Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

87Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

185Verzamelde opmerkingen

Een Russisch toetsenbord is een soort invoertoestel voor de computer waarmee de gebruiker tekst kan invoeren in het Cyrillisch, en ook in andere talen zoals Engels en Duits. Deze toetsenborden worden het meest gebruikt door mensen die meerdere talen spreken of documenten in verschillende alfabetten schrijven.
Beste Russisch toetsenbord: Onze selectie

Keystickers Russisch Toetsenbord

Ontdek de wereld van het Russische alfabet met Keystickers. In slechts 10 minuten verandert u uw toetsenbord in een volledig functioneel tweetalig Russisch-Oekraïens toetsenbord. Maak optimaal gebruik van onze universele stickers om de prachtige Russische taal en cultuur te verkennen, en geen zorgen als u ook Oekraïens spreekt – onze stickers zijn aangepast voor beide talen.

Gxfcai Russisch Toetsenbord

Ontdek het gemak van het GXFCAI Russische toetsenbord met deze hoogwaardige toetsenbordstickers. U ontvangt maar liefst 2 sets toetsenbordstickers in 4 verschillende kleuren naar keuze. Ideaal om uw huidige toetsenbord eenvoudig om te zetten naar een Russisch toetsenbord, zonder het gedoe van een nieuw toetsenbord aan te schaffen.

Hoopomania Russisch Toetsenbord

Ontdek het hoogwaardige Hoopomania Russisch toetsenbord, speciaal ontworpen om u een moeiteloze en plezierige typervaring te bieden. Met onze gelamineerde, transparante toetsenbordstickers, kunt u uw standaard notebook- of pc-toetsenbord in een handomdraai aanpassen aan de Russische taal. Deze stickers zijn voorzien van een beschermende lak, wat garandeert dat u ze snel en zonder sporen kunt aanbrengen én verwijderen.

Peno Russisch Toetsenbord

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Of u nu een 10-inch of een 17-inch laptop- of desktop-PC-toetsenbord heeft, dit PENO Russisch toetsenbord is geschikt voor een breed scala aan toepassingen en is perfect voor uw behoeften. U zult het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van dit speciaal ontworpen Russische taaltoetsenbord waarderen, waardoor u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is – efficiënt en accuraat werken in elke situatie. Schaf uw PENO Russisch toetsenbord vandaag nog aan en ervaar het verschil zelf.

Russisch toetsenbord: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Russische Keyboard zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie hoofdtypen Russische toetsenbordindelingen. De eerste is de traditionele indeling, die er al is sinds computers bestonden en ontworpen werd voor schrijfmachines. Het wordt “qwerty” genoemd omdat het het patroon op een qwerty toetsenbord volgt (de letters in elke rij gaan van boven naar beneden). Dit type Russisch toetsenbord wordt standaard gebruikt in Windows XP, maar je kunt het veranderen als je wilt met Microsoft Keyboard Layout Creator of andere hulpmiddelen die online beschikbaar zijn.

De tweede soort Russische toetsenbordindeling gebruikt een heel andere tekenset dan Engelse toetsenborden doen; deze toetsen komen in plaats daarvan overeen met Cyrillische tekensets. Deze nieuwe-stijl toetsenborden werden ontwikkeld nadat de computertechnologie wijdverbreid werd en stellen gebruikers in staat om zowel Latijnse alfabettalen als het Engels en het Cyrillisch alfabet tegelijk in te voeren zonder tussen twee aparte toetsenborden te hoeven wisselen – ze zijn ook gemakkelijker te gebruiken bij het typen van vreemde woorden die geen direct equivalent in je moedertaal hebben (bijvoorbeeld als je wilt schrijven over hoe leuk het feest van gisteravond was terwijl je Frans spreekt). Ze worden vaak QWERTY/Cyrillisch of AZERTY/Russisch genoemd, afhankelijk van het feit of ze de standaard qwerty configuratie volgen of niet

Het toetsenbord moet comfortabel zijn om op te typen, een goede indeling hebben met het juiste aantal toetsen en niet te veel extra toetsen. Het is ook prettig als het achtergrondverlichting heeft voor die late nachtelijke spelsessies.

Wie moet een Russisch toetsenbord gebruiken?

Iedereen die in het Russisch wil typen.

Op basis van welke criteria moet je een Russisch Keyboard kopen?

Als je een Russische spreker bent en in het Cyrillisch wilt typen, dan ligt het voor de hand dat je een toetsenbord met Cyrillische letters koopt. Maar als je moedertaal niet Russisch is maar Engels of een andere taal, dan is het misschien niet nodig om een duur full-size toetsenbord met al die extra toetsen te kopen alleen vanwege het uiterlijk. Je kunt op eBay altijd goedkopere alternatieven vinden die precies doen waarvoor ze ontworpen zijn – tekst typen.

Antwoord: Het belangrijkste waar je op moet letten is de indeling. Sommige toetsenborden hebben een Russische lay-out, maar die is niet correct (er zijn bijvoorbeeld geen dode toetsen). Dat betekent dat als je in het Engels typt en op “Ё” of “ё” drukt, er niets gebeurt. Je kunt hierover meer lezen op onze website hier .

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Russisch toetsenbord?

Voordelen

Russische toetsenborden zijn ontworpen om met het Cyrillische alfabet gebruikt te worden. Ze hebben een indeling die geoptimaliseerd is voor het typen in het Russisch, met inbegrip van letters en tekens die je niet op Engelstalige toetsenborden vindt.

Nadelen

Het grootste nadeel is dat je de toetsen harder moet indrukken dan op een standaard toetsenbord. Dit kan voor sommige mensen vervelend zijn, maar het is niet echt een probleem als je er aan gewend raakt. Ook zijn er, door de kleinere afmetingen en de lay-out verschillen tussen Russische en Engelse toetsenborden, verschillende sneltoetsen die niet werken zoals verwacht (bv. Ctrl+C kopieert geen tekst in de meeste programma’s).

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Keystickers
  • Keystickers
  • Keystickers

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Russisch toetsenbord in onze review kost ongeveer 5 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 75 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies