Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

81Bestede uren

25Beoordeelde onderzoeken

216Verzamelde opmerkingen

Een Qwerty Keyboard is een toetsenbord met de letters in alfabetische volgorde. De naam komt van de eerste zes toetsen op zo’n toetsenbord, die gelabeld zijn met “Q”, “W”, “E”, enzovoort.
Beste Qwerty toetsenbord: Onze selectie

Tkoofn Qwerty Toetsenbord

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek het gemak en de betrouwbaarheid van het TKOOFN draadloze QWERTY-toetsenbord en de muiscombinatie. Dompel uzelf onder in de technologie van 2,4 GHz, die u een stabiele en betrouwbare verbinding biedt, evenals een effectief draadloos bereik van wel 10 meter zonder vertragingen of uitval. Uw toetsenbord en muis schakelen automatisch uit bij inactiviteit, waardoor batterijen worden bespaard, maar zijn eenvoudig weer te activeren met een klik (batterijen zijn niet inbegrepen in het pakket).

Cherry Qwerty Toetsenbord

Ontdek het CHERRY QWERTY-toetsenbord, ontworpen om u een verbeterde en ergonomische schouderhouding te bieden door de kleinere afstand tussen het toetsenbord en uw muis. Geniet van een ruimtebesparend ontwerp dankzij het weglaten van het numerieke toetsenblok, waardoor u meer ruimte heeft voor belangrijkere zaken op uw bureau.

Logitech Qwerty Toetsenbord

Geniet van de geavanceerde draadloze, beveiligde 2,4 GHz-verbinding die Logitech biedt. Ervaar de betrouwbaarheid van een bekabelde verbinding tot op wel 10 meter afstand. Maak u geen zorgen over het vervangen van batterijen – dit toetsenbord heeft een indrukwekkende batterijduur van maar liefst 24 maanden. Bespaar ook nog eens energie met de automatische slaapstand, die inschakelt wanneer u het toetsenbord niet gebruikt.

Qwerty toetsenbord: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Qwerty Keyboard zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee hoofdtypen Qwerty Toetsenborden. Het eerste is het standaardtoetsenbord dat je waarschijnlijk op je computer of laptop gewend bent, en dit type toetsenbord heeft een totaal aantal toetsen tussen 104-105 (afhankelijk van of er functietoetsen bij zitten). Het tweede type staat bekend als een compact toetsenbord, met in totaal zo’n 80-90 toetsen – deze toetsenborden zijn ontworpen met draagbaarheid in gedachten, zodat ze gemakkelijk van de ene plaats naar de andere vervoerd kunnen worden zonder al te veel plaats in te nemen.

Antwoord: Er zijn veel factoren die een goed klavier bepalen. De belangrijkste factor is het algemene gevoel van het bord en hoe het bij je handen past. Een belangrijke eigenschap die je in een Qwerty Keyboard moet zoeken is of je gemakkelijk bij alle toetsen kunt zonder je te ver te moeten uitstrekken, wat na verloop van tijd vermoeidheid veroorzaakt. Iets anders om bij de aanschaf van een Qwerty Toetsenbord te overwegen is of er een optie met achtergrondverlichting is, want dat maakt ’s nachts typen veel gemakkelijker voor de ogen dan het gebruik van toetsenborden zonder achtergrondverlichting (hoewel sommige mensen daaraan de voorkeur geven). Let er ten slotte op dat welk model je ook kiest voldoende functies heeft zoals mediabediening en programmeerbare sneltoetsen, zodat je niet telkens software hoeft te gebruiken als je die functies wilt gebruiken.

Wie moet een Qwerty toetsenbord gebruiken?

Iedereen die sneller wil typen. Qwerty toetsenborden zijn ontworpen voor snelheid, en ze zijn geweldig als je elke dag veel moet typen. Ze werken ook goed met touch-typisten omdat de toetsen op vertrouwde plaatsen op het toetsenbord staan (in tegenstelling tot Dvorak). Als je niet weet hoeveel letters er in “Qwerty” zitten, dan is het misschien tijd voor een upgrade.

Op basis van welke criteria moet je een Qwerty Keyboard kopen?

Als je een aanraaktypist bent, dan is het Qwerty toetsenbord iets voor jou. De toetsen op dit type toetsenbord zijn zo gerangschikt dat je er sneller en gemakkelijker mee kunt typen. Deze indeling werd ontwikkeld door Christopher Sholes die in 1868 de eerste schrijfmachine uitvond. Sinds de uitvinding zijn er in de loop van de tijd veel verbeteringen aan dit ontwerp aangebracht, maar één ding is constant gebleven – de rangschikking van de letters op elke toets blijft onveranderd.

Het eerste waar je op moet letten is de kwaliteit van het toetsenbord. Je kunt beter voor een Qwerty toetsenbord van een merk gaan dan voor een merkloos, want die zijn betrouwbaarder en hebben een goede klantenservice voor het geval er iets mis gaat. Je kunt ook nagaan of het extra functies heeft zoals verlichte toetsen of multimediatoetsen, die je type-ervaring veel gemakkelijker zullen maken. Een andere belangrijke factor waar je op moet letten bij het kopen van een Qwerty Toetsenbord is de grootte ervan, want sommige toetsenborden hebben een compact ontwerp, terwijl andere door hun grote afmetingen niet gemakkelijk in kleine ruimten passen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Qwerty toetsenbord?

Voordelen

De Qwerty toetsenbordindeling werd ontworpen om typisten langzamer te laten typen en de kans op vastlopen te verkleinen. Het is ook gemakkelijker voor aanraaktypen, waarmee je op een standaard PC toetsenbord kunt typen zonder naar je vingers te kijken.

Nadelen

Het grootste nadeel van een Qwerty toetsenbord is dat het niet zo efficiënt is om op te typen. Het duurt langer voor de vingers om bepaalde toetsen te bereiken, en er zijn meer vingerbewegingen nodig dan bij andere indelingen. Dit kan leiden tot tragere typesnelheden in het algemeen, wat een probleem kan zijn als je een snelle typesnelheid nodig hebt tijdens je werk of studie. Er zijn studies geweest waaruit blijkt dat mensen die Dvorak toetsenborden gebruiken in feite sneller typen dan mensen die Qwerty toetsenborden gebruiken (zie deze studie). Bovendien vinden sommige gebruikers het in het begin moeilijk omdat ze zo gewend zijn aan de standaard lay-out; maar na 1-2 weken raken de meesten er voldoende aan gewend dat hun nauwkeurigheid na verloop van tijd aanzienlijk toeneemt ten opzichte van toen ze begonnen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Logitech
  • Logitech
  • Logitech

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Qwerty toetsenbord in onze review kost ongeveer 11 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 40 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies