Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

55Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

95Verzamelde opmerkingen

Een nieuw avontuur, een reis, spannende momenten met je geliefden of een duikcursus. Deze momenten willen herinnerd worden en daarom hebben we verschillende waterdichte camera’s, buitencamera’s en actiecamera’s onder de loep genomen. Omdat verschillende avonturen en behoeften ook verschillende uitrusting vereisen. Of het nu gaat om stabiliteit, functies of rijgedrag. Want een waterdichte camera is nu meer dan alleen maar waterdicht. In onze grote waterdichte cameratest 2023 hebben we de belangrijkste informatie samengevat om de beslissing wat gemakkelijker te maken.
Belangrijk om te weten

  • Een waterdichte camera is niet zomaar een waterdichte camera. Hij is veel meer een perfecte metgezel voor alledag, dankzij zijn robuustheid en weerstand tegen hitte en kou.
  • Wat de prijs betreft verschillen waterdichte camera’s in functies, mogelijkheden en waterbestendigheid.
  • Voor alle watersporten, zoals duiken, surfen, vissen of snorkelen, is een waterdichte camera onmisbaar. Maar een robuuste en waterdichte camera slaat ook een goed figuur als je gaat wandelen of op excursie bent.

Beste Waterdichte camera: Onze selectie

Het is moeilijk om alle verschillende aanbiedingen bij te houden. We hebben de beste en populairste waterdichte camera’s voor je op een rijtje gezet.

Vmotal Waterdichte Camera

Ontdek de onderwaterwereld met de Vmotal waterdichte camera, speciaal ontworpen voor u die houdt van zwemmen en snorkelen. U hoeft zich geen zorgen te maken over waterschade, want deze camera is waterdicht tot een diepte van 16ft/5m. Leg al uw onvergetelijke avonturen vast met fhd 1080p-video’s met hoge resolutie en 21mp-foto’s, terwijl u geniet van de stabiliteit die de anti-shake functie biedt. Dankzij het 2,8″ grote LCD-scherm kunt u met gemak uw beeldmateriaal bekijken en afspelen.

Kodak Waterdichte Camera

Ontdek de robuuste en waterdichte KODAK-camera die perfect is voor al uw outdoor-avonturen. Met een krachtige 16-megapixel 1/2,3″/6,17 x 4,55 mm CMOS-sensor bent u verzekerd van prachtige, hoogwaardige foto’s. Leg al uw favoriete momenten vast in Full HD-videoformaat en geniet van de mogelijkheid om in te zoomen met 4x optische zoom voor die onvergetelijke details.

Isunfun Waterdichte Camera

De iSunFun waterdichte camera ondersteunt micro SD-kaart tot 128 GB (niet inbegrepen) en wordt geleverd met een Li-ion-batterij, cameratas, gebruikershandleiding, polsband en USB-kabel. Mocht u binnen een jaar na aankoop problemen ondervinden, dan staat ons team voor u klaar om u verder te helpen. Geniet volop van uw onderwateravonturen met de iSunFun waterdichte camera – een onmisbare accessoire voor elke waterliefhebber.

Waterdichte camera’s: koop- en beoordelingscriteria

Er zijn veel verschillende toepassingen en behoeften voor een waterdichte camera. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen. Waterdichte camera’s moeten de beste voor je zijn en aan bepaalde criteria voldoen. We hebben de belangrijkste aankoop- en evaluatiecriteria voor je onder de loep genomen en leggen nu uit wat belangrijk is in de afzonderlijke criteria.

Waterdicht

Natuurlijk willen we geen camera die niet waterdicht is. Daarom is het belangrijk na te gaan of de waterbestendigheid aan je eisen voldoet. De camera’s verschillen in de maximale diepte waarop de camera waterdicht is en de waterdruk kan weerstaan.

Met speciale camera’s voor duiken kun je tot 50 meter diep duiken.

Denk na over waar je de camera voor wilt gebruiken. Als je met de camera wilt duiken, raden we een camera aan die zeer waterbestendig is. Outdoor camera’s en actiecamera’s verschillen sterk in hun waterbestendigheid. De waterbestendigheid begint bij 2 meter, dus is hij perfect om mee te snorkelen, zwemmen, vissen of zelfs als regenbescherming, bijvoorbeeld bij wandelen of klimmen. De waterbescherming varieert van 5-15 meter, afhankelijk van het model.

Bediening en weergave

Bij de verschillende activiteiten moeten we vaak het perfecte moment met één hand vastleggen. Dit vereist een gemakkelijke hantering van de knoppen en de ontspanner. Maar ook voor de bediening om instellingen op de camera te kunnen maken zou geen doctoraat nodig moeten zijn. Een display is een voordeel voor gemakkelijke bediening, in en uit het water. Hoe groter het display, hoe gemakkelijker het te bedienen is. Er moet rekening gehouden worden met de grootte van de knoppen. Knoppen moeten gemakkelijk te bedienen zijn, ook als je handschoenen draagt. Voor speciale wensen bieden sommige leveranciers extra uitrusting aan, zoals selfie sticks of afstandsbedieningen.

Stabiliteit

Bij klimmen of in de handen van kinderen kan de camera soms uit de handen glippen. Daarom is een stabiele en stevige huisvesting belangrijk.

Outdoor en actiecamera’s zijn niet alleen waterdicht, maar ook heel stabiel.

Er zijn verschillen door de afwerking. Een breukvastheid van minstens 2 meter moet in elk geval een gegeven zijn. Voor alle extreme sporters zijn er modellen die een breukbestendigheid tot 20 meter garanderen. Maar bescherming tegen stof en vorst zijn niet oninteressant voor alle wintersporters. Vorstbescherming van -10 graden is niet langer ongewoon voor buitencamera’s.

Geheugen en geheugenkaart

Er is bijna niets vervelender dan een vol geheugen. Sommige camera’s in het hogere prijssegment hebben een zeer groot intern geheugen. Externe geheugenkaarten zijn echter een goede oplossing. Deze zijn al verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, en zijn licht en compact. We raden daarom waterdichte camera’s aan die een vakje hebben voor een externe geheugenkaart. Je kunt er niet alleen schijnbaar eindeloos fotoplezier mee beleven, het is ook heel gemakkelijk over te zetten.

Megapixels en zoom

De vraag naar megapixels is vaak niet eenvoudig. Dit komt omdat de beeldkwaliteit niet alleen afhangt van de megapixels, maar ook van de resolutie, de zoom, het licht en ook van het toestel waarmee de beelden verwerkt worden. In principe zouden we geen camera met minder dan 12 megapixels aanraden. Maar ook hier moet je onderscheid maken tussen de foto’s die je maakt. Voor een bijzonder goede beeldkwaliteit is naast de megapixels ook een voldoende zoom nodig. We raden een drie- of viervoudige zoom aan.

Afhankelijk van je voorkeuren en of je de foto’s naderhand wilt bewerken, zijn de megapixels en de zoom belangrijk en relevant. Hoe hoger, d.w.z. hoe beter, hoe nauwkeuriger en mooier de foto’s achteraf kunnen worden afgedrukt, bijvoorbeeld.

Waterdichte camera’s: veel gestelde vragen en antwoorden

Bij zo’n grote keuze aan camera’s kunnen sommige vragen opkomen. We hebben de belangrijkste vragen bekeken en ze voor je beantwoord.

Voor wie is een waterdichte camera geschikt?

In principe is een waterdichte camera geschikt voor iedereen die graag reist en foto’s maakt. Er zijn verschillen in waterbestendigheid, d.w.z. of en hoe diep de camera ondergedompeld kan worden, of dat hij alleen tegen regen kan. Eenvoudig gezegd is een waterdichte camera een camera die tegen meer bestand is dan andere. Daarom worden ze ook wel buiten- of actiecamera’s genoemd, want ze zijn ook robuuster. Ze zijn ook vaak beschermd tegen vorst, stof en hitte. Nu zou je kunnen zeggen dat deze camera bedoeld is voor wie graag dingen laat vallen. Ja, waarom niet. Tegelijk is de camera voor iedereen die graag onderweg is en zijn camera wil beschermen.

Wasserdichte Kamera

Er zijn veel accessoires speciaal voor actiecamera’s om de camera aan je behoeften aan te passen (Image source: Jakob Owens / Unsplash)

Waterdichte camera’s zijn een ideale metgezel voor allerlei sporten, zoals duiken, vissen, snorkelen of klimmen. Maar een robuuste camera is zeker ook geen slecht idee voor kinderen.

Welke soorten waterdichte camera’s zijn er?

Niet alle camera’s zijn hetzelfde, want elk model en elk type heeft verschillende voordelen en ook nadelen. Soms is het niet gemakkelijk om ze allemaal bij te houden. In de volgende tabel hebben we de verschillende soorten kort en bondig voor je samengevat.
Type Voordelen Nadelen
Actiecamera Kan aan extra apparatuur bevestigd worden en maakt opnamen uit de vrije hand mogelijk, veelzijdig Meestal wat duurder, ingewikkeld in gebruik, erg klein
Buitencamera Gemakkelijk te gebruiken, veelzijdig, komt in verschillende maten bijna te veel keuze door de verschillende functies, afhankelijk van het model
Compacte camera Gemakkelijk te gebruiken, heel klein en compact en daardoor ideaal voor op reis Weinig extra uitrusting
Camera voor kinderen Zeer robuust, zeer gemakkelijk te gebruiken, speelse vormgeving, veel extra functies Tamelijk mindere beeldkwaliteit

Je ziet, er is meer dan alleen “de ene” juiste camera. Maar er zijn camera’s die zich ook aan jou kunnen aanpassen.

Wasserdichte Kamera

Er zijn verschillende camera’s voor verschillende behoeften, en ze verschillen ook in prijs. (Image source: Jakob Owens / Unsplash)

Heeft een waterdichte camera een batterij?

De meeste waterdichte camera’s worden gevoed door een oplaadbare batterij die via een kabel wordt opgeladen. In zeldzame gevallen moet je de batterij uit het apparaat halen om hem op te laden. Sommige camera’s werken nog op batterijen. We hebben vaak waterdichte camera’s voor kinderen gezien die op batterijen werken. Het voordeel van batterijen is dat je snel kunt zien wanneer de batterijen leeg zijn. Vervang ze gewoon en ga verder. Afhankelijk van hoe de camera gebruikt wordt, is de batterij echter vrij snel leeg. Bovendien is het gebruik van batterijen niet erg milieuvriendelijk. We raden daarom een camera met een oplaadbare batterij aan, want die gaat meestal langer mee. Ook hier zijn er verschillen en je moet altijd letten op de door de fabrikant opgegeven levensduur van de batterij. Mocht de batterij ooit stuk gaan, dan bieden sommige fabrikanten reserve-onderdelen aan.

Welke alternatieven zijn er voor een waterdichte camera?

Maar het hoeft niet altijd een nieuwe camera te zijn. Er zijn alternatieven die we je niet willen onthouden.
Type Voordelen Nadelen
Wegwerp analoge camera Meestal vrij goedkoop, verkrijgbaar in plaatselijke drogisterijen, heel gemakkelijk in gebruik Eenmalig gebruik, slechte beeldkwaliteit
Beschermhoezen/doosjes Onbetaalbaar, kopen als je al een camera hebt, ideaal voor in de regen Niet robuust, niet geschikt voor diepere duiken, kan de beeldkwaliteit beïnvloeden

Denk na over wat belangrijk voor je is en beslis dan of je een nieuwe camera wilt, of dat een van de alternatieven beter bij je past.

Conclusie

Een waterdichte camera, outdoor camera of actiecamera, is geschikt voor alle sportliefhebbers, maar ook voor amateurfotografen en avonturiers. Want een waterdichte camera is nu niet alleen waterdicht, maar ook stabiel en gemakkelijk in het gebruik. Er is een geschikte camera voor de meest uiteenlopende sporten. Duiken, vissen, klimmen, snorkelen. Voor de respectieve behoeften kan een fototoestel gekocht worden. Maar waterdichte camera’s hebben ook veel te bieden op het gebied van technologie. Ze hebben veel megapixels, resolutie en beeldschermgrootte. Voor speciale wensen hebben sommige camera’s een WiFi- en/of Bluetooth-functie. Beeldbron: Lishchenko / 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies