Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

24Onderzochte producten

49Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

219Verzamelde opmerkingen

Een Ssd Met 4 Tb is een Solid State Drive met een opslagcapaciteit van 4000 Gigabytes.
Beste Ssd 4tb: Onze selectie

Samsung Ssd 4Tb

Ontdek de ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid van de SAMSUNG 4TB SSD, speciaal ontworpen voor uw reguliere pc’s en laptops, zowel voor persoonlijk, gaming als zakelijk gebruik. Met deze krachtige SSD ervaart u ongelooflijke sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 560/530 MB/s, waardoor u kunt genieten van razendsnelle opstarttijden en verbluffende prestaties bij het verwerken van complexe taken.

Crucial Ssd 4Tb

Ontdek de ongeëvenaarde snelheid en betrouwbaarheid van Crucial’s 4TB SSD met geavanceerde NVMe (PCIe Gen3 x4) technologie. Deze SSD biedt u indrukwekkende prestaties met sequentiële lezingen tot wel 3500 MB/s en willekeurige lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 650K en 700K IOPS. Met maar liefst 4 terabytes aan opslagruimte kunt u al uw belangrijke bestanden, applicaties en multimedia gemakkelijk opslaan en beheren.

Samsung Ssd 4Tb

Ontdek de supersnelle en krachtige SAMSUNG SSD 4TB, de ideale oplossingspartner voor u als gamer of professional. De topprestaties liggen binnen handbereik met sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot respectievelijk 560/530 MB/s. U zult merken dat de prestaties variëren op basis van uw systeemhardwareconfiguratie, maar wees gerust – deze SSD is ontworpen om zelfs zware workloads aan te kunnen van high-end pc’s, werkstations en NAS(network-attached storage).

Ssd 4tb: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Ssd Met 4 Tb zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten Ssd Met 4 Tb, zoals Intern, Extern en Solid State.

De beste Ssd Met 4 Tb zal diegene zijn die voor jou werkt. Bij het kiezen van een goed product gaat het meer om welke eigenschappen je wilt en hoeveel je bereid bent te betalen dan om een of ander ranglijst systeem. Persoonlijke voorkeur speelt ook een rol, dus zorg ervoor dat je een SSD neemt die minstens 8 GB opslagcapaciteit heeft als het je hoofdschijf is. Zo niet, ga dan voor iets kleiners zoals een op M2 gebaseerde SSD of zelfs gewoon een harde schijf (HDD), want die zijn goedkoper per gigabyte en kunnen nog steeds ruim voldoende spellen bevatten (afhankelijk van hun grootte).

Wie moet een Ssd Met 4 Tb gebruiken?

Als je veel programma’s en gegevens hebt om op te slaan, is een SSD met 4 TB ideaal voor je. Je kunt hem gebruiken als primaire schijf of als secundair opslagmedium. Het is ook geweldig als je het opstartproces van je computer wilt versnellen, want dit type schijf start sneller op dan andere types zoals HDD (Hard Disk Drive).

Op basis van welke criteria moet je een Ssd Met 4 Tb kopen?

Er zijn talrijke factoren waarmee je rekening moet houden als je een Ssd Met 4 Tb koopt. Je moet bijvoorbeeld de grootte van een te kopen SSD hebben en het is van essentieel belang dat je er een kiest die aan je behoeften voldoet. Het volgende zou het doel ervan zijn – waarom heb je een Ssd Met 4 Tb nodig? Wat voor bestanden zullen er op opgeslagen worden? Is het voor werk of voor persoonlijk gebruik? Hoe vaak zul je deze SSD gebruiken en welke andere apparaten zitten er aan die van jou vast, zoals laptops, computers enz. Vergeet niet na te gaan of je gekozen apparaat voldoende ruimte heeft voor al je gegevens, want soms verkopen fabrikanten SSD’s met een kleinere capaciteit tegen hogere prijzen, maar is er in werkelijkheid meer opslagruimte beschikbaar dan geadverteerd. Het is ook belangrijk dat je vóór de aankoop de recensies van eerdere klanten bekijkt, om geen geld te verspillen aan iets dat niet aan de verwachtingen voldoet.

Een van de belangrijkste factoren is de “Opslagcapaciteit”. We weten allemaal dat de opslagcapaciteit van Ssd Met 4 Tb een belangrijke factor is bij het vergelijken van SSD’s. Probeer een model te kiezen met minstens 5200 RPM spindelsnelheid (hoe sneller, hoe beter) en 256 MB cache geheugen (dat moet genoeg zijn). Een ander belangrijk aspect is de lees/schrijfsnelheid – probeer te zien of de maximale schrijfsnelheid aan je behoeften voldoet of dat je misschien een niet zo snelle SSD nodig hebt voor dagelijks gebruik. Let ook op hoeveel Gb per uitgegeven dollar.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Ssd Met 4 Tb?

Voordelen

Het grootste voordeel van een Ssd Met 4 Tb is de hoeveelheid opslagruimte. Een enkele schijf kan tot 8 terabyte bevatten, wat betekent dat je je geruime tijd geen zorgen meer hoeft te maken over waar al je bestanden zijn opgeslagen. Een ander voordeel is dat SSD’s geen bewegende delen gebruiken zoals traditionele harde schijven, zodat ze minder snel stuk gaan en over het algemeen duurzamer zijn. Ze hebben ook de neiging niet zo warm te worden als andere soorten schijven bij intensief gebruik of terwijl er op geschreven wordt; dit maakt ze ideaal voor laptops met kleinere koelsystemen (zoals ultrabooks).

Nadelen

Er zijn veel nadelen. We denken dat de volgende punten ze vrij goed samenvatten. Verouderde technologie, duur, te duur, lage capaciteit en onhandig voor gebruik.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • SAMSUNG
  • SAMSUNG
  • Seagate

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Ssd 4tb in onze review kost ongeveer 319 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 899 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies