Laatst bijgewerkt: 08-06-2022

Onze selectiecriteria

24Onderzochte producten

52Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Een richtmicrofoon is een soort microfoon die geluid uit één richting oppikt. Je kunt er de geluiden voor of achter mee oppikken, maar niet allebei tegelijk. Dit maakt ze ideaal voor het opnemen van live muziek, want je hoeft alleen op te nemen wat er op het podium gebeurt en niets anders om je heen. Ze zijn ook handig als er andere mensen in de buurt praten, want ze blokkeren hun stemmen zodat je opnamen niet door achtergrondruis worden beïnvloed.
Richtmicrofoon: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste richtmicrofoon: Onze selectie

Yotto Condensator Microfoon: De beste geluidskwaliteit voor professionals

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De Yotto Condensator Microfoon is een hoogwaardige microfoon die ontworpen is voor professionals. Hij gebruikt een speciale ecm pickup met hoge gevoeligheid en breed frequentiebereik om je de best mogelijke geluidskwaliteit te geven. Het plug & play ontwerp zonder batterij verlengt de levensduur van de microfoon aanzienlijk en vereenvoudigt je werk. Met de nier-condensatormicrofoon kun je helder geluid rondom de microfoon opnemen, terwijl de geïntegreerde ruisonderdrukkingstechnologie helpt om het geluid te minimaliseren als het hard is. Dit maakt hem perfect voor je dagelijkse werk, zoals het opnemen van youtube vlogs, tik toks, interviews, familievakanties, live muziek, openluchtevenementen, enz. De yotto condensatormicrofoon wordt geleverd met twee kabels die compatibel zijn met verschillende toestellen. De 3.5 mm naar -trs kabel is voor iphone, android, tablets of mac en de 3.5 mm naar -trs kabel voor camera’s, camcorders, audiorecorders en andere audio/video opname apparaten. Voor iphone 7 en hoger moeten gebruikers de originele 3 . 5 mm flash rrs dongle als aansluiting (niet meegeleverd). Met een robuuste schokbevestiging tegen trillingen en een harig windscherm om geluiden weg te filteren, kan de microfoon ruis tijdens het opnemen aanzienlijk verminderen.

De Synco Mic-M1Een richtmicrofoon voor heldere geluidsopnamen

De Synco Mic-M1S Directionele Microfoon met exclusieve schokabsorptie minimaliseert trillingen en resulterende geluiden bij video-opnamen in beweging. Ideaal voor mobiele vlog, korte video’s, interviews en live streaming, de bijgeleverde windmof kan trillingsgeluiden door wind of luchtstroom verminderen. Geluidsopnamen van hoge helderheid: De mic-M1S met geïntegreerd cardioïde karakteristiek patroon en PH14 condensator kan geluidssignalen opnemen met weinig eigen ruis en de spreker voor de camera accentueren. Zelfs in een lawaaierige omgeving geeft hij een zeer heldere geluidsopname. De hoge gevoeligheid (35,0 dB + 1/2 dB) garandeert een helder geluid zonder te dicht bij de microfoon te komen. [(Brede compatibiliteit)] De mic-M1S heeft geïntegreerde 3,5 mm -TRS en TRS kabels, die gebruikt kunnen worden in camera series (camera, camcorder, dicteerapparaat) en telefoon series (smartphone, tablet, laptop). [(Eenvoudige en snelle installatie)] Synco mic-M1S wordt gevoed door je toestel, en heeft een plug-and-play ontwerp zonder toetsen. De siliconen schokbevestiging met 1/4 inch schroefdraad is klaar om de microfoon vast te maken aan camera, steunstang van een gimbal statief of standaard . Compact

SYNCO Richtmicrofoon

De synco mmic-u1p microfoon is een plug en play ontwerp dat batterij-vrij, draadloos en handsfree is. Je kunt op elk moment beginnen met opnemen zonder te hoeven wachten tot hij opgeladen is. De microfoon ondersteunt 90 graden rotatie en past zich aan de richting van je toestel aan. Bij het nemen van een selfie of het gebruik van een achteruitkijkcamera kun je snel overschakelen naar het opnamegedeelte. Er wordt een beugel bijgeleverd om de microfoon stevig op zijn plaats te houden. Het zakformaat van 20g en de metalen constructie maken hem licht maar toch stevig, comfortabel en duurzaam voor nog veel meer activiteiten zoals vloggen, livestreaming, buitensport opnamen (b.v. fietsen, skiën en wandelen).

(1/4) adapter voor aansluiting op een statief of een boomstatief

De Synco Mic-M3-ON Camera Microfoon is een microfoon van professionele kwaliteit die perfect is voor iedereen die zijn geluidsopnamen wil verbeteren. Deze microfoon is uitgerust met een super-cardioïde condensator en is gevoelig voor frontale ruis, wat zelfs in een lawaaierige omgeving een hoge helderheid en hoogwaardige geluidsopname oplevert. De functie van de LED stroomindicator is om de werkstatus van de microfoon aan te geven. De mic-m3 gebruikt de nieuwste technologie, een versterkingsregeling met 3 niveaus (-10 db, 0, + 10 db) om de ingangssignalen te verbeteren en de geluidsopname te beschermen tegen vervorming. De 3.5 mm uitgangsinterface maakt real-time geluidsbewaking en onmiddellijke bijstelling mogelijk. Met het optionele 100 hz laag-af filter kan de mic-m3 de meeste laagfrequente ruis, veroorzaakt door luchtstroming, trillingen, elektrische stroom, enz. elimineren, en de helderheid van de opname verbeteren. De in de mic-m3 geïnstalleerde interferentiebuis is bedoeld om de gerichte geluidsopname te verbeteren en interferentie van buiten de as gelegen ruisbronnen te minimaliseren. Deze microfoon is voorzien van 3 verschillende kabels (3,5 mm TRS & TRRS), zodat hij compatibel is met digitale SLR camera’s, camcorders recorders smartphones enz. Hij heeft ook een 635mm

Richtmicrofoon: Vaak gestelde vragen

Welke soorten richtmicrofoons zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten richtmicrofoons, unidirectionele en bidirectionele. Unidirectionele microfoons pikken geluid slechts uit één richting op, terwijl een bidi-directionele microfoon geluiden even goed in beide richtingen oppikt.

Directionele microfoons zijn ontworpen om geluid uit een bepaalde richting op te pikken. De beste richtmicrofoons kunnen geluiden uit andere richtingen weigeren, en ook laagfrequente geluiden opvangen die door omnidirectionele microfoons misschien niet worden opgepikt. Dit wordt bereikt door een zorgvuldig ontwerp van de microfooncapsule zelf en van de plaatsing ervan ten opzichte van het membraan (het deel dat trilt als er geluid op valt).

Wie moet een richtmicrofoon gebruiken?

Iedereen die geluid uit een bepaalde richting moet opvangen. Hiertoe behoren musici, DJ’s, omroepers en meer. Enkele van de meest populaire toepassingen van richtmicrofoons zijn het opnemen van live muziek of het vastleggen van geluid bij conferenties en evenementen waar meerdere sprekers in één ruimte aanwezig zijn. Richtmicrofoons worden ook vaak gebruikt door stemacteurs bij camerawerk zoals videospelletjes of animatieprojecten waarbij precieze controle over hun stemgeluid nodig is.

Op basis van welke criteria moet je een Directionele Microfoon kopen?

Het belangrijkste criterium om een richtmicrofoon te kopen is de frequentierespons. Dit vertelt je of hij geluid uit alle richtingen kan oppikken of slechts uit één richting, en hoeveel van de geluiden uit die richting door de microfoon wordt opgepikt. Wil je geluid in 360 graden opnemen, kijk dan naar omnidirectionele microfoons (zie hieronder). Een goede vuistregel is dat een richtmicrofoon met een omnidirectioneel opnamepatroon in staat moet zijn je stem duidelijk op te vangen, zelfs als je er rechtstreeks in spreekt – dit betekent geen ‘gedempte stemmen’ meer. Richtmicrofoons hebben ook de neiging een betere afstoting te hebben dan omnis, zodat ze ook niet zoveel achtergrondruis oppikken.

Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van verschillende richtmicrofoons.

Frequentiebereik : Het frequentiebereik dat een microfoon kan opnemen is erg belangrijk en je moet er een zoeken met een breed frequentiebereik, want dan kan hij meer frequenties opvangen dan andere. Dit betekent een betere geluidskwaliteit in het algemeen, vooral als je opname meerdere instrumenten of zang van verschillende personen bevat. Het helpt ook bepalen hoe goed de microfoon zal presteren in lawaaierige omgevingen, zoals concerten waar tegelijkertijd luide muziek kan spelen. Een goede vuistregel hier zou zijn iets tussen 20Hz-20kHz (of hoger), maar dit varieert naargelang het soort instrument/stem dat je probeert op te nemen, dus kijk eerst online naar recensies voor je een beslissing neemt.

: Het frequentiebereik dat een microfoon kan opnemen is erg belangrijk en je moet er een zoeken met een brede frequentierespons, want die zal meer frequenties kunnen opvangen dan andere. Dit betekent een betere geluidskwaliteit in het algemeen, vooral als je opname meerdere instrumenten of zang van verschillende personen bevat. Het helpt ook bepalen hoe goed de microfoon zal presteren in lawaaierige omgevingen, zoals concerten waar tegelijkertijd luide muziek kan spelen. A

Wat zijn de voordelen en nadelen van een richtmicrofoon?

Voordelen

Richtmicrofoons worden gebruikt in allerlei toepassingen, zoals live geluidsversterking en studio-opnamen. Deze microfoons vangen geluid op uit slechts één richting tegelijk, dus ze zijn heel geschikt om de bron van een instrument of stem te isoleren en tegelijk achtergrondgeluiden te minimaliseren. Ze werken ook goed wanneer je geluiden moet opvangen die uit verschillende richtingen komen (zoals bij meerdere instrumenten op het podium).

Nadelen

Richtmicrofoons zijn niet zo gevoelig voor geluiden die van opzij of achter hen komen. Ze pikken ook geen omgevingsgeluid op, wat in sommige situaties een voordeel en in andere een nadeel kan zijn.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Rode Microphones
  • Neewer
  • Nzxt

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Richtmicrofoon in onze review kost ongeveer 30 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 247 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies