Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

34Onderzochte producten

82Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

168Verzamelde opmerkingen

Ssd staat voor Solid State Drive. Een solid state drive (SSD) is een gegevensopslagapparaat dat geïntegreerde schakelingen gebruikt als geheugen om gegevens blijvend op te slaan. Het wordt ook wel opslag op basis van flash geheugen genoemd, omdat alle opgeslagen informatie in de vorm van Flash Memory Chips is en geen bewegende delen zoals harde schijven of CD-ROM’s enz.
Beste Ssd harde schijven: Onze selectie

Ugreen Ssd Harde Schijven

De UGREEN M.2 harde schijf behuizing is sterk compatibel met Windows 11/10/8.1/8/7/XP, Linux, Mac OS, Android en iOS besturingssystemen, waardoor u eenvoudig verbinding kunt maken met laptops, desktops, en telefoons of tablets met USB C en OTG functies. Geen zorgen te maken over oververhitting, want de hoogwaardige aluminium en siliconen behuizing van deze NVMe SSD M.2 behuizing garandeert een uitstekende warmteafvoer, verlengt de levensduur en zorgt voor een normale bedrijfstemperatuur van 0°C tot 45°C zonder schade aan het apparaat of de harde schijf.

Sabrent Ssd Harde Schijven

Wat betreft compatibiliteit hoeft u zich geen zorgen te maken, want de SABRENT SSD harde schijf ondersteunt zowel Mac als Windows besturingssystemen. Voor Windows-gebruikers is het compatibel met Windows 7, Windows 8, Windows Vista en Windows XP. Mac-gebruikers zullen verheugd zijn te weten dat het apparaat naadloos aansluit op Mac OS X en nieuwere versies.

Orico Ssd Harde Schijven

Ontdek de hoogwaardige ORICO 2.5 inch harde schijfbehuizing, prachtig ontworpen uit transparant kristal-PC-materiaal waardoor u de interne schijf kunt bewonderen zonder deze te openen. Met deze draagbare externe behuizing sluit u eenvoudig uw oude 2,5 inch SATA I/II/III harde schijf aan om bestanden moeiteloos over te dragen tussen pc’s, laptops, PS4 of als externe USB-harde schijf. Een 50 cm lange USB-A-kabel zorgt voor flexibiliteit en draagbaarheid.

Orico Ssd Harde Schijven

Een brede compatibiliteit maakt deze SATA naar USB 3.0 schijfbehuizing perfect voor 7 mm en 9,5 mm 2,5 inch SATA III/I harde schijven of solid-state drives, zoals Seagate, Samsung, WD, Crucial, Toshiba en nog veel meer. De ORICO 2,5″ laptop harde schijfbehuizing is snel herkenbaar op Windows 2000/Windows 98/XP/Vista/7/8/10, Linux, Mac OS 9.1/10.8.4 en hoger. Het is veelzijdig en geschikt voor pc’s, laptops, Xbox, PS5/PS4/PS3, routers en andere apparaten. Kies voor de ORICO SSD harde schijfbehuizing en ervaar snelheid, draagbaarheid en stijl.

Ssd harde schijven: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Ssd harde schijven zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten ssd harde schijven. De eerste is de traditionele harde schijf die we al jaren gebruiken, en dan is er een nieuwere soort die een ssd heet, wat staat voor solid state drive. Een ssd heeft geen bewegende delen zoals een gewone harde schijf dat heeft, in plaats daarvan gebruikt hij flash geheugen om gegevens op te slaan in cellen op chips in het apparaat zelf. Daardoor zijn ze sneller dan gewone schijven omdat ze niet zo fysiek hoeven te bewegen bij het lezen of schrijven van informatie van de ene plaats naar de andere. Ze verbruiken ook minder stroom omdat ze geen motoren of andere mechanische onderdelen zoals draaiende platters en lees/schrijfkoppen (die zowel in HDD als SDD voorkomen) nodig hebben.

De beste Ssd Harde Schijven moeten een grote Opslagcapaciteit hebben, betrouwbaar en snel zijn. Als je op zoek bent naar goede Ssd Harde Schijven, bekijk dan onze Top 10 lijst hieronder.

Wie moet een Ssd harde schijf gebruiken?

Iedereen die een snelle, stille en betrouwbare harde schijf zoekt. Ssd harde schijven zijn ideaal voor gamers, grafische ontwerpers of iedereen die snel grote hoeveelheden gegevens moet verplaatsen.

Op basis van welke criteria moet je een Ssd harde schijf kopen?

De beste manier om een Ssd harde schijf te kiezen is er zo veel mogelijk over te weten te komen. Je kunt dit doen door recensies van klanten te lezen, de kenmerken van de producten na te gaan en prijzen te vergelijken. Vergeet ook niet dat je de Ssd Hard Drives koopt voor je behoeften, dus zorg ervoor dat ze bij je budget en je eisen passen.

De snelheid, de opslagruimte en de garantie zijn de drie belangrijkste factoren waar je op moet letten als je SSD harde schijven vergelijkt. Behalve dat moet je ook rekening houden met andere factoren zoals ontwerp, merk enz.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Ssd harde schijf?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van SSD’s is dat ze sneller zijn dan traditionele harde schijven. Ze kunnen gegevens in een flits oproepen, wat betekent dat je je computer veel sneller kunt opstarten en programma’s starten. Omdat er bovendien geen bewegende delen zijn zoals bij standaard HDD’s (harde schijven), verbruiken SSD’s minder stroom en produceren ze minder warmte dan hun HDD tegenhangers. Dit maakt ze ideaal voor laptops of andere draagbare toestellen waar de levensduur van de batterij een probleem is, en ook voor desktops waar het lawaai van ventilatoren na verloop van tijd hinderlijk kan worden.

Nadelen

Een nadeel van SSD is dat ze een beperkt aantal schrijfcycli hebben. Dit betekent dat je er maar zo vaak naar kunt schrijven voor de schijf onbruikbaar wordt. De levensduur hangt af van hoeveel gegevens je schrijft, maar is meestal tussen de 10-30 jaar, afhankelijk van je gebruikspatronen en opslagcapaciteit.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Kingston
  • SanDisk
  • Kingston

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Ssd harde schijven in onze review kost ongeveer 14 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 125 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies