Laatst bijgewerkt: 08-06-2022

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

43Bestede uren

34Beoordeelde onderzoeken

193Verzamelde opmerkingen

Staande luidsprekers zijn ontworpen om op de vloer geplaatst te worden. Ze kunnen ook als boekenplank luidspreker gebruikt worden, maar ze passen vanwege hun afmetingen niet in alle planken en kasten. Deze soorten luidsprekers hebben meestal grotere drivers dan andere modellen, wat betekent dat je er meer lage tonen uit krijgt zonder dat je een extra subwoofer voor je systeem hoeft te kopen.
Staande luidsprekers: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste staande luidsprekers: Onze selectie

Polk T50 Luidspreker: Creëer een meeslepende thuisbioscoop ervaring

De Polk T50 Luidspreker is de perfecte manier om te genieten van je favoriete films, muziek en TV programma’s. Met zijn driedimensionaal geluid hoor je elk detail duidelijk, waar je ook zit in de kamer. De dynamische balans technologieën zorgen voor een hoge helderheid en stevige lage bas die je werkelijk omver blaast. De betaalbare prijs maakt hem tot een grote waarde voor iedereen die zijn eigen thuisbioscoop wil creëren. De gemakkelijke installatie betekent dat je je nieuwe thuisbioscoop in enkele minuten aan de praat hebt.

De perfecte Home Theater luidspreker

Dit product is de perfecte aanvulling op elk home theater systeem. De slanke mdf resonantiebehuizing in een visueel aantrekkelijk essenhouten motief in mokka staat garant voor een hoog prestatiebereik en een indrukwekkende baskwaliteit. Ontworpen voor een ideale en natuurlijke surround geluidskwaliteit, kan dit product als voor- of achterluidspreker gebruikt worden. Een hoge contactveiligheid wordt verzekerd door vergulde schroefklemmen en spikes die resonantie verminderen.

Staande luidsprekers: Vaak gestelde vragen

Welke soorten vloerstaande luidsprekers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten vloerstaande luidsprekers. De eerste is de boekenplank luidspreker, die klein en compact is met een enkele woofer voor de basweergave. Deze kun je boven op je bureau of tafel zetten om alleen in die zone geluid te geven. Een ander type vloerstaande luidspreker heeft twee woofers voor een betere basweergave, maar neemt ook meer plaats in dan het boekenplankmodel (vandaar dat hij “vloerstaand” genoemd wordt). Tenslotte zijn er full-range modellen die meerdere drivers hebben, waaronder tweeters en middentoners, en ook dubbele subwoofers, zodat ze alle frequenties van laag tot hoog vrij mooi bestrijken zonder aparte componenten te hebben zoals een receiver/versterker combo dat doen.

Een goede Staande Luidspreker moet de beste geluidskwaliteit kunnen leveren, een uitstekend frequentiebereik hebben en luid zijn. Het ontwerp van een Staande Vloer Luidspreker is ook belangrijk omdat het de prestaties kan verbeteren of afzwakken.

Wie moet een vloerstaande luidspreker gebruiken?

Als je de beste geluidskwaliteit uit je home theater systeem wilt halen, dan is een vloerstaande luidspreker iets voor jou. Ze leveren betere bassen en helderder hoge tonen dan andere soorten luidsprekers. Ze zijn ook ideaal als je weinig ruimte hebt in je woon- of slaapkamer, want ze nemen minder plaats in dan boekenplank luidsprekers. Je kunt ze boven op kasten of planken zetten zonder je zorgen te maken over het blokkeren van het TV scherm bij het bekijken van films ’s avonds.

Op basis van welke criteria moet je een vloerstaande luidspreker kopen?

De keuze van vloerstaande luidsprekers hangt af van het doel dat je voor ogen hebt. Is het je bedoeling om naar muziek te luisteren, koop dan een paar dat je een uitstekende geluidskwaliteit en basweergave geeft. Is het daarentegen voor thuisbioscoopgebruik of om te gamen, zorg dan dat ze compatibel zijn met je receiver/versterker systeem.

Zorg ervoor dat de vloerstaande luidsprekers gemaakt zijn van materiaal van topkwaliteit. Ze moeten ook duurzaam zijn en gemakkelijk in het gebruik. Kies in het algemeen een Floor Standing Speakers die je lang van dienst zal zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vloerstaande luidspreker?

Voordelen

Staande luidsprekers zijn de meest populaire soort luidsprekers. Ze hebben een heel goede geluidskwaliteit en ze staan mooi in elke kamer. Het grote voordeel is dat je ze overal kunt plaatsen, ook als er niet veel ruimte beschikbaar is, want ze hoeven niet op iets anders te worden geplaatst (zoals boekenplanken of bureaus). Je zet ze gewoon neer waar je maar wilt.

Nadelen

De nadelen van een vloerstaande luidspreker zijn dezelfde als die van elk ander product, ze kunnen gemakkelijk beschadigd worden. Heb je thuis kleine kinderen of huisdieren die graag rondrennen en met je apparatuur spelen, dan kun je beter geen vloerstaande luidsprekers kopen, want er is altijd een kans dat er iets gebeurt. Het is ook belangrijk dat je in gedachten houdt waar je ze zult plaatsen, dus probeer ze zo mogelijk boven op meubels te zetten in plaats van direct op de grond, voor het geval iemand er per ongeluk tegenaan stoot.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Polk Audio

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Staande luidsprekers in onze review kost ongeveer 100 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 1448 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies