Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

19Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Als je besloten hebt dat de tijd gekomen is om een Android Smartwatch te kopen, maar je weet niet welk model ideaal zal zijn voor je behoeften, dan ben je hier op de juiste plaats.

We geven een complete gids met de belangrijkste kenmerken van deze gadgets die gekomen zijn om ons leven gemakkelijker te maken.

Meer dan eenvoudige horloges zijn smartwatches te omschrijven als miniatuurversies van onze krachtige smartphones, waarmee je een echt verlengstuk van je mobiele telefoon om je pols hebt.

Hiermee kun je een aantal basisfuncties van de mobiele telefoon op een praktische manier uitvoeren, zoals berichten controleren of je status op sociale netwerken bekijken. Je kunt je ook bezighouden met geavanceerde functies, zoals het bijhouden van je hartslag en het controleren van het aantal calorieën dat je gedurende de dag verbrandt.

Ben je dus klaar om het voor jou perfecte model van een Android smartwatch te kiezen? Ga met ons verder en doe de beste aankoop!
Belangrijk om te weten

  • Een smartwatch is een goede optie als je een manier zoekt om op een praktische en discrete manier verbonden te blijven op je netwerken, zonder je mobiele telefoon steeds bij de hand te moeten hebben. Dit gadget is ook nuttig voor wie aan lichaamsbeweging doet, want veel modellen hebben lichaamsfunctiebewaking.
  • Overweeg vóór je koopt factoren als waterbestendigheid en batterijcapaciteit, want die kunnen de gebruiksduur van je toestel direct beïnvloeden.
  • Alle hieronder genoemde smartwatches zijn compatibel met Android toestellen, maar er kunnen modellen zijn die specifieke versies van dit besturingssysteem ondersteunen. Controleer de compatibiliteit vóór aankoop.

Beste Android Smartwatch: Onze selectie

Szp Smartwatch Android

Speciaal voor u ontworpen, biedt de SZP Smartwatch high-fidelity waterdichte luidsprekers en Bluetooth handsfree gesprekken met een high-definition origineel geluid. Of u nu sport of rijdt, uw telefoon wordt tijdig naar uw horloge geduwd, zodat u geen oproep mist. Maak u geen zorgen over de dagelijkse blootstelling aan wind, regen of stof; de SZP Smartwatch is IP68 water- en stofdicht, en functioneert naar behoren, zelfs bij het wassen van uw handen of tijdens regenachtige dagen.

Mykronoz Smartwatch Android

Het prachtige Zwitserse design maakt deze smartwatch tot een elegant en functioneel accessoire dat u met trots zult dragen. Of u nu onderweg bent voor zaken of plezier, de MyKronoz Android Smartwatch is de perfecte metgezel om u verbonden en geïnformeerd te houden, zonder concessies te doen aan stijl en finesse. Bestel uw MyKronoz Smartwatch vandaag nog en ervaar het verschil zelf.

Koopgids

Het hebben van een smartwatch is praktisch alsof je je smartphone om je pols draagt. Afhankelijk van het model kun je bellen, berichten sturen, je sociale netwerken bekijken en nog veel meer. Weet je niet zeker welk model je moet kiezen? Lees onze Koopgids en we helpen je bij deze taak!

Homem com smartwatch no pulso.

Een Android smartwatch is een prima optie om op een discrete manier verbonden te blijven met sociale netwerken. (Bron: Free-Photos / Pixabay)

Wat is een Android smartwatch?

De smartwatch behoort tot een categorie elektronische producten die wearables genoemd worden, wat losjes vertaald kan worden als “draagbaar”.

Het is een soort elektronisch horloge met een internetverbinding (of met een ander elektronisch apparaat) dat helpt bij het volgen van fysieke en virtuele activiteiten, van het controleren van hartslag tot het controleren van updates van sociale netwerken.

Als we het specifiek over een Android smartwatch hebben, hebben we het over die gadgets die dit besturingssysteem gebruiken.

Smartwatch of smartband? Wat is het verschil?

Hoewel beide hetzelfde principe hebben (apparaat dat om de pols gedragen wordt om verschillende controles uit te voeren), zijn de twee verschillend wat het doel betreft.

Terwijl de smartwatch verbinding en integratie met andere apparaten zoekt, heeft de smartband een meer “fitness” functie, meestal gericht op het bewaken van het individu en zijn/haar lichaamsfuncties.

Smartwatch Smartband
Verbinding Internet verbindingsmogelijkheid In de regel, verbindt alleen met andere toestellen (smartphone en computer)
Kosten Hogere waarde Lagere waarde
Functies Onafhankelijk bedieningsapparaat Beperkt aantal functies
Functies Talrijke functies en mogelijkhedenx Fitnessfuncties

Aankoopcriteria: Factoren om Android smartwatch modellen te evalueren

Het moment van de aanschaf van een nieuw elektronisch apparaat is altijd doortrokken van twijfels en vragen, maar er zijn essentiële factoren waarmee je rekening moet houden als je je nieuwe Android smartwatch kiest, en dat zijn:

Nu zullen we die punt voor punt analyseren, zodat je je volgorde en prioriteiten kunt bepalen en erin slaagt een perfecte ranglijst tussen de Android smartwatches op te stellen.

Motivatie voor gebruik

Het eerste – en belangrijkste – punt om te overwegen is: wat is het doel van je aankoop? Wil je voortdurend bereikbaar zijn om telefoontjes te ontvangen, of wil je gewoon naar muziek kunnen luisteren terwijl je een rondje over straat loopt?

Door te bepalen waarom je een smartwatch wilt, kun je op zoek gaan naar modellen die aan je behoeften voldoen. Zo is de functie voor het afspelen van muziek misschien niet handig voor wie het apparaat alleen zijn hartslag wil laten volgen.

Anderzijds is de stappentellerfunctie misschien niet handig voor wie uitsluitend zijn eigen afspraken wil bijhouden.

Verbindingstype

Is de smartwatch in kwestie uitsluitend afhankelijk van de mobiele telefoon om verbonden te blijven of heeft hij ook zijn eigen verbindingsfuncties? Kun je direct vanaf de smartwatch gesprekken voeren of beantwoorden, of waarschuwt hij je alleen om je telefoon te controleren? Werkt de verbinding tussen de smartwatch en de mobiele telefoon met hoge snelheid?

Deze overwegingen zijn fundamenteel voor de keuze van het ideale model, want afhankelijk van de behoeften van de gebruiker kunnen functies zoals het beantwoorden van gesprekken – of juist niet – fundamenteel zijn voor het goede gebruik van het model.

Pessoa utilizando o smartwatch.

Besteed aandacht aan de verbindingswijzen van de Android smartwatch voordat je hem koopt. (Bron: Free-Photos / Pixabay)

Levensduur van de batterij

Veel mensen vinden de beperkingen (of kracht) van de batterij een van de belangrijkste factoren bij de keuze van een nieuwe mobiele telefoon, en bij een smartwatch zou dat niet anders zijn.

Niemand wil immers zonder horloge zitten in tijden van nood. Beoordeel daarom de gemiddelde periode van behoefte en of de batterijcapaciteit voldoende zal zijn om daaraan te voldoen.

Esthetiek van het toestel

Als een voorwerp dat om de pols gedragen wordt, is de stijl van het toestel ook een heel belangrijke factor om rekening mee te houden. Draag je meer formele, klassieke kleding, dan zijn sportievere, meer casual modellen misschien niet zo comfortabel voor je.

In dit geval kun je misschien beter kiezen voor modellen die lijken op traditionele horloges – die zelfs analoge wijzers op hun display kunnen weergeven. Aan de andere kant, als je voorkeur uitgaat naar lichtere en meer casual kledingstukken, is een model met een leren bandje waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk als een smartwatch met een polsband van ademend materiaal.

(Featured Image Source: josemiguels / Pixabay)

Recensies