Laatst bijgewerkt: 08-06-2022

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

44Bestede uren

33Beoordeelde onderzoeken

92Verzamelde opmerkingen

Een studiomicrofoon is een microfoon die ontworpen is voor gebruik in opnamestudio’s. Ze worden vaak gebruikt door professionele musici en zangers om hun muziek op te nemen, maar ze kunnen ook thuis gebruikt worden door amateurs die opnamen van hoge kwaliteit van zichzelf of anderen willen maken. Deze microfoons hebben grote diafragma’s, waardoor ze geluiden van veraf kunnen opvangen zonder het geluid al te veel te vervormen. Daardoor kun je bij het gebruik van deze microfoons kristalhelder geluid krijgen, zelfs als je onderwerp enkele meters van de microfoon zelf staat.
Studio microfoon: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste studio microfoon: Onze selectie

De Quadcast: De perfecte microfoon voor streamers

De Quadcast is de perfecte microfoon voor streamers die kwaliteitsgeluid willen. Hij bevat een ingebouwde trillingdempende schokdemper, een intern plopfilter en een adapter voor de meeste statieven. Je kunt snel de status van de microfoon controleren met de LED indicator en tikken om te dempen om ruisongelukken te voorkomen. Stel de microfoon ingangsniveaus in met de handig geplaatste versterkingsregelaar en luister naar het geluid via de hoofdtelefoonaansluiting. De Quadcast is Discord en Teamspeak gecertificeerd en compatibel met PC, PS4, PS5 en Mac.

De perfecte USB Microfoonkit

De microfoonkit met USB uitgang is de perfecte oplossing voor eenvoudige opstelling en geweldige geluidskwaliteit. Met een directe plug-and-play verbinding met Mac en Windows computers biedt deze zangmicrofoon een breed frequentiebereik en kan hij moeiteloos hoge geluidsdrukniveau’s aan. De bijgeleverde schaararmstandaard is van staal voor duurzaamheid, terwijl de schokbevestiging en het dubbele popfilter helpen om achtergrondgeluiden te minimaliseren. De garantie van 1 jaar kan met online registratie verlengd worden tot 2 jaar.

Snowball Ice USB Microfoon – Beste kwaliteit voor Skype, Podcasting, Gaming en meer

Op zoek naar een top-of-the-line USB microfoon? Zoek niet verder dan de Blue Snowball Ice. Deze microfoon wordt aangedreven door Blue’s eigen condensator capsule en levert een kristalheldere geluidskwaliteit die lichtjaren vooruit gaat op je ingebouwde computermicrofoon. De Snowball Ice heeft een cardioïde opnamepatroon dat natuurlijk geluid rechtstreeks op je bureaublad levert, waardoor hij optimaal is voor het opnemen van je stem en ander geluid voor Skype, podcasting, gamen en meer. Til je thuisstudio naar een hoger niveau met deze stijlvolle retro microfoon die geleverd wordt met een verstelbare driepoot bureaustandaard zodat je de microfoon ten opzichte van de geluidsbron kunt plaatsen voor een betere stem- en geluidskwaliteit. De Snowball Ice PC microfoon is Skype en Discord gecertificeerd voor ongeëvenaarde prestaties, of je nu interviews afneemt op Skype, live gameplay streamt op Twitch of wereldwijd communiceert op Discord.

Dockin USB Microfoon – Perfect voor opnamen op elk niveau

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ben je op zoek naar een topkwaliteit USB microfoon die snel en gemakkelijk op te zetten is? Kijk dan niet verder dan de Dockin USB Microfoon. Deze microfoon heeft een plug-and-play verbinding met PC of Mac, zodat je meteen kunt beginnen met opnemen – zonder dat je extra software hoeft te installeren. De samplesnelheid van maximaal 16 bits/48 khz zorgt voor kristalheldere opnamen, met een zeer breed frequentiebereik van 30 hz tot 18 khz. Deze condensatormicrofoon heeft ook een gebalanceerde nierkarakteristiek die hem perfect maakt voor zang- en spraakopnamen in de studio of thuis. Ruimtelijke en vreemde ruis worden effectief onderdrukt. De bijgeleverde accessoires voor de staande microfoon minimaliseren ongewenste storingen zoals trillingen of ademhalingsgeluid voor optimale opnameresultaten. De microfoon wordt geleverd met een stevige standaard, een microfoonpen/schokbevestiging, een windscherm en een 3 m usb-a-to-b kabel. Of je nu een hobby-muzikant bent, een beginner op YouTube of een podcasting professional, de Dockin MP2000 is bij uitstek geschikt voor elk niveau van opnemen.

Studio microfoon: Vaak gestelde vragen

Welke soorten studiomicrofoons zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee hoofdtypen studiomicrofoons. Dynamische en Condensatormicrofoons. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar over het algemeen hebben condensators een bredere frequentierespons dan dynamics (daarom worden ze vaak in opnamestudio’s gebruikt). Maar dit betekent niet dat dynamische microfoons niet goed genoeg zijn om alleen gebruikt te worden – integendeel. Ze kunnen nog steeds uitstekende resultaten opleveren als het op geluidskwaliteit aankomt, zolang je ze goed weet te gebruiken.

Het eerste en belangrijkste wat je in een goede studiomicrofoon moet zoeken is de kwaliteit van het geluid. Je wilt iets dat je stem duidelijk oppikt zonder vervorming of storing door andere geluiden om je heen, zoals auto’s die buiten voorbij rijden of wind die door bomen waait. Als het niet duidelijk genoeg is, dan kan geen enkele bewerking het later nog verhelpen.

Wie moet een studiomicrofoon gebruiken?

Studiomicrofoons zijn ontworpen voor het opnemen van zang, instrumenten en andere geluidsbronnen. Ze kunnen gebruikt worden in toepassingen voor live optredens, maar ze zullen niet dezelfde mate van feedback-afwijzing hebben als een dynamische microfoon.

Op basis van welke criteria moet je een Studio Microfoon kopen?

Het belangrijkste is dat je zeker weet dat de microfoon die je koopt met je computer werkt. De meeste microfoons zijn ontworpen voor gebruik met een PC, maar sommige kunnen alleen voor Macs of andere toestellen bestemd zijn. Je moet ook bedenken in wat voor soort opname-omgeving je hem zult gebruiken en hoeveel geld je er aan wilt uitgeven. Als dit allemaal als te veel moeite klinkt, schaf dan gewoon een USB microfoon aan, want die hebben alles.

Als je een studiomicrofoon koopt, is het belangrijk dat je eerst de resolutie en de bemonsteringsfrequentie controleert. Het is ook van essentieel belang te weten welk type microfoonvoorversterker het toestel heeft, om compatibiliteit met je apparatuur te garanderen. Je moet ook letten op het aantal kanalen dat op elk model beschikbaar is, want dat bepaalt hoeveel microfoons tegelijk kunnen worden aangesloten.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Studio Microfoon?

Voordelen

Studiomicrofoons zijn ontworpen om in een opnamestudio gebruikt te worden. Ze hebben een betere geluidskwaliteit dan de meeste andere soorten microfoon, en ze kunnen ook hogere volumes aan zonder vervorming of feedback.

Nadelen

Het grootste nadeel van een studiomicrofoon is dat ze niet draagbaar zijn. Ze moeten op een audio interface of mixer aangesloten worden, wat betekent dat je ze niet onderweg kunt gebruiken. Ook vinden sommige mensen het moeilijk aan het gebruik van deze microfoons te wennen, omdat ze niet zo intuïtief zijn als dynamische microfoons (waarover we het in het volgende deel zullen hebben).

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • FIFINE
  • Neewer
  • Rode Microphones

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Studio microfoon in onze review kost ongeveer 40 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 186 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies