Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

19Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Vandaag hebben we het over een accessoire dat het verschil kan maken in de routine van wie zijn favoriete elektronica altijd bij de hand heeft, we hebben het over de tablethoes!

Hoewel het geen essentieel artikel is voor de werking, is het toch een product dat je tablet beschermt, door hem weg te houden van mogelijke krassen en schade door vallen.

Als je dit elektronische toestel niet opgeeft in je werk of zelfs in je vrije tijd, moet je de voordelen van een goed hoesje overwegen.

In de gids van vandaag stellen we je alle details voor, en bieden we je de beste mogelijkheden op de markt!
Belangrijk om te weten

 • De tablethoes is een accessoire dat gebruikt wordt om de toestellen te beschermen tegen mogelijke schade door vallen en krassen.
 • Het kan totale bescherming hebben, aan de voor- en achterkant, of gedeeltelijke bescherming, alleen aan de achterkant.
 • Er zijn koffers van alle prijzen, en de duurste zijn die van grote elektronicamerken.

Beste tablethoes: Onze selectie

Kizuna Tablethoes

Ontdek de ultieme bescherming voor uw tablet met de hoogwaardige KIZUNA tablethoes. Deze stijlvolle hoes is ontworpen met precisie en is compatibel met een breed scala aan tablets, waaronder de iPad mini, Huawei M5, Galaxy Tab S2, ASUS Zenpad en Lenovo Yoga Tab 3. Met buitenmaten van 21,5 x 15 x 2 cm en interne afmetingen van 20,5 x 14,0 x 1,5 cm, ervaart u een gegarandeerde pasvorm voor uw apparaat.

Inateck Tablethoes

Dankzij het speciale ontwerp biedt deze tablethoes bovendien meer grip dan andere EVA-tassen met een glad oppervlak, zodat hij niet gemakkelijk uit uw hand glipt. Perfect voor pendelaars, studenten en iedereen die behoefte heeft aan betrouwbare bescherming on-the-go. Kies voor de Inateck tablethoes en ervaar zelf het gemak en de bescherming die het u biedt.

Arvok Tablethoes

Gemak en draagbaarheid staan centraal bij deze tablethoes. Het duurzame PU-leren handvat zorgt ervoor dat u uw laptop comfortabel kunt dragen of aan uw trolley kunt bevestigen, zodat u uw handen vrij hebt voor andere zaken. Uw laptop wordt uitstekend beschermd dankzij het waterafstotende canvas materiaal en de zachte, gewatteerde katoenen voering. Zo gaat uw laptop veilig mee tegen vallen, stof, stoten, krassen en vuil.

Nidoo Tablethoes

Ontdek de perfecte bescherming voor uw tablet met de NIDOO tablethoes. Met buitenafmetingen van 22 x 15 cm (8,7 x 5,9 inch) en binnenafmetingen van 20,5 x 13,5 cm (8,0 x 5,3 inch) is deze tablethoes ideaal voor de meeste 8-inch tablets. Vergeet niet om de binnenafmetingen te raadplegen om er zeker van te zijn dat uw tablet perfect past.

Koopgids

Je tablet goed verzorgen is de beste manier om hem langer soepel te laten werken. Hieronder presenteren we je een Gids boordevol informatie over de voordelen van het kopen van een hoes voor je toestel.

Foto de uma mulher idosa segurando um tablet com capa amarela, ao lado de uma menina pequena. Ambas estão sentadas em um sofá e sorrindo.

Een tablethoes is de beste manier om je toestel beschermd te houden. (Bron: Michael Morse / Pexels)

Wat is een tablethoes?

Leven in het tijdperk van de technologie betekent dagelijks omringd worden door innovatie, en de tablet is een van die apparaten die jaren geleden ondenkbaar was. Maar vandaag is het een van de koplopers in de verkoop als het om elektronica gaat.

Omdat het een heel duur en delicaat product is, is het schoon en beschermd houden ervan nooit te veel, en daar zijn de hoezen voor.

De tablethoes, ook wel hoes voor tablet genoemd, heeft een heel eenvoudige functie: het beschermen tegen mogelijke krassen en zelfs vallen.

Het is een soort hoes die het apparaat omsluit en niet toestaat dat het in de loop van de dagen schade oploopt. Hij is praktisch, functioneel en praktisch onmisbaar.

Wat zijn de voordelen van een tablethoes?

Het grote voordeel van de aanschaf van een hoes voor je tablet is bescherming in alle opzichten. Hij garandeert de veiligheid van je toestel, niet alleen bij valpartijen, maar op alle momenten van je routine.

Als je met je gadget werkt en het bijvoorbeeld altijd in je rugzak zit, is het belangrijk dat het beschermd is om te voorkomen dat het door andere voorwerpen bekrast wordt.

Als je thuis kinderen hebt, is de hoes ook een extra garantie dat je tablet niet beschadigd wordt.

Het is interessant te onthouden dat er ook hoezen zijn die waterbestendig zijn, en zelfs die een thermische bescherming hebben. De voordelen variëren echter naargelang de modellen.

Over de verscheidenheid aan modellen gesproken, de meeste hebben een steun om de tablet in horizontale positie te laten “staan”, ideaal om video’s te bekijken. In het algemeen is het een product vol voordelen, dat de investering meer dan waard is.

Het enige nadeel is dat de modellen met meer functies erg duur zijn.

Voordelen
 • Beschermt tegen vallen
 • Voorkomt krassen
 • Sommige hebben veel extra functies, zoals een toetsenbord
Nadelen
 • Sommige zijn erg duur.

Welke te kiezen: Rugbeschermende of volledig beschermende tablethoes?

Er is niet maar één model tablethoes. Integendeel, de mogelijkheden zijn talrijk. Er zijn echter twee bekende soorten: het volledige beschermhoesje, voor en achter, en het beschermhoesje achter.

De eerste is de meest complete optie. Hij heeft een open- en sluitschema dat niet alleen de achterkant van het toestel tegen krassen beschermt, maar ook de voorkant.

Dit model is gemaakt van versterkt en onopvallend materiaal, maar het maakt de tablet wel iets zwaarder. Het is echter de beste optie, want hij heeft een steun waarmee je het toestel horizontaal kunt laten staan, als een monitor, weet je wel?

Het hoesje met achterbescherming lijkt erg op de hoesjes voor mobiele telefoons die we al goed kennen. Hij kan gemaakt zijn van silicone of een steviger materiaal.

Hoewel het een goed idee is om de achterkant en de randen van je gadget te beveiligen, laat het aan de voorkant te wensen over. Dit type hoesje is goedkoper en kan een goede manier zijn om hem gedeeltelijk beschermd te houden tot je een volledig beschermend hoesje krijgt!

Full ProtectionCase Back ProtectionCase
Bescherming Voorkant en achterkant Achterkant
Gewicht Lichtgewicht Nog lichter dan de Full Protection Case
Functionaliteit Beschermt en ondersteunt de tablet horizontaal Beschermt gedeeltelijk

Aankoopcriteria: Factoren om tablet cover modellen te vergelijken

We weten dat hoe eenvoudig een voorwerp ook is, soms vinden we het moeilijk om de eigenschappen ervan kritisch te analyseren, nietwaar? Om je daarbij te helpen, hebben we een lijst samengesteld met vier heel belangrijke criteria die je vóór je aankoop in acht moet nemen

 • Materiaal
 • Maat
 • Extra mogelijkheden
 • Ontwerp

Nu leggen we alle punten uit, zodat je niets mist!

Materiaal

De duurzaamheid en weerstand van je overtrek hangen helemaal af van het gekozen materiaal. Het is belangrijk de grondstof van het produkt dat je koopt in de gaten te houden.

Plastic en leren hoesjes, bijvoorbeeld, hebben een grotere esthetische aantrekkingskracht en zijn steviger, ze zullen nauwelijks breken. Silicone hoesjes zijn heel geschikt om de randen tegen omvallen te beschermen, maar ze slijten gemakkelijker.

Foto de uma mão masculina usando um tablet.

Een tablethoesje kan van plastic, silicone en leer gemaakt zijn. (Bron: Sean Prior / 123rf)

Size

Voordat je een hoesje kiest, is het van cruciaal belang dat je weet hoeveel centimeter je toestel is en welk model het is. De meeste zijn op maat gemaakt voor specifieke modellen, en het is belangrijk dat je het juiste hoesje koopt, anders is het nutteloos.

Extra functies

Behalve valbescherming is het interessant om een stuk te kiezen dat extra functies heeft, zoals de mogelijkheid om de horizontale steun te gebruiken, of thermische bescherming.

Sommige hoesjes zijn zelfs waterdicht, en kunnen een goede keuze zijn tegen de grootste vijand van de technologie. Sommige hebben zelfs een toetsenbord.

Design

In tegenstelling tot hoesjes voor mobiele telefoons zijn hoesjes voor tablets heel eenvoudig. Ze zijn meestal effen en hebben niet veel details.

Foto de crianças usando um tablets.

Het tablet-etui kan van plastic, siliconen en leer gemaakt zijn. (Bron: dolgachov / 123rf)

Maar toch is het belangrijk dat je een model kiest dat je esthetisch mooi vindt en dat je comfort brengt, zie je? En dat past bij je werkomgeving of persoonlijkheid.

(Uitgelichte foto bron: Kaboompics.com / Pexels)

Recensies