Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

22Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Tegenwoordig is fotograferen heel gewoon geworden, niet omdat iedereen weet hoe het moet, maar omdat de technologie het ons zo gemakkelijk heeft gemaakt om een toestel te bezitten, zoals een mobiele telefoon of tablet, waarmee we dit soort beelden kunnen vastleggen.

Ongetwijfeld geven sommige toestellen een grotere beeldgetrouwheid dan andere, maar de camera’s die tot nu toe de beste resultaten gaven zijn professionele camera’s die, dankzij hun geavanceerde technologie, materialen en andere hulpstukken, klaar zijn om sleutelmomenten met de beste kwaliteit vast te leggen.

Omdat het professionele toestellen zijn, vereisen ze voorkennis over de samenstelling, de bediening en, natuurlijk, hoe je de vele knoppen die ze bevatten moet gebruiken. Om je ideale professionele camera te krijgen, moet je je behoeften verduidelijken en dan, door de onderdelen van deze verschillende toestellen te analyseren, de beste beslissing nemen.
Belangrijk om te weten

 • Een professionele camera is een hoogtechnologisch toestel, waarmee beelden met hoge natuurgetrouwheid kunnen worden vastgelegd. Ze worden meestal gebruikt door mensen die zich beroepsmatig met fotografie bezighouden of die graag in hun hobby investeren.
 • Hoewel er een grote verscheidenheid aan professionele camera’s bestaat, is een variabele die in de korte tijd van zijn bestaan erg beroemd is geworden de nieuwe Full Frame (FF) spiegelloze camera’s. Hoewel ze dezelfde taak vervullen als de FF reflexcamera’s, hebben ze enkele voordelen en nadelen ten opzichte van de laatste.
 • Om de professionele camera te kiezen die het beste bij je past, moet je letten op factoren als de bedieningsknoppen en sneltoetsen, de grootte van de sensor, de soort scherpstelling en de materialen waarvan hij gemaakt is.

Beste professionele camera: Onze selectie

O&W Security Professionele Camera

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de indrukwekkende professionele camera van O&W Security: een perfecte oplossing om een afschrikwekkende aanwezigheid te creëren in uw winkel of rondom uw woning. Met de uitstekende kwaliteit en het realistische uiterlijk van deze camera, kunnen deze goedkopere dummies zorgen voor een grote afschrikkende werking tegen inbrekers en dieven in de detailhandel. Direct te gebruiken en zorgvuldig afgewerkt, zult u versteld staan van de realistische details: een diameter van ca. 9,5 cm, een hoogte van 6,8 cm, een levensechte lens en zelfs een knipperende LED.

O&W Security Professionele Camera

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de ongelooflijke afschrikeffecten van de O&W Security Professionele Dummy Camera, speciaal ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik en perfect voor de detailhandel. U zult versteld staan van hoe eenvoudig maar effectief deze goedkope dummies zijn voor het afschrikken van inbrekers en het beschermen van uw waardevolle eigendommen.

O&W Security Professionele Camera

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de voordelen van de O&W Security professionele camera, speciaal ontworpen om u een eenvoudige en effectieve manier te bieden om uw eigendommen te beschermen. Deze goedkope dummycamera’s hebben bewezen een grote afschrikkende werking te hebben in de detailhandel en voor inbrekers. Met hun directe gebruik en zeer realistische afwerking, zal men moeite hebben om het verschil te zien met een echte camera.

Koopgids: Wat je moet weten over een professionele camera

Investeren in een professionele camera is niet zomaar iets, dus hebben we verschillende rubrieken gemaakt waar je de meest relevante informatie over deze toestellen vindt, in de hoop dat het je helpt bij het nemen van de beste koopbeslissing.

Leg de belangrijkste momenten vast met een camera die je de beste kwaliteit geeft (Foto: Niekverlaan /pixabay.com)

Wat is een professionele camera en wat zijn de voordelen ervan?

Professionele camera’s, ook wel DSLR’s genoemd vanwege hun verwisselbare lenzen, zijn zeer geavanceerde technologische toestellen waarmee je beelden met een hoge natuurgetrouwheid kunt vastleggen. Ze worden over het algemeen gebruikt door mensen die zich professioneel toeleggen op fotografie of die graag in hun hobby investeren.

Ze onderscheiden zich door de mogelijkheid het zoombereik aan te passen aan de te maken opname, en door de vele handmatige instelmogelijkheden, zoals de elektrische zoeker en een groot fotogevoelig oppervlak, dat bijna perfecte beelden oplevert.

Als je dit type camera goed weet te gebruiken, maak je foto’s van hoge kwaliteit, maar deze toestellen bieden niet alleen voordelen, maar hebben ook enkele nadelen. Hier is een tabel met feiten die je misschien wilt weten.

Voordelen
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Volledige zoomcontrole via lenzen
 • Grote verscheidenheid aan modellen, accessoires en kosten
 • Hoge beeldgetrouwheid
 • Krachtige ISO bereiken.
Nadelen
 • Door hun vele functies worden ze ingewikkeld
 • Lenzen worden apart verkocht
 • Grote afmetingen
 • Camerahuis en lens kunnen zwaar zijn
 • Erg duur.

FF Spiegelloze Camera + FF Reflex Camera – Waar moet je op letten?

Professionele camera’s kunnen zowel gespiegeld als spiegelloos zijn, maar ze zijn nog steeds Full Frame of volledig frame, dit betekent dat er wat variaties zullen zijn, zoals gewicht en ergonomie, maar de kwaliteit zal nog steeds goed zijn.

Momenteel is er een meningsverschil ontstaan over de vraag welke beter is, want beide soorten dienen dezelfde taak, maar ze hebben voordelen en nadelen ten opzichte van elkaar. Hier zijn hun verschillen.

FF spiegelloze camera. FF spiegelloze camera’s maken het licht, in plaats van door de typische optische zoeker van een traditionele reflexcamera te gaan, direct naar de sensor. Dit maakt het toestel minder ingewikkeld en praktischer.

FF reflex camera. In reflexcamera’s vinden we deze beroemde zoeker, die de taak om het licht bij de sensor te krijgen bemoeilijkt, maar factoren als autofocus doeltreffender maakt. Ook komt er meer complexiteit in het systeem en wordt het een groot en zwaar werktuig.

Full Frame Spiegelloze Camera Full Frame Reflex Camera
Gewicht en afmetingen Lichtgewicht en compact van formaat Zwaar en groter van formaat
Sluitertijd Snel Niet zo snel
Focus tracking Redelijk Goed
Lensvariëteit Klein Breed
Videokwaliteit Hoog Medium

Koopcriteria

Een professionele camera kiezen is niet eenvoudig, daarom moet je eerst op zoek gaan naar de belangrijkste kenmerken die deze hulpmiddelen kenmerken, zoals hun bedieningsknoppen en sneltoetsen, de grootte van hun sensor, de soort scherpstelling en de materialen waarvan ze gemaakt zijn.

Om je een tijdrovende zoektocht te besparen, leggen we hieronder elk van de bovengenoemde criteria in detail uit, zodat je kunt nagaan welk type camera geheel of bijna geheel aan je behoeften zal voldoen.

Bedieningsknoppen en snel-toegangsknoppen

In tegenstelling tot andere camera’s onderscheiden professionele camera’s zich door een groter aantal bedieningsknoppen en snel-toegangsknoppen, die dienen om onmiddellijk te kunnen reageren op situaties die dat vereisen. Enkele voorbeelden van deze knoppen zijn:

ISO. Met de ISO knop kun je de hoeveelheid licht die de sensor van de camera opvangt veranderen, waardoor het beeld helderder of donkerder wordt.

Afspeelknop. hiermee kun je eerder gemaakte beelden of video’s bekijken die nog in het SD geheugen van de camera zitten.

Bedieningsknop. hiermee bepalen we hoe de camera zal werken, in automatische stand, manueel, enz.

De hoofdknop. gecombineerd met een andere knop kun je er de waarden van de sluiter, het diafragma en zelfs de ISO mee regelen.

Een van de gevolgen van het grote aantal bedieningsknoppen en knoppen, zal zijn dat de camerabehuizing door de complexere vormgeving groter en zwaarder wordt. Ook zijn de kosten hoger naarmate het apparaat meer van dergelijke functies heeft.

Sensorgrootte

De camerasensor is samengesteld uit miljoenen lichtgevoelige cellen van microscopische grootte. Deze dienen om het licht van het op te vangen beeld op te vangen en het dan om te zetten in elektriciteit. Hoe meer cellen, hoe hoger het aantal megapixels en hoe beter de kwaliteit van het beeld.

Om je een beter inzicht te geven in wat we bedoelen, leggen we het als volgt uit: 1 megapixel is gelijk aan 1 miljoen pixels, dus 3.1 megapixel geeft ons een resolutie van 2048 × 1536 pixels.

De grootte van de sensor kan variëren, maar het is een feit dat hoe groter de sensor is, hoe meer licht er kan binnenvallen, waardoor de meeste ruis verdwijnt en het beeld volmaakter wordt. Professionele camera’s hebben meestal een volbeeldsensor, wat ongetwijfeld de prijs verhoogt.

Autofocus systeem

Als onderscheiding van minder geavanceerde camera’s hebben deze camera’s een gespecialiseerde, snelle en nauwkeurige sensor, die via fasedetectie een doel kan volgen zonder de scherpte te verliezen. Deze toestellen hebben meestal grotere, gevoeligere sensoren en meer scherpstelpunten.

Materialen

Professionele camera’s, die bedoeld zijn voor gebruik in soms vijandige omstandigheden, moeten gemaakt zijn van duurzame en resistente materialen. Dit zijn meestal metalen zoals koolstof, titanium, magnesium, silicium en zelfs kwik.

Deze zijn meestal verzegeld om eventueel stof en water buiten te houden. Anderzijds kunnen lenzen van metaal gemaakt zijn, voor de stevigheid, maar je vindt er ook van zeer sterke polymeren.

(Zichtbare afbeelding bron: Annie Spratt/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies