Laatst bijgewerkt: 30-09-2021

Onze selectiecriteria

24Onderzochte producten

66Bestede uren

37Beoordeelde onderzoeken

134Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle sport-polsbandjes voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste sportarmband voor jou te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Bovendien vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een sport polsbandje wilt kopen.
Belangrijk om te weten

  • Een sportpolsband is je voortdurende metgezel en bescherming voor je mobiele telefoon tijdens sportactiviteiten. De band wordt aan je bovenarm bevestigd en stelt je in staat tijdens het sporten naar muziek te luisteren.
  • De meeste sport-polsbandjes zijn waterdicht en dus ook geschikt voor zweterige activiteiten of een kort loopje in de zomerse regen.
  • Bij het kopen van een polsbandje moet je letten op de afmetingen van je smartphone en de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Beste Sportarmband: Onze selectie

Shopgids: Vragen die je jezelf kunt stellen voor je een sportarmband

koopt

Wat is een sportarmband?

Een sportpolsband is een hoesje voor je smartphone dat je om je bovenarm kunt bevestigen. Zo kun je je smartphone altijd bij je hebben, zelfs als je een sportbroek zonder zakken draagt.

Past elk sporthoesje op elke smartphone?

Nee, sommige bandjes zijn ontworpen om op specifieke smartphones te passen, dus controleer voor je koopt of je smartphone past. De meeste fabrikanten geven de maat op tot welke smartphones in het hoesje passen.

Sportpolsbanden houden je telefoon vast en beperken je niet in je bewegingsvrijheid. (Image source: 123rf.com / maridav)

Hier is het belangrijk om vóór je aankoop uit te zoeken wat je precies nodig hebt, om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet. Bovendien geven sommige fabrikanten aan welke van de momenteel meest populaire smartphones in de hoes passen.

Zijn sportpolsbandjes waterdicht?

De meeste sport-polsbandjes zijn waterdicht. Maar net als met activity trackers kun je hier geen algemene uitspraak doen. Als je het polsbandje ook in de regen wilt kunnen dragen zonder je zorgen te maken, moet je je ervan vergewissen dat het polsbandje waterdicht is voor je het koopt. We raden je daarom aan geen bandje te kopen dat niet waterdicht is. Er is een voldoende grote keuze aan waterdichte exemplaren.

Koopcriteria: Deze factoren kun je gebruiken om sportpolsbandjes te vergelijken en te evalueren

In het volgende gedeelte laten we je zien welke factoren en kenmerken je kunt gebruiken om sportpolsbandjes te evalueren en te vergelijken. Dit maakt het gemakkelijker voor je om te beslissen welk apparaat voor jou geschikt is.

  • Afmetingen
  • Ontwerp
  • Smartphones
  • Materiaal
  • Waterdicht

In de volgende alinea lees je over de afzonderlijke aankoopcriteria en hoe belangrijk ze zijn voor je beslissing.

Afmetingen

Heb je een slanke en kwetsbare arm? Dan staat een grote sportarmband je waarschijnlijk niet zo goed als een compacte. Als je een erg brede, gespierde bovenarm hebt, zoek je waarschijnlijk een grotere sportarmband. Daarom moet je voor je aankoop de maten controleren om de juiste sportarmband voor je bovenarm te vinden.

Design

Sport polsbandjes zijn er in bijna alle kleuren. Sommige mensen willen een polsbandje dat discreet is en sommige mensen willen een polsbandje dat in het oog springt. We presenteren alle beschikbare kleuren om het je gemakkelijker te maken te vinden wat je zoekt.

Als het belangrijk voor je is om altijd een modieuze indruk te maken, raden we je aan een effen zwarte band te kiezen, die je met alles kunt combineren.

Smartphone

Niet elke smartphone past in elke sportarmband. Daarom vertellen we je welke van de momenteel populairste smartphones in de respectieve sportband passen. Sommige fabrikanten geven het maximum aantal inches op dat de smartphone mag hebben.

Het polsbandje en de smartphone moeten qua grootte bij elkaar passen, zodat je telefoon goed blijft zitten. (Beeldbron: 123rf.com / Kaspars Grinvalds)

Als je niet een van de populairste smartphones hebt, kun je hiermee nagaan of je smartphone in de sportband past. Dit punt is heel belangrijk, want alleen een geschikt hoesje biedt optimale bescherming voor je toestel.

Materiaal / Waterdicht

De meeste sportarmbanden zijn tegenwoordig van lycra gemaakt. Dit materiaal beschermt tegen vocht en is duurzaam en gaat lang mee. Daarom raden we een neopreen band aan. Wil je geen lycra band of kun je dit materiaal niet verdragen, dan is er natuurlijk een ruime keuze aan alternatieven. Als je graag gaat joggen of fietsen in de regen, moet je ervoor zorgen dat je bandje waterdicht is. Dankzij de waterdichte bescherming hoef je je geen zorgen te maken over je smartphone en kun je blijven hardlopen of fietsen als het weer plotseling omslaat.

Wetenswaardigheden over sportarmband

Zijn sportpolsbandjes er in verschillende kleuren? Van welk materiaal zijn sportpolsbandjes gemaakt?

Ja, er is een ruime keuze aan kleuren voor sport-polsbandjes. Van opvallend roze tot effen zwart, geen wens blijft onvervuld. De meeste sportpolsbandjes zijn van neopreen. Dit is een huidvriendelijk materiaal dat optimale bescherming biedt tegen vocht.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] http://www.menshealth.de/artikel/das-bringen-fitness-tracker-wirklich.414656.html [2] http://www.fnp.de/ratgeber/netzwelt/Smartwatch-und-Sportarmband-Moderne-Technik-am-Handgelenk;art300,766056 [3] http://www.spiegel.de/netzwelt/gadgets/fitness-armbaender-von-samsung-garmin-und-jawbone-a-965687.html Beeldbron: 123rf.com / maridav

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies