Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

19Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Vandaag hebben we het over een type compacte televisie dat ideaal is voor kleine ruimtes, de 24 inch TV. Eigenaar van een betaalbare prijs en met zeer geavanceerde technologieën past deze versie van de TV in de meest uiteenlopende ruimten.

Hij wordt door verschillende merken ontwikkeld, wat het heel gemakkelijk maakt om een 24 inch TV te vinden om te kopen. Maar hoe weet je welke de beste is? In dit artikel laten we je alles zien wat positief is aan dit apparaat en helpen we je ook het ideale model te kiezen. Om dat te doen, ga je gewoon met ons verder!
Belangrijk om te weten

  • De 24 inch TV is heel veelzijdig en behalve om naar te kijken dient hij ook als prima beeldscherm.
  • Dit type TV is gemaakt met zeer geavanceerde technologieën en er zijn keuzemogelijkheden met full HD beeldresolutie.
  • Een van de positieve punten van de 24 inch TV is zijn prijs.

Beste TV 24-inch: Onze selectie

Koopgids

De 24 inch TV heeft een compact formaat, maar is ideaal voor goede beelden en een geweldige ervaring. Hij bestaat in vele versies en zijn grote voordeel is dat hij ook als monitor gebruikt kan worden, waardoor je dagelijkse werk of studie nog beter wordt.

Als je een kwaliteitstelevisie zoekt zonder al te veel uit te geven, zijn 24 inch modellen een goede keuze. In deze koopgids laten we je alle voordelen zien en aan het eind van het lezen ben je klaar om de jouwe te kiezen.

Na foto uma mulher segurando um controle remoto em frente a uma TV deitada no sofá.

De 24 inch TV neemt weinig plaats in en kan op de meest uiteenlopende plaatsen geïnstalleerd worden. (Bron: Goran Bogicevic/ 123RF)

Voor welke kamers is een 24 inch TV geschikt?

Een 24 inch TV kan in veel verschillende kamers geplaatst worden en er is geen regel voor. Maar in het algemeen past dit product bij keukens, woonkamers en slaapkamers.

Maar het is fundamenteel om aandacht te besteden aan de grootte van de ruimte. Op plaatsen met grote afmetingen is het niet ideaal. Dit komt omdat zijn kleinere scherm uiteindelijk de ervaring zal belemmeren van wie naar de TV kijkt.

Daarom past dit type toestel bij middelgrote en kleine omgevingen. Daar kan hij zeer bevredigende resultaten opleveren.

Ongeacht waar de 24 inch TV komt te staan, moet geanalyseerd worden hoe ver hij van het bed, de stoel of de bank moet worden geplaatst. Voor TV’s van dit formaat is de ideale afstand minimaal 1 meter en maximaal 2 meter.

Wat is de afmeting van een 24 inch TV?

De 24 inch TV is een van de meest compacte en heeft afmetingen die ideaal zijn voor plaatsen met weinig ruimte.

Hoewel de afmetingen van dit type televisie van merk tot merk een beetje verschillen, is het toch mogelijk een gemiddelde afmeting te hebben. Een 24 inch TV is meestal 59 centimeter breed, 44 centimeter hoog en 19 centimeter diep.

Na foto uma televisão instalada em uma parede em cima de um aparador.

De 24 inch TV heeft een compact formaat en kan aan de muur of op een meubel geïnstalleerd worden. (Bron: Petro Kuprynenko / 123RF)

Wat zijn de voor- en nadelen van een 24 inch TV?

Een van de grootste voordelen van een 24 inch TV is de prijs. Hij is te vinden tegen zeer betaalbare prijzen en is veel goedkoper dan de grotere versies.

Ook dit type TV is ontwikkeld met geavanceerde technologieën. Ze zorgen ervoor dat hij een geweldige geluid- en beeldkwaliteit heeft.

Bovendien kan de inch TV in verschillende omgevingen worden geïnstalleerd en past hij zelfs in heel kleine meubels. Daardoor is hij ideaal voor plaatsen waar grotere TV’s te veel plaats zouden innemen.

Vermeldenswaard is ook dat je dit type TV als monitor kunt gebruiken.

Het nadeel is dat in grote ruimten de 24 inch TV uiteindelijk geen bevredigend resultaat oplevert. Niet te vergeten is dat hij niet gemaakt is met modernere kenmerken zoals 4K resolutie.

Voordelen
  • Hij heeft een betaalbare prijs
  • Hij zorgt voor goed beeld en geluid
  • Hij past in kleine ruimtes
  • Hij kan als monitor gebruikt worden
  • Hij is in verschillende modellen te vinden
Nadelen
  • Hij is geen goede optie voor grote omgevingen
  • Er zijn geen modellen met modernere kenmerken

Zijn er 24 inch smart TV modellen?

Sinds ze verschenen, werden smart TV’s erg succesvol. Daarom zijn er modellen van dit type TV gemaakt in de meest uiteenlopende maten.

De 24-inch versies hebben ook een smart TV versie, wat ze tot een nog betere optie maakt.

Met een 24-inch smart TV heb je toegang tot alle inhoud op het internet. Met deze bron kun je series en films van streaming diensten bekijken, video’s op YouTube bekijken, toepassingen installeren en zelfs chatten via Skype.

Na foto a mão de uma pessoa segurando um controle remoto em frente a uma televisão.

Met de 24 inch smart TV kun je de inhoud van streaming diensten direct vanaf het TV scherm bekijken. (Bron: StockSnap/ Pixabay)

Koopcriteria: Manieren om 24 inch TV modellen te vergelijken

Als je besloten hebt een 24 inch TV te kopen maar je weet niet welk model je moet kiezen, maak je dan geen zorgen. Nu is het tijd om je te laten zien waar je allemaal rekening mee moet houden bij je aankoop, bekijk het hier.

Hierna zullen we al deze onderwerpen in detail uitleggen.

Beeldresolutie

Een van de belangrijkste kenmerken van een televisie is de beeldkwaliteit die hij uitzendt. Deze kwaliteit heet resolutie en hoe hoger die is, hoe duidelijker wat er op het scherm verschijnt.

De 24 inch TV modellen worden gemaakt met HD en Full HD resoluties.

De HD resolutie is dezelfde als die je op digitale zenders ziet en heeft 1280 x 720 pixels. Momenteel is dit een van de oudste technologieën, zodat de toestellen die ermee uitgerust zijn betaalbaarder zijn. In het algemeen zijn de beelden die door televisies van dit type worden doorgegeven zeer helder.

De versies met full HD resolutie zijn iets geavanceerder. Ze hebben 1920 x 1080 pixels en dankzij dit genereren ze beelden met superieure kwaliteiten en zijn ze een uitstekende keuze.

Na foto uma televisão ligada em uma sala de estar.

De 24 inch TV met full HD resolutie heeft een geweldige beeldkwaliteit. (Bron: Jens Kreuter/ Unsplash)

Aantal ingangen

Het aantal ingangen of aansluitingen dat een televisie heeft is ook van cruciaal belang. Hiervan kunnen namelijk videospelletjes, kabeltelevisietoestellen en nog veel meer op de televisie worden aangesloten.

Idealiter heeft een 24 inch TV minstens twee USB en HDMI ingangen. Op deze manier kun je er een flink aantal apparaten op aansluiten. Bekijk dus de specificaties van het model dat je overweegt te kopen.

Dikte en afmetingen

Zoals we je hierboven al vertelden, is er geen 100% exacte meting van een 24 inch TV. Dit gebeurt omdat elk model gemaakt is met een andere structuur, die veranderingen in de afmetingen ervan teweegbrengt.

Daarom moet je bij het kiezen van een van deze de afmetingen controleren die het apparaat heeft. Zelfs als de variatie klein is, kan ze een verschil maken, afhankelijk van de plaats waar de TV komt te staan.

Bovendien maakt ook de dikte verschil. Dunne modellen hebben een modernere visuele aantrekkingskracht dan dikkere.

Het is ook de moeite waard de randen van het toestel te controleren. Hoe dunner de rand van de TV, hoe meer bruikbaar schermoppervlak je hebt.

Normale of slimme TV

Een van de keuzes die je moet maken bij de aanschaf van een 24 inch TV is te kiezen voor een conventioneel of een slim model.

Conventionele TV’s zijn het eenvoudigst. Daarmee is het mogelijk om open of gesloten televisiekanalen te bekijken, als je voor deze dienst betaalt, en ook spelletjes te spelen.

Om daarmee toegang te krijgen tot internetinhoud kun je het beste gadgets gebruiken zoals Chromecast en Fire Stick TV. Anderzijds zijn deze modellen het meest betaalbaar.

De 24 inch smart TV versies zijn completer. Dat komt omdat ze al met geïntegreerde WI-FI geleverd worden. Dankzij dit toestel is het mogelijk toegang te krijgen tot elke internet inhoud zonder dat je een extra toestel nodig hebt.

In dit type toestel kun je ook toepassingen installeren, spelletjes spelen, chatten, video’s en series bekijken van streaming diensten en, natuurlijk, open TV inhoud bekijken.

Ook al heeft deze TV versie een iets hogere prijs, voor wie meer verbonden en technologisch is, is het de moeite waard.

(Bron van de opgelichte afbeelding: newhouse/ Pixabay)

Recensies