Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

17Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Draagbare monitors maken werken onderweg veel gemakkelijker. Zonder veel extra gewicht kun je je productiviteit verhogen en betere resultaten bereiken met een draagbare monitor.

Deze handige schermen zijn ook populair als vermaak tijdens het reizen. Onze grote draagbare monitor test 2023 is ontworpen om je te helpen de beste draagbare monitor voor jou te vinden.

Om dit te doen beantwoorden we de typische vragen die je jezelf stelt vóór je koopt. Om je zo goed mogelijk bij je beslissing te helpen, stellen we in dit artikel de essentiële aankoopcriteria voor.
Belangrijk om te weten

  • Een draagbare monitor is in feite een tweede scherm voor je laptop. In tegenstelling tot de meer bekende desktop versie is deze variant mobiel en perfect voor op reis.
  • Het lichte gewicht is een bijzonder pluspunt voor alle digitale nomaden wier kantoor overal ter wereld kan zijn en die hun uitrusting steeds met zich mee moeten dragen.
  • Met de juiste aansluitingen kun je een draagbare monitor aansluiten op een grote verscheidenheid van bedieningsapparatuur. Van smartphones tot tablets tot laptops tot Xbox, Playstation of Nintendo Switch, alles is mogelijk.

Beste portable monitor: Onze selectie

Arzopa Portable Monitor

Ontdek de ultieme combinatie van kwaliteit, gebruiksgemak en draagbaarheid met de ARZOPA draagbare monitor. Deze plug-and-play monitor is perfect voor pc’s en laptops met Thunderbolt 3, alsmede mobiele telefoons met USB 3.1. U hoeft geen apps te downloaden; sluit eenvoudigweg uw apparaat aan met de meegeleverde Type-C naar Type-C kabel en geniet direct van video, audio en stroom.

Uperfect Portable Monitor

Ontdek de fantastische draagbare monitor van UPERFECT, waar u kunt genieten van een uitstekende game-ervaring in Full HD 1920×1080 resolutie en met HDR-ondersteuning. Dankzij het IPS-scherm bent u verzekerd van nauwkeurige kleurherstel, uitstekende beeldkwaliteit en rijkere kleuren. De conversie van het 4:3/16:9 weergaveformaat en een uitgebreide kijkhoek van 178 graden maken het ideaal om samen met anderen in de kamer te werken en op het scherm te kijken.

Asus Portable Monitor

Bovendien is de ASUS ZenScreen MB165B voorzien van een anti-reflecterend oppervlak, wat betekent dat u comfortabel kunt werken, zelfs in omgevingen met helder licht, zoals buiten of bij een raam. Het compacte formaat en de lichtgewicht constructie maken het ideaal om mee te nemen in uw tas, rugzak of laptoptas, zodat u altijd en overal profiteert van een groter en beter zicht.

Uperfect Portable Monitor

Ontdek de ultieme kijkervaring met de veelzijdige UPERFECT 2K Draagbare Monitor. Verwen uzelf met de verbluffende beeldkwaliteit van een quad-high definition (QHD) scherm dat 2K-resolutie biedt – verfijnder en realistischer dan 1080p. Deze 16-inch monitor met een 16:10 schermverhouding biedt 11% meer zichtbaar gebied dan een 15,6-inch scherm, waardoor u meer inhoud kunt weergeven en genieten.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een draagbare monitor koopt

Wat is een draagbare monitor en voor wie is hij geschikt?

Een draagbare monitor is een lichtgewicht, draagbaar beeldscherm dat naast een laptop of smartphone gebruikt kan worden. Zijn compactheid maakt hem geschikt voor iedereen die een tweede scherm nodig heeft voor onderweg.

Tweede schermen voor het bureau zijn al lang bekend en populair. (Image source: unsplash.com / Matt Pike)

Draadverbindingen zorgen voor stroom- en gegevensoverdracht, zodat je snel en handig een mobiele monitor kunt aansluiten en overal gebruiken. Het tweede scherm maakt het gemakkelijker om onderweg te werken en kan zo de efficiëntie verhogen.

Daarom zijn draagbare monitors bijzonder geschikt voor zakenreizigers of digitale nomaden die geen vast kantoor hebben. Maar je kunt een draagbare monitor ook gebruiken voor mobiel vermaak. Veel modellen kunnen ook op je smartphone worden aangesloten.

In plaats van het kleine mobiele telefoonscherm kun je films of spelletjes op een groter scherm bekijken. Je kunt ook consoles direct op het draagbare beeldscherm aansluiten en onderweg spelletjes spelen.

Voor welk doel heb je een draagbare monitor nodig?

Zoals gezegd zijn draagbare monitors geschikt voor allerlei soorten activiteiten. Voor je zo’n draagbare monitor kiest, moet je je bewust zijn van het doel waarvoor je hem wilt gebruiken. De volgende lijst laat zien waar je naar moet zoeken, afhankelijk van het doel.

Beoogd gebruik Kenmerken
Onderweg werken Voor dit doel kunt u in principe alle huidige modellen gebruiken. Zorg er wel voor dat de monitor ook op je laptop (of smartphone) kan worden aangesloten.
Beeldbewerking Grafisch ontwerpers en ieder ander die beelden moet bewerken, moeten zich meer richten op de kleurcontrasten van de monitor. IPS-paneeltechnologieën worden in dit verband aanbevolen, omdat ze een contrastrijke weergave met stabiele kijkhoeken produceren.
Draagbare Gaming Monitor Een feit dat je in gedachten moet houden bij het maken van een aankoopbeslissing is dat de belangrijkste focus van deze draagbare monitoren hun mobiliteit is. Het kan dus zijn dat u wat moet inleveren op het gebied van technische prestaties. Modellen met TN-paneeltechnologie maken relatief korte responstijden van ca. 25ms mogelijk.

Natuurlijk zijn er geen vaste regels over hoe je welke monitor kunt gebruiken. Het is echter zinvol om vóór de aankoop de relevante technische kenmerken te bekijken. Je vindt hierover meer in het gedeelte over de koopcriteria.

Welke alternatieven zijn er voor mobiele monitoren?

Als je al een nieuwere tablet of iPad hebt, kun je die gebruiken als externe draagbare monitor.
Hiermee kun je het scherm zowel dupliceren als uitbreiden

Hiervoor heb je de app Twomon SE nodig op zowel de computer als de tablet. Je kunt het downloaden in de App Store. Verbind dan de computer met je tablet via een USB kabel. Als je geen tijd hebt om een video te bekijken, hebben we de voor- en nadelen van deze optie voor je op een rijtje gezet:

Voordelen
  • Je hoeft geen nieuw apparaat te kopen
  • Eigen batterij
  • Touchscreen
Nadelen
  • (Meestal) vrij klein scherm
  • Kwaliteit

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om draagbare monitoren te vergelijken en te evalueren

In het volgende deel laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke draagbare monitoren. De criteria die je kunt gebruiken om draagbare monitors te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit waar je bij de afzonderlijke criteria op moet letten.

Grootte en gewicht

De meest gangbare draagbare monitoren hebben een beeldschermgrootte tussen 11 en 17 inch. Er zijn echter ook kleinere en grotere versies. Bedenk hoe groot de monitor kan zijn, zodat hij nog in je zak past.

Het grote voordeel van draagbare monitoren is hun lichte gewicht. Veel modellen wegen zelfs minder dan 1 kg. Natuurlijk hebben gewicht en grootte altijd met elkaar te maken. Je moet dus het beste compromis vinden tussen compactheid en bruikbaarheid.

Volgens het principe: Klein en licht als mogelijk, maar zo groot als nodig.

Deze twee criteria zijn vooral belangrijk als je licht reist en vaak vliegt. Natuurlijk wil je zo weinig mogelijk gewicht dragen.

Voeding

In de regel trekken draagbare monitoren hun stroom van de laptop waarop ze aangesloten zijn. Er zijn echter ook enkele modellen die een geïntegreerde batterij hebben.

Kantoor met uitzicht: Met een goede batterij op je laptop en een draagbare monitor kan elke ruimte je kantoor worden. (Image source: unsplash.com / Julien Z)

Dit heeft als voordeel dat je ze meestal langer kunt gebruiken zonder de laptop op te laden. Een oplaadbare batterij valt echter op door zijn gewicht, wat weer ongunstig kan zijn. Dus als je een laptop hebt met een krachtige batterij, kun je zonder een batterij in je tweede scherm.

Beeldschermresolutie

De meest voorkomende modellen zijn geschikt voor HD, wat overeenkomt met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit moet normaal gesproken voldoende zijn voor het meeste werk. Zoek je een bijzonder goedkope optie en heb je genoeg aan een lagere resolutie, kijk dan eens naar modellen met 1366 x 768 pixels.

Als je een bijzonder goede resolutie nodig hebt, ga dan op zoek naar toestellen die geschikt zijn voor 4K. Deze zijn ook verkrijgbaar, maar ze zijn vrij duur. Maar je zult beloond worden met prachtige foto’s. De hoge resolutie is bijzonder geschikt voor gamers of grafische ontwerpers.

Aansluitingen en compatibiliteit

De meeste draagbare monitoren hebben slechts twee of drie aansluitingen. Dit betekent dat je, voordat je koopt, moet bedenken welke je nodig hebt, zodat je toestel compatibel is met de monitor. Gangbare poorten zijn Type-C USB, (Mini) HDMI en Mini DP.

De meeste toestellen hebben ook een hoofdtelefoonaansluiting. Vooral als je van plan bent een spelcomputer op de mobiele monitor aan te sluiten, moet je nagaan welke aansluitingen gebruikt worden om de videosignalen door te geven.

Het is het beste om door te lezen welke verbindingskabels bij de levering inbegrepen zijn, zodat je zo mogelijk zonder een adapter kunt.

Een ander aspect van compatibiliteit is het besturingssysteem van je laptop. Informeer vooraf naar de systeemeisen om negatieve verrassingen te voorkomen.

Recensies