meisje met behulp van een tablet in haar bed
Laatst bijgewerkt: 18-02-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

16Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Tablets zijn hele veelzijdige apparaten omdat ze de voordelen van een smartphone en computer in één apparaat verenigen. Veel mensen kiezen voor tablets als aanvulling voor hun dagelijkse bezigheden, omdat ze even licht zijn als een mobiele telefoon maar een groter scherm hebben.

Een van de merken die de tabletmarkt aanvoert, is het Zuid-Koreaanse merk Samsung. Dit baanbrekende merk in dit soort apparaten heeft een jarenlange ervaring, zodat ze producten van hoge kwaliteit kunnen aanbieden tegen een middelhoge prijs. Als je hebt besloten een Samsung-tablet te kopen dan is dat dus een logische keuze. We willen je graag helpen bij de keuze van het juiste model.
Belangrijk om te weten

  • Samsung tablets zijn groter dan een smartphone en comfortabeler mee te nemen dan een laptop. Zo kan je overal verbonden zijn en bijna alles doen wat een ander smart device ook kan.
  • Met het Android systeem dat de tabletten van dit merk hebben zal het niet moeilijk zijn om de werking ervan te begrijpen, zelfs als het de eerste keer is dat je een Samsung gaat gebruiken.
  • Om het juiste model te kiezen, moet je rekening houden met je behoeften op basis van de volgende criteria: primaire behoefte, opslagcapaciteit, formaat, batterij, mobiele dataverbinding, RAM-geheugen, camerakwaliteit en processor.

Onze selectie: De beste Samsung tablets op de markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Samsung tablets

Het is een goed idee dat je voordat je een Samsung tablet koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers

man met behulp van een tablet tijdens een vergadering

Het gemak om je tablet overal mee naartoe te kunnen nemen om verbonden te blijven is een van de redenen om voor dit product te kiezen. (Bron: Brooke Cagle: w475s9ZhD4I/unsplash.com)

Wat zijn de nieuwste Samsung tabletmodellen?

Samsung-tablets zijn onderverdeeld in vier categorieën:

  • Galaxy Tab S: High-end, biedt geweldige functies die zijn prijsverschil met de andere categorieën rechtvaardigen. Ze hebben de volgende modellen: S6, S6 Lite, S7 en S7+.
  • Galaxy Tab A: Middenklasse, biedt kindermodus en basisfuncties tegen een redelijk betaalbare prijs. Iets eenvoudiger dan de vorige reeks, maar je voor niet al te zware programma’s is het ideaal. Je kunt kiezen tussen het A- en het A7-model, en het eerste is er in twee maten.
  • Galaxy Tab Active: Gericht op een meer professionele middenklasse sector. Ideaal als je een praktisch instrument wilt om mee te werken. De modellen zijn de Active Pro en Active2.
  • Galaxy Book: Een hybride tussen laptop en tablet. Met het toetsenbord en de S Pen heb je met je tablet een geweldige aanwinst.

Welke accessoires biedt Samsung voor zijn tablets?

Samsung heeft verschillende accessoires waarmee je je tablet optimaal kunt gebruiken: hoesjes, externe batterijen, autostekkers en zelfs speciale hoezen voor kinderen. Je kunt notities maken in je eigen handschrift, tekenen, schilderen en ondertekenen. Je kunt hem ook gebruiken als afstandsbediening om bijvoorbeeld het afspeelvolume te regelen of foto’s te nemen. De S Pen is voor veel gebruikers van een Samsung-tablet een onmisbaar hulpmiddel geworden en het is zo comfortabel dat je er al snel niet meer buiten kunt. Maar er is één accessoire in het bijzonder dat ongetwijfeld een van de handigste is: de S Pen.

De S Pen is een styluspen waarmee je op een zeer comfortabele manier opdrachten kunt uitvoeren op je tablet.

Je kunt notities maken in je eigen handschrift, tekenen, schilderen en ondertekenen. Je kunt hem ook gebruiken als afstandsbediening om bijvoorbeeld het afspeelvolume te regelen of foto’s te nemen. De S Pen is voor veel gebruikers van een Samsung-tablet een onmisbaar hulpmiddel geworden en het is zo comfortabel dat je er al snel niet meer buiten kunt.

Kan ik een extern geheugen toevoegen aan een Samsung tablet?

Dit is een van de verschillen met andere merken: De tablets van bieden de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden door een MicroSD-kaart toe te voegen. Bij de Apple tablets is dit niet mogelijk, bij de Lenovo tablets wel. Met deze functie hoef je je dus geen zorgen te maken over de geheugencapaciteit van je tablet.

Maar tot welke capaciteiten kun je het geheugen uitbreiden? Zowel S6, S7 en S7+ hebben een slot voor MicroSD-kaarten tot 1TB. De A-modellen werken ook met dit type kaart, maar dan tot 512 GB en de Active-modellen tot 256 GB, een verbazingwekkende capaciteit die meer dan voldoende is.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een Samsung tablet om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de tablet die je nodig hebt:

Gebruik

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een tablet kiest. Ze lijken allemaal erg op elkaar, maar doordat ze tegelijkertijd verschillende functies bieden, zijn het juist deze verschillen die je een betere ervaring zullen geven.

Het kan zijn dat je je Samsung tablet nodig hebt voor werk, studie of een vrijetijdsbesteding zoals series kijken, boeken lezen of spelletjes spelen in bed, in het vliegtuig of in de trein op weg naar je werk. Of misschien wil je dat je kinderen hem gebruiken om huiswerk te maken of tekenfilms te kijken.

tablet op een reistas

Je kunt je tablet overal mee naartoe nemen zodat je altijd je favoriete serie kunt zien, of je werk van de week kunt afmaken. (Bron: Yahdi Romelo: Pn9t7RNZYVw/unsplash.com)

Als je hem nodig hebt voor werkvergaderingen, moet je een model kiezen met een goede frontcamera om de kwaliteit van videogesprekken te garanderen, zoals de Galaxy Tab S7. Als je wilt dat hij overal ter wereld werkt, moet je een model kiezen met een 4G-optie.

Als je hem wilt gebruiken om te gamen, is het aan te raden een tablet te kiezen met veel geheugen, het maximum is 256 GB. Kies een Galaxy Tab A als je hem met kindermodus wilt.

Opslagcapaciteit

Samsung-tablets variëren van 32 GB tot 256 GB met optie voor extern geheugen. Niet alle modellen bieden een capaciteit in dit bereik.

Hoe meer geheugen je hebt, hoe meer apps, games en tv-programma’s je kunt downloaden.

Als je het apparaat alleen nodig hebt voor basisfuncties zoals het lezen van de krant of een boek of het bekijken van een serie, dan heb je niet veel opslagcapaciteit nodig: vanaf 32 GB is alles goed genoeg.

Als je iets meer nodig hebt omdat je programma’s zoals tekenprogramma’s wilt gebruiken, die vanwege hun complexiteit meer geheugen nodig hebben, dan is de Galaxy S6 het model voor jou.

Dit model heeft versies van 128 GB en 256 GB, en heeft ook uitbreidbaar extern geheugen tot 1 TB. Het Galaxy Book model heeft 128 GB. Als je hem voor je werk gaat gebruiken, raden we je aan een model te kiezen met ten minste 64 GB.

Schermgrootte

Als je je Samsung tablet gaat gebruiken om te studeren of te werken, dan raden we je aan om een model te kiezen met een zo groot mogelijk schermformaat. De volgende modellen zijn beschikbaar boven 10″:

Model Schermformaat
Galaxy Tab S6 10.4″ en 10.5″
Tab A 10.1″
Tab A7 10.4″
Galaxy Tab S7 11″ en 12.4″
Galaxy Book 12″

Wil je liever een kleinere omdat je hem de hele tijd bij je gaat dragen dan raden we de Galaxy Tab A 8″ aan. Dit is de kleinste die Samsung te bieden heeft. Kies dit model als je een tablet nodig hebt omdat je het gebruik van je smartphone oncomfortabel vindt vanwege de grootte van het scherm, of omdat je niet zo’n groot scherm wilt. Deze afmetingen zullen voldoende zijn voor je.

Batterijduur

Niet alle tablets hebben dezelfde batterijcapaciteit. Sommige hebben een langere batterijlevensduur omdat ze niet allemaal evenveel stroom verbruiken. Als je er een kiest met een groot scherm, zal het meer verbruiken.

De modellen met de kleinere 5.070 en 5.100 mAh batterij zijn de Galaxy Book en Galaxy Tab A 8″.

De Galaxy Book heeft niet meer batterijvermogen nodig vanwege zijn processor, en de Tab A heeft ook niet meer mAh nodig, aangezien het een van de eenvoudigere modellen is. De andere modellen hebben echter 7.040 mAh (A7- en S6-modellen) of meer (S7 en S7+, die 7.760 en 9.800 mAh hebben).

De eerste genoemde modellen hebben een batterijduur van ongeveer 8 of 9 uur, afhankelijk van de programma’s die je gebruikt en de helderheid van het licht. Als u echter een batterijduur van meer dan 10 uur wilt, ga dan voor een Galaxy S6, S7 of S7+ tablet, deze hebben een batterijduur van meer dan 12 uur! De S6 tot 13 uur, de S7+ tot 14 uur en de S7 tot 15 uur.

Verbindingen

Als je veel reist, zelfs als je geen toegang hebt tot Wi-Fi, kun je overwegen een model te kiezen met een optie voor een mobiele gegevensverbinding. Misschien hoef je niet te werken, maar wil je toch altijd verbonden blijven. Alle Samsung-tablets hebben Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit, maar niet alle Samsung-tablets hebben mobiele connectiviteit.

De enige modellen die dat wel hebben zijn de Galaxy S6, S7 en S7+. De eerste twee maken connectiviteit tot 4G mogelijk en de S7+ gaat tot 5G. Als je wilt internetten zonder verbinding te maken met een netwerk of gegevens te delen met je telefoon, moet je zeker een van deze drie modellen kiezen.

RAM geheugen

RAM is het tijdelijke geheugen waarin de gegevens worden opgeslagen waarmee je werkt tijdens het gebruik van je tablet. Zodra je hem uitschakelt, wordt de inhoud gewist, want hij is alleen voor tijdelijk gebruik. Daarom is het raadzaam, als je met veel gegevens en programma’s tegelijk gaat werken, een model te kiezen met een goed RAM-geheugen, zodat hij niet vastloopt en het niet lang duurt voordat de pagina’s geladen zijn.

De Tab A-modellen hebben een RAM-geheugen van 2 GB. Dit is weinig geheugen, maar het is genoeg als je de tablet voor eenvoudige dingen gebruikt.

De A7- en S6-modellen hebben 3 GB, wat iets krachtiger is, zodat ze meer programma’s tegelijk soepel ondersteunen. Ben je echter een liefhebber van multi-tasking of heb je iets krachtigers nodig, kies dan voor de Galaxy S-modellen (ofwel S7/S7+), want die hebben een RAM-geheugen van 6 GB/8 GB.

Camera

Als je een camera nodig hebt voor videovergaderen met je werk of als je gewoon een liefhebber bent van foto’s en selfies, dan kunnen we je vertellen dat Samsung-tablets behoorlijk fatsoenlijke achter- en frontcamera’s hebben op alle huidige modellen.

Als je de hoogste kwaliteit wilt, ga dan voor de Galaxy S7 en S7+. Deze modellen hebben een hoofdcamera van 13 MP + 5 MP en een frontcamera van 8 MP, en ook een frontflitser!

De overige modellen hebben 8 MP in de hoofdcamera en 5 MP in de frontcamera, wat ook niet slecht is, behalve de frontcamera van de Tab A, die 2 MP is (hoewel de hoofdcamera 8 MP is).

Processor

De processor is het “brein” van de tabletten. Dit deel is verantwoordelijk voor de uitvoering van de commando’s die door de hardware worden verzonden. De tablets hebben Qualcomm Snapdragon 865 Plus, Snapdragon 855, i5 – 7200, Quad-Core en Octa-Core (gerangschikt van meest naar minst krachtig).

Als je moet multitasken of zware games wilt laden, kun je het beste een van de eerste drie kiezen (die je vindt in de S7, S7+, S6 en Galaxy Book modellen).

tablet met behulp van een vpn-service

Het Android-besturingssysteem werkt perfect met de processors waarmee de Samsung-modellen zijn uitgerust. (Bron: Dan Nelson: 3949101/prexels.com)

Samenvatting

Als je een tablet zoekt, is Samsung een goede keus. Niet alleen vanwege de functies die al hun producten hebben, maar ook vanwege de uitgebreide ervaring die zij hebben opgedaan als koplopers in dit soort apparaten.

Je kunt kiezen uit een interessante variëteit van modellen, zodat je het model kunt vinden dat het best aan je behoeften voldoet. Volg onze koopcriteria om de beste voor jou te kiezen, zoals de geheugencapaciteit, de processor, de grootte en de batterij. Met de S Pen verbeter je je ervaring met je nieuwe Samsung tablet.

Vond je onze shopgids over de beste Samsung tablets interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

Bron van de header afbeelding: Brooke Lark-: pRdgN2LvQ9o/ unsplash.com

Recensies