Laatst bijgewerkt: 30-09-2021

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Touchscreen monitoren stellen je in staat efficiënter te werken dankzij hun uitgebreide reeks functies. Ze kunnen niet alleen de digitalisering in de industrie ondersteunen, maar ook thuis worden gebruikt. Met onze touchscreen monitor test 2022 willen we je laten zien voor welk toepassingsgebied welke monitor het meest geschikt is. Dit wordt vergeleken met de specifieke aankoopcriteria om je bij je aankoopbeslissing te ondersteunen.
Belangrijk om te weten

  • Met monitors met aanraakscherm kun je op veel toepassingsgebieden efficiënter werken. Vooral bij privégebruik biedt hij je een veelheid aan functies.
  • Bij de aankoop moet je vooral letten op de panelen en de aansluitingen. Een grote stabiliteit van de kijkhoek is hier een voordeel.
  • Om je monitor goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat hij goed aangesloten is. Regelmatige kalibraties verbeteren ook de prestaties van een aanraakscherm.

Beste Touchscreen monitor: Onze selectie

Een lijst voor je met de beste aanraakschermen om je te helpen bij je aankoopbeslissing.

Aanraakscherm monitoren: Koop- en beoordelingscriteria

Aan de hand van de volgende aspecten tonen we je een aantal varianten van aanraakscherm monitoren die van belang zijn voor je koopbeslissing. De criteria om een onderscheid te maken tussen monitoren met een aanraakscherm zijn:

Laten we deze criteria nu eens nader bekijken.

Beeldschermgrootte

Aanraakschermen worden in veel verschillende afmetingen aangeboden. In de meeste gevallen is de diagonale afmeting tussen 7 en 27 inch. De grootte van het scherm hangt af van de plaats waar de monitor gebruikt zal worden. Een beeldscherm van 21 inch of meer is geschikt voor plaatsen waar het een vaste plaats heeft.

Beeldschermresolutie

De resolutie van het beeldscherm op een aanraakscherm is ook belangrijk om te overwegen. De standaard resolutie is nu 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:9. De standaard beeldschermresolutie valt onder het grafische formaat Full HD (Full High Definition).

Aansluitingen

Een ander belangrijk aankoopcriterium zijn de aansluitingen op je touchscreen monitor. Gangbare aansluitingen zijn USB en HDMI, maar ook vaak VGA. De aansluitingen op een aanraakscherm zijn onafhankelijk van de grootte van het scherm. Zelfs een beeldschermdiagonaal van 10 inch kan deze verbindingen hebben.

Aanraakscherm / Disc

Ook de aanraakgevoeligheid van een aanraakscherm is belangrijk om te overwegen.

Multitouch biedt een verscheidenheid aan bedieningsmogelijkheden.

De meeste monitoren hebben nu multitouch. Ze kunnen meer dan één aanraking tegelijk detecteren. Er zijn nog steeds monitoren die een enkele aanraking hebben. Met enkele aanraking zijn functies als inzoomen op een beeld met twee vingers niet mogelijk.

Paneeltype

De keuze van de paneeltechnologie is ook belangrijk bij de keuze van een touchscreen monitor. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen TN (Twistes Nematic), IPS (In-Plane Switching) en PVA (Patterned Vertical Alignment). TN panelen hebben een zeer goede responstijd. Maar helaas hebben ze een slechte verticale stabiliteit van de kijkhoek, wat niet geschikt is voor professionele beeldbewerking. Professionals geven de voorkeur aan een IPS of PVA paneel omdat ze een grote stabiliteit van de kijkhoek hebben en een hoog contrast bereiken. Het nadeel hier is echter het hoge stroomverbruik. Bovendien zijn de responstijden van IPS en PVA panelen trager dan die van TN panelen.

Touchscreen monitor: Veelgestelde vragen en antwoorden

Door onderzoek beantwoorden we in de rest van dit artikel belangrijke vragen over touchscreen monitoren. Na het lezen van de gids ken je alle belangrijke informatie.

Voor wie is een aanraakscherm geschikt?

Touchscreen monitoren kunnen gebruikt worden in de industrie, in de horeca, in scholen, maar ook voor privégebruik. Aanraakschermen hebben een grote verscheidenheid aan toepassingen. Als de monitor in de industrie nodig is op machines voor het verzamelen van productiegegevens, moet een hoge mate van robuustheid vereist zijn.

touchscreen-monitor-test

Aanraakschermen kunnen op veel gebieden gebruikt worden. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor vermaak op lange-afstandsvluchten in het luchtverkeer.(Image source:Photo by Douglas O/ unsplash.com)

Bij privé-aankopen is de grootte de belangrijkste overweging. Externe monitors koop je best als je er een vaste plaats voor hebt. Anders is een klein draagbaar exemplaar aan te bevelen dat je overal mee naartoe kunt nemen als het in gebruik is.

Welke soorten touchscreen monitoren zijn er?

Er zijn verschillende soorten aanraakschermen die verschillende functies hebben. In de volgende tabel tonen we je welke soorten er zijn en welke functies ze hebben.

Type Functies
Resistief Bestaat uit een buitenlaag van polyester en een binnenplaat van glas of kunststof. Hij reageert op druk en heeft twee elektrisch geleidende lagen
Oppervlakte capacitief Een transparante metaaloxide beklede film. Het produceert een constant, gelijkmatig elektrisch veld
Projected-capacitive Het gebruikt hier twee lagen met een geleidend patroon. De ene laag is de sensor, de andere laag is de driver. Hij kan alleen met de blote vinger bediend worden
Inductief Hij kan alleen via speciale invoerpennen gebruikt worden. De geïntegreerde spoel wordt gebruikt om een elektromagnetisch veld op te wekken

Hoe sluit ik een touchscreen monitor correct aan?

Er zijn vaak onzekerheden bij het aansluiten van de monitor. We leggen uit waar je op moet letten en hoe je het correct doet in de volgende korte stappen.

touchscreen-monitor-test

Beeldschermen met aanraakschermen kunnen door iedereen bediend worden en maken efficiënter werken mogelijk (Image source:Photo by Oğuzhan Akdoğan/ unsplash.com)
  • Stap 1: Kijk allereerst op de zijkant van je monitor om te zien welke aansluitingen hij heeft. Als je de monitor op je notebook wilt aansluiten, heb je meestal een USB-C poort nodig. Veel monitoren kunnen ook gekoppeld worden met een HDMI poort.
  • Stap 2: Nadat je de monitor op je notebook hebt aangesloten, kun je hem nu aanzetten.
  • Stap 3: Nu is je monitor verbonden met je notebook en kun je hem als tweede monitor gebruiken. Het bijzondere hier is het aanraakscherm

Hoe kalibreer ik een touchscreen monitor?

  1. Schoonmaken: Voordat je je aanraakscherm kalibreert, moet je je monitor met een speciale doek schoonmaken. De monitor moet uitgeschakeld worden voordat je hem schoonmaakt.
  2. Kalibreer: Afhankelijk van je besturingssysteem zoek je onder instellingen naar kalibreren. Voor Windows systemen typ je gewoon“calibrate” in het zoekveld en klik dan op“calibrate” in de programma-lijst. Voer nu de door het programma gevraagde stappen uit.
  3. Voltooien: Aan het eind worden de kalibratiegegevens van je monitor opgeslagen.

Gewoonlijk is een softwarekalibratie voldoende voor privé-gebruik, een hardwarekalibratie is meestal niet nodig.

Als je een schermbeschermer voor je monitor gebruikt, kijk dan of er geen luchtbellen onder de beschermer zitten en of hij geschikt is voor de monitor. Als de verkeerde screen protector gebruikt wordt, kan je touchscreen niet goed reageren.

Conclusie

Alvorens een aankoopbeslissing te nemen, moet je duidelijk zijn over de toepassing waarvoor je je aanraakscherm zult gebruiken. Als je professioneel met grafiek wilt werken op een aanraakscherm, moet het een heel goede beeldschermresolutie hebben. Voor minigames tijdens het reizen is een 11 inch monitor meer geschikt. Online winkels hebben een grotere keuze aan monitoren met aanraakscherm dan elektronicawinkels. Foto: 123rf.com/ 71939230

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies