Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

18Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over de Samsung Galaxy A7, die een van de meest begeerde mobiele telefoons van dit moment is. Als je overweegt er een te kopen, vind je hier een complete recensie over dit toestel en ook enkele kwaliteitsaccessoires.

De Galaxy A7 begon in 2017 te verschijnen, maar kwam in 2018 terug met een volledig herontworpen versie. In deze tweede verschijnt de drievoudige achtercamera, een geweldige vernieuwing die velen er naar doet zoeken.

Maar is hij ook echt goed? Zijn de accessoires de moeite waard? Waar moet je op letten voor je deze telefoon koopt? In dit artikel beantwoorden we alle mogelijke vragen over de Galaxy A7 en laten we je achter met geweldige informatie over het toestel!
Belangrijk om te weten

 • Er zijn twee types van de Galaxy A7: de 2017 en de 2018. Dat komt omdat Samsung besloten heeft de naamgeving van zijn A-lijn toestellen te veranderen. De nieuwere is veel moderner dan zijn voorganger, maar ook duurder.
 • Het grootste hoogtepunt van de Galaxy A7 2018 is zijn camera. Het is een fantastische telefoon voor wie uiterlijk boven alles stelt: hij maakt prachtige foto’s, heeft een bovengemiddelde schermresolutie en is zelfs esthetisch mooi.
 • De prijzen blijven in het viercijferige bereik.

Beste Samsung Galaxy A7: Onze selectie

Fintie Samsung Galaxy A7

Ontdek de perfecte bescherming voor uw Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8.7 SM-T220/T225/T227 2021 tablet PC met de Fintie hoes. Speciaal ontworpen voor dit model en niet bedoeld voor Samsung Galaxy Tab A7 10.4 2020 of andere Samsung-modellen. Ervaar het gemak van de ingebouwde kickstand, die u de mogelijkheid biedt om eenvoudig uw favoriete shows, films en games te bekijken tijdens uw reis.

Xzc Samsung Galaxy A7

Daarnaast bevat de XZC case een ingebouwde standaard en draagband,gemakkelijk en veilig u Samsung Galaxy Tab A7 Lite in landschap- of portretmodus mee te nemen. U hoeft zich geen zorgen te maken over toegang tot alle functies en poorten, want dit kindvriendelijke tablethoesje is voorzien van nauwkeurige uitsparingen die gemakkelijk toegang bieden tot alle knoppen, bedieningselementen en poorten zonder dat u de tablet uit de hoes hoeft te halen.

Moko Samsung Galaxy A7

Geniet van de uitstekende kwaliteit van deze MoKo hoes, gemaakt van premium PU-leer en een microvezel interieur. De voorkant beschermt uw Galaxy Tab A7 Lite tabletscherm effectief tegen krassen en vingerafdrukken. De achterkant, gemaakt van zacht en antislip doorschijnend TPU, beschermt de tablet uitstekend tegen stoten en vallen.

Kwmobile Samsung Galaxy A7

Ontdek de perfecte bescherming voor uw Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8.7 (2021) met de kwmobile flexibele en elastische tablethoes. Deze zachte hoes van TPU materiaal past zich naadloos aan uw tablet aan, waardoor u kunt rekenen op een uitstekende pasvorm. Het hoesje is daarnaast antislip en scheurbestendig, waardoor uw tablet nog beter beschermd is tegen ongelukjes.

Koopgids

Waarom zou je de Galaxy A7 kopen? Wat zijn de grootste verschillen tussen de twee modellen? Hoe verhouden ze zich tot telefoons van vergelijkbaar niveau? Is de prijs-kwaliteitverhouding goed genoeg? Laten we al je vragen over deze Samsung telefoonmodellen beantwoorden!

Imagem mostra um celular Samsung Galaxy A7 sendo segurado nas mãos de uma pessoa.

De Samsung Galaxy A7 is een premium middenklasse telefoon. (Bron: Nemanja Zotovic / 123RF)

Wat zijn de technische specificaties van de Galaxy A7?

Eerst moeten we begrijpen waarom er twee versies van de Galaxy A7 zijn. Dit gebeurde omdat Samsung besloot de telefoons van zijn A-lijn een andere naam te geven.

Aanvankelijk volgden de nummers van deze lijn niet de logica van de kwaliteit van elk model. In 2017 werden bijvoorbeeld de Galaxy A5 en A7 gelanceerd, die als enige verschillen de grootte van het scherm hadden.

Vervolgens werden echter de Galaxy A8 gelanceerd, een hoger model, en de A6, die een tussenvorm zou zijn tussen de A8 en de J7. Toen het een nieuwe A-lijn telefoon wilde die tussen de A6 en de A8 in zou zitten, besloot Samsung een nieuwe A7 te lanceren. Daarom zijn er zoveel verschillen tussen de twee modellen.

Het is ook door deze verandering van nomenclatuur dat sommige kenmerken van de A lijn anders beginnen te worden. Het grootste voorbeeld is het plastic, gebruikelijk in de J lijn, dat het metaal aan de zijkanten van de toestellen vervangt.

Maar wat zijn de technische specificaties van elk A7 model? We hebben een tabel samengesteld om de vergelijking gemakkelijker te maken:

Galaxy A7 2017 Galaxy A7 2018
Besturingssysteem Android 8.0 Samsung Experience 9.0 Oreo Android 8.0 Samsung Experience UI Oreo
Afmetingen 156,8 x 77,6 x 7,9 mm 159,8 x 76,8 x 7,5 mm
Peso 186 g 172 g
Maximale downloadsnelheid 300 mbps 300 mbps
Processor 1.9 Ghz 8 Core 2x 2.2 Ghz Cortex-A73 + 1,6 Ghz Cortex-A53
Maximaal intern geheugen 32 GB 64 GB
Telaxresolutie 1080 x 1920 pixels 1080 x 2220 pixels
Achterste camera 16 Mp 24 Mp + 8 Mp + 5 Mp
Voorcameraa 16 Mp 24 Mp
Batterij 3600 mAh 3300 mAh

Merk op hoe de 2018 versie in bijna elk opzicht superieur is, verliezen alleen in de batterij. Dit komt omdat het, in feite, een meer geavanceerde mobiele telefoon is. Uiteraard komt deze superioriteit ook tot uiting in het prijsverschil.

Wat zijn de voordelen en nadelen van de Galaxy A7?

Samsung’s A lijn valt in de groep van “premium intermediate” telefoons. Dat wil zeggen, ze zijn niet de top van de markt, maar ze zijn zeer goed gepositioneerd. Ze bereiken een toch al veeleisend publiek.

Wat we moeten bedenken is: hoe verhoudt de Galaxy A7 zich tot andere premium tussendoortjes in dezelfde prijsklasse? Van daaruit krijgen we een echt gevoel voor zijn voordelen, nadelen en prijs-kwaliteitverhouding.

Als we deze vergelijking maken, bevestigen we meteen dat de drievoudige camera van de Galaxy A7 2018 inderdaad uitzonderlijk is. Er is niets vergelijkbaars op andere telefoons van hetzelfde niveau. Je kunt er foto’s van zeer hoge kwaliteit mee maken en hij heeft een handvat vol mogelijkheden.

Over het geheel genomen kunnen we zeggen dat als beeldkwaliteit is wat je in een mobiele telefoon zoekt, de Galaxy A7 perfect is. Hij verslaat ook gelijksoortige modellen in schermresolutie, brengt een zeer goede frontcamera en neemt video’s met meer kwaliteit op.

Niet alles is echter perfect. Qua prestaties laat de Galaxy A7 te wensen over in vergelijking met zijn concurrenten. De prestaties zijn niet zo goed, het geheugen is meestal inferieur en de downloadsnelheid vreet stof tegen zowat elk model op niveau.

Een ander probleem is dat de Samsung Galaxy A7 2018 om een of andere reden niet de USB-C poort introduceerde, waarmee hij de vorige versie van USB ingangen voortzette. Dit is nogal nadelig, want het model komt nu al achter te liggen op wat de toekomst is.

Bekijk hieronder de belangrijkste voor- en nadelen van de Galaxy A7 ten opzichte van zijn concurrenten:

Voordelen
 • Uitzonderlijke camera
 • Zeer mooi uiterlijk
 • Hogere schermresolutie en kwaliteit bij video”s
Nadelen
 • Langzamere prestaties dan concurrenten
 • Hogere downloadsnelheid
 • Achterstand door het ontbreken van een USB-C poort

Hoe werkt de drievoudige camera van de Galaxy A7 2018?

We hebben het al veel over de camera van de Galaxy A7 2018 gehad. Er is al veel lof en vermeldingen geweest. Maar we kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt, hoe werkt die zogenaamde drievoudige camera toch?

De hoofdcamera is de middelste, met 24 megapixels. Hij werkt als een gewone mobiele telefooncamera en is al heel goed voor een premium toestel uit de middenklasse. Je kunt er uitstekende foto’s mee maken.

De bovenste en onderste camera’s zijn hulpcamera’s. De eerste, met 5 megapixels, heeft een grotere diepte. De bedoeling is dat hij dient voor foto’s met een onscherpe achtergrond, en samenwerkt met de hoofdfoto om dit effect op te wekken.

In het geval van de onderste, die 8 megapixels heeft, gaat het er vooral om de capaciteit om informatie uit het beeld op te nemen uit te breiden. Daarom is de lens een groothoek van 120 graden.

Deze set lenzen brengt dus een reeks mogelijkheden voor de gebruiker. Het is mogelijk om zonder de Galaxy A7 beelden te maken waarvoor digitale camera’s met goede lenzen nodig zouden zijn. Iets waar de meeste huidige mobiele telefoons niet eens van dromen.

Koopcriteria: Waar je op moet letten bij het kiezen van de Samsung Galaxy A7

Zelfs binnen hetzelfde mobiele telefoonmodel zijn er variaties. In het geval van de A7 2017 en 2018 hebben we enkele criteria geselecteerd die van belang kunnen zijn bij het aanpassen van je toestel

 • Geheugen
 • Kleur
 • Garantie
 • Extra artikelen

We leggen hieronder het belang van elk van deze factoren uit.

Imagem de smartphones enfileirados, expostos em loja.

Het is belangrijk om voor je een smartphone koopt rekening te houden met factoren als geheugen en kleur. (Bron: kwangmoo / 123RF)

Geheugen

De mogelijkheid om bestanden en toepassingen intern op te slaan, zonder afhankelijk te zijn van kaartjes, varieert naargelang het geheugen. Bovendien, wie heeft nog nooit te kampen gehad met voortdurende toestelcrashes omdat het vol is?

Het meest voorkomend is dat de toestellen al met hun maximale versies van het geheugen zitten. Maar let op: de Galaxy A7 2017 heeft een maximum van 32 GB, terwijl de 2018 tot 64 GB gaat. Is het minder dan dat, dan heb je waarschijnlijk te maken met een minderwaardig type van dezelfde telefoon.

Kleur

Hoezeer de meeste mensen ook de voorkeur geven aan een zwarte, grijze of loden telefoon, sommige mensen variëren graag. En de Samsung Galaxy A7 komt zeker aan ieders smaak tegemoet, want hij heeft een enorme kleurenvariatie.

De Samsung Galaxy A7 2018 arriveerde in Brazilië in de kleuren blauw, zwart en koper. De 2017, op zijn beurt, is te vinden in zwarte, blauwe, roze en gouden varianten. Mogelijkheden voor alle smaken!

Garantie

Hoe langer je je telefoon beschermd hebt tegen storingen en defecten, hoe beter, nietwaar? Houd dus altijd de garantie van het toestel in de gaten. Er zijn winkels die een verlengde versie aanbieden vergeleken met die uit de fabriek.

Als je bijvoorbeeld 24 maanden garantie kunt vinden, wees dan niet bang er gebruik van te maken. Denk eraan dat je niet zelf moet proberen te repareren en ga altijd naar een erkend servicecentrum als je hulp nodig hebt.

Extra artikelen

Bij mobiele telefoons worden meestal een oplader, een koptelefoon en gebruiksaanwijzingen geleverd. Maar afhankelijk van waar ze verkocht worden, vooral in het geval van tweedehands telefoons, kan dit niet het geval zijn. Kijk goed uit.

Anderzijds zijn er winkels die de telefoon al met een geheugenkaart verkopen en zo de capaciteit uitbreiden. Hoesjes, beschermfolies en andere kunnen ook deel uitmaken van de promoties. Als dit gebeurt zonder dat de prijs stijgt, is dat een geweldige kans!

(Bron beeld: Sergej Eremin / 123RF)

Recensies