Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Heb je een toestel nodig waarmee je een deel van je werk kunt doen en tegelijk jezelf kunt vermaken? Je hebt geluk! Want vandaag gaan we het op ReviewBox uitgebreid hebben over die, vervaardigd door de Zuid-Koreaanse reus Samsung. Let goed op degenen die de markt domineren.

Een Tablet kan je zowel de voordelen van een mobiele telefoon als die van een laptop bieden. Momenteel is Samsung een van de wereldleiders in de verkoop van dit product, met in zijn inventaris de beste mogelijkheden. Deze keer willen we je helpen de jouwe te vinden.

ReviewBox wordt je winkelpartner. Hier vind je de beste productrecensies, want we maken ze met jou in gedachten en we willen dat je je ideale tablet vindt. Hier vind je gedetailleerde informatie, nieuws, voordelen en nadelen van het product en zijn varianten, alles om een uitzonderlijk koopgenot te garanderen.
Belangrijk om te weten

 • Een Samsung Tablet is een draagbaar apparaat, kleiner dan een laptop maar groter dan een smartphone. Je kunt er verbinding mee maken met het Internet, toepassingen downloaden en uitvoeren, documenten bewerken, video’s bekijken en nog veel meer.
 • Je moet aandacht besteden aan de drie varianten ervan. De eerste is de traditionele die we allemaal kennen, met een rechthoekige vorm die dankzij zijn scherm interactie mogelijk maakt. De tweede is de convertible, die erg lijkt op een laptop, maar je kunt hem ombouwen. Tenslotte is er de Tablet voor kinderen, die veiliger is.
 • Als je dit jaar de beste tablet wilt kopen, kun je het beste letten op de koopfactoren. Gebruik, software, scherm en fabricagemateriaal laten je weten welk Samsung Tablet model voor jou de perfecte is.

Beste Samsung Tablet: Onze selectie

Koopgids

Wil je geen enkel detail over Samsung Tablets missen? Je hoeft het niet te doen. Onze koopgids brengt je alle informatie die je over ze nodig hebt, zodat je een eersteklas koper kunt worden.

Neem hem mee en gebruik hem waar je maar wilt. (Foto: ammentorp / 123RF)

Wat is een Samsung Tablet en wat zijn de voordelen ervan?

Een Samsung Tablet is een apparaat dat als een laptop beschouwd wordt, omdat het kleiner is dan een laptop, maar groter dan een smartphone. Gefabriceerd door deze Zuid-Koreaanse firma hebben de verschillende modellen Tablets steeds het Android besturingssysteem gebruikt, met geweldige elektronica als resultaat.

Het voordeel van dit apparaat is dat je kunt surfen op het Internet, series of films bekijken, eBooks lezen, spelletjes spelen, toepassingen draaien en nog veel meer, op een comfortabel en licht scherm. Hij is groot, maar toch compact, wat hem een marktkans geeft, ondanks de dominantie van andere elektronica.

Het is geen geheim dat de Samsung Tablet bekend staat om zijn kwaliteit, maar ook omdat hij arbeiders, studenten en kinderen een manier biedt om op elk moment verbinding te maken met het Internet, en met een gemak dat mobiele telefoons niet kunnen bieden.
Vooral als je er accessoires zoals een toetsenbord bij doet.

Voordelen
 • Hij is draagbaar
 • Je kunt er mee op Internet, spelletjes spelen, video”s bekijken, bestanden bewerken en lezen
 • Er zijn verschillende ontwerpen en maten
 • Er zijn extra accessoires zoals een digitale pen of toetsenbord
Nadelen
 • Ze zijn duur
 • Ze kunnen breken als je ze laat vallen
 • Ze worden niet altijd geleverd met bijgeleverde accessoires
 • De camera”s zijn niet van topkwaliteit

Traditionele Samsung Tablet, convertible of voor kinderen – Waar moet je op letten?

Samsung is een fantastische fabrikant van elektronische apparaten, te denken dat ze maar één variant van hun tablets zouden maken zou een zonde zijn. Hier laten we je de verschillende soorten tabletten zien die ze met succes op de markt hebben gebracht, zodat je je favoriet kunt kiezen.

Traditional. De traditionele Samsung Tablet is die met het klassieke rechthoekige ontwerp en waarvan het scherm kan variëren van 8″ tot 11″. Hiermee kun je met een paar tikken websites, toepassingen, video’s bekijken en spelletjes spelen. Sommige tablets van deze stijl bieden connectiviteit via een cellulair netwerk.

Convertible. Als je een tablet nodig hebt om te schrijven, bestanden te bewerken en werk te doen, geef je misschien de voorkeur aan een convertible. Deze soorten tablets komen het dichtst bij laptops, alleen kun je kiezen wanneer je hem als laptop gebruikt of wanneer je hem als een traditionele tablet laat staan.

Voor kinderen. Samsung maakt ook voorwerpen voor kinderen, zodat ze kunnen worden opgevoed, herschapen en afgeleid. Kindertablets hebben schermen van 7″ tot 10″, en zijn gemaakt van plastic, meestal bedekt met rubber om het kind te beschermen tegen stoten en blauwe plekken.

Traditioneel Convertible Voor kinderen
Schermgrootte 8 tot 11 “ 8 tot 12 “ 7 tot 11″
Accessoires Stylus, standaard, etui, reislader en toetsenbord Stylus en etui Stylus, extra etui en reislader

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende Samsung Tablet modellen kunt vergelijken en beoordelen

Als je niet vertrouwd bent met termen over software en elektronische apparatuur zul je het waarschijnlijk moeilijk hebben om de beste tablet te kiezen die er voor je is, maar wij helpen je. Nu, als je al een expert bent, kan het nooit kwaad om de volgende koopfactoren in overweging te nemen om je te helpen de perfecte tablet te krijgen

 • Gebruikt
 • Weergave
 • Hardware
 • Fabricagematerialen en ontwerp
 • Besturingssysteem

Gebruik

Soms is het nodig om te weten waarvoor je je Samsung Tablet gaat gebruiken, want je kunt bepaalde functies nodig hebben of willen missen die je geld en ergernis kunnen besparen. Deze koopfactor is een van de belangrijkste, maar ook een van de gemakkelijkste om te begrijpen.

Persoonlijk. Wil je een Tablet om spelletjes op te spelen, series en films te bekijken en toepassingen naar je zin te gebruiken, dan is de keuze eenvoudiger dan je denkt. Met een traditionele Tablet kun je dit alles hebben en meer. Controleer alleen of zijn processor meer dan 4 kernen heeft, meer dan 1.5 GB RAM en opslagruimte om weg te geven.

Professional. Een ander gebruik dat we aan onze Tablet kunnen geven is werken. Bewerk documenten, maak video’s, presentaties, notities, alarmen, organisers, bewerk beelden, videogesprekken, kortom alles wat je in je beroepsleven nodig hebt. Gebruik een cabriolet of een traditionele met al zijn accessoires.

Kids. Wil je de kinderen iets geven om zich mee te vermaken zonder al te veel rommel te maken, kies dan voor een Samsung Tablet voor kinderen. Ze zijn beschermd, doen je kinderen geen kwaad en hebben een leerzame inhoud. Het mooiste is dat je met “ouderlijk toezicht” kunt bepalen wat ze zien.

Scherm

Het scherm is een andere heel belangrijke koopfactor, vooral als je documenten moet verwerken, beeldbewerking, presentaties of als je series, films en andere video’s in hoge resolutie wilt bekijken. Natuurlijk, hoe groter het scherm, hoe duurder het product, dus kies verstandig.

Small. Heb je niet genoeg geld voor dit apparaat maar wil je er toch een kopen, dan kun je kiezen voor een Samsung Tablet met een klein scherm. Er zijn er van 7″ en 8″, die weliswaar niet het meest meeslepende formaat hebben, maar je toch goed draagbaar en comfortabel zijn, en uitstekend geschikt om boeken of documenten te lezen.

Medium. Van 8 tot 9″ zijn er een heleboel tablets, allemaal met krachtige software waar je je voordeel mee kunt doen. Het is een comfortabel scherm, dat je meer ruimte geeft dan het vorige, al is het nog steeds niet het prettigste voor belangrijk werk, zoals het bewerken van video’s, beelden en zelfs het bekijken van films.

Large. De grootste schermen op een tablet variëren van 9 tot 12″ en bieden een betere kwaliteit en resolutie. Ze zijn ideaal voor het bekijken van video’s en het afmaken van werk, hoewel ze nogal onhandig kunnen zijn om mee te nemen.

AMOLED. Je hebt dit woord waarschijnlijk wel eens gehoord of gelezen als het over een beeldscherm gaat. AMOLED is de technologie die gebruikt wordt in Samsung’s nieuwste tabletschermen. Het voordeel van deze technologie is dat ze elke pixel afzonderlijk met kleur verlicht, wat je een betere beeldkwaliteit, contrast en zuinigheid geeft.

Dichtheid en resolutie. Schermresolutie is het aantal pixels dat op het scherm wordt weergegeven, terwijl de schermdichtheid de grootte van het scherm relateert aan het aantal pixels in verticale of horizontale richting. Ideaal is een minimale dichtheid van 300. Heb je een groot scherm, maar een kleine dichtheid, dan is het waardeloos.

Hardware

Zonder twijfel is de belangrijkste koopfactor van elk toestel de onderdelen en hoe die het verschillende mogelijkheden en kwaliteiten geven. Hier laten we je elk element zien waaruit het hart, het verstand en het lichaam van een Samsung Tablet bestaat.

Processor. Deze component is wat het mogelijk maakt de acties die het actief of passief uitvoert te verwerken en uit te voeren. Wil je dat je Tablet meer en tegelijk verwerkt, dan moet de processor meer kernen en Ghz hebben. De snelheid en prestaties van je Tablet hangen hier voor een deel van af.

RAM. Random access memory (RAM) is het hoofdgeheugen waar gegevens en programma’s zich bevinden, en waar lees- en schrijfprocessen worden uitgevoerd. Wanneer een Tablet meer RAM heeft, betekent dit dat er meer programma’s en gegevens kunnen worden uitgevoerd, wat de werkcapaciteit en snelheid beïnvloedt.

Opslag. Toepassingen, foto’s, video’s en andere bestanden wegen kilobytes, megabytes en zelfs gigabytes. Om deze soorten bestanden op je tablet te hebben moet je opslaggeheugen hebben, momenteel zijn er toestellen met 18, 32, 64, 112 en 512 GB uitgaven, dus je hebt wat je wilt op je Samsung Tablet. Hoe meer, hoe beter.

Fabricagematerialen

De fabricagematerialen en het ontwerp van dit toestel zijn factoren die van invloed zijn op wanneer je het koopt. Elk materiaal geeft het een unieke afwerking, duurzaamheid en vormgeving. Tegelijk beïnvloedt hij het gewicht en de prijs.

Plastic. Plastic is een van de meest voorkomende, eenvoudige, maar zeer goedkope fabricagematerialen. Als je een Samsung tablet kiest die plastic gebruikt, bespaar je wat geld, hoewel het ontwerp misschien niet erg aantrekkelijk is. Ideaal voor kinderen, tieners en voor gebruik op het werk.

Metal premium. Als je iets wilt dat je tablet soberheid en weerstand geeft, is premium metaal het perfecte materiaal voor je nieuwe aanwinst. Als dit materiaal een minpunt heeft, is het dat het veel duurder is dan plastic en dat het kan worden gedeukt als het valt. Koop liever geen kindertablet met dit materiaal.

Glass. Dit is mogelijk het mooiste en meest hoogwaardige materiaal dat Samsung gebruikt om zijn gebogen, krasbestendige afwerking te verkrijgen. Het is erg sterk en duurzaam, hoewel het ook veel duurder is. Het draagt bij aan de vormgeving van deze toestellen.

Besturingssysteem

Samsung besloot het Android besturingssysteem (OS) op al zijn toestellen te gebruiken, maar dat neemt niet weg hoe geweldig het is. De interface en de algemene bediening van het systeem zijn efficiënt en gebruiksvriendelijk, met andere woorden gemakkelijk in gebruik. Dit is het populairste OS, en van Google’s hand is er een reusachtige App Store: de Play Store.

Android heeft verschillende updates of versies, die met elke versie beter worden. Interessant is dat ze allemaal genoemd zijn naar een snoepje of dessert. De versies zijn Nougat (7.0 en 7.1), Oreo (8.0 en 8.1) en Pie (9.0) geweest, met binnenkort “Q”. Koop een tablet met een recente versie, zodat hij niet achterblijft en verouderd raakt.

(Zichtbare foto: Anton Samsonov / 123RF)

Recensies