Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

55Bestede uren

18Beoordeelde onderzoeken

95Verzamelde opmerkingen

Hier presenteren we alle power banks met stopcontacten die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste powerbank met stopcontact voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een powerbank met stopcontact wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Powerbank met stopcontact bieden je een krachtig stopcontact dat je ook onderweg kunt gebruiken.
 • Een powerbank met een stopcontact is meestal bijzonder krachtig. Je kunt hem gebruiken om toestellen op te laden, maar ook om ze enkele uren te laten werken.
 • Powerbanks met een stopcontact zijn ideaal voor kamperen of andere buitenactiviteiten waar je geen stopcontact ter beschikking hebt.

Beste Powerbank met stopcontact: Onze selectie

Novoo Powerbank Met Stopcontact

Deze draagbare powerbank is ook een betrouwbare back-upvoeding in geval van stroomstoringen of natuurrampen. De hoogwaardige lithium-ionbatterijen zijn CE-, RoHS- en FCC-gecertificeerd, met ingebouwde systemen om kortsluiting, overstroom, overspanning en oververhitting te voorkomen en zo maximale veiligheid voor u en uw apparaten te waarborgen.

Charmast Powerbank Met Stopcontact

Ontdek de kracht van de Charmast 23800mAh 20W PD Powerbank met stopcontact. Deze krachtige en stijlvolle powerbank zorgt ervoor dat u nooit zonder energie komt te zitten. Met zijn indrukwekkende capaciteit kan de powerbank uw iPhone 11 bijna 5 keer opladen, de iPhone 11 Pro 4,8 keer of iPhone 11 Pro Max 4,4 keer. Bovendien laadt deze krachtpatser uw toestel tot wel 4 keer sneller op dan andere traditionele externe accu’s.

Roypow Powerbank Met Stopcontact

Als het om veiligheid gaat, heeft deze premium powerbank FCC-, CE- en RoHS-certificeringen ontvangen en is hij uitgerust met intelligente beveiliging tegen overbelasting, overspanning, overstroom en kortsluiting. In het pakket vindt u 1 draagbare voeding, 1 x 3-in-1 kabel, 1 x DC-kabel, 1 x USB A naar USB-C kabel, 1 x USB-C naar USB-C kabel en 1 x handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands).

Iwalk Powerbank Met Stopcontact

Ontdek de nieuwe iWALK powerbank met stopcontact, speciaal ontworpen voor uw gemak. Deze krachtige powerbank laadt zichzelf razendsnel op via de geïntegreerde USB-C plug en is daarnaast ook in staat om uw apparaten met een al even indrukwekkende snelheid van 18W te laden. Geniet van het gemak zonder extra kabels nodig te hebben.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een powerbank met stopcontact

koopt

Wat is een powerbank met stopcontact ?

De term “powerbank”, die uit het Engels komt, beschrijft, eenvoudig gezegd, een draagbaar energie-opslagapparaat dat via een stopcontact opgeladen wordt. Een powerbank met een stopcontact kan dan onderweg gebruikt worden om bijvoorbeeld smartphones of camera’s op te laden. Een powerbank met een stopcontact is over het algemeen geschikt voor iedereen die onderweg elektrische apparaten wil opladen of bedienen. Hij is bijzonder geschikt voor kampeervakanties of om te ontspannen bij het meer.

Waarom zou ik een powerbank met een stopcontact kopen?

Een powerbank met stopcontact is een echte must-have voor alle outdoor fans die graag langere tijd buiten zijn en onafhankelijk willen zijn van plaatselijk beschikbare stopcontacten. Een powerbank met stopcontact is ook perfect als je graag naar festivals gaat of in het algemeen gaat kamperen. Je kunt de functies en de precieze voordelen in meer detail bekijken in deze expert video:

Waar moet ik op letten bij het gebruik van een powerbank met stopcontact?

Powerbanks met stopcontacten zijn momenteel helemaal in. De vele voordelen zijn echter niet zonder risico’s. Als je echter een paar eenvoudige tips volgt, hoeft niets het draagbaar opladen en gebruik in de weg te staan.

Spanning

Bij gebruik van een powerbank met stopcontact moet je altijd letten op het aangegeven voltage van je apparaat en je powerbank met stopcontact.

Op plaatsen waar geen stopcontacten zijn, kan een powerbank de avond redden. (Image source: unsplash.com / Dawid Zawiła)

Als de spanning van de powerbank met stopcontact te hoog is voor het aangesloten apparaat, kan dat tot oververhitting leiden, wat in het ergste geval zelfs je apparaat kan beschadigen.

Overladen

Elke powerbank met een stopcontact heeft een bepaalde oplaadsnelheid. Dit moet in acht genomen worden. Overladen van de lithium-ion batterijen in de powerbank met stopcontact kan de batterij beschadigen.

Testzegels

Als je een powerbank met een stopcontact koopt, zijn er een paar belangrijke testzegels die je vertellen of het apparaat getest is en hoe het presteerde.

Testzegel Doel
CE/GS/EG Door de wet in Europa voorgeschreven testzegel dat betrekking heeft op veiligheid en bescherming van leven en gezondheid
TÜV Voert veiligheidscontroles uit en kent eigen zegels toe

Vooral bij heel goedkope of zelfs gratis power banks met stopcontact, die je soms als relatiegeschenk krijgt, moet je er zeker van zijn dat minstens een van deze zegels aanwezig is.

Hoeveel mAh moet mijn powerbank met stopcontact hebben?

Hoeveel stroom kan mijn powerbank met stopcontact opslaan? Het mAh getal zal het je vertellen. Hoe hoger dit getal, hoe meer stroom de powerbank met stopcontact kan opslaan. Dit betekent dat hij in staat is krachtiger toestellen te bedienen of je eindtoestellen vaker op te laden. Een standaard smartphone heeft ongeveer 1200 – 2000mAh.

Andere toestellen zoals laptops, camerabatterijen of tablets hebben veel meer batterijcapaciteit. De vraag naar het juiste mAh getal kan alleen beantwoord worden als je duidelijk bent over het beoogde gebruik. Als je wilt dat je powerbank met stopcontact apparaten met een zeer hoge batterijcapaciteit kan opladen, moet je een powerbank met stopcontact kopen met een zeer hoog mAh getal.

Wat zijn de alternatieven voor een powerbank met een stopcontact?

Het populairste alternatief voor een powerbank met een stopcontact is een powerbank zonder stopcontact. Dit is zo populair omdat het meestal lichter, kleiner en goedkoper is.

https://www.technikhiwi.de/powerbank-30000-mah-test/ Een in de handel verkrijgbare powerbank heeft echter meestal alleen een USB aansluiting. Dit alternatief is dus alleen geschikt om smartphones of camera batterijen op te laden.

Een ander alternatief, maar een dat alleen geschikt is voor smartphones, zou een Powercase hoesje voor mobieltjes zijn. Dit is min of meer een smartphone hoesje met een geïntegreerde powerbank.

Besluit: Welke soorten powerbanks met stopcontact zijn er en welke is de juiste voor jou?

Bij de opvallend grote reeks powerbanks met stopcontacten zijn er op het eerste gezicht geen grote verschillen, behalve het uiterlijk. We hebben besloten om in dit deel van de test de verschillende soorten power banks nader uit te leggen. We zullen echter ook de capaciteit van de batterij nader toelichten.

Wat is een powerbank op zonne-energie met een stopcontact en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een powerbank op zonne-energie met een stopcontact biedt de mogelijkheid om de powerbank te blijven gebruiken, ook als de batterij niet meer opgeladen is. Een ingebouwde zonnecel kan van essentieel belang zijn, vooral als je meerdere dagen of weken kampeert en geen mogelijkheid hebt om de powerbank met een stopcontact op te laden. Deze powerbank optie is niet alleen heel praktisch, maar ook heel milieuvriendelijk. Vooral in deze tijd moet je goed opletten waar je elektriciteit vandaan komt.

Voordelen
 • Uitbreidbaar vermogen
 • Milieuvriendelijk
 • Hoge prestaties
 • Onafhankelijk van stroombronnen
Nadelen
 • Meestal duurder
 • Afhankelijk van zonlicht
 • Gevoeliger

Als je in de buitenlucht zit, voelt het extra goed als de stroom die je gebruikt door zonne-energie wordt opgewekt.

Wat is een bekabelde powerbank met stopcontact en wat zijn de voor- en nadelen?

Een bekabelde powerbank met stopcontact is een mobiele batterij die je via een snoer uit het stopcontact moet opladen. Als hij volledig opgeladen is, kan de powerbank met stopcontact verschillende apparaten tegelijk opladen en bedienen.

Voordelen
 • Zeer stabiel
 • Compact en gemakkelijk te vervoeren
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Minder duur
Nadelen
 • Heeft een laadlimiet
 • Vertrouwt op een stopcontact

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om power banks met een stopcontact te vergelijken en te evalueren.

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om power banks met een stopcontact te vergelijken en te beoordelen. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt product te kiezen. Samengevat zijn dat:

 • Kwaliteit
 • Verenigbaarheid
 • Stabiliteit
 • Gewicht/Grootte
 • Draagvermogen

Kwaliteit

Er zijn ook veel verschillen in de kwaliteit van power banks met stopcontacten. Als je een powerbank met stopcontact koopt, is het heel belangrijk dat je hoge kwaliteit zoekt. Opvallend goedkope power banks met stopcontacten komen meestal uit Azië. Daar worden vaak kwaliteitszegels gesmeed en op het product geplakt. Zorg er dus voor dat je powerbank met stopcontact niet schokkend goedkoop is.

Je herkent producten van hoge kwaliteit aan het feit dat er veel laadcycli mogelijk zijn en hun rendement hoger is. Daarom moet het mAh getal voldoende hoog zijn.

Robert M.Powerbanktester
Let op: De meeste powerbanks met een stopcontact worden zonder accessoires verkocht. Dit betekent dat je een geschikte kabel moet kopen als je die nog niet hebt. Je moet ook investeren in kwaliteitsproducten. (Bron: Powerbanktest.net)

Compatibiliteit

De meeste powerbanks met een stopcontact zijn zo ontworpen dat je er zoveel mogelijk apparaten mee kunt laten werken, liefst tegelijk. Voor dit doel hebben powerbanks met een stopcontact vaak niet alleen een stopcontact, maar ook USB en zelfs USB-C aansluitingen.

Drones hebben veel batterijvermogen nodig. Dankzij een powerbank met stopcontact kan hij onderweg handig opgeladen worden. (Image source: unsplash.com / asoggetti)

Daarom kun je je powerbank met stopcontact gebruiken om niet alleen je smartphone op te laden, maar ook je laptop, camera, drones en zelfs GPS toestellen.

Stabiliteit

De meeste power banks met stopcontacten voor buiten zijn zo ontworpen dat je ze buiten in weer en wind kunt gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat ze breken. Schokken, water en stof hebben merkbaar minder effect op powerbanks voor buiten met een stopcontact dan op een gewone powerbank met een stopcontact. Als je dus je powerbank met stopcontact koopt, let er dan op dat hij geschikt is voor gebruik buitenshuis en, in het beste geval, zelfs waterbestendig is.

Gewicht/grootte

Als je van plan bent je powerbank met stopcontact mee te nemen naar plaatsen waar je misschien met de fiets of te voet heen moet, is één ding bijzonder belangrijk. Je moet beslist letten op het gewicht en de afmetingen van je powerbank met stopcontact. Het dragen van een zwaar en log apparaat kan al snel een last worden.

In het juiste formaat kun je de powerbank met stopcontact comfortabel meenemen bij het backpacken of kamperen. (Image source: unsplash.com / S&B Vonlanthen)

De meeste power banks met een stopcontact wegen ongeveer 1-3 kg. Er zijn echter ook grotere toestellen die tot 7 kg kunnen wegen. Een powerbank met stopcontact in deze gewichtsklasse is vaak ook erg groot en omvangrijk.

Oplaadcapaciteit

Hoe goedkoper de powerbank met stopcontact, hoe minder oplaadcapaciteit hij heeft. Sommige powerbanks met een stopcontact kunnen je smartphone zonder problemen meerdere keren volledig opladen. De laadcapaciteit geeft aan hoe vaak de powerbank met stopcontact je eindapparaten volledig kan opladen. Afhankelijk van de energie kan de powerbank met stopcontact dit verschillende keren doen.

Wetenswaardigheden over powerbanks met stopcontact

Kan ik met een powerbank met stopcontact in een vliegtuig reizen?

De meeste mensen willen niet zonder allerlei technische apparaten, zelfs niet als ze op vakantie zijn. Daarom zul je onvermijdelijk geconfronteerd worden met de vraag wat je mee mag nemen in het vliegtuig en wat je liever thuis laat. Omdat je op de camping of op het strand zelden een stopcontact tot je beschikking hebt, moet je beslist niet zonder je powerbank met stopcontact doen.

Hoewel de overkoepelende organisatie van luchtvaartmaatschappijen richtlijnen heeft opgesteld voor het meenemen van externe batterijen, houdt niet elke luchtvaartmaatschappij zich daaraan. Officieel mag je een powerbank met een stopcontact meenemen, zolang hij niet meer dan 100 Wh heeft.

Hoe vaak kan ik mijn smartphone opladen met één lading van de powerbank met stopcontact?

Het antwoord op de vraag hoe vaak je je mobiele telefoon met je powerbank kunt opladen, kan met een eenvoudige rekensom beantwoord worden. Allereerst hangt het natuurlijk af van hoeveel batterijcapaciteit je smartphone en je powerbank met stopcontact hebben. Laten we dus aannemen dat je smartphone een batterijcapaciteit van 2000 mAh heeft en je powerbank een batterijcapaciteit van 20.000 mAh. Nadat je je smartphone volledig ontladen hebt, kun je hem nu 8-10 keer volledig opladen.

Kan een powerbank met een stopcontact alleen gebruikt worden om op te laden of ook om de apparaten te bedienen?

Zolang het vermogen van de powerbank met stopcontact overeenkomt met dat van het apparaat, kun je hem ook gebruiken om kleinere apparaten te bedienen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen; helaas hebben sommige apparaten te veel watt nodig om goed te kunnen werken. Daarom moet je, voordat je een powerbank met stopcontact koopt, je goed laten informeren over de prestaties ervan en over die van de apparaten die je wilt bedienen. Zo voorkom je onaangename verrassingen bij het kamperen of op een festival.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://trendblog.euronics.de/mobile-web/den-fernseher-an-eine-powerbank-anschliessen-wir-habens-ausprobiert-58114/ [2] http://m.chip.de/bestenlisten/Powerbanks-ab-5-000-mAh/compact/id/1162/ [3] Beeldbron: 123rf.com / Koldunov A.

Recensies