Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Smartphones zijn tegenwoordig onze helpers, wekkers en houders van ervaringen. Veel mensen kunnen zich een leven zonder dit product niet meer voorstellen.

Vandaag overtuigen ze met soms uitstekende camerakwaliteit. SLR camera’s zijn nog niet ingehaald, maar tot nu toe zetten smartphone fabrikanten van jaar tot jaar nieuwe stappen in de ontwikkeling. In onze grote smartphone met een goede camera test 2023 willen we je helpen de juiste smartphone te kiezen.

De trend om een compacte camera bij je te hebben om goede foto’s en video’s te maken zet door. Omdat de keuze aan smartphones tegenwoordig aanzienlijk is, is het niet meer eenvoudig om snel een keuze te maken. Hier helpen we je daarbij.
Belangrijk om te weten

 • Smartphones met een goede camera zijn een praktische metgezel. Alle ervaringen kunnen op elk moment in goede kwaliteit worden vastgelegd. Tegenwoordig is een leven zonder camera’s op smartphones niet meer voor te stellen.
 • Of het nu voor beginners of voor senioren is, er zijn veel beginnersvriendelijke modellen. Voor senioren kan het natuurlijk ook een goede camera zijn. Maar de smartphone moet handzaam zijn en het systeem gemakkelijk te gebruiken.
 • Dubbele camera’s en drievoudige camera’s zijn slechts twee mogelijke lensontwerpen. Tegenwoordig zijn de cameravarianten op smartphones even divers als de keuze aan smartphones zelf.

Beste smartphone met goede camera: Onze selectie

Blackview Smartphone Met Goede Camera

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de veelzijdige en krachtige Blackview BV4900 Pro Outdoor smartphone, perfect voor al uw dagelijkse behoeften en avonturen. Met 4 GB RAM, 64 GB ROM en een 128 GB uitbreidbaar geheugen, kunt u moeiteloos multitasken, uw favoriete films bekijken en de nieuwste games spelen zonder enige vertraging. Bovendien hebt u alle ruimte die u nodig hebt om uw belangrijke bestanden, foto’s en muziek op te slaan.

Xiaomi Smartphone Met Goede Camera

Ontdek de Xiaomi smartphone met fantastische camera: een ware droom voor liefhebbers van fotografie en technologie. Met zijn quadcamera van 50 MP – bestaande uit een hoofdcamera van 50 MP, 8 MP ultra-groothoek, 2 MP macrocamera en 2 MP dieptecamera – bent u altijd perfect uitgerust voor elke situatie. Dankzij de vier AI-camera’s legt u moeiteloos duidelijke en gedetailleerde foto’s vast, ondersteund door de verbeterde beeldsignaalprocessor.

Neoman Smartphone Met Goede Camera

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De krachtige 2000 mAh-batterij, gecombineerd met slim energiebesparend beheer, zorgt ervoor dat u lang kunt genieten van uw favoriete apps – zoals Whatsapp en Skype – zonder dat u steeds hoeft op te laden. Deze betrouwbare smartphone is ook gedekt door een 12 maanden garantie, aangeboden door MTGood Store. Bij eventuele problemen kunt u rekenen op gebruiksvriendelijk bijstand van hun professionele reparatiecentrum in Groot-Brittannië.

Zte Smartphone Met Goede Camera

Deze smartphone met superieure camera laat u de mooiste momenten vastleggen, zodat u die herinneringen altijd bij u kunt houden. Met zijn krachtige 5.000 mAh batterij hoeft u zich geen zorgen te maken over een lege telefoon aan het einde van de dag – u kunt vol vertrouwen doorgaan, wetende dat de ZTE Blade A52 u niet in de steek zal laten.

Koop- en beoordelingscriteria voor smartphones met een goede camera

Er zijn tegenwoordig heel wat smartphones op de markt. Bijna allemaal hebben ze camera’s. We willen je zoektocht naar de juiste smartphone met een goede camera graag gemakkelijker maken met de volgende koop- en beoordelingscriteria.

Samengevat zijn dat:

In het volgende gaan we meer in op deze criteria, zodat je je een beter beeld kunt vormen.

Beeldkwaliteit bij weinig licht

Beeldkwaliteit bij weinig licht is wat een smartphone met een goede camera maakt. Het is vervelend als eenmalige feesten en familiefeesten ’s avonds niet op mooie foto’s vastgelegd kunnen worden. De vlaggenschepen van vandaag doen hun werk op dat punt heel goed.

Camera’s met meerdere lenzen kunnen elkaar verbeteren, dus een camera met twee lenzen is een betere keuze dan een met één lens. Er bestaan ook al drievoudige camera’s. Vaak bestaan drievoudige camera’s uit een hoofdcamera, een telefoto camera en een ultra-groothoek camera.

Er zijn telefoons met drievoudige, ultra of brede camera’s waaruit je kunt kiezen.

De resoluties variëren echter sterk. Van 12 megapixels tot 108 megapixels. De videoprestaties variëren even sterk, beginnend bij 4K voor vlaggenschepen.

Handigheid en robuustheid

Handigheid speelt voor veel mensen ook een rol. Sommigen houden niet van te grote displays of bepaalde ontwerpen. In dit geval is het zinvol om smartphones direct in de winkel te testen. De kwaliteit van de camera kan ook direct getest worden.

De beeldschermgrootte wordt altijd in inches aangegeven. Daarom is het de moeite waard er eens naar te kijken als je op handzaamheid wilt letten. Als je ook waarde hecht aan een goede camerakwaliteit, is een groter beeldscherm meer de moeite waard.

Zo komt de goede kwaliteit van de foto’s pas echt goed naar voren. Natuurlijk kan de robuustheid altijd verbeterd worden met hoesjes voor mobiele telefoons. Maar de materialen zijn ook een doorslaggevend punt om de mobiele telefoon robuuster te maken.

Er zijn bijzonder robuuste smartphones, speciaal voor gebruik buitenshuis. Deze hebben vaak ook goede camera’s. Ze bestaan vaak uit een behuizing van glasvezel en kunststof.

Beeldschermgrootte

Zoals hierboven onder hanteerbaarheid al beschreven is, speelt ook het beeldscherm een beslissende rol. Als een heel goede camera in een heel kleine mobiele telefoon is ingebouwd, komt de kwaliteit niet eens echt tot zijn recht.

Beeldscherm en camerakwaliteit moeten elkaar in evenwicht houden.

In die zin zou het een verspilling van kwaliteit zijn. Zo moet de smartphone de kwaliteit kunnen weergeven die hij registreert. Dit is echter niet de regel. Maar als je liever foto’s en video’s op een laptop of desktop PC bekijkt, zou dat geen criterium voor uitsluiting zijn. Goede beeldschermen hebben tegenwoordig vaak HD kwaliteit.

AMOLED beeldschermen leveren al een goede kleurdiepte, zodat de foto’s er goed uitkomen. Vaak zijn er al blauwlichtfilters ingebouwd om de ogen te beschermen en het lezen te vergemakkelijken.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een smartphone met een goede camera koopt

Voor je een smartphone met een goede camera koopt, zul je waarschijnlijk een paar vragen hebben. In het volgende beantwoorden we enkele veel gestelde vragen om je te helpen de best mogelijke aankoopbeslissing te nemen.

Wat is er bijzonder aan smartphones met een goede camera en welke voordelen bieden ze?

Voor veel mensen zijn smartphones tegenwoordig een van de belangrijkste dingen die ze niet willen vergeten als ze van huis gaan. Tegenwoordig is het ingeburgerd, vooral bij veel jongeren, om gebeurtenissen met een foto vast te leggen.

Als je dan een mobiele telefoon met een degelijke camera bij je hebt, is dat een prima manier om onderweg goede foto’s te maken. Als de camera op de mobiele telefoon echter van superieure kwaliteit is, is de kans veel groter dat mensen naar de gemaakte foto’s kijken.

Voor sommige mensen kan de betere functie van de camera zelfs een nieuwe kleine hobby ontwikkelen.

Smartphone mit guter Kamera-1

De smartphone van vandaag is een voortdurende metgezel. De geïntegreerde camera vervangt het dragen van een extra camera. (Image source: Jametlene Reskp / unsplash)

Smartphones met goede camera’s maken meestal veel betere foto’s bij weinig licht. Iedereen die ooit geprobeerd heeft foto’s te maken op een feestje of buiten bij schemering heeft waarschijnlijk de grenzen getest met een middelmatige camera.

Het beeld was waarschijnlijk erg ruisachtig. Goede camera’s op smartphones geven je daarom ook de mogelijkheid om mooie ervaringen bij weinig licht vast te leggen. Ze maken de foto’s van hogere kwaliteit en dus kijken mensen er automatisch liever naar.

Welke soorten smartphones met goede camera’s zijn er?

In het volgende hebben we twee verschillende soorten goede smartphone camera’s op een rijtje gezet. Deze overzichten kunnen het je gemakkelijker maken om te kiezen.

Smartphones met dubbele camera’s

Een smartphone met een dubbele camera heeft twee lenzen. Ze bieden de mogelijkheid te variëren tussen twee brandpuntsafstanden. Bijvoorbeeld tussen 35 mm en 50 mm, d.w.z. groothoek en normale portrethoek.

Voordelen
 • Mogelijkheid om te fotograferen met een bokeh effect
 • Wazige achtergrond
 • Minder beeldruis bij weinig licht
Nadelen
 • Wazigheid wordt alleen bereikt door software, maar niet door echte optische invloeden
 • De camera vervangt nog niet de kwaliteit van echte fotocamera”s
 • De werkelijke beeldkwaliteit is niet bij dubbele camera”s van elke fabrikant gelijk, maar hangt af van de kwaliteit van de interactie tussen camera en software

Nu moet je een goed inzicht gekregen hebben in dubbele camera’s. Zoals je ziet is een dubbele camera niet automatisch erg goed, maar hij biedt wel veel meer mogelijkheden. Het is dus de moeite waard de fabrikanten te vergelijken.

Smartphones met beeldstabilisator

Beeldstabilisatoren bieden smartphones nieuwe mogelijkheden en geven de gebruiker vooral een betere beeldkwaliteit. Als de gebruiker graag een foto maakt van bewegende voorwerpen, geeft de beeldstabilisator betere resultaten.

Voordelen
 • Compensatie van bewegingen
 • Kortere sluitertijd mogelijk
 • Door een kortere sluitertijd te gebruiken, kan meer licht opgevangen worden
Nadelen
 • Toename van batterijverbruik
 • Gewicht
 • Verhoogt de prijs van de smartphone

Zoals je uit de tabel kunt zien, zijn er ook nadelen. Er zijn echter geen echte nadelen voor fotografie. Als je besluit een nieuwe smartphone met beeldstabilisator te kopen, kun je nagaan of de batterij ook beter presteert en wat het totale gewicht van de smartphone is.

Voor wie zijn smartphones met een goede camera bedoeld?

Smartphones met een goede camera zijn in principe geschikt voor iedereen. Zoals hierboven uitgelegd bieden ze de mogelijkheid om ook bij slechte lichtomstandigheden goede foto’s te maken. Bovendien zijn smartphones natuurlijk veel handzamer dan een spiegelreflexcamera of een filmcamera.

Het hangt echter altijd af van iemands eigen eisen. Als iemand absoluut niet van smartphones houdt of er niet mee overweg kan, dan zouden dure smartphones met een goede camera niet onze aanbeveling zijn. Omdat smartphones met een goede camera soms evenveel kosten als een gebruikte spiegelreflexcamera, zou het niet de moeite waard zijn.

Welke smartphone met een goede camera is geschikt voor beginners?

Vaak hebben bekende merken een smartphone serie die goedkoper is dan de vlaggenschepen. De smartphones van tegenwoordig hebben vaak toch al goede camera’s. Goedkope instap-smartphones met goede camera’s zouden bijvoorbeeld de Huawei P30 Lite en de Samsung Galaxy A40 zijn.

De Huawei P30 Lite ziet eruit als een vlaggenschip, maar is veel goedkoper. De processor is zeer krachtig en hij heeft 128 GB intern geheugen. Hij heeft ook een uitstekende camera. Deze bestaat zelfs uit een drievoudige camera. De frontcamera’s hebben 48, 8 en 2 megapixels.

De Samsung Galaxy A40 heeft ook een erg goede processor en heeft een dubbele camera met 16 en 5 megapixels. Het interne geheugen is 64 GB. Dit maakt de Samsung Galaxy A40 iets zwakker dan de Huawei P30 Lite. Het is echter ook een goede instap-smartphone met een goede camera.

Welke smartphones met een goede camera zijn geschikt voor senioren?

Smartphones voor senioren moeten een duidelijk beeldscherm hebben met grote toetsen of royaal vormgegeven toetsen. Sommige fabrikanten hebben zelfs speciale smartphones voor senioren ontwikkeld.

Deze hebben tegenwoordig ook een goede camera. De Doro 8040 bijvoorbeeld is heel gebruiksvriendelijk en heeft een goede camera met 8 megapixels als frontcamera. Het interne geheugen van 128 GB is erg royaal en is ook uitbreidbaar. Hij is heel licht met 165 g en goed in de hand te houden voor senioren.

Smartphone mit guter Kamera-2

Senioren zijn vaak geïnteresseerd in het uitproberen van nieuwe dingen. Ondanks visuele beperkingen moeten ze de kans krijgen over te schakelen op smartphones. (Foto bron: Tiago Muraro / unsplash)

De MaxCom is een mobiele telefoon voor senioren en heeft ook een goede camera. Het heeft een duidelijke gebruikersinterface met grote knoppen. Hij is ook licht en handzaam en de camera is ook 8 megapixels. Hij heeft een QHD beeldscherm met 854×480 pixels en IPS.

Conclusie

Smartphones met goede camera’s zijn tegenwoordig bij veel fabrikanten verkrijgbaar. De prijzen zijn al even gevarieerd. Wil je vaak foto’s maken bij weinig licht, dan moet je goed kijken naar de cameraprestaties, want veel goedkopere smartphones zijn zwak op dit gebied. Dubbele of driedubbele camera’s zijn hier een goede keuze.

Als je van het bokeh effect houdt, zijn dubbele camera’s ook een goede keuze. Vaak zijn er al degelijke smartphones met goede camera’s, van vlaggenschip fabrikanten, in een lager geprijsde serie.

Om hier de juiste keuze te maken, moet je je eisen bepalen en nadenken over de camerakwaliteit bij weinig licht, en ook over de handzaamheid, robuustheid en schermgrootte. Beeldbron: rawpixel / 123rf

Recensies