Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Of we nu een laptop of een desktop computer hebben, op een bepaald moment hebben we allemaal wel ingezien dat het aantal USB ingangen dat ze hebben niet genoeg is. Dit komt omdat er meerdere accessoires zijn die we op de computer moeten aansluiten, zoals printers, pendrive, toetsenbord en muis, onder andere.

En dat niet alleen, het kan zelfs zijn dat onze computer een soort “aanpassing” nodig heeft. Dat wil zeggen, het kan zijn dat het niet de ingang heeft die we nodig hebben, zoals een ingang van het type C. Of zelfs de plug-in of het apparaat dat we moeten aansluiten kan een onvoldoende formaat hebben.
Belangrijk om te weten

  • Tot een paar jaar geleden was een USB hub geen must-have, omdat we meestal de basisuitbreidingen op een computer gebruikten (toetsenbord, muis). Tegenwoordig zijn er echter een aantal andere toevoegingen die de USB ingangen op een computer zo schaars maken.
  • Een USB hub wordt niet alleen gebruikt om het aantal poorten uit te breiden. Het kunnen ook adapters zijn voor ingangen die onze computer waarschijnlijk niet heeft.
  • Bij de keuze van een USB hub moet je rekening houden met enkele belangrijke aankoopcriteria. We bespreken deze factoren aan het eind van onze gids.

Beste USB hub: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over USB Hub

Je ziet een groot aantal verkrijgbare USB Hubs. Maar voor je koopt, moet je bedenken waarvoor je hem wilt gebruiken. Dat wil zeggen, als je hem nodig hebt voor gegevensoverdracht of voor het opladen van andere apparaten. Je kunt er o.a. ook een accessoire mee op je computer aansluiten.

Hier zijn wat handige tips. Een USB hub is niet alleen handig om het aantal poorten te vergroten. Het kunnen ook adapters zijn voor ingangen die je computer waarschijnlijk niet heeft. (Bron: volodymyrshtun89: 132194041/ 123rf)

Wat is een USB Hub?

Een USB Hub is een apparaat dat bepaalde apparaten (zoals computers) met andere apparaten verbindt. Dat doet hij via de poorten die hij heeft, meestal USB. Tegenwoordig zijn er echter niet alleen USB poorten, maar ook andere soorten poorten, zoals C, HDMI en VGA.

Deze USB hubs werden gebruikt om een computer te integreren met toetsenborden, printers en muizen. Maar nu worden ze ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals het opladen van andere apparaten of het overbrengen van bestanden.

Hoe installeer je een USB Hub?

Voor USB Hubs is geen ingewikkelde installatie nodig. Ongeacht het type USB Hub dat je hebt, is de installatie snel en eenvoudig. De installatie van een gewone of, met andere woorden, bedrade USB Hub, bestaat uit het eenvoudig aansluiten van de USB Hub op de computer.

Daarna moet je de gewenste apparaten met de Hub verbinden. Wat de draadloze USB Hub betreft, is de installatie ook heel eenvoudig. Sluit gewoon de USB ingang op de HUB aan en hij is klaar voor verbinding met de andere apparaten die je wilt gebruiken.

Welke soorten USB Hubs zijn er?

USB Hubs zijn er meestal van twee soorten: die welke externe voeding nodig hebben en die welke dat niet hebben. Vermeldenswaard is dat degenen die geen externe stroom nodig hebben meestal krachtiger zijn. De werking lijkt op die van een wifi-netwerk, waarbij de controller de centrale hub is via welke het signaal naar de USB poort wordt gestuurd.

Natuurlijk is de laatste draadloos en de werking is heel snel. Tot een paar jaar geleden was een USB hub niet onmisbaar, omdat we meestal de basisuitrusting van een computer gebruikten (toetsenbord, muis). (Bron: Jipen: 103548238/ 123rf)


Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten USB hubs?

Er zijn verschillende soorten USB hubs, waaronder 2.0, 3.0 en 3.1. Het verschil tussen deze is de snelheid die ze bieden. Een voorbeeld: een USB 3.0 heeft een optimale snelheid.

Met dit type USB Hub heeft het aansluiten van een of twee apparaten en het overzetten van bestanden dezelfde (optimale) snelheid als bij gebruik van slechts één poort.

Aankoopcriteria

Voordat je een USB Hub koopt, moet je bedenken waarvoor je hem wilt gebruiken, waar je hem zult gebruiken en welke apparaten je erop wilt aansluiten. Overweeg of een traditionele USB hub of misschien een draadloze beter geschikt is voor je behoeften. Hier is wat informatie om je te helpen de juiste keuze te maken

Voedingstypen

USB hubs hebben twee soorten voeding: zonder voeding of busvoeding en met voeding of zelfvoeding. Hier volgt een overzicht van de eigenschappen van elk type:

Zonder voeding of bus-aangedreven Met voeding of zelf-aangedreven
Deze USB-hub haalt zijn stroom uit de USB zelf. Hij levert gewoonlijk tussen 500 en 900 milliampère en 5 volt hij heeft zijn eigen externe stroomvoorziening.

In theorie kan deze USB-hub tot 127 ingangen hebben, maar meestal zult u hem vinden met 8 poorten.

Poorten

Theoretisch kan een Hub tot 255 poorten hebben. Proefondervindelijk is echter vastgesteld dat het maximum aantal gelijktijdig aangesloten apparaten 127 is. Een USB hub met 4 poorten is de meest voorkomende, maar er zijn ook 6, 8, 10 of 12 poorten.

Dit komt omdat er altijd onvoorzien behoefte is aan een extra ingang.

Ingangstype

We zijn gewend om USB Hubs te zien die, zoals de naam doet vermoeden, alleen USB ingangen hebben, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Door de vooruitgang in de technologie is dit geëvolueerd en we hebben nu de keuze uit USB Hubs met verschillende soorten ingangen.

We kunnen nu USB Hubs vinden met Type-C ingangen, Gigabit Ethernet poort, HDMI uitgang en VGA uitgangspoorten. Ook met 3.5 mm audio jacks, voeding en SD / TF kaartlezer en USB, natuurlijk. Een USB Hub is een apparaat dat bepaalde apparaten (zoals computers) met andere verbindt.

(Bron: cronislaw: 140420366/ 123rf)

Kleuren en model

De verscheidenheid aan modellen en kleuren is zeer groot. We hebben van de eenvoudigste en meest conventionele USB Hubs tot de meest extravagante beschikbaar.

De meest voorkomende zijn rechthoekig en zwart, maar er zijn er ook in metaalkleuren, blauw, rood, wit en zilver. Ze zijn er ook in vierkante, ronde, driehoekige en elliptische vormen.

Samenvatting

Een USB hub is nooit overbodig, of het nu op het bureau van een student is, op dat van een kantoormedewerker of voor iedereen met een apparaat zoals een computer, tablet of mobiele telefoon, onder andere.

De USB Hub zal niet alleen nuttig zijn voor het overzetten van bestanden, maar ook voor het opladen van een apparaat, bijvoorbeeld. Er is een ruime keuze aan mogelijkheden op de markt als het gaat om het kiezen van een USB Hub. We vinden van de meest eenvoudige en goedkope tot de meest complete.

Er zijn modellen met verschillende soorten en aantallen ingangen, en ook met verschillende snelheden, kleuren en vormen. Je moet dus geen probleem hebben om je ideale USB hub te vinden!

(Zichtbare foto bron: Kenishirotie: 145308551/ 123rf)

Recensies