Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Als je besloten hebt dat dit het moment is om een smartwatch te kopen, maar niet weet hoe je het beste model moet kiezen. Door onze complete koopgids, aan het eind van dit artikel zul je veilig je aankoop kunnen doen.

Een smartwatch is een verlengstuk van de smartphones om onze polsen. Een wendbare manier om berichten te checken, oproepen te beantwoorden, meldingen van sociale netwerken te ontvangen, zonder zelfs maar de telefoon uit je zak of tas te halen.

We kunnen ook onze hartslag in de gaten houden, de calorieën controleren die we in de loop van de dag binnenkrijgen en zelfs weten hoeveel stappen we gezet hebben, een bondgenoot voor wie een gezondere levensstijl nastreeft.

Ben je klaar om het smartwatch model te kiezen dat aan je behoeften voldoet en in je broekzak past? Ga tot het einde met ons door om zeker te zijn van je volledige tevredenheid over je aankoop.
Belangrijk om te weten

 • Een smartwatch is een manier om verbonden te zijn zonder zelfs maar je mobiele telefoon te hoeven gebruiken.
 • Ze kunnen geweldige bondgenoten zijn voor een gezonder leven, want ze bewaken de lichaamsfuncties die met welzijn te maken hebben.
 • Kijk voor je koopt of het model aan alle essentiële eisen voor je voldoet, zoals sommige aangehaald in de winkelcriteria aan het eind van dit artikel.

Beste smartwatch: Onze selectie

Popglory Smartwatch

De stijlvolle Popglory smartwatch is ontworpen voor zowel dames als heren en is compatibel met Android en iOS smartphones. Personaliseer uw smartwatch met aangepaste achtergronden en slimme meldingen, zodat berichten en oproepen altijd helder en duidelijk worden weergegeven. Het scherm van deze sporthorloge licht op wanneer u uw pols optilt en alle functies kunnen eenvoudig worden ingesteld met de “HerobandIII” app.

Yonmig Smartwatch

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de slimme en veelzijdige YONMIG Smartwatch, speciaal ontworpen voor uw actieve levensstijl. Ervaar een verbeterde visuele ervaring met het 1,3-inch (3,3 cm) TFT-LCD-display en het volledige touchscreen-oppervlak, beschermd door sterk en duurzaam 2,5D-glas. Pas de helderheid aan in 3 standen, afhankelijk van uw voorkeur. Dankzij het IP68 waterdichte ontwerp kunt u zorgeloos trainen, zelfs bij het zwemmen of tijdens regenachtige dagen.

Lige Smartwatch

Ontdek de veelzijdige LIGE smartwatch, speciaal ontworpen voor de moderne man. Bent u altijd onderweg en wilt u graag uw oproepen en berichten binnen handbereik hebben, zelfs tijdens het sporten? Dan is de LIGE smartwatch precies wat u nodig heeft. Na het koppelen met uw telefoon kunt u gemakkelijk oproepen beantwoorden of berichten ontvangen direct op uw smartwatch van apps zoals Facebook, WhatsApp, Instagram, en Twitter. Zo mist u nooit meer een belangrijk telefoontje of bericht.

Popglory Smartwatch

Ontdek de uitgebreide mogelijkheden van de Popglory smartwatch, speciaal ontworpen voor uw actieve levensstijl en optimale connectiviteit. Met een groot 1,85-inch HD touch-kleurendisplay en een doe-het-zelf wijzerplaat, biedt deze smartwatch u de vrijheid om een persoonlijke afbeelding als achtergrond te kiezen. Dankzij de 240 x 286 HD-resolutie geniet u van heldere en scherpe beelden op het duurzame zinklegering horlogelichaam, ontwikkeld met VM-technologie.

Koopgids

Toegang krijgen tot je meldingen wordt steeds gemakkelijker. Dankzij smartwatches hoef je tegenwoordig je mobieltje niet eens meer uit je zak te halen. Eén druk op het scherm volstaat en je kunt zelfs direct vanaf het apparaat om je pols telefoneren.

Wil je meer weten over smartwatches? In deze gids brengen we je de voordelen ervan en helpen je het beste model voor je te kiezen. Ga met ons mee!

Imagem mostra smartwatch sobre mesa ligado.

Met een smartwatch heb je snel toegang tot je meldingen. (Bron: josemiguels / Pixabay)

Wat is een smartwatch?

Om te begrijpen wat een smartwatch is – of “slim horloge” als we het naar het Portugees vertalen – moeten we het verouderde concept vergeten dat het horloge alleen dient om de tijd aan te geven.

Een smartwatch is in feite een verlengstuk van je mobiele telefoon aan je pols. Je bent er de hele tijd mee verbonden, zonder zelfs maar je mobieltje in je hand te hoeven houden.

Je kunt er je meldingen van sociale netwerken mee zien, het als GPS gebruiken, het is ook je beste vriend, die je hartslag controleert, je waarschuwt voor je sedentaire levensstijl en een grote bondgenoot is bij het beoefenen van lichamelijke activiteiten.

Dit alles via Bluetooth integratie. Veel functies die je op je mobiele telefoon vindt, kun je nu met een paar aanrakingen op je horloge oproepen. Maar is het de moeite waard er een te kopen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een smartwatch?

De waarheid is dat je door de vele functies die het biedt zult beseffen dat je mobiele telefoon niet altijd in je handen hoeft te zitten.

Je zult niet langer een belangrijk telefoontje missen omdat het in je broekzak of handtas zat. Het duurt niet lang voor je dat dringende berichtje beantwoordt en je kunt een afspraak plannen in je digitale agenda zonder dat je iets anders nodig hebt dan je horloge.

De voordelen zijn ontelbaar, en praktisch nut is zeker de belangrijkste. Bovendien is een smartwatch een heel modern gadget dat verfijning brengt in elke stijl. Het zijn heel lichte apparaten die je bij je dagelijkse routine helemaal niet hinderen. Als je er eenmaal aan gewend bent, wil je hem nooit meer af doen.

Met sommige modellen kun je van armband wisselen en het scherm aanpassen via toepassingen. De display kan variëren tussen digitale of analoge wijzerplaten, je kunt een ander “gezicht” hebben wanneer je maar wilt.

Het is nog steeds uitstekend voor je om voor je gezondheid te zorgen. Sommige smartwatches waarschuwen je als je sedentair bent en tellen zelfs hoeveel stappen je op een dag gezet hebt, om je aan te moedigen meer te lopen.

Het is mogelijk een dieet te plannen, calorieën te tellen, je hartslag te volgen, je bloeddruk te controleren, de afstand te controleren bij het hardlopen of fietsen, naast andere ongelooflijke functies die een gezonder leven alleen maar aanmoedigen.

En dat alles kun je nog steeds doen terwijl je naar je favoriete muziek luistert, zonder afhankelijk te zijn van je mobiele telefoon. Wat de nadelen betreft, kunnen we erop wijzen dat een conventioneel horloge minder van je vraagt. Je hoeft hem alleen maar om je pols te doen en hij doet het – natuurlijk biedt hij ook niet meer dan het tonen van de tijd.

De duurzaamheid van de batterij kan als een negatief punt beschouwd worden. Veel mensen die ze de hele dag gebruiken, moeten sommige modellen soms elke avond opladen.

Sommige mensen klagen ook dat de toestellen niet autonoom werken, d.w.z. dat ze de mobiele telefoon in de buurt nodig hebben voor een bluetooth verbinding.

Voordelen
 • Hij biedt meer praktisch nut doordat hij een verlengstuk is van de mobiele telefoon om de pols van de gebruiker
 • Hij kan gesprekken beantwoorden en voeren, en heeft connectiviteit met verschillende toepassingen
 • Meldingsdisplay voor mobiele telefoons
 • Lichte en moderne toestellen die stijl en comfort brengen in het dagelijks leven
 • Functies stimuleren een gezonder leven
Nadelen
 • De batterij gaat maar kort mee door de functies en het digitale paneel
 • Hij is misschien niet erg autonoom, want voor verbinding via bluetooth moet de mobiele telefoon in de buurt zijn

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een smartband?

Een smartband, of slimme armband, is een gadget dat in sommige functies lijkt op een smartwatch, maar het heeft ook enkele verschillen die we hier zullen belichten. Het is een optie voor wie een horloge zoekt dat meer met gezondheid en welzijn te maken heeft.

Het eindigt zeer beperkt en is aangewezen voor wie een toestel zoekt om zijn lichaamsfuncties te volgen, zoals hartslag en slaap, calorieën te tellen of andere dingen die meer met gezondheid te maken hebben.

Het is ook goedkoper omdat het minder functies biedt. Een smartwatch, daarentegen, wordt uiteindelijk een echt verlengstuk van je mobiele telefoon om je pols. Je hebt toegang tot andere toepassingen, galerijen, spelletjes, enz. Bekijk de belangrijkste verschillen via deze vergelijkende tabel:

Smartwatch Smartband
Kosten Hogere waarde Lagere waarde
Functionaliteit Gadget met hoge functionaliteit, dat een verlengstuk is van de mobiele telefoon om je pols Functies in verband met gezondheid en welzijn
Connectiviteit Het kan internetverbindingscapaciteit hebben en sommige toepassingen draaien, zoals WhatsApp, Facebook en Twitter Maakt over het algemeen alleen verbinding met andere apparaten zoals computers of smartphones
Andere functies Kan foto’s maken en toegang krijgen tot sommige spelletjes Beperking van functies

Aankoopcriteria: Factoren om smartwatch modellen te vergelijken

Het kopen van een elektronisch apparaat is altijd de tijd van veel onderzoek. De gebruiker wil immers niet het risico lopen zijn geld in een slecht apparaat te investeren.

Opdat je aankoop een succes wordt en je er geen spijt van krijgt, brengen we je enkele aankoopcriteria die doorslaggevend kunnen zijn bij het beoordelen van producten, zelfs na het lezen van deze complete gids.

Nadenken over enkele punten is heel belangrijk, zodat je helemaal tevreden bent als het product bij je thuis arriveert

 • Bestaande functies
 • Levensduur van de batterij
 • Kwaliteit van het scherm
 • Touchscreen
 • Productevaluatie
 • Wi-fi
 • Polsband

Bestaande functies

Functionaliteit is zonder twijfel het belangrijkste criterium. Begrijpen wat de smartwatch biedt is immers van essentieel belang, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van het product dat je koopt.

Denk dus om te beginnen na over: waarvoor wil je een smartwatch hebben? Welke van de functies die we in deze gids becommentarieerd hebben zijn voor jou essentieel? Ga je het gebruiken om te sporten of wil je gewoon een horloge dat op een slimme manier verbinding maakt met verschillende apps?

Al deze antwoorden elimineren sommige modellen uit de ranglijst en geven een assertievere richting voor je aankoop.

Als je een geboren sporter bent, kun je het model van Samsung immers geweldig vinden. Of als je hem niet voor dat doel denkt te gebruiken, is de eerste misschien niet wat je zoekt. Denk na over de redenen waarom je een smartwatch zou kopen en doe een goede koop.

Levensduur van de batterij

Sommige modellen gaan maar een dag mee, en moeten de batterij elke avond opladen om hem de volgende dag te kunnen gebruiken. Andere kunnen nog langer dan 30 dagen duren, zoals de eerste in de ranglijst. Is dit belangrijk voor je of maakt het niet veel uit?

Want het heeft geen zin te investeren in een smartwatch en hem zonder batterij rond te dragen. Je zult niet eens meer de tijd kunnen zien. Analyseer dus de batterijcapaciteit van de modellen en denk na over welke beter is voor je werkelijkheid.

Beeldschermkwaliteit

Een digitaal beeldscherm is werkelijk een wonder. Maar het is wel nodig enige zorgvuldigheid te betrachten voor je je keuze definitief maakt en je aankoop doet.

Eerst in verband met de zichtbaarheid. Sommige modellen kunnen wat problemen opleveren in externe omgevingen, met veel licht bijvoorbeeld. Andere kunnen ’s nachts slecht te zien zijn.

Probeer dus op de beschrijving te letten. Als het scherm OLED is, is dat een aanwijzing dat het heel goed is, zoals het Apple model.

Mulher usando smartwatch da Apple branco.

OLED beeldscherm is een aanwijzing dat het model erg goed is. (Bron: Free-Photos / Pixabay)

Let ook op de kwaliteit van de weerstand van deze schermen. Niemand wil dat zijn scherm gebroken of bekrast wordt bij een val, of als hij met zijn arm tegen de muur stoot, bijvoorbeeld. Als ze van gorilla glas zijn, zijn ze over het algemeen beter bestand tegen krassen en barsten.

Touchscreen

Wees voorzichtig, want niet elke smartwatch heeft een touchscreen. Niet dat dit een probleem is, maar sommige gebruikers zijn teleurgesteld als ze het product ontvangen en het scherm niet zo is. Daarom is het belangrijk de beschrijving goed te lezen.

Sommige modellen hebben de commando’s via knoppen buiten het apparaat om en dit kan wel of niet zijn wat je zoekt. Het zesde model in de selectie is goedkoper en heeft deze eigenschap niet, dus wees voorzichtig als het aanraakscherm voor jou essentieel is.

Product review

We zoeken de best beoordeelde producten voor je. We proberen je de producten voor te stellen die tussen de 3 en 5 sterren blijven.

Deze evaluatie wordt gemaakt door de gebruikers zelf, niemand kan beter zeggen dat het product echt goed is dan degene die het gebruikt. Misschien kan deze aanbeveling je helpen bij je keuze.

Wi-fi

Bluetooth integratie is een must voor een smartwatch. Maar pas op, niet alle modellen hebben een wi-fi verbinding.

Niet dat het essentieel is, maar het is de moeite waard dit detail te vermelden als het voor jou van belang is. De Wi-Fi verbinding geeft je toegang tot meer functies.

Om op een smartwatch verbinding te maken met het internet, werkt dat net als op een smartphone, via de instellingen van het apparaat. De eerste vier modellen hebben deze verbinding, bijvoorbeeld.

Polsbandje

In verband met de polsbandjes kunnen drie dingen belangrijk zijn: de lengte van het polsbandje, of je ze kunt verwisselen en of ze van goed, comfortabel en stevig materiaal gemaakt zijn.

Controleer de afmetingen van het polsbandje en vergelijk ze met een ander horloge dat je thuis hebt. Kijk of de centimeters voor jou ideaal zijn. Met een liniaal kun je zelfs de maten op een stuk papier tekenen en het om je pols wikkelen.

Kijk ook of je de armband kunt verwisselen. Een veelzijdig model, waarbij je andere armbanden kunt kopen en ze van tijd tot tijd kunt verwisselen, kan interessant zijn als je je horloge een ander gezicht wilt geven.

Smartphone com pulseira azul.

De smartwatch armbandwissel maakt het mogelijk om het te laten lijken alsof je meer horloges hebt. (Bron: Aleksey Boldin / 123RF)

En koop zelfs polsbandjes van verschillend materiaal. Waarmee je je smartwatch sportiever of meer casual kunt maken. Voor sommige van deze modellen vind je op het internet lederen keuzemogelijkheden, en andere heel interessante.

Over de kwaliteit, let ook op de beschrijving. De genoemde modellen zijn gemaakt van siliconen, zijn resistent, flexibel en bieden comfort.

(Zichtbare afbeelding bron: Free-photos / Pixabay)

Recensies