Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

19Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Als je graag over technologie praat ben je op de juiste plaats, want vandaag gaan we het hebben over de eigenschappen en voordelen van een goede tablet.

Voor wie het niet weet is de tablet een intermediair tussen de smartphone en de notebook. Het is een middelgroot aanraakscherm waarmee je, afhankelijk van het model, kunt werken, lezen, toepassingen downloaden, naar muziek luisteren en zelfs telefoneren.

Het hebben van een tablet kan je leven veel gemakkelijker maken, want je hebt er een compact en super handig hulpmiddel mee in handen. Als je geïnteresseerd bent en er meer over wilt begrijpen, volg dan onze gids en ontdek wat de beste op de markt van vandaag is.
Belangrijk om te weten

 • De tablet is een persoonlijk toestel in de vorm van een tablet, met een scherm dat bijna de hele vormfactor in beslag neemt, weinig toegangstoetsen, en meestal voorzien van ten minste een achtercamera.
 • Het is bedoeld als hulpmiddel bij persoonlijke en professionele processen, en ook als ontspanning. Je kunt e-mails versturen, lezen, naar muziek luisteren, spelletjes downloaden, foto’s nemen, bedrijfspresentaties maken, en nog veel meer functies.
 • Sommige toestellen accepteren SIM kaarten, en hebben het voordeel dat je ermee kunt bellen en gebeld worden, en ook verbinding kunt maken met het mobiele internet netwerk.

Beste tablet: Onze selectie

Samsung Tablet

Uw comfort en tevredenheid staan centraal in het ontwerp van de Galaxy Tab A8. Het grotere scherm zorgt voor een optimale kijkervaring, terwijl de lange batterijduur u in staat stelt om urenlang achtereen productief te zijn, waar u ook bent. De gebruiksvriendelijke interface helpt u om alles uit uw tablet te halen, of u nu onderweg bent, op kantoor of thuis op de bank.

Samsung Tablet

Maar dat is nog lang niet alles. Deze SAMSUNG tablet zit boordevol geavanceerde functies en technologieën die uw dagelijkse leven gemakkelijker en aangenamer maken. Multitasken, werken, gamen of films kijken – het kan allemaal moeiteloos en zonder vertraging, dankzij de krachtige processor en het uitgebreide geheugen van dit apparaat.

Yumkem Tablet

Ontdek de hoogwaardige YUMKEM N10 Android-tablet, voorzien van het nieuwste Android 10.0 besturingssysteem, 4 GB RAM en 64 GB ROM. De krachtige en energiebesparende 64-bits octa-core-processor met 1,8 GHz zorgt voor snellere app-starts, vloeiender video’s en betere prestaties. Met de micro-SD-kaartsleuf (ondersteunt tot 128 GB, kaart niet inbegrepen) hoeft u zich geen zorgen meer te maken over opslagruimte. Sla eenvoudig e-books, songs, afbeeldingen, video’s op en download andere games.

Lenovo Tablet

Laat u meeslepen door het indrukwekkende geluid van de stereoluidsprekers met Dolby Atmos en geniet van uw favoriete films, muziek en games op een geheel nieuw niveau. Met de toegang tot individuele gezinsaccounts en Google Kids Space kunnen u en uw gezin eenvoudig delen en genieten van het apparaat, terwijl de veilige kindermodus zorgt voor een zorgeloze en leuke ervaring voor de kleintjes.

Koopgids

Tablets zijn een verkleinde versie van computers, en ze hebben ook mobiele telefoon functies. Ze zijn superpraktisch en perfect voor allerlei soorten gebruik.

En nu we onze ranglijst van tablets hebben gepresenteerd, gaan we aan de slag: een complete Koopgids over alles wat je in dit apparaat moet zoeken.

Foto de uma mulher sentada com as pernas cruzadas, segurando um tablete preto, o qual usa para ler.

Tablets zijn een evenwicht tussen een computer en een mobiele telefoon. (Bron: Picjumbo.com / Pexels)

Wat is een tablet?

De tablet is een van die apparaten die een uniek voorstel hebben: hij houdt het midden tussen de computer en de smartphone. Het is een scherm dat lijkt op een klembord, dat werkt door aanraking.

Het doel ervan is te fungeren als een compact toestel waarmee je de meest vernieuwende technologie bij de hand hebt. Je kunt ermee lezen, naar muziek luisteren, spelletjes spelen, notities maken, werken, foto’s maken en zelfs telefoneren.

Hij heeft een internetverbinding, dus is het heel gemakkelijk om e-mails te versturen, op websites te surfen en online te winkelen. De tablet is ontworpen om je te ondersteunen bij je dagelijkse taken, of die nu persoonlijk of beroepsmatig zijn.

Foto das mãos de duas pessoas que estão sentadas de frente uma para a outra bebendo café, água e anotando coisas.

Behalve als ontspanning hebben veel mensen de tablet ook als werkinstrument gekozen. (Bron: Free-Photos / Pixabay)

Het besturingssysteem van je tablet hangt af van het gekozen merk, het kan iOS, Android of Windows zijn. Ze hebben elk hun eigen kenmerken, en in het geval van Android en iOS kunnen ze compatibel zijn met sommige smartphones.

Wat zijn de voor- en nadelen van de tablet?

Een van de belangrijkste voordelen is dat deze apparaten gemiddeld 500 g of minder wegen, waardoor je ze heel gemakkelijk naar alle plaatsen kunt dragen, in tassen of koffers voor vervoer.

Een andere interessante vraag is dat je op dit apparaat toepassingen kunt downloaden die je op je werk kunnen helpen, zoals het geval is bij ontwerpers, die een digitale pen kunnen kopen die compatibel is met de tablet om te tekenen.

Als je van fotograferen houdt, zul je opgetogen zijn te horen dat sommige modellen filmen en foto’s maken in Full HD of 4K, en dat je je foto’s en video’s direct vanaf je toestel op het internet kunt publiceren.

In het algemeen is de tablet vrij compleet en kan hij zelfs als een handcomputer beschouwd worden, waarbij hij alleen qua afmetingen en omdat hij geen toetsenbord heeft, verliest van de traditionele.

Het goede nieuws is dat met de popularisering ervan nu goede tablets op de markt te vinden zijn voor betaalbare prijzen, en als je veeleisender bent, zijn er specifieke modellen voor professioneel gebruik.

Voordelen
 • Licht en draagbaar
 • Heeft functies van een computer en een smartphone
 • Sommige modellen laten gesprekken toe
 • Internettoegang
Nadelen
 • Bevat geen toetsenbord
 • Scherm kleiner dan een computer
 • Alleen modellen die chips accepteren laten gesprekken toe

Wat zijn de mogelijke accessoires voor de tablet?

Wie van technologie houdt, weet dat het super cool is om zijn toestellen op te krikken door wat accessoires te kopen, nietwaar? Welnu, de tablet blijft niet buiten schot!

Behalve beschermhoezen, anti-slagfolies en opbergkoffers zijn er ook een paar heel leuke accessoires die de functionaliteit van je apparaat kunnen vergroten.

Behalve de digitale pen zijn er ook toetsenborden die compatibel zijn met tablets, die er letterlijk een kleine computer van maken.

Productvariabelen: Tablet met of zonder chip?

Er zijn twee soorten tablets: die met chip en die zonder chip. Het verschil tussen de twee beïnvloedt de toegang tot het mobiele internet netwerk en de mogelijkheid om te bellen, dus moet je analyseren welke je het beste bevalt.

De tablet met chip werkt als een mobiele telefoon, je kunt bellen en gebeld worden, en je kunt verbinding maken met het 3G of 4G mobiele signaal.

Dit model geeft je meer vrijheid in gebruik, en is perfect als je professionele doeleinden hebt, want je hebt overal internetsignaal en ondervindt geen problemen om met je collega’s op het werk te communiceren.

Als je dit model koopt, is het interessant dat je tijdens gesprekken altijd je koptelefoon gebruikt, anders kan het door de grootte van het apparaat wat ongemakkelijk zijn.

De tablet zonder chip is het tegenovergestelde. Je kunt er geen gesprekken mee voeren of ontvangen, en maakt alleen verbinding met het Wi-Fi internetnetwerk. De functies met betrekking tot toepassingen, camera en notities zijn voor beide hetzelfde.

Het SIM-loze model is beperkter, goedkoper en is aangewezen als je je toestel alleen thuis of op plaatsen met Wi-Fi gebruikt.

Het is belangrijk dat je in gedachten houdt dat beide goede functies hebben, maar dat ze elk een ander soort publiek bereiken. Als je het model zonder chip kiest, wees er dan zeker van dat het je op geen enkele manier schaadt.

Tablet met chip Tablet zonder chip
Verbinding Staat bellen en gebeld worden toe Staat bellen en gebeld worden niet toe
Internet Toegang tot 3G of 4G signaal, naast Wi-Fi Toegang tot alleen Wi-Fi-signaal

Aankoopcriteria: Factoren om de verschillende tablet modellen te vergelijken

Er zijn een aantal punten waarop je moet letten bij de aanschaf van je droomtablet, en omdat we je niet graag in onzekerheid laten, zetten we elk van die punten hier op een rijtje

 • Scherm
 • Verwerking
 • Batterij
 • Besturingssysteem
 • Opslag

Binnenkort gaan we hieronder wat dieper in op elk van deze onderwerpen. Volg met ons mee!

Foto de duas mãos segunda um tablete branco, com uma travessa de bombons ao lado, de uma xícara contendo uma bebida quente.

Tablets zijn complexe apparaten en het is belangrijk dat je alle kenmerken van een model bekijkt voor je de jouwe koopt. (Bron: Rawpixel.com / Pexels)

Scherm

Schermgrootte en beeldkwaliteit zijn heel belangrijke aspecten als het om tablets gaat.

Je zult merken dat er zowel 7-inch tablets als 12-inch tablets zijn. Je keuze moet afhangen van welke functionaliteit je tablet in je dagelijks leven zal hebben.

Als je je apparaat alleen zult gebruiken voor het spelen van spelletjes, surfen op het web, het voorbereiden van eenvoudige verslagen voor je werk, en het maken van foto’s en video’s, zal een kleiner formaat geen probleem zijn.

Maar als je van plan bent je apparaat te gebruiken voor meer tijdrovende functies zoals films kijken, tekenen of het voorbereiden van lange bedrijfspresentaties, is het interessant dat je kiest voor een model met meer inches.

Het is belangrijk dat je ook aandacht besteedt aan de beeldkwaliteit van je tablet. Sommige modellen hebben zelfs retina beeldschermen, en dat is een goed voordeel, want de pixels zijn niet met het blote oog te zien.

Verwerking

De processor is het apparaat dat bepaalt hoe snel je tablet toepassingen zal draaien. Kiezen voor een apparaat met een sterke processor garandeert snelheid en de mogelijkheid tot multitasking, het gebruiken van meer dan één toepassing tegelijk.

De meeste moderne tablets hebben al twee of meer verwerkingskernen, zodat ze in staat zijn om high-definition video’s, spellen met betere graphics en zwaardere documenten te draaien.

Imagem de pessoa mexendo em tablet com xícara de chá ao lado.

De processor is een belangrijke factor om te overwegen voor je een tablet koopt. (Bron: rawpixel.com / Pexels)

Batterij

Bij sommige modellen gaat de batterij meer dan 9 uur mee.

De hele tijd je mobiele telefoon, notebook of tablet moeten opladen kan behoorlijk saai zijn, nietwaar? Daarom is het belangrijk dat je tablets kiest met een goede batterijduur die je niet in de steek laat als je ze het meest nodig hebt.

Sommige modellen gaan meer dan negen uur mee zonder op een oplader te hoeven vertrouwen, en dit zijn ongetwijfeld de beste.

We hebben niet altijd een stopcontact in de buurt, en dit is een probleem dat we in de gaten moeten houden.

Besturingssysteem

Zoals we al gezegd hebben, zijn er momenteel drie besturingssystemen die het meest op de markt gebruikt worden: iOS (Apple), Android (Google), en Windows (Microsoft).

Ze werken alle drie heel goed, maar je moet al enige vertrouwdheid met een van de drie hebben, want smartphones werken op dezelfde manier.

Het kan interessant zijn dat je een tablet kiest met hetzelfde besturingssysteem als je mobiele telefoon in verband met verbindingsmogelijkheden, zoals de mogelijkheid om foto’s en video’s over te zetten.

Om er geen twijfel over te laten bestaan welk systeem het beste bij je profiel past, geven we een korte uitleg van elk systeem

 • iOS: Het staat aan de top wat betreft kwaliteit, snelheid en beveiliging. Sommige mensen vinden het een beetje ingewikkeld, maar dat is een kwestie van gewoonte. Het nadeel is dat Apple toestellen het duurst zijn.
 • Android: Ook dit is van hoge kwaliteit en voorziet heel goed in de behoeften van een tablet. Het is het meest gebruikte, en het is heel gemakkelijk te gebruiken, maar het is interessant dat je een goede antivirus downloadt, want het is niet zo gesloten op het gebied van beveiliging.
 • Windows: Het is een interessant systeem als je je al hebt aangepast om het in je computer te gebruiken. Het is heel eenvoudig en werkt heel goed.

Opslag

Opslag kan voor sommige mensen de belangrijkste factor in een tablet zijn. Het bepaalt hoeveel capaciteit je toestel heeft, en hoeveel foto’s, video’s en apps je zult kunnen downloaden.

De tablets van vandaag hebben vijf mogelijkheden: 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB en 128 GB. Hoe groter de opslagruimte, hoe duurder het apparaat.

Als je niet de gewoonte hebt veel apps en foto’s te downloaden of de camera te gebruiken, is er geen behoefte aan een tablet met grote capaciteit. De 8GB of 16GB kunnen genoeg zijn.

Maar als je graag foto’s maakt en muziek en zwaardere apps downloadt, raden we je aan te kiezen voor een toestel met minstens 32GB opslagruimte.

(Zichtbare foto bron: Rawpixel.com / Pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies