Laatst bijgewerkt: 29-09-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

26Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

Smart TV’s maken van televisiekijken een echte belevenis. Een stabiele internetverbinding is belangrijk. Vergeleken met gewone TV’s heb je geen extra apparaat nodig om van je streaming diensten op de TV te genieten. Je kunt ook zonder problemen op het Internet surfen.

Onze grote Smart TV 32 inch Wifi test 2022 kan je helpen de juiste Smart TV te vinden. We hebben Smart TV’s met een dubbele, drievoudige en dubbele tuner vergeleken en de respectieve voor- en nadelen uitgewerkt. We leggen ook uit op welke criteria je moet letten bij het kiezen van je nieuwe Smart TV.
Belangrijk om te weten

 • Een Smart TV 32 inch Wifi is een praktisch all-round toestel dat televisie, streamen en surfen combineert. De kleine beeldschermdiagonaal is bijzonder geschikt voor kleine kamers of als goedkoop tweede toestel. De wifi-verbinding betekent dat je geen extra kabelrommel hebt.
 • Slimme TV’s 32 inch Wifi hebben meestal een ingebouwde tuner die een extra ontvanger vervangt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een dubbele tuner, die compatibel is met satelliet en antenne, en een drievoudige tuner, die ook via de kabel ontvangt. Als er twee tuners geïnstalleerd zijn, heet dit een twin tuner. Met deze toestellen kunnen twee programma’s tegelijk bekeken worden. Bovendien kan het ene programma opgenomen worden terwijl het andere loopt.
 • Smart TV’s in de categorie 32 inch en Wi-Fi verschillen vooral in de aangeboden streaming platforms en de beschikbare extra functies. Er zijn bijvoorbeeld apparaten met spraakbesturing of nieuwere technologie.

Beste Smart tv 32 inch wifi: Onze selectie

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Smart TV 32 inch met WLAN koopt

Wat is een Smart TV 32 inch WLAN?

Met een Smart TV kun je eenvoudig streaming platforms zoals Amazon Prime en Netflix op je TV gebruiken en heb je geen extra apparaat zoals een laptop of Smart TV Stick nodig.

Smart TV 32 Zoll Wlan-1

Met een Smart TV heb je het complete entertainmentpakket in één apparaat.
(Image source: unsplash.com / Jens Kreuter)

Een Smart TV met 32 inch en een Wi-Fi verbinding is, zoals de naam al zegt, een Smart TV met de overeenkomstige inch grootte en een Wi-Fi verbinding. Natuurlijk zijn er ook kleinere, maar vooral veel grotere TV’s in deze categorie.

Kijk TV en stream met één toestel.

Om van de voordelen van een Smart TV te kunnen genieten, is een stabiele internetverbinding belangrijk. Sommige modellen kunnen bediend worden via een aanraakscherm of via spraakbesturing. Bovendien kun je met de meeste Smart TV’s genieten van een uitstekende beeldkwaliteit.

Welke alternatieven zijn er voor een Smart TV met 32 inch en Wi-Fi?

Een logisch alternatief voor een Smart TV met Wi-Fi en 32 inch is een model met een grotere beeldschermdiagonaal. 32 inch is het equivalent van ongeveer 81 cm, wat niet bepaald groot is voor een TV. Als je veel ruimte hebt en graag met vrienden en familie voor de TV zit, koop je liever een groter toestel. Als je de Smart TV echter alleen als tweede toestel gebruikt of een kleine kamer hebt, is het 32 inch model ideaal voor je.

Je moet ook aan een alternatief denken als het gaat om verbinding met het Internet. Als je vaak problemen hebt met de WLAN verbinding bij het streamen via je laptop, kun je misschien beter een Smart TV kopen die ook via LAN met het internet verbonden kan worden. Smart TV sticks of TV boxen zijn een ander alternatief. Als je alleen een gewone TV hebt, kun je de sticks of boxen gebruiken om van je oude toestel een Smart TV te maken. Streaming platforms zoals Netflix en andere kunnen ook zonder problemen op de TV bekeken worden.

Besluit: Welke soorten Smart TV’s 32 inch en Wifi zijn er en welke is de juiste voor jou?

Smart TV’s hebben meestal een geïntegreerde tuner. Dit vervangt de ontvanger die nodig was voor TV ontvangst in oudere toestellen. Afhankelijk van het model kan de ingebouwde tuner verschillen. Eerst en vooral wordt er een onderscheid gemaakt tussen

 • Smart TV 32 inch Wifi met twee- of drievoudige tuner
 • Smart TV 32 inch Wlan met extra Twin Tuner

De prijs en de mogelijkheden van de twee varianten hebben elk hun voor- en nadelen. We zullen deze hieronder meer in detail bespreken.

Wat onderscheidt een Smart TV 32 inch Wifi met dubbele of driedubbele tuner en wat zijn de voordelen en nadelen?

Een Smart TV met een dubbele tuner kan twee verschillende signalen ontvangen: DVB-S=satelliet en DVB-T=antenne. Een toestel met een drievoudige tuner heeft ook de mogelijkheid om via DVB-C=kabel te ontvangen. Dus als je thuis via satelliet of antenne TV kijkt, is een dubbele tuner voldoende. Als je daarentegen kabel TV nodig hebt of in elk geval de flexibiliteit voor later niet wilt missen, kies je voor een drievoudige tuner. Omdat dit echter het enige verschil is tussen de twee stemmechanieken, willen we hierover geen apart hoofdstuk inlassen.

De voor- en nadelen van een dubbele of drievoudige tuner ten opzichte van een dubbele tuner kunnen dus in één hoofdstuk beschreven worden.

Een voordeel is dat het gemakkelijk te gebruiken is.

Het grootste voordeel van een Dual of Trible Tuner boven een set met een extra Twin Tuner is de prijs. Wil je een TV met een dubbele tuner, dan moet je dieper in de buidel tasten. Vergeleken met een twin tuner moet je echter wat concessies doen op het gebied van functionaliteit.

Met een dubbele of drievoudige tuner kun je bijvoorbeeld niet tegelijk een programma bekijken en een ander opnemen. Twee series tegelijk streamen is ook niet mogelijk.

Voordelen
 • Lagere prijsklasse
 • gemakkelijk in gebruik
Nadelen
 • Geen twee programma’s tegelijk
 • kijken en opnemen tegelijk niet mogelijk

Sinds kort zijn er ook Quattro tuners uitgerust met TV>IP. Dit is een standaard voor het verspreiden van TV programma’s via het netwerk. Deze extra ontvangstmogelijkheid is vooral interessant voor hotels en ziekenhuizen.

Wat zijn de kenmerken van een Smart TV 32 inch Wifi met extra twin tuner en wat zijn de voor- en nadelen?

Een twin tuner is, zoals de naam al zegt, een tuner in twee versies. Het kan zowel een dubbele als een drievoudige tuner zijn. Een twin tuner is dus altijd ook een dual of triple tuner, maar niet omgekeerd. Omdat dit in het begin een beetje verwarrend kan lijken, hebben we hier een video gegeven die de werking van een twin tuner nader uitlegt. De functie om naar een kanaal te kijken terwijl je een ander opneemt is heel praktisch.

De discussie over de vraag of je naar de voetbalwedstrijd of naar de plaats delict moet kijken, kan zo gemakkelijk vermeden worden. Dat laatste kan immers handig gestreamd worden na de live uitzending van het spel. Nieuwere Smart TV’s gaan nog verder. Zo kan het scherm bijvoorbeeld in twee gebieden verdeeld worden. Zo kun je tegelijk de voetbalwedstrijd en de plaats delict bekijken. Geschillen over het TV programma behoren zo eindelijk tot het verleden. Natuurlijk heeft het ontwerp met dubbele tuner ook zijn prijs. Als je een twin tuner wilt, moet je ervoor betalen.

Een ander nadeel is de gebruiksfrequentie. Als de tweelingtuner in de aanvankelijke euforie regelmatig gebruikt wordt, wordt het gesplitste scherm op een gegeven moment hinderlijk en wil men de plaats van het misdrijf om 20.15 uur bekijken in plaats van na de gebeurtenis.

Voordelen
 • Twee programma’s tegelijk bekijken
 • Eén programma bekijken en een ander opnemen
Nadelen
 • Hogere prijscategorie
 • Vaak wordt de functie onregelmatig of helemaal niet gebruikt

Als je twee programma’s tegelijk wilt bekijken of één programma wilt bekijken en een ander wilt opnemen, moet je een twin tuner aanschaffen. Als je de extra functie echter nauwelijks of nooit gebruikt, kun je je geld beter besparen.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Smart TV 32 inch met Wifi te vergelijken en te evalueren

Voor je een Smart TV koopt, moet je nadenken over de belangrijkste functies en je daarover informeren. Je moet vooral aandacht besteden aan de volgende criteria:

In de volgende paragrafen beschrijven we wat voor de afzonderlijke criteria belangrijk is. Dit geeft je een goed overzicht en helpt je te beslissen aan welke criteria je bijzondere aandacht moet besteden.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is een van de belangrijkste criteria voor een TV. De meeste Smart TV’s van 32 inch hebben een Full HD resolutie, d.w.z. 1920 x 1080 pixels. Er zijn echter ook toestellen met een zwakkere resolutie. Ultra HD zou geen nut hebben op een TV van dit formaat, want op het kleine oppervlak zou in principe geen verschil merkbaar zijn. Bijgevolg besparen de ontwikkelaars zich de duurdere resolutie.

Streaming diensten

Het aanbod aan streamingdiensten is enorm. Naast de bekendste aanbieders Amazon Prime en Netflix zijn er ook steeds meer kleinere aanbieders. Je kunt deze diensten gebruiken met een Smart TV.

Smart TV 32 Zoll Wlan-2

Met een Smart TV kun je comfortabel op je TV genieten van je favoriete series…
(Image source: unsplash.com / Thibault Penin)

Op het gebied van mediakeuze zijn echter niet alle Smart TV’s hetzelfde. Er zijn toestellen waarop bijna alle streaming platforms werken en modellen die maar met één aanbieder compatibel zijn. Voordat je je Smart TV koopt, moet je bedenken welke streaming platforms je regelmatig gebruikt en nagaan of het toestel die ondersteunt.

Aansluitingen

Afhankelijk van waar je je Smart TV voor wilt gebruiken, moet je letten op verschillende aansluitingen. Om oudere apparaten zoals een DVD speler aan te sluiten, heb je een Scart of VGA aansluiting nodig. De meeste nieuwere apparaten kunnen echter alleen de nieuwe aansluitingen hebben, zoals USB en HDMI. In dit geval zul je je moeten behelpen met de juiste adapters.

Om foto’s en video’s van je smartphone of laptop op de TV te kunnen afspelen, moet de Smart TV verschillende USB en HDMI aansluitingen hebben. In de volgende tabel tonen we je de mogelijke aansluitingen voor verschillende apparaten.

Apparaat Aansluiting
DVD speler HDMI, Scart, A/V kabel
Videorecorder Scart, A/V kabel
Playstation, XBox HDMI, A/V kabel
Laptop USB, HDMI

Zoals je ziet zijn er verschillende aansluitmogelijkheden voor de meeste elektrische apparaten. Voordat je een Smart TV koopt, moet je nadenken over de apparaten die je met een TV wilt gebruiken en nagaan of de juiste aansluitingen geïntegreerd zijn.

Extra’s

Sommige 32-inch Smart TV’s met Wi-Fi hebben speciale functies. Sommige modellen kunnen bijvoorbeeld bediend worden met een aanraakscherm of zelfs met spraakbesturing. In tegenstelling tot conventionele bediening met een afstandsbediening, biedt dit meer gemak.

Een ander punt is de reeds genoemde mogelijkheid om het scherm in twee gebieden te splitsen. Om dit te doen heb je eerst een twin tuner nodig. Zo kun je naar twee verschillende programma’s tegelijk kijken. Er zijn ook modellen die opvallen door hun aansluitmogelijkheden. Ze zijn bijvoorbeeld ook compatibel met oudere toestellen en hebben diverse USB en HDMI aansluitingen.

Ontvangstmodi

De verschillende ontvangstmodi zijn al uitvoeriger uitgelegd in het besluitgedeelte. Daarom bespreken we in dit gedeelte alleen de belangrijkste aspecten. Smart TV’s hebben een ingebouwde tuner, zodat geen aparte ontvanger nodig is.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een dubbele en een drievoudige tuner. De dubbele tuner kan satelliet en antenne ontvangen. Met een drievoudige tuner is ook ontvangst via de kabel mogelijk. Alvorens te kopen moet je nagaan hoe het TV programma ontvangen wordt. Als je TV kijkt via satelliet of antenne, heb je geen drievoudige tuner nodig.

Wetenswaardigheden over Smart TV met Wifi en 32 inch

Hoe maak ik mijn Smart TV 32 inch met Wifi schoon?

Als je een Smart TV wilt schoonmaken, moet je hem eerst loskoppelen van de stroomvoorziening. Zo voorkom je dat er kortsluiting ontstaat. Je moet ook wachten tot het scherm afgekoeld is. De beste manier om dit te doen is een microvezeldoek te gebruiken om stof van de TV op te vangen.

De volgende video laat je precies zien hoe je je scherm schoonmaakt. Om stof uit kleine hoekjes te verwijderen, kun je een reinigingsborstel gebruiken. Je kunt deze in elke drogisterij vinden. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen voor beeldschermen met een antistatische werking. Dit voorkomt dat het scherm meteen weer stoffig wordt.

Hoe maak ik een Smart TV 32 inch Wifi klaar?

Voordat je van je favoriete series op de Smart TV kunt genieten, moet je het toestel daarop instellen. In het volgende gaan we kort in op de belangrijkste stappen.

 1. Stroomvoorziening: Verbind de Smart TV met de stroomvoorziening. Sluit hiertoe de voedingskabel aan op de TV en de voedingseenheid op het stopcontact.
 2. Verbinden met het Internet: Verbind je Smart TV met het internet. Voer daartoe in het menu het wachtwoord van de router in.
 3. Blader door apps: Nu kun je bladeren door de verschillende apps die op je Smart TV beschikbaar zijn. Afhankelijk van het model kun je dit doen met de afstandsbediening, via spraakbesturing of via het aanraakscherm.
 4. Download de app: Kies de app die je wilt gebruiken en download hem.
 5. Kies en stream: Dan kun je de app kiezen en genieten van je favoriete series.

Zoals je ziet is het instellen van een Smart TV zelfs voor een leek geen probleem. Zorg ervoor dat je Internet verbinding stabiel is. Als je problemen hebt, kan een versterker helpen.

Welke accessoires zijn er voor een Smart TV 32 inch Wifi?

Als je je Smart TV aan de muur wilt bevestigen, heb je een passende beugel nodig. Deze zijn in verschillende versies verkrijgbaar. Een beugel met een flexibele arm is bijvoorbeeld een goede keuze als je de TV vanuit verschillende posities wilt kunnen zien.

Smart TV 32 Zoll Wlan-3

Een extra geluidssysteem zorgt ook voor een echte belevenis voor je oren.
(Image source: unsplash.com / Ingo Schulz)

Met een surround systeem kun je je Smart TV ook op het gebied van geluid opleuken. Zo krijg je het gevoel dat je midden in de actie staat. Als je thuis nog oudere apparaten hebt, zoals een DVD-speler, en die op de Smart TV wilt aansluiten, kun je een extra adapter kopen. De meeste nieuwere toestellen hebben alleen de nieuwe aansluitingen. Met een adapter kun je je oude toestellen blijven gebruiken.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://www.homeandsmart.de/was-ist-ein-smart-tv [2] https://fernseher-kaufberatung.com/was-kann-man-mit-einem-smart-tv-alles-machen [3] Foto bron: Kuprynenko/ 123rf.com Foto bron: Kuprynenko/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies