Laatst bijgewerkt: 24-02-2022

Onze selectiecriteria

29Onderzochte producten

56Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

234Verzamelde opmerkingen

Een vlog camera is een videocamera die ontworpen is om gebruikt te worden door mensen die video’s maken om ze op de sociale media te delen. Ze kunnen ook “vlogcamera’s” genoemd worden, of gewoon “videocamera’s”.

Een vlog camera is een soort videocamera die ontworpen is om door vloggers gebruikt te worden. Ze worden ook wel een action cam genoemd, of POV (point-of-view) camera’s. Ze zijn meestal klein en compact, zodat ze gemakkelijk in je zak passen terwijl je bezig bent met wat je de hele dag doet. Ze hebben groothoeklenzen waarmee ze meer kunnen vastleggen dan alleen wat zich vlak voor de lens zelf bevindt; dit maakt ze perfect voor het vastleggen van allerlei dingen, van extreme sporten zoals skateboarden, skiën, surfen enz., maar ook geweldig als je jezelf wilt vastleggen terwijl je door het leven van alledag gaat, zoals door de stad wandelen of thuis met vrienden rondhangen – eigenlijk alles. En het mooiste is? Je hebt helemaal geen speciale vaardigheden nodig, want deze soorten camera’s worden geleverd met hun eigen ingebouwde microfoons, zodat je geen extra apparatuur nodig hebt.
Beste Vlogcamera: Onze selectie

Vlogcamera: Vaak gestelde vragen

Welke soorten vlogcamera’s zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten vlogcamera’s, de eerste is een camera die speciaal voor vloggen gemaakt is. Deze camera’s hebben functies zoals uitklapbare schermen en ingebouwde microfoons om het gemakkelijker te maken jezelf te filmen terwijl je je verplaatst. De tweede soort vlogcamera is er een waarmee je tegelijk kunt filmen en foto’s maken (zoals je telefoon). Dit betekent dat je geen extra toestel bij je hoeft te hebben als je reist of op vakantie gaat – je gebruikt gewoon je telefoon. Deze toestellen hebben echter meestal niet zo’n goede beeld/videokwaliteit, dus als dit belangrijk is, raad ik je aan in plaats daarvan een speciale vloggende camera te kopen.

Een goede vlog camera is er een die je kunt gebruiken om je leven op een leuke en interessante manier vast te leggen. Hij moet gemakkelijk te bedienen zijn, zodat hij niet te veel van je tijd of energie opslokt. En de beste vlog camera’s zijn die met functies als beeldstabilisatie (IS) en autofocus (AF), en met hoogwaardige geluidsopnamemogelijkheden. Hoe geavanceerder deze functies zijn, hoe beter.

Wie moet een vlogcamera gebruiken?

Iedereen die video’s wil maken. Vloggen is een geweldige manier voor iedereen om zijn leven met anderen te delen en online een publiek op te bouwen. Het is ook een goede optie als je meer controle over je videokwaliteit wilt dan wat je met smartphones of point-and-shoot camera’s kunt krijgen, maar niet de volle kracht van DSLR’s of spiegelloze camera’s nodig hebt.

Op basis van welke criteria moet je een vlogcamera kopen?

De beste vlogcamera moet gemakkelijk te gebruiken zijn, lang meegaan met de batterij en het is beter als de camera waterdicht is. Je kunt ook op zoek gaan naar een goed merk dat je garantie op hun producten biedt.

Het gewicht van de Vlog Camera is een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden. Andere belangrijke aspecten zijn het materiaal en de montagekwaliteit.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vlogcamera?

Voordelen

Vlog camera’s zijn meestal klein, licht van gewicht en hebben functies die het gemakkelijk maken om zelf opnamen te maken. Ze hebben ook een ingebouwde microfoon zodat je geen externe microfoon nodig hebt voor een betere geluidskwaliteit. Sommige hebben zelfs mogelijkheden voor wifi of Bluetooth, waarmee je de camera rechtstreeks met je telefoon kunt verbinden zonder kabels ertussen te hebben.

Nadelen

Het grootste nadeel van een vlog camera is dat hij niet zo gemakkelijk te bedienen is als je smartphone. Het kost tijd en oefening om aan de bediening, instellingen en functies van deze camera’s te wennen. En als je niet graag de manuele stand op je telefoon gebruikt, dan wordt dit een nog grotere uitdaging voor je.

Wat voor aanvullende hulpmiddelen zijn nodig om een vlogcamera te gebruiken?

De beste vlogging camera’s zijn die met een ingebouwde microfoon en licht. Een statief is ook nodig om de juiste hoek voor je video’s te krijgen, vooral als je van plan bent wat actiefoto’s te maken of bij weinig licht wilt filmen. Als je nog niet weet hoe je deze hulpmiddelen moet gebruiken, is het beter dat je eerst leert voordat je ze koopt, zodat ze niet verloren gaan als ze niet goed gebruikt worden.

Zijn er alternatieve oplossingen voor Vlog Camera?

Ja, er zijn een paar alternatieve oplossingen voor Vlog Camera. De meeste zijn echter al jaren niet meer bijgewerkt en werken niet goed met moderne besturingssystemen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Sony
  • Actitop
  • AOREGRE

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Vlogcamera in onze review kost ongeveer 30 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 599 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies