Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

26Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Deze keer hebben we het over schijnwerpers, die veelzijdige elektrische apparaten die ontworpen zijn om verschillende binnen- of buitenruimten te verlichten, zoals tuinen, parkeerterreinen, hallen, en zelfs stadions!

Schijnwerpers worden gekenmerkt en vallen op door hun grote kracht en intensiteit, meestal veel hoger dan gewone gloeilampen. Dit wonderlijke product is er in verschillende ontwerpen, formaten, maten en materialen, aangepast aan elk gebruik en elke behoefte.

In dit artikel vertellen we je over de belangrijkste kenmerken van schijnwerpers, zodat je de belangrijkste eigenschappen ervan kent, de verschillende modellen vergelijkt, en het voor jou meest geschikte product kiest, afhankelijk van je interesses, voorkeuren en budget.
Belangrijk om te weten

 • Schijnwerpers zijn uiterst veelzijdige en praktische armaturen als het gaat om het verlichten van grote gebieden of het verkrijgen van een nauwkeurig licht naar gelang van elke ruimte. Ze bieden ook een aantal extra functies om het gebruik ervan te verbeteren en te vereenvoudigen.
 • Er zijn verschillende soorten reflectoren, waaronder gloeireflectoren, natriumreflectoren, zonnereflectoren en vele andere soorten. De verschillende modellen verschillen van elkaar in gebruiksmogelijkheden, verlichting, elektrisch energieverbruik, levensduur, enz.
 • Bij de aanschaf van een reflector is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren die je helpen het voor jou meest geschikte model te kiezen, zoals hun materiaal, vormgeving, lichtsoort en extra functies, naast andere belangrijke aspecten.

Beste reflector: Onze selectie

Unideal Reflector

Ontdek de UNIDEAL Reflector Set, speciaal ontworpen voor zowel beginnende als professionele fotografen die gemakkelijk de perfecte belichting willen bereiken in hun foto’s. Deze 5-in-1 professionele diffuserfotografie-set komt met een gratis reflectorhouder die u helpt bij het instellen van de hoogte en de hoek van de lichtdiffuser, zodat u moeiteloos professionele resultaten kunt behalen in diverse licht- en schaduwomstandigheden.

Tonsooze Reflector

Gebruik de zilveren reflector voor extra contrast, of kies de zwarte reflector om ongewenst licht te blokkeren en dramatische effecten te creëren. Ga voor een warm en zacht zonsondergangseffect met de gouden reflector, ideaal voor het vastleggen van prachtige huidtinten in portretfotografie. Of maak gebruik van de witte reflector die zeer zacht, bijna schaduwloos reflecterend licht produceert.

Selens Reflector

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

U zult versteld staan van hoe eenvoudig en handzaam de Selens Reflector is te bedienen. Met slechts één hand kunt u het paneel in elke gewenste positie plaatsen, dankzij de reflectorhouder arm die verstelbaar is tussen de 66 cm en 180 cm. Bovendien is de hoogte van de lichtstand gemakkelijk aan te passen, voor extra flexibiliteit tijdens uw fotoshoots.

Selens Reflector

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Gemakkelijk te bedienen, deze reflector kan in een handige v-vorm worden opgevouwen en zonder beugels eenvoudig op uw bureau of vloer staan. Dit maakt het ideaal voor desktopfotografie van kleine voorwerpen. Met een opvouwbaar design is de uitgevouwen afmeting van het bord 89 x 42 cm, terwijl het tot een compact A3-formaat kan worden opgevouwen, waardoor het weinig ruimte inneemt, eenvoudig op te bergen en mee te nemen is.

Koopgids

Het belangrijkste doel van deze koopgids is je informatie te geven over het product dat je wilt kopen. Daarom vertellen we je over de belangrijkste eigenschappen van schijnwerpers, inclusief hun voor- en nadelen.

Schijnwerpers bieden veel licht en zijn geschikt voor verschillende ruimtes. (Foto: whitecity/ 123rf.com)

Wat zijn schijnwerpers en wat zijn hun voordelen?

Schijnwerpers zijn elektrische armaturen die ontworpen zijn om een grote hoeveelheid kunstlicht aan een bepaald gebied te geven. Ze worden gebruikt voor huizen, gebouwen, winkels, fabrieken, podia, stadions, theaters, concerten, parken, enz.

Ze zijn nuttig voor zowel binnen- als buitenverlichting en er zijn verschillende soorten armaturen in diverse tinten en intensiteiten. Tegenwoordig zijn de meeste van hen voorzien van LED’s, omdat dat de meest energiebesparende en minst vervuilende lampen op aarde zijn.

Tot hun vele voordelen behoren schijnwerpers die meer vermogen bieden dan gewone lampen, en die verschillende extra functies hebben. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan modellen, maten en formaten op de markt, aangepast aan elk gebruik en elke behoefte.

Voordelen
 • Ze bieden meer lichtopbrengst
 • Er is een grote verscheidenheid aan modellen
 • Ze hebben verschillende extra functies
 • Ze zijn zeer veelzijdig
 • Soms is het niet gemakkelijk de lamp te vervangen als hij doorbrandt
 • Ze kunnen duur zijn
 • Sommige modellen nemen te veel ruimte in beslag
  Nadelen

Gloei-, natrium- of zonnereflector – waar moet je op letten?

Er zijn verschillende varianten reflectoren, aangepast aan verschillende toepassingen en ruimten. In het volgende geven we je de voornaamste kenmerken van enkele modellen, zodat je ze kunt vergelijken en het model kunt kiezen dat het beste bij je behoeften en voorkeuren past.

Gloeireflectoren. Deze reflectoren, die gewoonlijk gloei- of halogeenlampen hebben, worden meestal gebruikt om woningen te verlichten, vooral ingangen, omdat ze een intens licht geven en er een grote verscheidenheid aan wattages, maten en kleuren is.

Natrium reflectoren. Energiebesparende metaal-natrium reflectoren (en ook halogenen) worden vooral gebruikt in commerciële en industriële installaties, omdat ze lang meegaan en minder duur zijn, waardoor ze een goede optie zijn om de hulpbronnen te optimaliseren.

Reflectoren op zonne-energie. Reflectoren op zonne-energie worden opgeladen door zonlicht, dus ze hebben geen elektrische stroom nodig om te werken. Ze zijn heel praktisch, omdat ze niet met kabels geïnstalleerd worden, en ook geen kosten voor kunstlicht veroorzaken.

Zonneschijnwerpers worden meestal bediend door sensoren die zonlicht opvangen als natuurlijke brandstof. Hun verlichting is echter niet erg intens of krachtig en hangt steeds af van de beschikbaarheid van licht in de omgeving.

Incandescent Natrium Zonne-energie
Gebruik Huishoudelijk gebruik, woningen Industrieel gebruik, fabrieken, winkels Huishoudelijk gebruik, tuinen, paden, wegen
Vermogen Variabel Hoog Laag, algemeen
Elektrisch energieverbruik Variabel Laag elektrisch energieverbruik Geen
Type lamp Gloeilamp of halogeen LED, normaal hx LED, normaal
Levensduur lamp Gemiddeld Lange levensduur Onbeperkt

Wat zijn fotoreflectoren?

Deze reflectoren, meestal groter en krachtiger dan die voor huishoudelijk gebruik, worden veel gebruikt als fotografisch toebehoren, zowel in studio’s als in openluchtomgevingen. Hun voornaamste functie is het regelen, versterken en wijzigen van het licht, vooral in ruimten waar het aan natuurlijk licht ontbreekt.

Fotografische reflectoren worden meestal geleverd met cirkelvormige diffusors van verschillende afmetingen en tinten, die verschillende effecten in de foto’s opwekken. De meest voorkomende tinten zijn goud, zilver, zwart en wit, hoewel ook andere kleuren voorkomen.

Er zijn reflectoren van grote afmetingen en kracht, die gebruikt worden als fotografische aanvullingen. (Foto: belchonock / 123rf.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende reflector modellen kunt vergelijken en beoordelen

In dit laatste deel bespreken we de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een reflector, want het is een heel veelzijdig product, en soms kan het moeilijk zijn het meest geschikte model te kiezen tussen zoveel variëteit en assortiment

 • Andere soorten reflectoren
 • Materialen
 • Gloeilamp type
 • Extra functies
 • Ontwerp

Andere soorten reflectoren

De verschillende soorten reflectoren omvatten cirkelvormige, parabolische en elliptische reflectoren. We bespreken nu de belangrijkste kenmerken van elk van hen, zodat je ze kunt vergelijken en de voor jou meest geschikte kunt kiezen.

Circulaire reflector. De lichtbron bevindt zich binnen de omtrek, en projecteert een lichtstraal van het midden van de omtrek naar buiten. Dit is een van de meest voorkomende en meest gebruikte soorten reflectoren, in zijn verschillende modellen en varianten.
Parabolische reflector. Dit type reflector, dat ook veel gebruikt wordt, bestaat uit een parabolisch oppervlak (als een open kromme) waardoor de lichtstralen geconcentreerd of verspreid geprojecteerd kunnen worden, afhankelijk van waar de lichtbron zich in de schijnwerper bevindt.

Elliptische reflector. Het kenmerk van deze reflector is dat hij de vorm heeft van een ellips (gebogen en gesloten figuur), die een concentratie van de stralen oplevert. Het bijzondere van dit type is dat, als de lichtbron in het midden van de schijnwerper geplaatst wordt, de lichtstralen naar deze schijnwerper gericht worden.

Zonnereflectoren worden vaak gebruikt om wegen en autowegen te markeren. (Foto: Phacharawat Sub-in / 123rf.com)

Materialen

Reflectoren worden gemaakt van verschillende grondstoffen die hun kwaliteit, sterkte en duurzaamheid bepalen (en ook hun kosten). Hier zijn de twee materialen die het meest gebruikt worden bij de fabricage van dit product.

Geanodiseerd aluminium. Reflectoren van dit materiaal zijn meestal helemaal van zuiver, hoogwaardig aluminium, of hebben alleen aan één kant een zuiver aluminium coating. De oppervlakken, die gekenmerkt worden door hun stevigheid en duurzaamheid, kunnen glad of mat zijn.

Aluminium schijnwerpers worden vooral gebruikt voor grote buitenruimten, zoals fabrieken, clubs, stadions, enz. omdat ze bestand zijn tegen hogere temperaturen en daardoor meer licht geven. Ze zijn ook beter bestand tegen weersinvloeden zoals wind, regen, hoge temperaturen, enz.

Synthetische materialen. Synthetische reflectoren zijn meestal van kunststof en zijn goedkoper dan aluminium reflectoren, hoewel ze niet zo sterk en bestand tegen hoge temperaturen zijn als de andere. Daarom is hun thermische belasting meestal beperkter.

Kunststof materialen worden meestal gebruikt in kleinere ruimten, die minder verlichting nodig hebben. Ze worden ook buiten gebruikt, maar bijna altijd beschut, want deze grondstof is niet bestand tegen dezelfde klimaatinvloeden als aluminium.

Type gloeilamp

Het is heel belangrijk dat je rekening houdt met het type gloeilamp dat de reflector heeft, want dat geeft hem een bepaalde toon en intensiteit. Hieronder volgen de voornaamste kenmerken van de meest gebruikte soorten schijnwerpers.

LED. De laatste jaren heeft het gebruik van LED-licht de traditionele gloeilampen of halogeenlampen ruimschoots overtroffen, vanwege de enorme energiebesparing, en de minder vervuilende werking, waardoor ze geschikter zijn voor het behoud van het milieu.

Hoewel ze veel duurder zijn dan de andere gloeilampen, verdienen LED’s de prijs terug door hun prestaties en hun lage verbruik, want ze geven praktisch 80% minder uit. Daardoor zijn ze een uitstekende keuze, die steeds vaker in verschillende soorten verlichtingsarmaturen wordt verwerkt.

Gloeilamp. Gloeilamplicht is de traditionele vorm van schijnwerperverlichting. Hoewel deze variabele grotendeels vervangen is door LED (en zelfs halogeen) armaturen, zijn er nog veel schijnwerpers met dit type licht te vinden.

Halogeen. Halogeenlampen of -lampen zijn een variant van gloeilampen, maar met veel hogere bedrijfstemperaturen dan de andere, wat hun prestaties en effectiviteit aanzienlijk verhoogt.

Fluorescentie. De fluorescentielamp bestaat uit een glazen bol van verschillende tinten, die gekenmerkt wordt door zijn kracht en doeltreffendheid. Het duurt echter enkele seconden voor ze oplichten, en ze besparen niet zo veel energie als LED lampen.

Extra functies

Sommige spotlight modellen hebben extra functies die hun prestaties verbeteren, of ze gemakkelijker te gebruiken maken. Hier zijn een paar extra kenmerken die bepaalde soorten schijnwerpers hebben, om bij je aankoop te overwegen.

Bewegingssensor. Veel schijnwerpers hebben een ingebouwde bewegingssensor die, zoals de naam al zegt, bewegingen in een bepaald gebied registreert en het licht aanzet, wat veiligheid biedt en het gebruik ervan vermindert, omdat het licht niet de hele tijd aan is.

Foto-elektrische sensor. Deze sensor bestaat uit een fotocel die binnen een bepaalde straal verschillende lichtintensiteiten detecteert. Als hij detecteert dat er weinig omgevingslicht is, schakelt hij zijn licht aan, wat net als de bewegingssensor voor veiligheid en energiebesparing zorgt.

Alarm. In sommige gevallen worden schijnwerpers geleverd met een alarmsysteem dat ook door een sensor geactiveerd wordt en door middel van geluiden waarschuwt als er beweging op de plaats is. Hij wordt gebruikt voor de beveiliging van particuliere woningen of openbare ruimten.

Afstandsbediening. Er zijn moderne schijnwerper modellen die een afstandsbediening bevatten om verschillende functies te bedienen. In het algemeen wordt hij gebruikt om de armatuur aan en uit te zetten en om de intensiteit, toon en oriëntatie van de verlichting in te stellen, hoewel hij ook andere toepassingen kan hebben.

Designs

schijnwerpers bieden verschillende presentaties naargelang stijl, behoefte en budget. Hieronder detailleren we de bijzonderheden van enkele ontwerpen van dit product, zodat je er bij de aankoop rekening mee kunt houden.

Slim reflectoren. Slanke reflectoren zijn een van de meest gebruikte, omdat ze door hun slanke vormgeving erg in het oog springen, decoratief zijn en minder plaats innemen. Ze worden meestal geleverd met sensor en andere adaptieve functies, en zijn ook verkrijgbaar in ultra slanke (nog slankere) versies.

Nautische reflectoren. Nautische reflectoren hebben een ronde vorm, die lijkt op een lichtkoepel, en een gebogen behuizing die veel gebruikt wordt door scheepsbouwers. Dit ontwerp is ook erg populair om zijn uiterlijk, dat bij verschillende inrichtingsstijlen past.

Neo schijnwerpers. Deze reflectoren worden gekenmerkt door hun robuuste en gebogen vormgeving. Dit model, moderner en moderner dan de andere ontwerpen, wordt ook zeer gewaardeerd om zijn ornamentele en avant-gardistische uiterlijk, waardoor het een populaire keuze is om elke omgeving op te sieren.

Vierkante reflectoren. Deze reflectoren hebben een gelijkaardig ontwerp als de Slim reflectoren, maar zijn sterker en robuuster. Ze hebben een vierkante behuizing, meestal grijs, en worden meer gebruikt voor loodsen, magazijnen, fabrieken, sportvelden, parkeerterreinen, enz. vanwege hun

(Foto: radututa / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies