Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

36Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

128Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle TechniSat Digitradio’s voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor je samengesteld en ook een samenvatting van de beoordelingen van klanten op het Internet toegevoegd. Op deze manier willen we je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de juiste Digitradio voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een TechniSat Digitradio wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • TechniSat Digitradio’s zijn digitale radio’s die de nieuwe DAB+ radio standaard ontvangen en uitgerust zijn met vele andere functies en aansluitmogelijkheden.
 • DAB+ (Digital Audio Broadcasting) maakt indruk met een heldere, ruisvrije ontvangst en een enorme variëteit aan programma’s. Om naar DAB+ te kunnen luisteren, heb je een digitale radio nodig.
 • TechniSat digitale radio’s zijn verkrijgbaar als draagbare of stationaire modellen. Er zijn ook speciaal ontwikkelde modellen voor het upgraden van de autoradio.

Beste Technisat Digitradio: Onze selectie

Technisat Technisat Digitradio

Ontdek de veelzijdige TechniSat DigitRadio: een compacte tuner die perfect is als aanvulling op uw stereo-installatie. Deze handige gadget is ook geschikt voor aansluiting op AV-receivers, waardoor u kunt genieten van zowel digitale radio als internetradio. Let op: er zijn geen ingebouwde luidsprekers in dit apparaat.

Technisat Technisat Digitradio

De bediening is kinderspel, want het kan zowel op het apparaat zelf, met de bijgeleverde afstandsbediening of via uw mobiele telefoon met de TechniSat Connect-app. De HiFi-radio-ontvanger maakt muziekstreaming in uw thuisnetwerk en Bluetooth audio-ontvangst mogelijk, zodat u altijd en overal uw favoriete muziek kunt beluisteren. U zult ook de extra functies als wekfunctie, klok en het dimbare 3,2 inch kleurendisplay zeker waarderen.

Technisat Technisat Digitradio

In de verpakking vindt u de TechniSat DigitRadio 451 CD IR, een houten behuizing, een DAB/FM-telescopische antenne (niet afneembaar), interne voeding, afstandsbediening en handleiding. Het stijlvolle ontwerp met afmetingen van 37,50 x 15,00 x 21 cm maakt deze radio tot een perfecte aanvulling op uw woonkamer, slaapkamer of zelfs keuken. Mis geen enkel moment van uw favoriete muziek en programma’s met deze alles-in-één digitale radio.

Technisat Technisat Digitradio

Ontdek de veelzijdige TechniSat DigitRadio 570, een indrukwekkende digitale radio die u een breed scala aan luisteropties biedt. Geniet van digitale en analoge ontvangst van radiostations via DAB, FM, DAB+ of internet, en verbind gemakkelijk met uw favoriete streamingdiensten zoals Spotify of Bluetooth. De DigitRadio 570 biedt ook netwerkstreaming, een AUX-ingang en een CD-speler, waardoor het een compleet audiosysteem is.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een TechniSat Digitradio koopt

Wat is een Digitradio?

Digitradio’s van de fabrikant TechniSat zijn digitale radio’s waarmee je DAB+, FM en naar keuze ook Internet radio kunt ontvangen. Digitale radio’s zenden radioprogramma’s uit met behulp van digitale transmissiemethoden en verdringen steeds meer de analoge methoden naar de achtergrond. De nieuwe DAB+ radiostandaard wordt gekenmerkt door storingsvrije, betere ontvangst en meer programmavariatie.

Digitale radio’s hebben een hogere kwaliteit omdat de radioprogramma’s met een digitale transmissiemethode worden uitgezonden. (Foto bron: pixabay.com /pexels)

Om het niet te hoeven doen zonder de zenders waar je vroeger naar luisterde, kun je met digitale radio’s ook analoge FM zenders ontvangen. Extra functies, zoals een geïntegreerde radiowekker, streaming diensten, CD-speler en App bediening, maken de TechniSat Digitradio’s individueel bruikbare en onmisbare apparaten in het dagelijks leven.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een digitale radio?

Voordat je een digitale radio koopt, moet je nagaan hoe goed de DAB+ ontvangst in je omgeving is en welke programma’s er beschikbaar zijn. Op de website www.dabplus.de vind je alle belangrijke informatie over het onderwerp DAB+ ontvangst, enz. TechniSat digitale radio’s zijn er voor verschillende toepassingen en in verschillende prijsklassen.

Daarom is het eerste wat je moet overwegen of je de radio als mobiel of als stationair toestel wilt gebruiken. De plaats waar de radio in de toekomst komt te staan is ook een punt van overweging.

Als je thuis maar weinig bergruimte hebt, biedt TechniSat een aantal handige modellen die je zeker niet over het hoofd mag zien: radio’s die onder de muur kunnen worden geïnstalleerd, in een stopcontact kunnen worden gestoken of dubbel kunnen worden ingebouwd, helpen je om kostbare bergruimte te besparen.

De volgende video geeft je een kort inzicht: Als je de luxe van een digitale radio voor je auto wilt, zijn er ook modellen die speciaal voor dit doel ontworpen zijn. We geven je meer informatie over de verschillende categorieën in het beslissingsgedeelte.

Welke alternatieven zijn er voor TechniSat Digitradio’s?

Natuurlijk is TechniSat niet de enige fabrikant die digitale radio’s aanbiedt. We hebben hieronder een selectie van top fabrikanten die veelzijdige toestellen aanbieden

 • Panasonic
 • Yamaha
 • Sony
 • Pioneer
 • Grundig
 • Kenwood
 • Imperial
 • Hama
 • Sonoro
 • Philips

Besluit: Welke soorten TechniSat digitale radio’s zijn er en welke is de juiste voor jou?

Bij de keuze van het juiste model is het belangrijkste dat je beslist of je liever een mobiel of een stationair toestel hebt, en waar je het wilt gebruiken. We maken daarom onderscheid tussen de volgende drie categorieën

 • Draagbare TechniSat Digitradio’s
 • Stationaire TechniSat Digitradio’s
 • TechniSat Digitradio’s voor de auto

In het volgende gedeelte willen we de verschillen tussen de diverse modellen meer in detail beschrijven en je helpen bij je aankoopbeslissing.

Wat zijn de onderscheidende kenmerken van draagbare TechniSat Digitradio’s en wat zijn hun voor- en nadelen?

Deze categorie maakt je onafhankelijk van het stopcontact en maakt mobiel gebruik mogelijk. In de tuin, in de auto of op het strand – je Digitradio is altijd bij je. De draagbare Technisat Digitradio’s zijn verkrijgbaar met batterijvoeding of met oplaadbare batterijen. Zoals reeds vermeld zijn ze iets goedkoper dan stationaire radio’s. Maar als je een toestel koopt dat op batterijen werkt, worden deze kosten snel gecompenseerd door de voortdurende aankoop van batterijen. Als je een digitale radio met batterijen koopt, moet je ook nagaan of de netspanningsadapter voor het opladen al bijgeleverd is of apart gekocht moet worden.

Voordelen
 • Mobiel
 • Vaak goedkoper dan stationaire toestellen
Nadelen
 • Geen meerkamerfunctie
 • Batterij of batterijen raken op een gegeven moment leeg

Wat onderscheidt stationaire Technisat Digitradio’s en wat zijn hun voor- en nadelen?

Stationaire radio’s zijn meestal groter en iets duurder dan draagbare radio’s. Anderzijds bieden ze vaak uitgebreidere en meer functies, zoals het Multiroom audio concept. Werking op het lichtnet is zowel een voordeel als een nadeel: Je bent gebonden aan een stopcontact, maar je zult nooit zonder batterij komen te zitten.

Voordelen
 • Multiroom functie
 • Onbeperkte stroomvoorziening
Nadelen
 • Geen mobiel gebruik
 • Vaak duurder

Wat onderscheidt TechniSat Digitradio’s voor in de auto en wat zijn hun voor- en nadelen?

In de toekomst zullen waarschijnlijk alle auto’s standaard met digitale radio’s uitgerust zijn. Het is mogelijk de gewone radio te vervangen door een digitale radio, maar dit is vrij duur en ingewikkeld. Met zijn “Digitradio Car” modellen biedt TechniSat dus een goedkope optie om autoradio’s achteraf in te bouwen. Met de radio-adapters kun je niet alleen DAB+ ontvangen, maar ook muziek streamen of gesprekken ontvangen via Bluetooth. Met de ingebouwde USB interfaces kun je ook je smartphone opladen. De montage is heel ongecompliceerd dankzij magneten en de stroomvoorziening werkt op de accu of via de sigarettenaansteker.

Voordelen
 • Goedkoop alternatief voor DAB+ in de auto
 • Andere nuttige functies
Nadelen
 • Alleen geschikt voor de auto

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om TechniSat Digitradio’s te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om de juiste TechniSat Digitradio te kiezen. De criteria die je kunt gebruiken om de verschillende modellen te vergelijken zijn o.a.

 • Geluidskwaliteit
 • Prijs
 • Functies
 • Operatie
 • Weergave
 • Ontwerp
 • Afmetingen
 • Plaats van gebruik
 • Stroomvoorziening

In de volgende paragrafen leggen we uit wat belangrijk is in de afzonderlijke criteria.

Geluidskwaliteit

TechniSat probeert in al zijn producten de hoogst mogelijke geluidskwaliteit te creëren. In principe kun je beslissen of je een mono luidspreker wilt kopen of een digitale radio met stereo luidsprekers.

TechniSat Digitradio’s proberen de geluidskwaliteit zo hoog mogelijk te houden. (Image source: Unsplash.com / Jonathan Velasquez)

Andere aspecten die de geluidskwaliteit beïnvloeden zijn het vermogen van de luidsprekers, ingebouwde subwoofers, equalizers, een basreflexbehuizing en – zoals hierboven al gezegd – het aantal luidsprekers.

Prijs

Een belangrijk aankoopcriterium is altijd de prijs. Ongeacht of je krap bij kas zit of geen financiële zorgen hebt – TechniSat Digitradio’s zijn er in verschillende prijscategorieën. Er moet dus voor elk wat wils zijn.

Functies

Behalve de mogelijkheid om DAB+ en FM zenders te ontvangen, bieden TechniSat Digitradio’s ook andere alternatieven die het genieten van muziek aanzienlijk verbeteren. Het gamma functies varieert naargelang het model en de prijs. Om je een overzicht te geven van alle mogelijkheden, hebben we de volgende tabel opgesteld:

Functie Beschrijving
DAB+ De ontvangst van DAB+ is uitsluitend digitaal en vereist geen Internet. Het signaal is daardoor loepzuiver en ruisvrij.
FM Analoge uitzendingen waren de vorige radiostandaard en maken het mogelijk naar alle radiozenders te luisteren waaraan je gewend bent.
Internet radio Internet radio geeft je de mogelijkheid om naar radioprogramma’s uit andere landen te luisteren en vergroot zo je keuze aan stations. Zoals de naam al doet vermoeden heb je hier echter een Internet verbinding voor nodig.
Bluetooth Met Bluetooth kun je je mobiele telefoon aan de radio koppelen en muziek van je mobiele telefoon afspelen. Je hebt ook de mogelijkheid van handenvrije bediening.
CD speler Als je een CD verzameling hebt, hoef je niet meer zonder te doen. Veel digitale radio’s zijn uitgerust met een CD-speler.
USB De ingebouwde USB poorten bieden een oplaadmogelijkheid voor je smartphone of andere mobiele toestellen.
Multiroom audio streaming Met dit door TechniSat ontwikkelde concept kun je tot 5 digitale radio’s of luidsprekers via je thuisnetwerk met elkaar verbinden en zo in zoveel kamers als je wilt tegelijk muziek laten horen. Bediening gaat via de TechniSat CONNECT app.
Spotify Verbinding Voor alle Premium abonnees maakt deze functie het mogelijk de smartphone te multitasken: Je kunt bijvoorbeeld een telefoongesprek voeren en toch de muziek laten spelen.

Bediening

Een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen bediening is belangrijk voor een comfortabel gebruik van de digitale radio. Sommige functies, zoals geheugentoetsen waarmee je sneller je favoriete programma’s kunt kiezen, kunnen een doorslaggevend aankoopcriterium zijn. Digitale radio’s voor de auto zijn voorzien van bijzonder gemakkelijke en intuïtieve bediening om de veiligheid tijdens het rijden te garanderen. De knoppen zijn erg groot en verlicht, zodat bediening mogelijk is, zelfs zonder te kijken.

Display

Digit radio’s zijn verkrijgbaar met eenvoudige tekstdisplays of met grotere kleurendisplays waarop je extra informatie en foto’s kunt oproepen of zelfs diavoorstellingen. Dim- en sluimerfuncties zijn in de meeste toestellen geïntegreerd. We bevelen TechniSat’s YouTube kanaal ten zeerste aan, waar ze talloze productvideo’s publiceren – hier bijvoorbeeld over de Digitradio 580:

Ontwerp

Geef je de voorkeur aan een discreet, elegant ontwerp, of heb je liever een opvallend uitziende radio? TechniSat verwent je met een ruime keuze aan individueel ontworpen radio’s met verschillende uitvoeringen. Je Elegant uiterlijk wordt bijvoorbeeld geboden door radio’s met verchroomde bedieningselementen, hoogglans afwerking of aluminium fronten. Opvallender daarentegen zijn radio’s met een retro-uitstraling, felle kleuren of ongewone grille-ontwerpen. Welke variant je ook kiest, TechniSat Digitradio’s zullen je kamer optisch opfleuren.

Afmetingen

Als je maar weinig ruimte ter beschikking hebt, zijn de afmetingen ook een belangrijk aankoopcriterium. Volgens onze produktanalyse varieert de lengte van de radio’s ergens tussen 20 en 36 cm. Draagbare digitale radio’s zijn van nature kleiner en gemakkelijker te hanteren dan stationaire radio’s. De radio-adapters voor de auto zijn er in een formaat van ongeveer 7 x 5 x 3cm

Plaats van gebruik

Zoals in de loop van het artikel al beschreven is, zijn er verschillende radiomodellen, afhankelijk van de plaats van gebruik, die we hier nog eens op een rijtje zetten

 • Draagbare Digitradio’s
 • Stationaire digitale radio’s
 • Radio’s voor onder de kast
 • Digitale radio voor de dubbele inbouwdoos
 • Digitradio’s voor het upgraden van de autoradio

Informeer je vóór je aankoop ook over de sub-categorieën van de stationaire digitale radio’s. TechniSat ontwikkelt voortdurend nieuwe technologieën, zoals een Digitradio voor de dubbele inbouwdoos:

Stroomvoorziening

De stroomvoorziening hangt eigenlijk af van de respectieve toepassing. Afhankelijk van het feit of het een draagbaar of een stationair toestel is, wordt het gevoed door een netspanningsadapter, batterijen of een oplaadbare batterij. Cijferradio’s voor de auto worden gevoed via de sigarettenaansteker of met batterijen. Kijk in de leveringsomvang of een netspanningsadapter inbegrepen is of dat je die apart moet kopen.

Wetenswaardigheden over de TechniSat Digitradio

Wat is DAB+?

DAB+ staat voor “Digital Audio Broadcasting” en is de digitale opvolger van analoge FM radio. De nieuwe moderne radiostandaard maakt indruk met een heldere, ruisvrije ontvangst en een enorme variëteit aan programma’s. DAB+-compatibele radio’s zijn klaar voor de toekomst. De ontvangst wordt steeds beter, dankzij de intensieve uitbreiding van het BR-zendernet in Duitsland. In tegenstelling tot internetradio is voor DAB+ geen internetverbinding nodig. Je bent dus niet gebonden aan internetontvangst en kunt genieten van je muziek en radioprogramma’s zonder verbindingsonderbrekingen. Om DAB+ te ontvangen heb je alleen een digitale radio nodig, zoals de TechniSat Digitradio’s.

Waar kan ik de TechniSat Digitradio gebruiksaanwijzing krijgen?

Op de TechniSat homepage kun je de gebruiksaanwijzing en het technische informatieblad voor elk product downloaden. [4]

Verder lezen: bronnen en interessante links

[1] https://www.technisat.com [2] https://www.technishop.de [3] https://www.dabplus.de [5] https://www.deutschlandradio.de/dab-und-digitalradio-was-ist-das.2783.de.html Beeldbron: pixabay.com / Juanita Mulder

Recensies