Polaroid camera en andere merken?

Als het om instant camera’s gaat is er geen grotere referentie dan de Polaroid camera, maar de laatste jaren is er enige concurrentie gekomen van twee bekende merken. De eerste is zijn naaste concurrent Fujifilm, en tenslotte heeft Canon besloten de wereld van de snapshots te betreden met zijn CLIQ en CLIQ+.

De voordelen van Polaroid boven de concurrentie is dat ze instant en digitale camera’s zijn en een kwaliteit bieden van ongeveer 20 mps, zoals de Pop 2.0. Behalve de mogelijkheid om via wifi verbinding te maken, kun je de batterij via USB opladen, die tot 60 dagen meegaat. Een ander voordeel is de opslag via microSD.

Camera – Polaroid Fujifilm Canon
Beeldkwaliteit Rond 20 mp Rond 10 mp Rond 8 mp
Flitser Goed Superieur Goed
Connectiviteit Bluetooth en Wifi Bluetooth Bluetooth

Welke voordelen en nadelen heeft de Polaroid camera?

Behalve de ogenblikkelijkheid, die kenmerkend is voor dit type camera, hebben Polaroid camera’s een ongelooflijke fotografische kwaliteit in vergelijking met andere van hetzelfde type. Met de weerstand van de vroegere modellen plus de huidige technologie slaagden ze er bovendien in een bestendig en vernieuwend product te maken.

De antieke en vintage tinten die de Polaroid camera bereikt zijn onherhaalbaar en herkenbaar voor iedereen die een van deze beelden gezien heeft. Druk gewoon op de ontspanknop, maak een geluid, om een moment vast te leggen. Eén ding dat Polaroid camera’s het beste doen is de foto’s opslaan alsof het een gewone digitale camera is.

Helaas is niets volmaakt in dit leven en het grootste probleem met dit product zijn de hoge aanschafkosten en de kosten van de inktpatronen. Evenals het korte bereik van zijn flitser, zodat je veel licht nodig hebt, beter als dat natuurlijk is, om een gedurfde foto te krijgen. Met een Polaroid camera kun je de opname niet missen.

Voordelen
 • Robuust en duurzaam
 • Goede grafische kwaliteit
 • Bluetooth en WIFI verbinding
 • Lange levensduur van de batterij en opladen via USB
 • Diverse opnamefuncties
Nadelen
 • Slechte flitskwaliteit en -bereik
 • Dure camera
 • Je moet voortdurend duur fotopapier kopen
 • Kleine foto”s

Waar worden Polaroid camera’s gemaakt?

Als “Impossible Project” Polaroid koopt en er een nieuw merk voor de camera’s ontstaat, heet het “Polaroid Originals”, waarvan de producten in de Verenigde Staten en Duitsland gemaakt worden. Het is het eerste land waar het oorspronkelijke bedrijf vandaan kwam en het tweede waar het Onmogelijke Project in 2008 geboren werd.

Die in de VS is de grootste en meest ervaren

Beide fabrieken produceren camera’s, accessoires en films speciaal voor het merk Polaroid, waarbij die in de VS de grootste en meest ervaren is omdat hij tot het oorspronkelijke bedrijf behoorde. Dit doet niets af aan de hoge kwaliteit van de producten uit Duitsland, die je kunt vinden op de officiële “Polaroid Originals” website.

Welke garantie heeft de Polaroid camera, en hoe kan ik die geldig maken?

Alle Polaroid producten hebben een beperkte garantie, afhankelijk van het land waar het product verkocht wordt. Buiten de USA (in Mexico bijvoorbeeld) is de garantie op zowel nieuwe als vintage camera’s één jaar, en je hebt alleen het product en de factuur nodig om het te valideren. Nieuwe camera’s die in de USA gekocht worden hebben 2 jaar garantie.

Behalve de garantie van een jaar heeft Polaroid ook een handig retourbeleid. Als de camera of een ander Polaroid product niet aan je wensen voldoet, kun je het, zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen na je aankoop terugsturen. Geopende films kun je echter niet retourneren.

Zijn er speciale edities van Polaroid camera’s?

Ja. Als Polaroid Originals iets ziet dat fans beweegt, brengen ze versies van hun instant camera’s uit, en ook papier en accessoires die eraan aangepast zijn. De nieuwste die op de markt komen zijn de StepOne 2 Summer (wit en koraal, met papier met zomerse randen) en de StepOne 2 “Stranger Things” editie.

Bij een versie als de zomerversie, die niet echt een verandering inhoudt ten opzichte van de StepOne2 (het model van keuze voor nieuwe versies), verandert de prijs van de camera niet, maar de prijs van het papier wordt met 20 tot 40 MXN verhoogd. Terwijl een “Stranger Things” versie camera 5 tot 10% duurder wordt.

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende Polaroid camera modellen kunt vergelijken en beoordelen

¡Santas Polaroid! Het kiezen van een instant camera is bepaald geen sinecure, er zijn veel factoren die kunnen beïnvloeden of de ene beter is dan de andere. Daarom moeten we alle aspecten kennen die ons zullen helpen om de langverwachte aankoop te doen

 • Megapixels en flitser
 • Opslag en batterij
 • Functies en accessoires
 • Afdrukpapier

Megapixels en flits

Als je een Polaroid camera gaat kopen is het eerste waar je naar moet kijken de technische kwaliteit. Daarin ligt alles wat een modern product van hoge kwaliteit maakt. Bij dit type digitale instant camera moet je weten hoeveel megapixels hij heeft en hoe goed zijn flitser is.

Megapixels. Het belangrijkste waar we naar kijken als we op het punt staan een Polaroid camera te kopen of niet, is de beeldkwaliteit, en die wordt geleverd door het aantal pixels of in dit geval, megapixels. Hoe meer de camera heeft, hoe beter. In de wereld van de snapshots is Polaroid in het voordeel, want zijn camera’s gaan van 15 tot 20 mp.

Flits. De flitser op de Polaroid camera is iets waar nog steeds tekort aan is, maar je kunt rond de 1,5 meter verlichting werken wanneer je maar wilt. Hoewel het aan te bevelen is dit product bij helder licht te gebruiken, bij voorkeur natuurlijk licht, zullen je foto’s er ook beter uitzien als je de flitser steeds activeert. Vintage? Oh ja!

Opslagruimte en batterij

Niet alleen de beeldkwaliteit is belangrijk in een camera, hoe zeldzaam ook om te lezen, ook de opslagcapaciteit en de batterij zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden voor je een product koopt. Polaroid bereikt echter grootse dingen in deze elementen.

Opslag. Vroeger nam je met deze camera’s gewoon de foto en dat was het, als hij verkeerd uitkwam dan was er niets aan te doen. Elke opname was een niet te herhalen moment en elke foto was uniek. Een deel daarvan is er nog, maar nu kun je je foto’s laten digitaliseren op een microSD kaart van maximaal 32 gb. Een must in dit digitale tijdperk.

Batterij. Als er één ding is dat niet meer terugkomt, ondanks dat de Polaroid camera een super nostalgisch voorwerp is, dan zijn het wegwerpbatterijen en godzijdank! We hoeven ons niet langer zorgen te maken over de aanschaf van een nieuw pakje telkens als ze versleten zijn. Met de nieuwe Polaroid camera’s heb je een lithium batterij die tot 60 dagen meegaat op elke lading.

Functies en accessoires

Wat de Polaroid instant camera onderscheidt zijn niet alleen de superieure technische specificaties, maar ook de extra functies of elementen die de camera een ander tintje geven.

Meervoudige triggers. Omdat foto’s leuker zijn dan alleen maar een knopje aanraken. Wil je een magische trekker? De Polaroid camera biedt sluiterontgrendeling met geluid (Proost!), handmatig, met effectinstellingen, dubbele belichting, afstandsbediening, kortom een heleboel mogelijkheden zodat je met dat magische moment kunt spelen zoals je wilt.

Aangepaste kaders. De decoratieve toets die de klassieke witte lijst toevoegt is ongeëvenaard, maar als je een beetje uit je dak wilt gaan kun je de op maat gemaakte lijsten proberen die Polaroid aanbiedt. Om aan alle smaken van zijn fans tegemoet te komen, heeft deze firma films uitgebracht met geschilderde, donkere, vrolijke en elegante omlijstingen.

Lightning. Dat je van vintage houdt, wil niet zeggen dat je niet van urban houdt. Zoek een fakkel en schijn ermee in de buurt van je foto, de camera legt het bliksemeffect vast en voegt het toe aan je nieuwe creatie. Laat het niet allemaal bij vintage blijven, er zijn ook andere stijlen voor je Polaroid. Geen flitser? Geen probleem, kijk hoe het licht gemaakt wordt.

Filters. Ik heb het niet over de Instagrammers, maar het is zeker de papa van allemaal. Als accessoire voor je Polaroid camera kun je een paar filters voor je lens kopen die de kleuren toevoegen die je verkiest. Wil je Pop art maken zoals Andy Warhol? Met Polaroid camera filters kun je dit doen en nog veel meer.

Print papier

Papier is het papier dat leven geeft aan elke foto, elke afdruk is erop getekend en vertelt een verhaal zonder een woord te zeggen. In vroeger tijden was het omgaan met instant camera papier of film lastig, sommige drukten niet in de juiste tinten af of hadden veel last van belichting. Vandaag is het een beetje anders.

I-Type. I voor Ongelooflijk, dat is wat Polaroid zegt over I-Type papier (10 x 8 cm). Dit is de film die met de nieuwste Polaroid camera’s wordt gebruikt en die wordt aanbevolen omdat hij de beste beeld- en kleurkwaliteit garandeert. Dit papier mag niet geschud worden bij het afdrukken, want dat schaadt het ontwikkelproces, dat tot 15 minuten kan duren.

Film 600. Zowel de 600 als de I-type camera’s kunnen uitgerust worden met Film 600 (10 x 8 cm). Een gemakkelijk te gebruiken, duurzaam en probleemloos papier. Komt zowel in zwart-wit als in een kleurenversie. Richt, schiet en deel je beste foto’s op dit papier.

Spectra. Wil je foto’s maken die een venster zijn? Spectra verlaat de comfortabele, klassieke 10 x 8 cm stijl van de I-Type en Film 600 om je een geheel nieuwe dimensie (10.2 x 10.3 cm) te geven met je Polaroid camera. Panoramafoto’s met de Spectra-stijl camera’s. Verkrijgbaar in zwart-wit en kleur.

SX-70. Ben je nostalgisch? Dan is hier de film of het papier (8.8 x 10.9 cm) voor de SX-70 instant camera’s, de pioniers in deze industrie. Het verschil tussen dit werkstuk en de andere is dat, omdat het gewijd is aan een heel oude camera, de snelheid wat lager ligt. Speciaal voor esthetische kunstenaars.

(Zichtbare foto: Maxim Lupascu / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies