Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Muziek is een heel belangrijk deel van ons dagelijks leven en voor de meesten van ons een onmisbaar deel ervan. MP3 spelers stellen ons in staat er ongestoord van te genieten, waar we ook zijn. Of het nu tijdens het sporten is, in de bus of gewoon thuis, sinds eind jaren ’90 zijn MP3 spelers een van de populairste apparaten om naar muziek te luisteren.

In onze Sony MP3 speler test 2023 hebben we verschillende modellen van het merk vergeleken om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken. Bovendien hebben we verschillende criteria opgesomd waar je op moet letten bij de aanschaf van je Sony MP3 speler.
Belangrijk om te weten

 • Sony MP3 spelers zijn verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden opslagruimte, dus er is een model voor elk budget.
 • De MP3 spelers van Sony hebben een hoge geluidskwaliteit dankzij High-Resolution Audio, zodat je nog meer van je muziek kunt genieten.
 • Alle Sony MP3 spelers hebben Bluetooth zodat je ze gemakkelijk met andere apparaten kunt verbinden.

Beste Sony MP3 speler: Onze selectie

Sony Sony Mp3 Speler

Ontdek de ultieme muziekbeleving met de Sony NW-E394 Walkman, een MP3-speler die niet alleen muziek afspeelt, maar ook foto’s opslaat en een FM-radio-functie biedt. Deze veelzijdige en stijlvolle MP3-speler van Sony beschikt over een aluminium frontpaneel en een interne opslagcapaciteit van 8 GB, zodat u al uw favoriete nummers en foto’s gemakkelijk kunt opslaan en meenemen.

Sony Sony Mp3 Speler

Maar wat deze Sony MP3-speler echt onderscheidt, is de trouwe geluidsweergave. Met de S-Master HX digitale versterkertechnologie, speciaal ontwikkeld voor Walkman, is de NW-A306 compatibel met het native DSD-formaat. Deze geavanceerde technologie vermindert vervorming en ruis over een breed scala aan frequenties, wat resulteert in een rijk en vol geluid. De audiokwaliteit wordt nog verder versterkt door het nieuw ontworpen hoogwaardige geluidsloodvrij soldeer.

Sony Sony Mp3 Speler

Maar er is meer. De ingebouwde vinylprocessor simuleert het warme, rijke geluid van vinylplaten, zodat u kunt genieten van die nostalgische klanken zonder uw platencollectie mee te hoeven nemen. Daarnaast is de speler uitgerust met een mono-microfoon om snel notities of ideeën vast te leggen en een versnellingssensor voor intuïtieve bediening tijdens het sporten of onderweg.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Sony MP3 speler koopt

Hoeveel kost een Sony MP3 speler?

Sony MP3 Player-1

Sony was de eerste fabrikant die in 1979 een Walkman uitbracht, en vandaag zijn MP3 spelers niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.
(Image source: unsplash.com / Oleg Sergeichik)

Waar worden Sony MP3 spelers gemaakt?

Sony is een Japans bedrijf met hoofdkantoor in Tokio, dat MP3-spelers produceert en ook veel andere technische apparaten op het gebied van elektronica, amusement, spelletjes en financiële diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdfabriek in Beijing, China, waar alle elektronische apparaten van het merk worden gemaakt. Sony is echter van plan de productie in de toekomst naar Thailand te verplaatsen. Door Sony’s produktiefaciliteit uit te besteden zal de onderneming in de toekomst producten goedkoper kunnen fabriceren. Daardoor zullen deze producten ook goedkoper zijn voor de eindverbruiker, d.w.z. voor ons.

Aankoop in winkel

Als je nog twijfelt en liever verschillende toestellen bekijkt en ze beter vergelijkt, raden we je aan om direct in de winkel te kopen. Hier kun je ook advies krijgen van een specialist en alle details nog eens aan je laten uitleggen.

Kopen in de online winkel

Als je al precies weet welk model je wilt, kan het veel handiger zijn om online te kopen. Je krijgt je product snel thuis geleverd en bespaart je een reis naar de dichtstbijzijnde elektronicawinkel. Als je je Sony MP3 speler online koopt, heb je ook de mogelijkheid hem tweedehands te kopen bij particuliere handelaars op sites als Ebay, wat je geld kan besparen.

Welke andere fabrikanten zijn er voor soortgelijke MP3 spelers?

Behalve Sony zijn er nog andere bedrijven die MP3 spelers maken in vergelijkbare prijsklassen met vergelijkbare mogelijkheden. Hier hebben we een paar merken voor je op een rijtje gezet

 • Samsung
 • Lenco
 • Panasonic
 • Sandisk
 • Hama
 • Yamaha
 • LG
 • Thomson

MP3 spelers van deze merken zijn meestal verkrijgbaar in elektronicawinkels, zowel online als direct.

Besluit: Welke soorten Sony MP3 spelers zijn er en welke is geschikt voor mij?

Bij de aanschaf van je Sony MP3 speler kun je kiezen uit verschillende modellen. In principe heeft Sony drie verschillende modellen MP3 spelers

 • Handtekeningenserie
 • ZX- serie
 • A-reeks

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de verschillende modellen inhouden en sommen we hun voor- en nadelen op.

Wat zijn de bijzondere kenmerken van een Sony MP3 speler uit de Signature serie en wat zijn de voor- en nadelen?

De Signature serie van Sony wordt vooral gekenmerkt door zijn vormgeving, die heel modern en elegant is. Bovendien hebben MP3 spelers van deze serie een zeer grote opslagcapaciteit en een lange levensduur van de batterij. Het nadeel is dat kopers van dit model diep in de buidel moeten tasten.

Voordelen
 • Sher nobel ontwerp
 • Grote opslagcapaciteit
 • Lange levensduur van de batterij

Nadelen

[cross_list; Duurder dan andere modellen; Enigszins onhandelbaar door afmetingen/breedte[/cross_list]

Wat zijn de bijzondere kenmerken van een Sony MP3 speler uit de ZX serie en wat zijn de voor- en nadelen?

De ZX serie van Sony MP3 spelers zit qua prijs midden tussen de Signature serie en de A serie. Kopers van een toestel uit deze serie krijgen een product met een wat eenvoudige vormgeving en meestal een opslagcapaciteit van 16 GB. MP3 spelers van deze serie zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden ook gekenmerkt door hun hoge geluidskwaliteit.

Voordelen
 • Hoge geluidskwaliteit
 • Lage prijs vergeleken met de Signature serie
 • Hoogwaardige materialen

Nadelen
 • Minder geheugen
 • Kortere gebruiksduur van de batterij
 • Eenvoudiger ontwerp

Wat zijn de bijzondere kenmerken van een Sony A-serie MP3 speler en wat zijn de voor- en nadelen?

Sony A-serie MP3 spelers worden gekenmerkt door hun relatief lage prijzen. Toestellen van deze serie zijn ook in verschillende kleuren verkrijgbaar, het ontwerp is tamelijk eenvoudig, net als dat van de ZX serie. Modellen uit deze serie hebben meestal tussen 4GB-16GB opslagruimte en zijn veel kleiner dan modellen uit de andere series.

Voordelen
 • Lagere prijzen
 • Erg handig door het kleinere formaat
 • Hoge geluidskwaliteit

Nadelen
 • Eenvoudiger ontwerp
 • Weinig opslagruimte
 • Kortere gebruiksduur van de batterij

Koop- en beoordelingscriteria voor Sony MP3 spelers

Je hebt besloten een Sony MP3 speler te kopen, en het is belangrijk te weten op welke eigenschappen je moet letten bij de aanschaf ervan. Je moet op deze elementen letten:

In de volgende paragrafen beschrijven we deze elementen meer in detail om je te helpen bij je aankoopbeslissing.

Opslagruimte

Als je besloten hebt een Sony MP3 speler te kopen, moet je eerst nagaan hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Sony biedt MP3 spelers met de volgende geheugencapaciteiten:

Serie geheugencapaciteit
Signature- Serie 128GB – 256GB
ZX- Serie 16GB – 64GB
A- Serie 4GB -16GB

Je moet je er ook van bewust zijn dat de geheugencapaciteit de bepalende factor is voor hoeveel geld je Sony MP3 speler zal kosten. In principe geldt: hoe hoger de geheugencapaciteit, hoe duurder het product.

Bluetooth

Genieten van de muziek op je MP3 speler gaat veel beter als je hem draadloos kunt verbinden met een koptelefoon of andere apparatuur. Hiervoor heb je een toestel nodig dat Bluetooth heeft. Alle Sony MP3 spelers hebben deze functie, en sommige modellen zijn ook uitgerust met de draadloze NFC technologie. Dit betekent dat ook NFC-geschikte apparaten op de MP3 speler kunnen worden aangesloten.

Batterij

Een ander belangrijk criterium bij de aanschaf van je Sony MP3 speler is de levensduur van de batterij. Hoe langer je je toestel kunt gebruiken nadat je het hebt opgeladen, hoe beter. In principe vermeldt de fabrikant Sony de levensduur van de batterij in uren. Er moet echter opgemerkt worden dat de opgegeven levensduur van de batterij sterk kan variëren.

Hoe lang de batterij van de MP3 speler meegaat hangt af van het volume waarop liedjes worden gespeeld en van de buitentemperatuur. Bij hitte of extreme kou hebben MP3 spelers veel meer energie nodig, wat de levensduur van de batterij sterk vermindert.

Houd er bij aankoop dus rekening mee dat Sony zijn producten onder optimale omstandigheden test, en dat de opgegeven levensduur van de batterij dus sterk kan verschillen van je persoonlijke batterijduur.

Compatibiliteit

Bij de aanschaf van je MP3 speler is het ook belangrijk dat hij compatibel is met andere apparaten die je eventueel wilt aansluiten.

MP3 spelers van Sony hebben aanraakschermen

. In principe is elke Sony MP3 speler compatibel met alle apparaten die Bluetooth hebben. Sommige MP3 spelers hebben andere draadloze verbindingsmogelijkheden zoals NFC, die op hun beurt weer verbonden kunnen worden met toestellen met dezelfde functie. Als je je Sony MP3 speler wilt aansluiten op apparaten of koptelefoons die een kabel hebben, moet je eerst controleren of deze aansluiting op je MP3 speler beschikbaar is.

Audiokwaliteit

Als je besloten hebt een MP3 speler te kopen, is de geluidskwaliteit een ander belangrijk element om rekening mee te houden.

Sony MP3 Player-2

Sony is het op twee na grootste elektronicaconcern en maakt behalve mp3-spelers nog veel andere producten, zoals televisies, smartphones en dergelijke.
(Image source: unsplash.com / Mikhai Rakitylanskiy)

Alle Sony series hebben High Resolution Audio, dat een zeer hoge geluidskwaliteit garandeert. Bovendien zijn alle modellen voorzien van een S Master HX digitale versterker om een ongerepte geluidskwaliteit te garanderen. Zo kun je van je muziek genieten in studiokwaliteit. Als je besluit een tweedehands en dus meestal ouder model te kopen, kan de geluidskwaliteit minder zijn. Daarom moet je de verkoper om meer informatie over alle technische specificaties vragen.

Wetenswaardigheden over MP3 spelers van Sony

Hoe maak ik een afspeellijst met mijn MP3 speler van Sony?

Je hebt een Sony MP3 speler gekocht en vraagt je af hoe je een afspeellijst maakt. Voor je er een kunt maken, heb je de volgende dingen nodig

 • Een computer
 • Het programma “Media Go” dat op je computer geïnstalleerd moet zijn
 • Je Sony MP3 speler
 • Een verbindingskabel naar de computer en de MP3 speler

In de volgende paragrafen laten we je stap voor stap zien hoe je je afspeellijst op je computer maakt en hem dan naar je MP3 speler overbrengt.

Stap 1

Start het programma “Media Go” op je computer. Klik in het menu aan de linkerkant op Bibliotheek – Afspeellijst of Bibliotheek – Afspeellijst.

Stap 2

Onderaan het venster verschijnt een ander menu, klik op Nieuwe afspeellijst.

Stap 3

Er opent een nieuw venster met de naam “New Playlist”. Hier kun je de titel van je afspeellijst invoeren. Nadat je een naam gekozen hebt, klik je op OK. Zorg er nu voor dat je nieuw gemaakte afspeellijst wordt getoond door naar Afspeellijsten te gaan in het linker menu.

Stap 4

Klik in het linker menu op Bibliotheek en dan op Muziek. Hier kun je kiezen welke liedjes je aan je afspeellijst wilt toevoegen. De liedjes die je selecteert worden automatisch blauw gemarkeerd. Tip: als je meerdere liedjes tegelijk wilt selecteren, houd dan de Ctrl toets ingedrukt terwijl je dat doet.

Stap 5

Als je klaar bent met het selecteren van je liedjes, klik je op de pull-down lijst “Desitnation” / “Destination” rechts onderaan in het venster. Kies nu de afspeellijst die je al in stap 3 had gemaakt. Klik nu op “add to” om je geselecteerde liedjes aan deze afspeellijst toe te voegen. Als je nu naar “Library” – “Playlists” gaat in het linker menu, zie je al je liedjes die je aan deze afspeellijst hebt toegevoegd. Tip: Je kunt drag&drop gebruiken om de volgorde van de liedjes in je afspeellijst te veranderen.

Stap 6

Bij deze stap zet je de gemaakte afspeellijst over naar je Sony MP3 speler. Media Go moet hiervoor op je computer geopend zijn. Verbind nu je Sony MP3 speler met de computer met een kabel. Klik weer op “Library” – “Playlists” / “Bibliotheek” – “Afspeellijsten” in het linkermenu en kies je nieuw gemaakte afspeellijst.

Stap 7

Zorg er nu voor dat je Sony MP3 speler als “Destination” wordt weergegeven in de uitklaplijst rechts onderaan het venster. Klik nu op “Add Playlist to” om de overdracht naar je MP3 speler te starten.

Stap 8

Wacht een paar minuten en controleer of alle liedjes naar je Sony MP3 speler zijn overgebracht. Nu kun je het apparaat loskoppelen van je computer.

Afhankelijk van hoeveel liedjes er in je afspeellijst staan, kan de wachttijd voor de overdracht variëren. In principe geldt: hoe meer liedjes je hebt, hoe langer het duurt om ze naar je MP3 speler over te brengen.

De volgende video laat je zien hoe je met Media Go je afspeellijst maakt. Als je deze instructies liever met een extra beeldbeschrijving ziet, hebben we je doorgelinkt naar de Sony ondersteuningspagina aan het eind van deze pagina. Hier vind je illustraties die meer in detail uitleggen hoe je afspeellijsten voor je Sony MP3 speler kunt maken.

Welke extra producten zijn er voor mijn Sony MP3-speler?

Er zijn verschillende aanvullende producten voor je Sony MP3 speler die je met je toestel kunt gebruiken. Afhankelijk van de aansluitmogelijkheden die je hebt, kunnen deze met kabels of draadloos verbonden worden.

Sony MP3 Player-3

Behalve MP3-spelers verkoopt Sony ook veel andere producten, zoals hoofdtelefoons en geluidsboxen, zodat je nog meer van je muziek kunt genieten.
(Image source: unsplash.com / Kiran CK)

De volgende apparaten kunnen op je Sony MP3 speler worden aangesloten

 • Hoofdtelefoon
 • Stationaire hoofdtelefoonversterker
 • Draagbare luidsprekers
 • Geluidsboxen

Je kunt al deze producten rechtstreeks bij Sony kopen, of bij andere merken/winkeliers. Als je besluit om uitbreidingsproducten van andere merken te kopen, let er dan op dat ze compatibel zijn met je Sony MP3 speler.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://www.sony.de/electronics/walkman-digitale-musikplayer/t/walkman [2] https://en.wikipedia.org/wiki/Sony [3] https://www.technics.com/de/high-resolution-audio/was-ist-hra.html
https://www.sony.de/electronics/support/articles/00162966 Foto bron: Skudder/ flickr.com

Recensies