Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

47Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

234Verzamelde opmerkingen

Een Ssd harde schijf is een Solid State Drive. Hij heeft geen bewegende delen en gebruikt flash geheugen om gegevens op te slaan in plaats van magnetische platters zoals traditionele harde schijven. Het resultaat is veel snellere toegangstijden, lager stroomverbruik, minder warmteproductie en meer stevigheid in vergelijking met standaard HDD’s (Hard Disk Drives).
Beste Ssd harde schijf: Onze selectie

Intenso Ssd Harde Schijf

Ontdek de kracht van snelle prestaties met de Intenso SSD harde schijf, een essentieel onderdeel voor uw computer of laptop. U zult versteld staan van de indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden van deze SSD, die oplopen tot maar liefst 520 MB/s. U profiteert van SATA III (6Gbps) ondersteuning voor een naadloze en betrouwbare overdracht van gegevens.

Intenso Ssd Harde Schijf

Met overdrachtssnelheden tot wel 320 MB/s bij het lezen en 100 MB/s bij het schrijven, kunt u erop vertrouwen dat al uw bestanden in een oogwenk worden verwerkt. Dankzij deze indrukwekkende snelheid kunt u efficiënter werken en bent u in staat om u volledig te concentreren op uw taken zonder tijdsverlies door trage bestandsoverdrachten.

Silicon Power Ssd Harde Schijf

Ontdek de ultieme snelheid en betrouwbaarheid met de Silicon Power SSD A55 128 GB. Deze indrukwekkende M.2 SATA harde schijf biedt u ongeëvenaarde prestaties voor uw laptop of desktop computer. Geniet van bliksemsnelle lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 550 en 420 MB/s, waardoor uw systeem in een oogwenk opstart, bestanden razendsnel worden gekopieerd en uw algehele computerervaring wordt verbeterd.

Ssd harde schijf: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Ssd harde schijven zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Ssd harde schijven, de ene is MLC en de andere is TLC. De eerste heeft een langere levensduur dan de tweede, maar hij kost ook meer.

Een goede Ssd harde schijf moet een grote opslagcapaciteit hebben, zodat je er al je belangrijke bestanden en documenten op kunt opslaan. Hij moet ook snel, betrouwbaar en duurzaam zijn om je de beste prestaties te geven bij het draaien van toepassingen of het openen van bestanden. Een goede Ssd Harde Schijf is er een die een gemakkelijke interface heeft voor verbinding met andere apparaten zoals computers of laptops via USB kabels. Het apparaat moet compatibel zijn met verschillende besturingssystemen, zoals Windows 7/8/10, Mac OS X 10.6-10.12, Linux enz. Je kunt overwegen een harde schijf van bekende merken te kopen om kwaliteitsproducten te krijgen die je lang zonder problemen van dienst zullen zijn

Wie moet een Ssd harde schijf gebruiken?

Iedereen die zijn computer wil versnellen doet er goed aan een Ssd harde schijf te gebruiken. Hij is vooral goed voor gamers, videobewerkers en grafische ontwerpers omdat hij de laadtijden drastisch verbetert.

Op basis van welke criteria moet je een Ssd harde schijf kopen?

Het eerste en belangrijkste criterium is de lees/schrijfsnelheid. Voor een gemiddelde gebruiker zou het goed genoeg zijn als de Ssd harde schijf een minimale schrijfsnelheid van 70MBps heeft. Andere factoren zijn echter ook capaciteit, duurzaamheid enz. Ook moet opgemerkt worden dat SSD’s vrij duur zijn in vergelijking met traditionele harde schijven. Dus voordat je er een voor jezelf koopt, wees er zeker van dat je computer ze ook ondersteunt.

De twee belangrijkste factoren waarop je moet letten bij het vergelijken van een Ssd Harde Schijf zijn de opslagcapaciteit en de lees/schrijfsnelheden. Zorg ervoor dat de Ssd Hard Disk die je kiest minstens genoeg ruimte heeft om al je bestanden op te slaan, maar ook een met snelle lees/schrijfsnelheden, zodat hij snel nieuwe gegevens kan opslaan en bestaande in een paar seconden weer kan ophalen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Ssd harde schijf?

Voordelen

SSD’s zijn sneller dan traditionele harde schijven. Ze verbruiken ook minder stroom, genereren minder warmte en hebben geen bewegende delen zodat ze duurzamer zijn.

Nadelen

Het enige nadeel van een SSD harde schijf is dat hij geen grote opslagcapaciteit heeft.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Kingston
  • Seagate
  • SanDisk

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Ssd harde schijf in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 125 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies