Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

18Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Als je een grote TV zoekt om je favoriete films en series te bekijken, is een 75 inch TV misschien de juiste keuze, het enige wat je nodig hebt is ruimte en een groter budget. Wil je meer weten? Lees verder in deze complete koopgids.

Vandaag gaan we het hebben over de 75 inch TV. Is het echt de juiste voor je huis? Dat en andere antwoorden kom je hier te weten.
Belangrijk om te weten

  • Vrijwel alle moderne 75-inch TV’s zijn al voorzien van 4K technologie, die een definitie garandeert die vier keer hoger is dan Full HD.
  • De 75 inch TV is geschikt voor liefhebbers van films en series, die een grote ruimte hebben en het gevoel van home cinema willen hebben.

Beste TV 75 inch: Onze selectie

Samsung Tv 75 Inch

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De HDR-ondersteuning zorgt ervoor dat u beelden bekijkt met een verbluffende kleurweergave en levendigheid, waardoor elke scène tot leven komt. Laat u daarnaast verrassen door de Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV), een innovatieve technologie die naadloos digitale televisie-uitzendingen combineert met breedbandinternet voor een dynamische en interactieve kijkervaring.

Lg Tv 75 Inch

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Bent u klaar voor een meeslepende kijkervaring met de nieuwste LG 75 inch TV? Deze geavanceerde TV is ontworpen om u te voorzien van verbluffende beelden, dankzij de integratie van de DVB-T2 HEVC Main 10 standaard. Dit betekent dat uw TV volledig compatibel is met de toekomstige omschakeling naar digitale terrestrische 4K-uitzendingen, zodat u altijd kunt genieten van de hoogste beeldkwaliteit.

Samsung Tv 75 Inch

Ontdek de ongeëvenaarde beeldkwaliteit en overweldigende kijkervaring met de 75-inch SAMSUNG televisie. Met HDR (High Dynamic Range) technologie zult u verbluft staan van spannende details in verschillende scènes, waardoor uw favoriete films, series en games nog intenser en realistischer worden weergegeven.

Koopgids

Als je bereid bent in een 75 inch TV te investeren, dan is dat omdat je waarde hecht aan beeldkwaliteit en comfort om naar je favoriete inhoud te kijken. Maar is dit echt de ideale TV voor je woonomgeving?

Ontdek dit en andere antwoorden in deze hele Koopgids. Zo leer je de beste keuze voor je huis te maken.

Pai, mãe e dois filhos sentados no sofá comendo pipoca e vendo TV.

De 75 inch TV brengt het gevoel van bioscoop naar het comfort van je huis. (Bron: belchonock/ 123rf.com)

Voor wie is een 75-inch TV geschikt?

Wil je thuis je eigen privé bioscoop hebben, dan is een 75-inch TV ideaal voor jou. Natuurlijk haalt hij nog lang niet het formaat dat in de bioscoop gebruikt wordt, maar het is een geweldige manier om de kwaliteit en het comfort thuis te verbeteren.

De 75 inch TV is geschikt voor wie een ruime omgeving heeft.

De 75 inch TV is geschikt voor wie een ruime omgeving heeft, van films en series houdt en een budget heeft vanaf 5 duizend. Als je graag met familie of vrienden samenkomt, biedt dit schermformaat voldoende comfort om gezellige momenten met hen door te brengen, zelfs thuis.

Daarom is dit het perfecte formaat voor de huiskamer of zelfs een speelkamer. Er zijn er ook die graag een 75 inch TV in hun slaapkamer zetten. De omgeving doet er niet veel toe, maar wel de afstand tussen de kijker en de TV.

Wat is de ideale afstand tussen de 75 inch TV en de kijker?

De perfecte afstand tussen de plaats waar de 75 inch TV komt te staan en de kijker is 10 voet. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de grootte als de kwaliteit van het scherm. Bijna alle TV’s van dit formaat hebben een 4K resolutie.

Het is belangrijk deze afstand in acht te nemen, zodat je geniet van een goede ervaring en de beste kwaliteit van het scherm, waarbij de details bewaard blijven zonder vervormingen te veroorzaken.

Behalve de afstand is ook de hoogte waarop de TV geïnstalleerd wordt van belang. In dit geval is er geen ideale hoogte volgens inch. De tip hier is om de blik te centreren met het midden van de TV.

Natuurlijk is het niet mogelijk een exacte meting te bereiken, gezien het feit dat de hoogte van de blik verandert met de lengte van de persoon en ook met de positie waarin hij op de bank of het bed ligt, maar het is wel mogelijk een gemiddelde te bereiken.

Pessoa segurando controle remoto e TV está em segundo plano desfocada.

De ideale afstand voor een 75 inch TV is 3 meter. (Bron: rclassenlayouts/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van investeren in een 75-inch TV?

Het grootste voordeel van investeren in een 75-inch TV is het feit dat je ook thuis kunt rekenen op comfort en beeldkwaliteit. Omdat hij groter is, kun je films en series bekijken in een soort privé bioscoop.

De meeste 75-inch modellen bieden een 4K resolutie, dus dat is een garantie voor een uitstekende helderheid en beeldkwaliteit.

Je kunt je 75-inch TV installeren waar je maar wilt, zolang je de afstand van 3 meter tussen de kijker en het scherm respecteert. Je moet dus oppassen, hij kan overdreven – en oncomfortabel – zijn in kleine kamers.

Helaas is dit nog steeds een erg dure televisie.

Voordelen
  • Comfort en geweldige kwaliteit in een soort thuisbioscoop
  • Uitstekende beeldhelderheid met 4K resolutie
  • Ideaal voor diverse omgevingen, zoals woonkamers en spelletjes
Nadelen
  • Erg duur
  • Kan overdreven zijn voor kleine kamers

75 inch LED, OLED of QLED TV?

Bij het zoeken naar een 75 inch TV kom je misschien de termen LED, OLED en QLED tegen, en misschien veroorzaakt dat nog meer verwarring.

De LED TV is de goede oude bekende, die vrij algemeen voorkomt in de meest uiteenlopende TV toestellen die over het land verspreid zijn. De X van de vraag zit in de termen OLED en QLED.

Eerst en vooral moet je weten dat deze termen met merken te maken hebben. Sommige fabrikanten geven de voorkeur aan de ene of de andere technologie. OLED is een technologie die aanwezig is in Sony en LG TV’s en QLED in Samsung toestellen. Maar wat is in de praktijk het verschil?

  • OLED: OLED TV’s gebruiken organische stippen, die een diep zwart op het scherm brengen. Wanneer scènes donkerder zijn, biedt deze technologie betere beelddetails en je ziet deze scènes met meer comfort en helderheid.
  • QLED: De QLED technologie maakt gebruik van quantum dots. Omdat hij een RGB paneel gebruikt – een acroniem voor Rood, Groen en Blauw – is dit scherm beter in levendigere kleurenscènes, waardoor het veel realiteit op het scherm brengt.

Beide zijn duurdere technologieën. Daarom is het LED scherm nog steeds de goedkoopste optie voor wie in een 75 inch TV wil investeren.

Casal aprendendo a mexer em TV com técnico.

De keuze tussen LED, OLED en QLED verandert de kleurstijl van het scherm. (Bron: Ian Allenden/ 123rf.com)

Koopcriteria: Factoren om een 75-inch TV voor je huis te kiezen

Een 75-inch TV kopen vereist aandacht voor enkele criteria. De investering is immers hoog. Bekijk de belangrijkste selectiecriteria:

Bekijk de genoemde onderwerpen in detail.

Schermtype

Nu je de belangrijkste eigenschappen van LED, OLED en QLED schermen kent, is het gemakkelijker om het scherm te kiezen dat je het mooist vindt. OLED EN QLED zijn evoluties, met duidelijke kenmerken van het LED scherm.

Denk eraan dat OLED inzet op betere visualisatie van donkere scènes en QLED levendigere kleuren biedt. Beide technologieën zijn duurder dan de 75-inch LED TV modellen. Wat is je keuze?

Verbindingsmogelijkheden

Het heeft geen zin te investeren in een TV die geen geweldige verbindingsmogelijkheden biedt. Tegenwoordig heeft een TV minstens HDMI, USB, Wi-Fi en Bluetooth nodig.

Hoe meer aansluitingen hij biedt, hoe beter de 75 inch TV zal zijn. Denk na over welke apparaten je thuis hebt om de aankoop te doen. Blu-ray, videospelletjes, thuisbioscoop zijn er misschien enkele van die je op je TV moet aansluiten.

Mãos jogando videogame com controle sem fio.

Overweeg al je apparaten om een TV te kopen die compatibele aansluitingen heeft. (Bron: scyther5/ 123rf.com)

Merk

Er zijn verschillende TV merken op de Braziliaanse markt. LG, Sony en Samsung zijn de voornaamste en meest bekende. Ze bieden 75 inch TV’s van verschillende soorten, voor verschillende budgetten.

Design

Het ontwerp is in sommige opzichten belangrijk, maar vooral in verband met de rand. Steeds meer mensen zoeken superdunne randen, die steeds onzichtbaarder zijn en het scherm opvallender maken.

Een ander aspect dat met vormgeving te maken heeft is het standformaat. Het maakt misschien niet zoveel uit als de TV aan de muur wordt geïnstalleerd, maar wie hem liever in een rek laat staan, moet rekening houden met de pootjes; de stijl en dikte ervan is een belangrijk visueel aspect, vooral als het gaat om draadbelichting.

Hoe minimalistischer de vormgeving van de 75 inch TV is, hoe meer je zult genieten van de mogelijkheden van dit grote scherm.

Grootte en gewicht

De 75 inch TV kan vrij groot en zwaar zijn. Dus hoewel het scherm even groot is, kan de totale afmeting van de TV variëren door de dikte van de randen. Controleer de afmetingen voordat je het model voor je huis kiest, en meet hem natuurlijk op met de plaats waar hij komt te staan.

Als je je TV aan een standaard wilt hangen, zorg dan dat je een stevige standaard kiest die geschikt is voor de grootte en het gewicht van de TV die je koopt. Een 75-inch TV kan tussen de 30 en 50 kg wegen.

(Uitgelichte afbeelding bron: Sergej Rasulov/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies