Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Muziek is een belangrijk deel van ons leven en onze dagelijkse metgezel. Of het nu rock, klassiek, pop, techno of rap is, er zijn veel verschillende genres voor ieders smaak. Hoofdtelefoons spelen hierbij een belangrijke rol en stellen ons in staat om ongestoord naar onze favoriete muziek te luisteren.

Of we nu in de trein zitten, tijdens het joggen, op de sportschool of tijdens de wekelijkse boodschap naar de supermarkt, met een koptelefoon kunnen we op elk moment naar muziek luisteren zonder anderen te storen. In onze grote Sennheiser hoofdtelefoon test 2023 hebben we verschillende modellen van het bekende merk vergeleken om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken. Bovendien presenteren we belangrijke criteria waarmee je rekening moet houden als je een Sennheiser hoofdtelefoon koopt, en interessante feiten over Sennheiser hoofdtelefoons.




Belangrijk om te weten

 • Sennheiser hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in zowel in-ear als over-ear versies, dus er is een model naar ieders smaak.
 • Draadloze hoofdtelefoons van Sennheiser kunnen met een app verbonden worden met iPhones en Android smartphones.
 • De Sennheiser hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar met een ruisonderdrukkende functie om extern lawaai tegen te houden.

Beste Sennheiser hoofdtelefoons: Onze selectie

Sennheiser Sennheiser Hoofdtelefoons

Kies voor de Sennheiser studio-monitor-hoofdtelefoons en ervaar het verschil dat alleen de topkwaliteit van het merk Sennheiser u kan bieden. Uw muziek- en luisterervaring zal nooit meer hetzelfde zijn. Investeer in deze hoogwaardige hoofdtelefoon en geef uw oren het plezier dat ze verdienen.

Sennheiser Sennheiser Hoofdtelefoons

Laat u meeslepen door de dubbele geluidsdruk op de laagste octaven. Voel de laagste noot op de piano (27,5 Hz) of de kick van de basdrum (45-60 Hz) alsof u zelf in de opnamestudio aanwezig bent. U zult gegarandeerd onder de indruk zijn van het uitzonderlijk comfort en de bouwkwaliteit van deze Sennheiser hoofdtelefoon. Het ontwerp met open achterkant zorgt voor een uitstekend ademend vermogen en de plushe oorkussentjes bieden maximaal comfort, zodat u kunt genieten van lange luistersessies zonder ongemak.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Sennheiser hoofdtelefoon

koopt

Waar worden Sennheiser hoofdtelefoons gemaakt?

Sennheiser is een Duits bedrijf dat gevestigd is in Wedemark- Wennebostel en al sinds 1945 audio-apparatuur produceert.

Sennheiser Kopfhörer-1

De firma Sennheiser werd in 1945 in Hannover opgericht en produceert sindsdien vooral hoofdtelefoons en microfoons, en ook andere technologie in de audio-sector.
(Image source: unsplash.com / Voice + Video)

Het bedrijf heeft vier productielocaties in vier verschillende landen. Behalve in Duitsland produceert Sennheiser zijn produkten ook in Ierland, de Verenigde Staten en Roemenië. Omdat in deze landen wetten op arbeidstijden en kinderarbeid heersen, kun je er zeker van zijn dat je een product van hoge kwaliteit koopt dat met eerlijke lonen gemaakt werd.

Aankoop in winkel

Als je niet precies weet welk model je wilt of als je het geluid van verschillende hoofdtelefoons wilt uitproberen, raden we je aan in de winkel te kopen. Hier heb je ook de gelegenheid om uitvoerig advies te krijgen van gespecialiseerd personeel en om alle modellen van dichtbij te bekijken.

Kopen in de online winkel

Als je al besloten hebt welke hoofdtelefoon je wilt, raden we je aan ze in de online winkel te kopen. Niet alleen heb je de mogelijkheid om snel technische specificaties te vergelijken, je kunt je product ook handig thuis laten bezorgen.

Welke andere fabrikanten zijn er voor soortgelijke hoofdtelefoons?

Behalve Sennheiser zijn er veel andere merken die hoofdtelefoons maken in vergelijkbare prijsklassen en met vergelijkbare functies. Hier hebben we een paar van de bekende merken op een rijtje gezet

 • Sony
 • Slaat
 • JBL
 • Panasonic
 • Fresh n Rebel
 • Skullcandy
 • Hama

Afhankelijk van het merk varieert de vormgeving of ook de verschillende functies, en ook de prijsklasse, maar in principe zijn dit in vergelijking gelijksoortige fabrikanten voor hoofdtelefoons. Welk merk je kiest hangt niet alleen af van de functies, maar ook van je persoonlijke smaak.

Hoe verbind ik mijn Sennheiser hoofdtelefoon met mijn smartphone?

Je hebt een Sennheiser hoofdtelefoon gekocht en vraagt je nu af hoe je die op je smartphone kunt aansluiten. Eerst en vooral moet je beslissen hoe je je hoofdtelefoon op je smartphone of andere toestellen wilt aansluiten

 • Verbinden met kabel
 • Draadloze verbinding

In de volgende paragrafen beschrijven we precies hoe je je Sennheiser hoofdtelefoon op je smartphone kunt aansluiten op de twee verschillende manieren.

Aansluiten met kabel

Om je Sennheiser hoofdtelefoon met de kabel en je smartphone te verbinden, moet je eerst nagaan of de aansluiting compatibel is met je smartphone. Dit is meestal het geval voor Android, maar het kan een probleem zijn met nieuwere iPhones, want die hebben een nieuwe, andere plug-in voor kabel/koptelefoon.

Als je een in-ear hoofdtelefoon koopt, moet je er dus op letten dat de stekker in je smartphone past. Om je smartphone op de hoofdtelefoon aan te sluiten, steek je de kabel gewoon in je Android telefoon / iPhone. De hoofdtelefoon wordt nu automatisch verbonden.

Draadloze verbinding

Om je Sennheiser hoofdtelefoon draadloos aan te sluiten, heb je een smartphone nodig die Bluetooth heeft. Schakel eerst Bluetooth in op je smartphone. Zet nu je Sennheiser hoofdtelefoon aan. Zoek in je smartphone naar de hoofdtelefoon in de lijst van Bluetooth apparaten in je omgeving (je vindt de naam in de bijsluiter / gebruiksaanwijzing). Kies nu je hoofdtelefoon in de Bluetooth lijst en verbind de twee toestellen.

De volgende video toont je hoe je je hoofdtelefoon draadloos via Bluetooth kunt aansluiten. Als je Sennheiser hoofdtelefoon via Bluetooth verbonden kan worden, is er een kans dat hij ook compatibel is met een app voor Android / IOS. Je vindt dit in de gebruiksaanwijzing.

Hoe lang heb ik garantie op mijn Sennheiser hoofdtelefoon?

Of je Sennheiser hoofdtelefoon nu defect is of je gewoon nieuwsgierig bent hoe lang je product gratis gerepareerd/vervangen kan worden, het is altijd goed om te weten hoe lang de garantie duurt.

Om aanspraak te kunnen maken op je garantie, moet je je aankoopbewijs goed bewaren.

Dit is nodig om de garantieperiode van je Sennheiser hoofdtelefoon op te sporen en het product gratis te laten repareren/vervangen.

Sennheiser biedt een garantieperiode van 24 maanden of 2 jaar op al zijn producten, ook op hoofdtelefoons. Voor sommige producten kan de garantieperiode iets verschillen, maar je kunt dit op de verpakking of in de bijsluiter lezen. De garantieperiode van 2 jaar geldt zowel voor de aankoop van je Sennheiser hoofdtelefoon rechtstreeks bij de firma als bij elke andere elektrohandelaar.

Welke apps zijn er voor mijn Sennheiser hoofdtelefoon?

Als je een trotse bezitter bent van een Sennheiser hoofdtelefoon, kun je die misschien verbinden met een gratis app in je smartphone.

Sennheiser Kopfhörer-2

Sennheiser hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar als in-ear en over-ear modellen met veel verschillende functies.
(Image source: unsplash.com / Bruce Mars)

Sommige Sennheiser hoofdtelefoons kunnen bediend worden met de “Smart Control App”. Hiermee kun je factoren als ruisonderdrukking of transparant luisteren regelen. De app is compatibel met zowel iOS als Android en is ook beschikbaar in acht verschillende talen, waaronder Duits en Engels.

Besluit: Welke soorten Sennheiser hoofdtelefoons zijn er en welke is de juiste voor mij?

Je hebt besloten een Sennheiser hoofdtelefoon te kopen en wilt nu graag weten wat de verschillen zijn. Hoofdtelefoons van het bekende merk kunnen in principe in twee verschillende modellen verdeeld worden

 • In-ear hoofdtelefoons
 • Over-ear hoofdtelefoons

In de volgende paragrafen nemen we beide modellen onder de loep en tonen we je hun voor- en nadelen om je te helpen bij je aankoopbeslissing.

Wat zijn de bijzondere eigenschappen van Sennheiser in-ear hoofdtelefoons en wat zijn de voor- en nadelen?

In-ear modellen zijn hoofdtelefoons die in het oor worden gestoken. Daardoor zijn ze veel kleiner dan hun tegenhangers en dus gemakkelijker op te bergen en te vervoeren. Ze zijn ook lichter en kosten meestal minder dan over-ear hoofdtelefoons. In-ear hoofdtelefoons zijn er zowel met draad als draadloos. Het nadeel van in-ear hoofdtelefoons is dat ze meestal geen ruisonderdrukkende functie hebben die lawaai van buitenaf tegenhoudt. Bovendien is de geluidskwaliteit meestal niet zo hoog als bij over-ear hoofdtelefoons.

Voordelen
 • Klein en handzaam
 • ook draadloos verkrijgbaar
 • meestal goedkoper dan over-ear hoofdtelefoons

Nadelen
 • Niet verkrijgbaar met ruisonderdrukking
 • meestal lagere geluidskwaliteit

Wat zijn de bijzondere kenmerken van Sennheiser over-ear hoofdtelefoons en wat zijn de voor- en nadelen?

Over-ear hoofdtelefoons zijn er zowel met draad als draadloos. Sommige zijn ook verkrijgbaar met de ruisonderdrukkende functie om storende geluiden van buitenaf tegen te houden. De geluidskwaliteit van over-ear hoofdtelefoons is meestal erg goed, maar kan variëren naargelang het model. Vergeleken met in-ear hoofdtelefoons zijn deze modellen veel groter en hebben ze meer opbergruimte nodig. Over-ear hoofdtelefoons zijn meestal duurder dan hun tegenhangers.

Voordelen
 • Verkrijgbaar met ruisonderdrukking
 • Zowel met als zonder kabel verkrijgbaar
 • Hoge geluidskwaliteit

Nadelen
 • Groter en vereisen meer opbergruimte
 • Meestal duurder

Sennheiser hoofdtelefoons kopen en beoordelen

Bij de aanschaf van je Sennheiser hoofdtelefoon zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Hier hebben we de belangrijkste kenmerken van een goede hoofdtelefoon voor je op een rijtje gezet:

In de volgende paragrafen gaan we dieper in op deze koop- en beoordelingscriteria, zodat je optimaal voorbereid bent op je aankoop van een Sennheiser hoofdtelefoon.

Draadloos

Bij de aanschaf van je Sennheiser hoofdtelefoon moet je van tevoren bedenken of je je product met kabels of draadloos wilt.

Sennheiser hoofdtelefoons kunnen draadloos met je smartphone verbonden worden

.

Draadloze hoofdtelefoons worden via Bluetooth verbonden met andere toestellen, zoals je smartphone. Het voordeel hiervan is dat je geen lastige kabels om je heen hebt. Als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent of in de sportschool, kun je ongestoord je activiteit voortzetten zonder voortdurend kabels uit de weg te moeten duwen.

Geluid

Een ander belangrijk criterium voor je Sennheiser hoofdtelefoon is de geluidskwaliteit. De firma Senneheiser is gespecialiseerd in audioproducten, vooral hoofdtelefoons. Daarom hecht de onderneming veel belang aan een hoge geluidskwaliteit bij de produktie van haar produkten, om de klanten een hoge geluidservaring te bieden.

In principe geldt: hoe meer het product kost, hoe beter de kwaliteit van het geluid. In principe hebben over-ear koptelefoons een betere geluidskwaliteit dan in-ear koptelefoons. Als je dus een hoofdtelefoon koopt omdat je een hoge geluidskwaliteit wilt, kies dan liever voor een over-ear hoofdtelefoon van hoge kwaliteit. Een andere factor die de geluidskwaliteit beïnvloedt is ruisonderdrukking. Hij dient om het geluid dat van buiten komt te verminderen, wat automatisch je luisterervaring verbetert.

Pasvorm

Een ander belangrijk onderdeel waar je op moet letten als je een Sennheiser hoofdtelefoon koopt, is de pasvorm. Dit geldt vooral voor over-ear koptelefoons, want die zitten op je hoofd en over je oren. Daarom moet je erop letten dat ze verstelbaar zijn. Zo kun je ze individueel op je afstemmen.

Voor in-ear hoofdtelefoons kun je een model zoeken dat oorhaken heeft om een betere en strakkere pasvorm te garanderen. De pasvorm van de hoofdtelefoon is vooral belangrijk als je hem gebruikt voor sport of voor elke activiteit waarbij je in beweging bent. Het kan snel vervelend worden als je voortdurend je hoofdtelefoon moet bijstellen.

Comfort

Bij de aanschaf van je Sennheiser hoofdtelefoon moet je ook letten op het comfort. Dit geldt vooral voor over-ear hoofdtelefoons. Ze moeten van zacht materiaal gemaakt zijn om je oren te beschermen en ook na lang dragen nog comfortabel te zijn. Een ander onderdeel van comfort zijn de kabels. Ze kunnen in de weg zitten tijdens de training, bijvoorbeeld, en daarom wordt voor sporters een draadloos model aanbevolen, zowel voor in-ear als over-ear hoofdtelefoons.

Noise cancelling

Een ander belangrijk element waar je op moet letten als je een Sennheiser hoofdtelefoon koopt, is de ruisonderdrukkende werking.

Sennheiser hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar met ruisonderdrukking

.

Hiermee kun je extern lawaai blokkeren en je zo concentreren op je muziek. Deze functie is vooral aan te bevelen als je veel waarde hecht aan geluidskwaliteit. Je moet echter wel opmerken dat alle Sennheiser modellen met deze functie uitsluitend over-ear hoofdtelefoons zijn.

Bediening via app

Tenslotte heb je de mogelijkheid om Sennheiser hoofdtelefoons te kopen die ook via een app kunnen worden aangesloten en bediend.

Sennheiser Kopfhörer-3

Met de Smart Control App voor Sennheiser hoofdtelefoons kun je functies zoals ruisonderdrukking, transparant luisteren en andere factoren regelen.
(Image source: unsplash.com / Attentie Attentie)

Merk echter op dat deze hoofdtelefoons uitsluitend over-ear modellen zijn. De zogenaamde “Smart Control App” waarmee Sennheiser producten verbonden kunnen worden is gratis verkrijgbaar voor zowel Android als Iphones.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://de-de.sennheiser.com/kopfhoerer [2] https://de.wikipedia.org/wiki/Sennheiser [3] Beeldbron: dolgachov/ 123rf.com

Recensies