Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

20Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Virtual reality brillen hebben een totale omwenteling teweeggebracht in de ervaring, zowel voor gamers als voor mensen die van technologie houden, en hoe zou het ook anders kunnen? Het simpele feit dat je in een driedimensionale wereld kunt zijn en ermee kunt omgaan lijkt wel science fiction.

Hoevelen van ons hebben er wel eens van gedroomd zich in een videospel te bevinden of naar een andere wereld getransporteerd te worden? Welnu, met virtual reality brillen is die droom een stuk dichter bij vervulling. Dit is hoe.
Belangrijk om te weten

 • Een virtual reality bril is het middel waarmee je gezichtszintuig (het belangrijkste zintuig in zintuiglijke zin) overgebracht wordt naar een kunstmatige omgeving die ontworpen is als een videospel of video.
 • Er zijn verschillende soorten virtual reality brillen, afhankelijk van het platform dat je gebruikt, er zijn er voor PC, console of mobiel.
 • De meest complete virtual reality brillen zijn zonder twijfel die welke met een PC systeem werken, om de eenvoudige reden dat je er elk spel of programma mee kunt draaien. De lenzen voor consoles en mobiele telefoons zijn beperkter, maar bieden nog steeds een geweldige gebruikerservaring.

Beste virtual reality bril: Onze selectie

Bnext Virtual Reality Bril

Op zoek naar het perfecte cadeau voor kinderen en volwassenen? Kijk niet verder. De Bnext Virtual Reality Bril is de ideale keuze voor Vaderdag, Halloween, Pasen, Kerstmis, Black Friday en Cyber Monday-uitverkoop. Deze premium VR-set biedt u een volledig meeslepende visuele 360-ervaring, compatibel met smartphones en andere mobiele telefoonapparaten met een 4-inch tot 6,3-inch scherm. Het maakt niet uit of u een iPhone, Samsung of Google Pixel gebruikt – onze VR-bril is geschikt voor bijna alle modellen met een gyrosensor.

Nk Virtual Reality Bril

Neem uw vrienden mee op dit fantastische avontuur, lach en geniet van geweldige tijden met wie u maar wilt terwijl u de virtual reality bril draagt. Zet hem op en begin met het delen van unieke momenten. Duizenden video’s en uiteenlopende scenario’s wachten op u in het YouTube-platform. Zoek de situatie die u in 360 graden wilt beleven en dompel uzelf onder in een wereld van plezier en opwinding.

Sdyayfge Virtual Reality Bril

Deze VR-bril wordt geleverd met een handige Bluetooth afstandsbediening, waarmee u eenvoudig verbinding maakt met uw smartphone om muziek en spraakinstellingen te bedienen zonder uw ogen van de video af te hoeven halen. De ingebouwde hoogwaardige hoofdtelefoon kan naar wens in de juiste positie worden gebracht en is voorzien van een anti-blauw lichtlens en functionaliteiten zoals Siri, muziek pauzeren/spelen, volumeregeling en oproepen beantwoorden.

Fiyapoo Virtual Reality Bril

Beleef onvergetelijke avonturen vanuit het comfort van uw huis met de FIYAPOO Virtual Reality Bril. Voelt u zich een echte surfer terwijl u de rolling waves van de oceaan bekijkt en waant u zich op het strand met de wind die zachtjes over uw gezicht blaast. Deze bril biedt u de perfecte balans tussen onderdompeling en helderheid, waardoor u met onze 3D-vision de beste virtuele realiteit ervaring ervaart bij het bekijken van 360 graden video’s.

Koopgids

Virtual reality brillen zijn het middel waarmee je gezichtszintuig (het belangrijkste zintuig op zintuiglijk gebied) vertaald wordt naar een kunstmatige omgeving die ontworpen is als een videospel of video.
(Foto: dedmityay/ 123rf.com)

Wat zijn virtual reality brillen en welke voordelen bieden ze?

Virtual reality brillen zijn toestellen die ontworpen zijn om de gebruiker van de werkelijkheid naar de virtuele werkelijkheid te brengen via visuele systemen waarmee hij getuige kan zijn van een 360º ontworpen omgeving.

Nu de technologie elke dag vooruitgaat, streven de ontwikkelaars van virtual reality brillen ernaar de gebruiker nog verder te brengen dan spectaculaire graphics en bewegingen, het doel is de speler het gevoel te geven dat hij in het spel zit, alsof hij gewoon een andere avatar is.

Virtual reality brillen kunnen gebruikt worden op PC systemen, videospelletjesconsoles en mobiele telefoons, maar de verschillen tussen beide zijn abominabel, waarbij de PC bril tot nu toe het meest compleet is.

Maar ze kunnen niet alleen gebruikt worden voor videospelletjes, ontwikkelaars voegen steeds meer video’s, films en toepassingen toe aan de virtual reality ervaring en wie weet kan de bril in de toekomst een onmisbaar apparaat worden bij het checken van je sociale netwerken. Best gek, nietwaar?

Voordelen
 • Benadering van niet-gamergebruikers
 • Betere grafische ontwikkeling
 • Maakt verscheidenheid aan spelsoorten mogelijk
 • Sensoren die crashes voorkomen
Nadelen
 • Prijs
 • Nieuw apparaat met veel updates en verbeteringen die nog gemaakt moeten worden
 • Spelcatalogus
 • Afhankelijkheid van specifieke software of ontwikkelaars

Waar moet je op letten?

Denk na over je behoeften en hoe je de virtual reality bril zult gebruiken. Als je videospelletjes gaat spelen met zeer krachtige graphics en je hebt een computer, dan is een PC bril iets voor jou. Zoek je een meer casual ervaring dan is een mobiele telefoon geschikter.

Je computersysteem is essentieel om de bril goed te laten werken, als minimum is NVIDIA GTX of NVIDIA GeForce GTX met minstens 8GB RAM nodig.

Bedenk ook dat de bril een vrij nieuw apparaat is dat afhankelijk is van het gebruik van kabels om te werken, dus je moet je ervan bewust zijn, als je hem opzet en gebruikt.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen virtual reality brillen kunt vergelijken en beoordelen

De belangrijkste factoren om bij een aankoop rekening mee te houden zijn de volgende:

Gebruik en behoefte

Een factor om bij een aankoop rekening mee te houden is het gebruik of de behoefte die je aan een virtual reality bril hebt.

Hetzelfde gebeurt met mobiele telefoonbrillen. Het hangt allemaal af van waar je ze voor gaat gebruiken en wat je bij de hand hebt om ze te laten werken. Natuurlijk is het waarschijnlijk dat je, als je eenmaal in virtual reality bent, de lunchtijd wel doorkomt, maar daar zijn wij niet verantwoordelijk voor.

Compatibiliteit

Als je een willekeurig model gaat kopen, zorg dan dat je de eisen hebt om hem te gebruiken, virtual reality brillen voor de PC hebben specifieke software nodig, en ook stroom in de computer waar ze gebruikt worden, in de console is er alleen PlayStation VR, dus je hebt een PlayStation 4 nodig om ze te bedienen.

Zoek je een bril voor casual gebruik, zoals video’s kijken of genieten van bepaalde toepassingen, kijk dan goed naar de compatibiliteit van besturingssystemen, sommige Samsung VR brillen werken alleen met apparatuur van hetzelfde merk, terwijl andere met de populairste systemen geconfigureerd kunnen worden.

Gaming platforms

Dit is het belangrijkste punt voor wie een virtual reality bril voor de PC wil kopen. De verscheidenheid aan spellen is doorslaggevend voor je beslissing. VR brillen zijn compatibel met een groot aantal spellen op Steam, dus je zou moeten kijken welke spellen je al hebt en in welke je geïnteresseerd bent.

Er zijn ook brillen die exclusief spelaanbod hebben, dus als een van je favoriete spellen exclusief voor een bepaald platform is, kun je beter dat merk VR bril kiezen.

Er zijn verschillende soorten virtual reality brillen, afhankelijk van het platform dat je gebruikt, er zijn er voor PC, console of mobiel.
(Foto: kantver/ 123rf.com)

Toekomst van het gebruik ervan

Waar zullen we terechtkomen? Het liedje gaat, en hetzelfde geldt voor virtual reality brillen. De toekomst van dit product is onzeker omdat er nog veel verbeteringen mogelijk zijn, laten we niet vergeten dat ze pas twee jaar te koop zijn.

Ontwikkelaars zijn nog steeds bezig om niet alleen videospelletjes, maar ook video’s en films plezierig te maken in een 360º omgeving. Kun je je voorstellen dat je naar de bioscoop gaat en in plaats van een scherm je virtual reality bril draagt? Alleen de tijd zal het leren, maar aarzel niet, de mogelijkheden zijn eindeloos!

(Zichtbare foto: Maxim Lupascu/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies