Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

26Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Deze keer hebben we het over de beste versterkers die momenteel op de markt zijn. We analyseren welk model het beste is voor het beoogde gebruik en de luidsprekers die we hebben.

Hier willen we je alle informatie geven die je nodig hebt om de versterker te kiezen die het beste bij je past. We houden niet op met de technische details, we gaan verder en tonen je alle elementen waarmee je rekening moet houden, zodat je de beste uitrusting voor je kunt kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Versterkers zijn apparaten die tot doel hebben een signaal, elektrische stroom of spanning te versterken. Ze werden oorspronkelijk gebouwd om radiosignalen uit te zenden, maar zijn in de loop van de tijd geëvolueerd.
 • Tegenwoordig vinden we verschillende soorten versterkers, zoals die in muziekinstrumenten of in huis- en autostereo’s gebruikt worden.
 • Versterkers kunnen worden ingedeeld als versterkers voor zwakke signalen of als vermogensversterkers. Bovendien zijn er 10 klassen, deze heten: klasse A, klasse B, klasse AB, klasse C, klasse D, klasse F, klasse G, klasse I, klasse S en klasse T

Beste versterkers: Onze selectie

Auna Versterker

AUNA, een merk dat sinds 2007 actief is in het akoestische segment, biedt producten variërend van luidsprekers tot draaitafels. Hun focus ligt op het leveren van modern geluid, een uniek ontwerp en innovatieve functies, zodat u met vertrouwen kunt investeren in een kwalitatief hoogstaande geluidsapparatuur zoals deze versterker.

Etlephe Versterker

Ontdek de authentieke hifi-audioversterker van Etlephe met zijn briljante stereo, hoofdvolume, treble-aanpassing en basaanpassing. U zult genieten van het bedienen van deze analoog instelbare versterker, terwijl u betrouwbaar muziek van over de hele wereld afspeelt en een authentiek hifi-geluid krijgt. Met de handige USB/SD-kaartingang kunt u eenvoudig mp3’s afspelen of verbinding maken met uw computer om uw favoriete muziek te beluisteren. Het is zo simpel als het plaatsen van een SD-kaart of USB-flashstation om direct muziek af te spelen.

Nobsound Versterker

Ontdek de geavanceerde vermogensversterker van Nobsound, speciaal ontworpen om u een uitzonderlijke luisterervaring te bieden zonder in te boeten aan stijl en elegantie. In vergelijking met de vorige serie hebben we de prestaties en functionaliteit verbeterd, terwijl we trouw blijven aan het kenmerkende mini-formaat en het verfijnde design.

Heayzoki Versterker

Het gebruik van de Heayzoki Versterker is net zo eenvoudig als het installeren ervan. Met twee paar luidsprekeruitgangsclips kunt u gemakkelijk en snel de bedrading regelen. Bovendien biedt de versterker u volledige controle over het volume, de hoge tonen en de basweergave, zodat u moeiteloos de perfecte luisterervaring kunt creëren.

Koopgids

De beste manier om het perfecte model te kopen is het goed te kennen, daarom proberen we je bij ReviewBox de gids met de beste informatie te geven. Daarom vertellen we je hier de details die je zullen helpen om met het product kennis te maken.

De versterker helpt je om op de meest comfortabele manier te oefenen. (Foto: Katarzyna Białasiewicz / 123rf)

Wat zijn versterkers?

Zoals we in het begin al zeiden, is een versterker een elektronisch apparaat waarvan de functie is om de spanning, de stroom of het vermogen van een signaal te verhogen. Ze worden gebruikt op het gebied van draadloze en omroepcommunicatie en audio-apparatuur. Versterkers kunnen worden ingedeeld in zwaksignaal- of in vermogensversterkers.

Zwaksignaalversterkers worden meestal gebruikt in draadloze ontvangers. Ze worden gebruikt in cassettespelers, auto CD spelers en algemene audio-apparatuur. Terwijl een zwak-signaal versterker ontworpen is om te werken met uiterst kleine ingangssignalen van ongeveer nano volts.

Vermogensversterkers worden gebruikt in draadloze zenders, omroepapparatuur en hifi audio apparatuur. De bipolaire transistor is de meest gebruikte component in eindversterkers.

Voordelen
 • Zeer betrouwbare apparatuur
 • Goede geluidsweergave
 • Sommige luidsprekers kunnen op meer dan één toestel worden aangesloten
 • Geen batterijen nodig
Nadelen
 • Kunnen grote ruimtes innemen
 • Erg duur
 • Afhankelijk van het model kunnen ze erg duur zijn

Klasse A, B, AB, C en andere versterkers – Waar moet je op letten?

In de wereld van de versterkers worden versterkers naar hun inwendige vormgeving in klassen verdeeld. We kunnen een grote verscheidenheid aan klassen krijgen en die zijn onderverdeeld in: Klasse A, Klasse B, Klasse AB, Klasse C, Klasse D, Klasse F, Klasse G, Klasse I, Klasse S en Klasse T.

Klasse A, B, AB, C en D worden het meest gebruikt; de overige zijn niet gestandaardiseerd. Het zijn variaties van de klassieke schakelingen (A en B) die afhankelijk zijn van de variatie van de voedingsspanning om de vermogensdissipatie in de vermogenstransistoren op elk gegeven moment, afhankelijk van het ingangssignaal, zo klein mogelijk te houden.

Klasse A Klasse B Klasse AB Klasse C Klasse D
Modulator-apparaten Heeft 1 modulator-apparaat Heeft 2 modulator-apparaten in push-pull mode Identiek aan Klasse B, maar met verbeterde biasing 1, 2 of 4 modulator-apparaten 2 of 4 modulator-apparaten
Vervorming Alleen als gevolg van de uitlijning van de apparaten Produceert vervorming aan de voorkant Geen vervorming Vervorming is hoog Lagere geluidskwaliteit
Temperatuur Warmt zeer snel op Warmt niet snel op Warmt niet snel op Warmt niet snel op hx Warmt niet op

Aanschafcriteria: factoren waarmee je verschillende versterkermodellen kunt vergelijken en beoordelen

Op de elektronicamarkt, en vooral op de muziekmarkt, is er een grote verscheidenheid aan versterkers om uit te kiezen. Maar voor je naar de dichtstbijzijnde winkel gaat, is het belangrijk dat je duidelijk weet wat de belangrijkste kenmerken zijn waarmee je rekening moet houden als je in zo’n uitrusting investeert

 • De ruimte
 • Surround Sound
 • Het aantal kanalen

De ruimte

Je versterker moet de hele ruimte waar je stereo staat bereiken

Een van de belangrijkste kenmerken bij de aanschaf van een versterker is de mogelijkheid om de hele ruimte waar je stereo staat te bereiken. De kanalen van een versterker kun je spreiden om aan de behoeften van elke kamer te voldoen.

Een surround sound versterker moet 9.1 kanalen hebben om een goed geluid mogelijk te maken

Als je een grote ruimte met surround sound wilt bestrijken, kun je het beste een 9.1 kanaals versterker kopen. Hiermee kun je geluid afspelen van een TV in de woonkamer met 5 luidsprekers en een subwoofer, terwijl je met 2 luidsprekers in een andere kamer naar muziek luistert, en een ander computerspelletjes speelt in een andere kamer.

Als je nu iets kleiners wilt, is een 7.Een 1 kanaals versterker is het meest aan te bevelen omdat je een versterker van goede kwaliteit krijgt die zonder problemen een hele kamer kan bestrijken.
Surround

Sound

Een ander aandachtspunt bij de keuze van een versterker is te kijken naar zijn compatibiliteit met de verschillende surround sound schema’s die op de markt zijn. Vroeger was DTS of Dolby voldoende voor uitstekend geluid, maar nu zijn er varianten zoals Dolby True HD, DTS-Master audio of Ultra HD.

Voor de meeste kopers zal het voldoende zijn dat hun versterker compatibel is met een paar van deze formaten, maar voor de meer veeleisende is apparatuur die Dolby Atmos of DTS:X aankan de beste optie.

Dat komt omdat ze de klassieke geluidskanalen (5.1, 7.1 of 9.1) mengen met dynamische geluidsobjecten die in de ruimte staan waar de versterker staat. Bij de aanschaf van een versterker is het van essentieel belang dat je de compatibiliteit van het apparaat met hoogwaardige audioformaten controleert.

Aantal Kanalen

De kwaliteit van de ervaring die je krijgt hangt af van het aantal kanalen van een versterker. Daarom is het raadzaam het aantal te gebruiken luidsprekers te kennen alvorens de apparatuur aan te schaffen, zodat je weet hoeveel kanalen je nodig hebt.

Versterkers die 5.1 signalen ondersteunen worden tegenwoordig tot de low-end apparatuur gerekend. Apparaten die 7.1 of hogere signalen ondersteunen zitten in de middenmoot, want ze zijn wat duur, maar dit kan zichzelf op de lange duur terugbetalen als je upgradet.

High-end modellen beloven ondersteuning voor 9.1 of hogere signalen, en ook die met een tweede subwoofer voor een betere basweergave. Afhankelijk van je budget, het aantal luidsprekers en je verwachtingen voor toekomstige upgrades, kies je de versterker die het beste bij je past.

(Uitgelichte foto: Trygve Finkelsen / 123rf)

Recensies