Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

24Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

We weten dat je niet altijd videospelletjes in je huiskamer kunt spelen en dat je vaak op straat een of ander verhaal of missie vooruit wilt helpen en dat dat gewoon onmogelijk is. Of liever gezegd, het was onmogelijk, dankzij het bestaan van een zeer krachtige draagbare spelcomputer in de vorm van de beroemde PSP.

Werk je buitenshuis zonder toegang tot videospelletjes? Reis je veel en kun je geen conventionele spelcomputer de hele wereld over dragen? Of misschien heb je geen spelcomputer en wil je er een kopen om overal te kunnen spelen? Om welke van de volgende redenen ook, we leggen je uit wat je over de PSP moet weten.
Belangrijk om te weten

  • De PlayStation Portable of ook wel PSP genoemd is een draagbare spelcomputer van de firma PlayStation, die als belangrijkste eigenschap heeft dat je overal videospelletjes kunt spelen zonder dat je een vaste televisie hoeft te hebben en een spelcomputer die op een lichtstroom is aangesloten.
  • Er zijn verschillende soorten PlayStation Portable, waaronder de klassieke PSP, de PSP Go die een verbeterde versie van de PSP is en tenslotte de PS Vita die het nieuwste model is van PlayStation’s draagbare spelcomputers. Vanaf vandaag is de console uit de handel genomen en worden er geen producten meer gemaakt.
  • Als je een PSP wilt kopen is het heel belangrijk dat je rekening houdt met de volgende factoren, zoals: het model en het jaar van verschijnen van de PSP, het type en de capaciteit van de opslagruimte, het type scherm, de manier waarop je de spellen gebruikt en de achterwaartse compatibiliteit tussen de spelcomputers.

Beste PSP: Onze selectie

Jiaji Psp

De Jiaji PSP gameconsole beschikt over een ingebouwd 8GB geheugen waarop 10000 games vooraf geïnstalleerd zijn. U kunt moeiteloos 8/16/32/64/128 bit games spelen en maximaal plezier beleven. Het 5,1 inch TFT ultra-heldere full-color scherm zorgt voor comfortabele visuele effecten, terwijl het lichte ontwerp het gemakkelijk maakt om de console mee te nemen in uw zak of koffer. Zo kunt u altijd en overal spelen.

Czt Psp

No products found.

Ontdek de wereld van nostalgische gaming met de CZT PSP met een 4,3-inch lcd-kleurenscherm, waar u zowel binnen als buiten, tijdens het reizen of in uw vrije tijd, optimaal van zult genieten. Deze multifunctionele gameconsole is niet alleen perfect voor het spelen van games, maar biedt u ook de mogelijkheid om video’s te bekijken, naar muziek te luisteren en e-books te lezen. Een ideaal cadeau voor iedereen die op zoek is naar urenlang elektronisch entertainment.

Whatsko Psp

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ervaar ultieme controle met de 3D-joystick en dubbele links/rechts-toetsen, perfect voor het spelen van PS1-type vibratiespellen. Met een indrukwekkende 3500mAh batterij gaat deze draagbare gameconsole tot wel 6-8 uur mee tijdens al uw gamesessies, thuis of onderweg. En dankzij de snelle Type-C oplaadpoort kunt u altijd snel weer verder spelen.

Jxd Psp

Maar deze JXD PSP is meer dan alleen een game console. Het biedt u ook de mogelijkheid om te genieten van uw favoriete mp3- en mp5-bestanden, foto’s te maken met de ingebouwde camera, e-books te lezen, berekeningen te maken met de calculator, uw agenda bij te houden en zelfs uw stem op te nemen met behulp van de recorder. En met de handige TF-kaart functie kunt u uw opslagruimte uitbreiden voor meer bestanden en games.

Koopgids: Wat je over de PSP moet weten

We gaan nu verder met uit te leggen wat de PlayStation Portable of beter bekend als de PSP is en hoe hij werkt. Het is belangrijk dat je deze informatie begrijpt, vaak worden aankopen gedaan zonder te weten hoe de producten werken en zijn we uiteindelijk ontevreden over onze aankoop. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken wat de PSP is.

De PSP is een leuke manier om die middag op kantoor door te brengen als je klaar bent met je werk. (Foto: Microstockasia/ 123rf)

Wat is een PlayStation Portable (PSP)?

De PSP, of PlayStation Portable, is een console die gebruikt wordt om op verschillende afspeelplatforms videospelletjes te spelen en multimediamateriaal te bekijken. Hij is ontworpen met een scherm dat niet groter is dan 25 cm en heeft in de voet geïntegreerde commando’s, zodat hij gemakkelijk te dragen en te vervoeren is van de ene plaats naar de andere.

De PSP is ook van de firma PlayStation (vandaar de naam PlayStation Portable) en heeft bij gebruikers enig succes gehad dankzij het gemak waarmee videospelletjes gespeeld kunnen worden. Hij wordt volgens Amazon reviews beschouwd als een van de beste draagbare spelcomputers, met een ruime keuze aan beschikbare videospelletjes.

Welke voordelen heeft de PSP?

Het belangrijkste voordeel dat de PSP je biedt is toegang tot exclusieve PlayStation games en zelfs exclusief voor de PSP spelcomputer. Titels als Grand Theft Auto Liberty City Stories, Grand Theft Auto Vice City Stories, God of War Ghosts of Sparta, Final Fantasy VII en Daxter zijn maar een paar voorbeelden van de populairste spellen op de spelconsole.

Een ander voordeel van deze draagbare spelconsole is het gemak waarmee je hem overal mee naartoe kunt nemen en bijna overal spellen kunt spelen. Een probleem met vaste consoles is de beperking van het spelen van spellen op andere plaatsen dan een televisie, en de PSP doorbreekt die barrière zeker. Ook heb je geen internet nodig om verschillende titels te spelen.

Voordelen
  • Gemakkelijk mee te nemen
  • Vrijheid om overal te spelen
  • Spellen spelen zonder internet
  • Toegang tot PlayStation en PSP exclusieve spellen
Nadelen
  • Moeilijk nieuwe modellen te vinden
  • Lage resolutie vergeleken met nieuwe consoles
  • Beperkte opslagruimte vergeleken met andere consoles

PSP, PSP GO of PS VITA – waar moet je op letten?

Er zijn verschillende soorten PSP, sommige met meer technologie dan andere, maar ze hebben allemaal dezelfde essentiële eigenschap, draagbaarheid. Sinds 2005 zijn er drie belangrijke PSP’s geweest, de klassieke PlayStation Portable, de PSP Go en zijn opvolger, de PS Vita. Maar wat zijn de verschillen ertussen? Laten we er maar aan beginnen.

PlayStation Portable (PSP). De eerste generatie PSP had een diepgaande invloed op de industrie. Deze draagbare spelcomputer kan via UMD schijflezer videospelletjes spelen, die met en zonder het internet kunnen draaien. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om een nieuw model te krijgen vanwege het jaar van verschijnen.

PSP Go. De opvolger van de PlayStation Portable was de PSP Go en daarmee kwamen nieuwe spellen, een lichter product en, bovenal, de digitalisering van informatie. Dit maakt hem gemakkelijker in het gebruik, want in plaats van fysieke spellen te moeten kopen, heb je alleen het internet nodig om ze te downloaden en je bent aan het spelen.

PS Vita. De laatste generatie van de PlayStation Portable was de PS Vita en dit betekende grote veranderingen in beeldkwaliteit en opslag van de spelcomputer. Hij bevat ook accessoires zoals camera’s voor en achter, touchpad en bewegingsdetectie. Ongetwijfeld is dit een zeer complete spelcomputer, die ook geweldige spellen heeft.

PlayStation Portable PSP Go PS Vita
Scherm 4.3 inch 3,8 inch 5 inch
Resolutie 480 x 272 pixels 480 x 272 pixels 960 x 544 pixels
Afmetingen 190 x 100 128 x 165 182 x 83
Jaar van uitgave 2005 2009 2012
Camera No No Ja

PSP Een uit de handel genomen console?

Hoewel velen van ons fan van deze console kunnen zijn, betekent dat niet dat we er gemakkelijk aan kunnen komen, laat staan aan nieuwe modellen, zeker niet omdat hij vanaf 2019 uit productie is genomen. Dit is om twee redenen een belangrijke zaak om te overwegen: Beschikbaarheid en veroudering van spellen.

Beschikbaarheid van spellen. De belangrijkste reden om een spelconsole te kopen is om er videospelletjes op te kunnen spelen, en hoewel je er multimedia-inhoud op kunt spelen, zijn het de spelletjes die de hoofdrol spelen. Omdat de PSP uit de handel genomen is, kan hij alleen spellen aanbieden die tijdens zijn levensduur ontwikkeld zijn, dus vergeet het om de nieuwe FIFA te halen.

Veroudering. Helaas heeft ook de PlayStation Portable, zoals elke gadget, te lijden onder veroudering. Wat bedoelen we daarmee? Op een gegeven moment worden zowel de software als de hardware van het apparaat onbruikbaar. Met de technologische vooruitgang is die veroudering mogelijk versneld en de PSP is daar een voorbeeld van.

Koopcriteria

Tenslotte gaan we verder met de uitleg van de factoren en criteria waarmee je de PSP, zijn modellen en zijn voordelen kunt vergelijken en beoordelen. Dit is heel belangrijk, want soms doe je een aankoop die niet aan je verwachtingen voldoet. Lees de volgende rubriek zorgvuldig om een algemeen idee te krijgen van wat je moet overwegen.

Model en jaar van uitgave

Dit is de belangrijkste factor van allemaal en degene die je niet over het hoofd mag zien. Bij de aanschaf van een PSP console moet je je de volgende twee vragen stellen: Welke spellen zijn er beschikbaar en hoeveel jaar kan de console me meegaan? En we zeggen dit omdat dit de twee redenen zijn die het gebruik van de spelcomputer naar je zin maken of niet.

Spellen beschikbaar. De PSP heeft verschillende modellen en dus verschillende spellen voor elk model, bedenk dat hoe ouder het model, hoe ouder en soms vervelend de spellen zullen zijn. Bijvoorbeeld, Grand Theft Auto Vice City Stories spelen op PSP is niet hetzelfde als Grand Theft Auto V spelen op PS Vita.

Levensjaren. Het andere heikele punt zijn de resterende levensjaren. Bedenk dat hoe ouder het model is, hoe minder volle jaren het nog heeft. Een videospelconsole is bijvoorbeeld ontworpen met een levensduur van 8-10 jaar, als de klassieke PlayStation Portable in 2004 uitkwam, reken maar uit.

Opslagtype en capaciteit

Een ander punt dat belangrijk is om te overwegen is welk type opslagruimte de PSP heeft die je interesseert, en welke capaciteit hij je biedt. Het is heel eenvoudig, hier heb je twee mogelijkheden, de eerste is een geheugenkaart waarmee je fysieke spelgegevens kunt opslaan en intern geheugen waarmee je hele spellen kunt opslaan.

Geheugenkaarten. Geheugenkaarten worden vooral gebruikt in spelcomputers van vóór 2007, dit komt omdat in die jaren het downloaden van spellen nog niet klaar was, dus werd een externe kaart gebruikt om de spelinformatie op te slaan en verder te kunnen gaan zonder de voortgang te verliezen. De klassieke PSP gebruikt deze opslag.

Intern geheugen. PlayStation Portable apparaten die geen geheugenkaart innemen gebruiken iets dat intern geheugen heet. Dit betekent dat de opslag intern is en dat de console zelf je in staat stelt inhoud te downloaden en zelfstandig op te slaan. In de PlayStation Portable vind je spelcomputers met een capaciteit van 16 en 64 GB.

Schermtype en resolutie

Een uiterst belangrijke factor, die rechtstreeks verband houdt met de ervaring die de PSP je biedt, is het schermtype en de resolutie. Het gaat niet alleen om de kleuren, maar ook om de graphics die het kan leveren, en als je een videospel koopt met hoog gewaardeerde graphics, wil je er vooral van kunnen genieten.

LCD scherm met standaard resolutie. Voor wie geen kenners van begrippen is, is wat je moet weten dat het LCD scherm het scherm is waarmee we allemaal al meer dan drie decennia vertrouwd zijn, het is hetzelfde scherm dat in rekenmachines gebruikt wordt en biedt een resolutie van 480 x 272 pixels waardoor de afbeeldingen er ruw uitzien.

LED scherm HD resolutie. In tegenstelling tot het LCD scherm heeft het LED scherm een veel groter vermogen om kleuren op te merken en het belangrijkste is dat het een resolutie biedt van 960 x 544 pixels, wat betekent dat de afbeeldingen in hoge definitie, ook wel HD genoemd, bekeken worden. Ongetwijfeld is de gebruikerservaring sterk verbeterd.

Soort spellen

Het soort videospellen dat voor PlayStation platforms beschikbaar is, is zeer relevant bij de aanschaf van een PlayStation Portable spelcomputer. De PSP is een spelconsole die zich onderscheidt door meerdere manieren om toegang te krijgen tot spellen, via UMD disc in het geval van de klassieke PSP en via download in het geval van de andere modellen.

Toegang via UMD. Deze toegang bevindt zich op de achterkant van de klassieke PSP, het is een gleuf waarin een klein schijfje, UMD genaamd, wordt gestoken. Het heeft de eigenschap dat het zijn inhoud kan afspelen. Dit soort fysiek spel is handig als je maar heel weinig geheugen hebt en geen intern geheugen om gegevens op te slaan.

Toegang via download. Een videospel downloaden is de snelste manier om aan de gewenste titel te komen. Heb je ooit een videospel willen kopen maar het is al in voorraad? Wel, met online downloaden heb je toegang tot elk spel. Je kunt dit doen met PSP Go consoles en hoger.

Achterwaartse compatibiliteit met andere consoles

Tenslotte is er achterwaartse compatibiliteit met andere consoles in de PlayStation familie. Je vraagt je waarschijnlijk af, wat is dat? Wel, het is niets anders dan het vermogen van de console om spellen van andere platforms te draaien, de PS Vita kan bijvoorbeeld een PS4 spel downloaden.

Deze achterwaartse compatibiliteit is alleen beschikbaar voor de PS Vita en PSP Go, want beide consoles hebben een online winkel waar je spellen kunt downloaden en gegevens kunt overzetten. In het geval van de klassieke PSP is dit niet mogelijk omdat hij afhankelijk is van een UMD schijfje om welk videospel dan ook te kunnen spelen.

Hoe dan ook, we hopen dat deze recensie je bevallen is en dat ze je vooral geleid heeft bij je aankoop. Onthoud dat je in ReviewBox altijd de beoordeling kunt vinden die je nodig hebt en we helpen je graag bij het kopen van de producten die het beste bij je passen. Tot gauw en veel plezier met winkelen!

(Uitgelichte afbeelding bron: WikimediaImages / pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies