Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

27Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

We nemen onze mobiele telefoons overal mee naartoe, want ze zijn een centrum van communicatie, orde en vermaak, dus we worden allemaal een beetje wanhopig als we zien dat onze batterij bijna leeg is en we geen oplader bij de hand hebben.

Hier bij TechSpring hebben we alle informatie verzameld die je nodig hebt om je te helpen een keuze te maken uit de beste Power Banks. We namen de taak op ons om gebruikersrecensies te bestuderen, de belangrijkste technische details en zelfs de meest voorkomende vragen die kopers over deze producten hebben.
Belangrijk om te weten

 • Power Banks worden ook wel draagbare batterijen of opladers genoemd.
 • De capaciteit van een Power Bank wordt gemeten in mAH, en hoe meer je hebt, hoe meer vermogen je hebt om batterijen op te laden.
 • Deze draagbare stroombronnen kunnen telefoons, ipods, tablets en veel andere apparaten opladen die via een USB kabel stroom krijgen.

Beste Power Bank: Onze selectie

Anker Powerbank

Ervaar de enorme capaciteit van de Anker 325 Powerbank, uw ultieme draagbare krachtpatser. Met zijn massieve 20.000 mAh aan kracht zijn meer dan 5 ladingen voor uw iPhone XS, bijna 5 volledige ladingen voor uw Galaxy S10, meer dan 4 ladingen voor uw iPhone 11 en meer dan 2,5 ladingen voor uw iPad Mini 5 binnen handbereik.

Vrurc Powerbank

Rust nu uit in de wetenschap dat uw apparaat is beschermd, want de VRURC powerbank beschikt over ingebouwde veiligheidsmaatregelen zoals overspanning-, overbelasting-, overstroom- en kortsluitingsbeveiliging. Bovendien schakelt het automatisch uit wanneer uw telefoon volledig is opgeladen, om oververhitting en overbelasting te voorkomen. Geniet van ultiem gebruiksgemak met deze draagbare en betrouwbare VRURC powerbank.

Varta Powerbank

Bent u op zoek naar een krachtige en betrouwbare powerbank die al uw apparaten razendsnel oplaadt? Dan is de Varta Powerbank met 4 poorten dé perfecte keuze voor u. Ontdek de nieuwste techniek in deze powerbank: een bidirectionele USB Type C-aansluiting met 5 V/3,0 A in- én uitgang voor snel opladen met maximaal 15 watt. U zult verbaasd zijn over wat dit compacte maar krachtige apparaat kan doen.

Iniu Powerbank

Bent u op zoek naar een ultra-slank en krachtig oplaadapparaat? Dan is de INIU 10000mAh powerbank precies wat u nodig heeft. Deze powerbank is de dunste op de markt, en past gemakkelijk in uw zakken of tassen. Geniet van dagenlange oplaadcapaciteit, voldoende om uw iPhone 8 wel 3,6 keer, uw Samsung S8 2,3 keer, of uw iPad Air zelfs één keer op te laden.

Koopgids

Power Banks worden ook wel draagbare batterijen of opladers genoemd.
(Foto: Aleksandar Tomic/ 123rf.com)

Wat is een Power Bank?

Een Power Bank is een draagbare batterij die je kunt gebruiken om je mobiele toestellen op te laden. Hij is echt nuttig voor iedereen die het een noodzaak vindt voortdurend bij zijn telefoon te kunnen, en ook voor wie op reis wil zonder zich zorgen te hoeven maken dat hij onderweg zonder stroom komt te zitten.

Ze werken meestal met een USB kabeluitgang, waardoor ze compatibel zijn met alle mobiele toestellen die met zo’n kabel opladen, zoals telefoons, tablets, ipods en zelfs draagbare luidsprekers. Ze kunnen ook met andere uitgangstypen en adapters uitgerust worden om hun compatibiliteit te vergroten.

De capaciteit van deze draagbare opladers wordt gemeten in mAH, wat staat voor milli Ampere Uur, en hoe meer mAH je hebt, hoe vaker je een apparaat kunt opladen voordat de Power Bank weer opgeladen moet worden.

Voordelen
 • Ze zijn klein en draagbaar
 • Ze kunnen meerdere toestellen tegelijk opladen
 • Ze maken het mogelijk mobiele toestellen altijd en overal op te laden
 • Ze zijn heel gemakkelijk in het gebruik
Nadelen
 • Ze hebben tijd nodig om op te laden
 • Hun vermogen om lading vast te houden neemt langzaam af naarmate ze gebruikt worden
 • Als ze tijdens het opladen problemen ondervinden kunnen ze de aangesloten apparaten beschadigen
 • Ze kunnen hoge temperaturen bereiken
 • Goedkope Power Banks hebben de neiging een extreem korte levensduur te hebben

Power Bank met hoge capaciteit VS Power Bank met lage capaciteit

Als je op zoek bent naar een goede Power Bank voor je mobiele apparaten zul je merken dat deze apparaten een goede variëteit aan eigenschappen bieden, en diegenen die het meest opvallen zijn hun mHA capaciteit en grootte.

De belangrijkste reden waarom we deze draagbare opladers zoeken is namelijk dat we onze apparaten voortdurend opgeladen moeten houden zonder dat we meer moeten opladen dan we nodig hebben.

Hoge capaciteit Lage capaciteit
Ze kunnen een toestel met een hoge batterijbehoefte meerdere keren opladen Ze zijn bedoeld voor gebruik met mobiele toestellen met minder veeleisende batterijen
Ze gaan dagen mee voor ze weer opgeladen moeten worden Ze moeten voortdurend opgeladen worden
Ze zijn handig voor gezinnen of groepen, want ze bieden vaak meerdere USB stopcontacten Ze zijn handig voor mensen die alleen reizen of licht willen reizen
Ze hebben langere oplaadtijden nodig Ze hebben niet lang nodig om hun lading op te laden
Ze zijn iets groter en zwaarder Ze zijn compact en licht
Ze hebben een hoger prijskaartje Ze zijn meestal goedkoper

Zoals je in de vergelijkingstabel kunt zien, een Power Bank met hoge capaciteit is ideaal voor zeer lange reizen, of voor groepsreizen waarbij meerdere mensen hun telefoon moeten opladen, of voor het opladen van veeleisende batterij-apparaten zoals tablets en draagbare luidsprekers. Het is goed er rekening mee te houden dat deze Power Banks meestal groter van formaat zijn, genoeg om veel plaats in te nemen in handtassen en tassen.

Een Power Bank met lage capaciteit is het beste voor mensen die hun telefoon de hele dag door voortdurend gebruiken, maar niet meer dan een of twee keer opladen nodig zullen hebben. Door hun kleinere afmetingen passen ze in broek- of jaszakken of in elk vakje van een handtas.

Koopcriteria: Waar moet je op letten als je een Power Bank koopt

Gelukkig zijn deze mobiele opladers eenvoudig, zodat je snel leert waar je op moet letten als je er een koopt. Hier hebben we de belangrijkste kenmerken van Power Banks op een rijtje gezet om je een idee te geven van wat je koopt:

mHA capaciteit

Hoeveel mHA een Power Bank heeft, bepaalt hoe vaak je je mobiele apparaat kunt opladen. Houd altijd rekening met de batterijcapaciteit van je mobiele toestellen voor je een Power Bank koopt, want je wilt niet dat je na de aanschaf van een Power Bank te weinig stroom hebt.

Als je bijvoorbeeld een telefoon hebt met een batterij van 3.000 mHA en een Power Bank van 10.000 mHA, dan kun je je telefoon minstens 3 keer opladen. Heb je daarentegen een tablet met een batterij van 10.000 mHA en een Power Bank van 5.000 mHA, dan zul je je tablet maar half zoveel kunnen opladen.

Een andere aanbeveling is om recensies te lezen om na te gaan of de mHA capaciteit die een Power Bank beweert te bieden klopt, want helaas hebben veel leveranciers de neiging de getallen van hun producten “op te blazen” om ze aantrekkelijker te maken.

De capaciteit van een Power Bank wordt gemeten in mAH, en hoe meer je hebt, hoe meer vermogen je hebt om batterijen op te laden.
(Foto: Ruslan Sitarchuk/ 123rf.com)

Grootte

Hoe groot of klein je Power Bank moet zijn hangt af van je persoonlijke voorkeur, want ze hebben de neiging zwaar en oncomfortabel te zijn om lang in je zak te dragen.

Een Power Bank met hoge capaciteit zal altijd groter en zwaarder zijn dan een met lage capaciteit, want ze hebben die extra ruimte nodig om de interne batterij meer plaats te geven. Vind je het niet erg om een Power Bank in je tas of tas te dragen, dan kun je prima een grotere Power Bank kopen.

Maar als het je erom gaat licht en comfortabel te reizen, dan kun je beter een kleinere, lichtere Power Bank kopen die in je broek- of jaszak past. Deze kleinere opladers bevatten meestal genoeg lading om een gemiddelde telefoon minstens 3 keer op te laden.

Draadloos opladen

Bepaalde Power Bank modellen bieden QI (IQ) opladen. Dit is een door het Wireless Power Consortium ontwikkelde technologie waarmee je mobiele apparaten draadloos kunt opladen. Je hoeft je telefoon alleen maar op deze laders te leggen om hem op te laden.

Hoewel het als nuttig en opvallend kan worden gezien, is het geen technologie die wijd verspreid is onder mobiele toestellen, en de maximaal ondersteunde afstand is meestal 4 centimeter, wat een beetje onbegonnen werk is.

Quick Charge

Quick Charge is een door Qual-comm ontwikkelde oplaadtechnologie waarmee compatibele mobiele toestellen veel sneller dan normaal kunnen worden opgeladen.
Deze technologie kan twee kanten op werken, want er zijn Power Banks die zowel opladen als snel opgeladen worden.
Quick Charge draagbare opladers hebben de neiging iets duurder te zijn dan de rest, plus ze vereisen een wandlader die compatibel is met deze technologie, maar ze zijn nog steeds erg handig.

Om de perfecte Power Bank te kiezen moet je een evenwicht zoeken tussen draagbaarheid en capaciteit. Bedenk hoe je hem gaat ronddragen en hoe ver je van een oplaadmuur verwijderd moet zijn. (Foto: rawpixel/
Pixabay.com)

Extra functies

Er zijn bepaalde dingen waar Power Banks vaak mee geleverd worden die ze handiger in het gebruik maken, maar die je kunt overslaan als je op zoek gaat naar het exemplaar dat je wilt hebben. Hier is een korte lijst van de meest opvallende extra functies.

LED zaklamp: Sommige Power Banks worden vaak geleverd met kleine LED zaklampjes, die niet veel van de batterijlading verbruiken. Ze zijn echt nuttig in kleine Power Banks omdat ze in geval van nood als zaklamp kunnen dienen.

Multifunctionele onderdelen: Als je niet van opladen met kabels houdt, dan zul je geïnteresseerd zijn in een Power Bank waarvan de onderdelen afneembaar zijn om als kabel te gebruiken om je telefoons op te laden. Deze onderdelen kun je weer aan de Power Bank bevestigen als je klaar bent met het opladen van je mobiele apparaat.

Laadindicatoren: Een laadindicator is de manier waarop de Power Bank je vertelt hoeveel batterijstroom er nog over is, sommige gebruiken kleine displays en andere LED lampjes.

(Uitgelichte foto: Сергей Толмачев/ 123rf.com)

Recensies