Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

25Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Je bent op de juiste plaats om alles te vinden wat je moet weten om de beste aankopen te doen. Bij deze gelegenheid presenteren we je een zeer complete gids om je te helpen de beste beslissing te nemen bij het kopen van je wifi repeater. Lees verder om meer te weten te komen.

Het lijkt misschien ongelooflijk dat het modem van je internet provider niet krachtig genoeg is om alle ruimtes in je huis te bestrijken. Maar als de muren erg dik zijn of het huis erg groot, is het nodig je toevlucht te nemen tot een wifi repeater om in elke hoek van een goede verbinding te kunnen genieten.

We willen dat je de ideale wifi repeater voor je kiest, dus nodigen we je uit om in dit artikel te blijven om al je twijfels weg te nemen. We hopen dat je aan het eind al het gereedschap hebt dat je nodig hebt om de verschillende producten die vandaag op de markt worden aangeboden te vergelijken en te onderscheiden.
Belangrijk om te weten

 • Een wifi repeater is een elektronisch apparaat dat de kracht van je draadloze netwerk in je huis of kantoor versterkt. Het ontvangt een zwak signaal en versterkt het om het te verspreiden naar de hoeken waar de modem niet kan doordringen.
 • Er zijn twee soorten verbindingen beschikbaar op wifi-repeaters: enkele band en dubbele band. Met enkele band kun je verbinding maken met de 2.4 GHz frequentie, terwijl je met dubbele band kunt kiezen tussen de 2.4 of 5 GHz frequentie. We zullen dit onderwerp later meer in detail behandelen.
 • We hebben enkele koopcriteria geselecteerd om je te helpen de beste keuze te maken. Je vindt de beste wifi repeater voor jou na analyse van de ethernet poorten die je nodig hebt, de beveiligingsinstellingen die hij moet hebben of dat je hem voor buiten- of binnengebruik nodig hebt.

Beste wifi repeater: Onze selectie

Deze innovatieve repeater maakt gebruik van dualband-overdracht en biedt u verbluffende snelheden tot wel 1750 Mbit/s (1300 Mbit/s op 5 GHz en 450 Mbit/s op 2,4 GHz), volgens de nieuwste wlan-ac-standaard. U zult onder de indruk zijn van de drie flexibele antennes die een stabieler wifi-signaal en een betere dekking garanderen.

De TP-Link AC1200 RE305 WiFi repeater is compatibel met alle gangbare WLAN-routers en -toegangspunts, waardoor het een uitstekende aanvulling is op uw bestaande netwerkapparatuur. In de verpakking vindt u de AC1200-repeater RE305 en een installatiehandleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands). De installatie is echter eenvoudig en intuïtief, dus u kunt binnen enkele minuten genieten van breedbandconnectiviteit in het hele huis.

Eenvoudige wifi-uitbreiding is slechts één druk op de range extension-knop verwijderd, zodat u zonder zorgen meer bereik kunt toevoegen aan uw netwerk. De bedrijfstemperatuur ligt tussen de 0°C en 40°C, en de bewaartemperatuur varieert van -40°C tot 70°C, waardoor u zeker bent van een betrouwbare en robuuste wifi repeater.

Ontdek de ongeëvenaarde draadloze dekking van de TP-Link WiFi repeater en geniet van een probleemloze internetervaring in elke hoek van uw huis. Dankzij de drie krachtige interne antennes en sterke dual-band signalen breidt u uw draadloze bereik uit naar gebieden die voorheen onmogelijk te bereiken waren. U zult versteld staan van de supersnelle verbindingen met snelheden tot wel 750 Mb/s op de dubbele band (300 Mb/s op 2,4 GHz en 433 Mb/s op 5 GHz).

Koopgids

Het kiezen van een goede wifi repeater is niet zo eenvoudig. Hoewel ze allemaal hetzelfde moeten doen, zijn er verschillende specificaties die je kunt overwegen, afhankelijk van je behoeften. Hier is een gids om je wegwijs te maken.

De beste manier om de dekking van je wifi-netwerk te vergroten is met een repeater. (Foto: nito500 / 123RF)

Wat is een wifi repeater en wat zijn de voordelen ervan?

Een wifi repeater is een elektronisch apparaat dat het wifi-signaal van de modem versterkt. Het helpt om het wifi-signaal naar hoeken te brengen waar de meeste modems alleen niet kunnen komen. Hoewel ze al langer in gebruik zijn, worden ze steeds populairder door de groei van draadloze verbindingen in huizen en kantoren.

Doorgaans werken wifi-repeaters in een omni-directionele manier. Dit betekent dat ze een lichtsignaal ontvangen en het dan versterken en verspreiden. Er zijn echter ook enkele hybride repeaters die het signaal afgeven via de elektrische bedrading van het huis.

Sommige Wi-Fi repeaters bevatten Ethernet poorten om een verscheidenheid aan apparaten met nog hogere snelheden te verbinden. In feite is bekabeld Ethernet, hoe modern draadloos ook lijkt, nog steeds de snelste en meest stabiele manier om een goed internetsignaal te krijgen.

Voordelen
 • Versterkt het wifi-signaal
 • Gemakkelijk op te zetten
 • Onopvallend
 • Goedkoop
 • Verbetert de stabiliteit van het netwerk
Nadelen
 • Ze hebben niet allemaal een Ethernetpoort
 • De signaalsterkte kan variëren
 • Apparaten hebben de neiging heet te worden
 • De materialen waarvan ze gemaakt zijn, zijn vaak niet erg goed

Enkele band of dubbele band – waar moet je op letten

De meeste wifi-modems bieden de mogelijkheid om via twee netwerken verbinding te maken met het internet: 2.4 GHz en 5 GHz. De goedkopere wifi repeaters maken verbinding in enkele band (2.4 GHz), terwijl de meer geavanceerde in dubbele band (2.4 GHz en 5 GHz) verbinding maken.

Enkele band. Dit type repeater herhaalt alleen het 2.4 GHz signaal van de modem. Deze soort verbinding geeft een betere dekking maar zendt gegevens met een trager tempo uit. Door zijn lage frequentie gaat hij door vloeren en muren, waardoor hij handig is om meer hoeken te bereiken.

Dual band. Dual band repeaters zenden zowel op 2.4 GHz als op 5 GHz uit en je kunt kiezen welke je nodig hebt, net als je modem. Het verschil is dat de 5 GHz frequentie sneller is maar minder bereik heeft, zodat het moeilijker is om door vaste voorwerpen heen te gaan om verre ruimten te bestrijken.

Enkele band Dubbele band
Frequenties Alleen 2.4 GHz 2.4 en 5 GHz
Prijs goedkoper Duurder
Snelheid Tot 300 Mbps Tot 3600 Mbps

Wat is de Crossband?

De Crossband is een functie die sommige van de dualband repeaters bevatten en wordt gebruikt om verbinding te maken met de ene frequentie en alleen de andere frequentie te herhalen. Dit betekent dat je verbinding kunt maken met het 2.4 GHz netwerk en het 5 GHz netwerk kunt herhalen, en omgekeerd.

Deze functie is heel handig om maximaal profijt te hebben van de combinatie van de twee frequenties. Met deze instelling kun je je netwerk verder uitwerpen en sneller surfen, wat een snellere en krachtigere verbinding oplevert. We raden je aan deze eigenschap te zoeken in dual band repeaters die je aanspreken.

Dual band repeaters bieden de mogelijkheid om verbinding te maken met zowel 2.4 als 5 GHz netwerken (Foto: Suraphong Surachanchai / 123RF)

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen wifi repeaters kunt vergelijken en beoordelen

Om je te helpen bij het vinden van de beste wifi repeater voor jou, hebben we gekeken naar de belangrijkste koopcriteria waarmee je rekening moet houden. Hieronder geven we ze uitvoerig weer, zodat je, als je klaar bent met lezen, alle hulpmiddelen hebt die je nodig hebt om de beste aankoopbeslissing te nemen

 • Buiten of binnen
 • Netwerk configuratie
 • Veiligheid
 • Ethernet poorten

Indoor of Outdoor

De beslissing om een indoor of outdoor wifi repeater te kopen zal grotendeels afhangen van het bereik dat je je repeater wilt geven. Een repeater voor buiten is duurder, maar als je open gebieden moet bestrijken is het een investering die de moeite waard is.

Binnenshuis. Binnen wifi-repeaters zijn het gemakkelijkst te installeren – je steekt ze gewoon in het licht en stelt ze in. Sommige ontwerpen zijn zo compact dat je ze niet eens opmerkt als ze eenmaal opgesteld staan. Ze zijn de aanbevolen keuze voor de meeste huizen en kantoren.

Outdoor. Deze soorten wifi repeaters zijn handig voor gevallen waarin draadloze netwerken nodig zijn in open ruimten. De installatie is iets ingewikkelder, want er is bedrading nodig. Hij is ideaal voor openbare gebouwen zoals scholen, winkelcentra, tuinen of zelfs parken.

Configuratie naar het netwerk

Voordat je een wifi repeater koopt, is het een goed idee om wat onderzoek te doen naar de configuratie van het model dat je zoekt. Met sommige technologieën kun je je repeater gemakkelijk instellen met een enkele knop en een eenmalige installatie, maar andere hebben een tijdrovender proces.

Push n’connect. Met dit soort technologie kun je je wifi repeater in één stap instellen, zonder enige gebruiksaanwijzing te lezen. Je drukt gewoon op de knop en de automatische WPS configuratie doet de rest. We raden je ten zeerste aan deze functie te zoeken om complicaties te voorkomen.

Handleiding. Dit is de meest klassieke soort installatie en die je aantreft in de goedkoopste wifi repeaters. Hoe je het installeert hangt helemaal van het model af en je moet daarvoor de gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen. We raden je aan om naar handleidingen te zoeken die aanbevelingen geven over hoe je een eenvoudige opzet.

Security

Niets is belangrijker dan onze veiligheid en privacy bij het surfen op het internet. Het is niet de moeite waard wat geld te sparen voor een toestel dat geen serieuze beveiligingsmaatregelen heeft. Je moet altijd voorkomen dat iemand zonder toestemming op je netwerk rondsnuffelt.

De meeste apparaten hebben tegenwoordig heel eenvoudige manieren om wachtwoorden in te stellen en aanvaardbare beveiliging te handhaven. Het is ook mogelijk om gastnetwerken aan te maken om de toegang voor anderen te beperken. We raden je aan de productspecificaties op veiligheidsmaatregelen te controleren voor je het koopt.

Ethernet Poorten

Het is altijd aan te bevelen dat je wifi repeater minstens één Ethernet poort heeft om de snelheid van het browsen op bedrade apparaten te verhogen. Het is echter belangrijk er op te letten welk type Ethernet in de apparatuur zit die je wilt kopen.

Fast Ethernet. Ook wel high-speed Ethernet genoemd, dit is de serie standaarden waarmee gegevens met een snelheid van 100 Mbps (Megabit per seconde) verzonden kunnen worden. Het is de poort die bij de meeste single-band repeaters wordt geleverd en wordt aanbevolen voor bijna alle gewone browsen, zoals video’s kijken of bestanden downloaden.

Gigabit Ethernet. Het wordt ook wel Gigae genoemd en is een uitbreiding van de 802.3z Ethernet standaard. Dit protocol kan de spectaculaire snelheid bereiken van tot 1 Gb per seconde, maar alleen op repeaters met dubbele band. Als je een gevorderde gamer bent, raden we je aan deze bandbreedte voor je spel te gebruiken.

(Zichtbare foto: wavemovies / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies