Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Deze keer willen we je de beste Xbox One controller brengen waarmee je je favoriete spellen op het hoogste niveau kunt spelen. We weten dat videospelletjes spelen op Xbox One of PC vermoeiend kan worden, maar daarom brengen we je de beste modellen die je er nooit slecht uit zullen laten zien.

Wil je je gamestijl opnieuw vormgeven en weet je niet hoe? Misschien is je huidige controller versleten en zoek je een nieuwe, of wil je er gewoon een om op je PC aan te sluiten en comfortabeler te spelen. Hoe dan ook, de Xbox One controller is uiterst nuttig en hier vertellen we je alles wat je erover moet weten.

We vinden het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de producten die je wilt kopen, dus je kunt altijd rekenen op een uitgebreide recensie. Blijf zonder verder oponthoud bij ons om de functies, vormgeving en functionaliteit van de Xbox One controller te ontdekken. Doe met ons mee!
Belangrijk om te weten

 • De Xbox One controller is een apparaat dat gebruikt wordt om zowel een Xbox One als een Windows PC te besturen. Hij wordt vooral gebruikt om videospelletjes te spelen en het belangrijkste voordeel is dat je, omdat hij draadloos is, alleen maar een bluetooth verbinding tot stand hoeft te brengen om van de vrijheid van het spelen van je favoriete videospel te genieten.
 • Er zijn drie soorten Xbox One controllers, die zowel esthetisch als functioneel verschillende kenmerken hebben. Er is de traditionele controller die door Microsoft wordt gemaakt, de speciale editie controller met een thema ter ere van een videospel, en die van externe bedrijven die zich op de videospel-industrie toeleggen.
 • Om de juiste aankoop te doen, is het belangrijk om een paar factoren en criteria in overweging te nemen voor je een Xbox One controller koopt. Daartoe behoren de afstand waarover de draadloze verbinding tot stand kan worden gebracht, de aanpasbaarheid van de controller en de zeldzaamheid van de controller. Als je hiermee rekening houdt, kun je blij zijn met je aankoop.

Beste Xbox One controller: Onze selectie

Microsoft Xbox One Controller

Mis nooit meer een episch moment tijdens het gamen. Leg content zoals screenshots, opnames en meer naadloos vast met de nieuwe deel-knop, en deel deze triomfen met uw vrienden en familieleden. Wacht niet langer en ervaar de kracht van de Microsoft Xbox One controller – de perfecte aanvulling op uw gaming-arsenaal. U zult uw games op een geheel nieuw niveau ervaren en domineren als nooit tevoren.

Microsoft Xbox One Controller

Ontdek de perfecte speelervaring met de Microsoft Xbox One controller, waarmee u tot 8 draadloze controllers tegelijk kunt aansluiten. Hiermee kunt u samen met uw vrienden spelen op Windows 10-pc’s, dankzij de meegeleverde Xbox draadloze adapter. U blijft altijd gericht op uw doel, want deze controller heeft een hybride d-pad en een gestructureerde grip op de triggers, bumpers en de achterkant. Dit zorgt voor een comfortabele en betrouwbare besturing tijdens elke gaming sessie.

Turtle Beach Xbox One Controller

De responsieve besturing zorgt ervoor dat u altijd bovenop uw game blijft. Geniet van de getextureerde triggers en bumpers, de nauwkeurige d-pad met 8 richtingen en de soepele duimstickbewegingen. Officieel gelicentieerd voor Xbox, is de React-R Controller gemaakt om te domineren op Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One en Windows 10- en 11-pc’s. Ervaar nu zelf het verschil van Turtle Beach en til uw spel naar een hoger niveau.

Koopgids

Nu gaan we verder met het uitleggen van de eigenschappen en functies van de Xbox One controller. Dit is zodat je weet welke acties het kan uitvoeren en welke voordelen je van het bezit ervan zult hebben. Bedenk dat een goede controller je ervaring bij het spelen van videospelletjes bevredigend maakt en je optimaal laat presteren.

De Xbox One controller is uiterst handig omdat je er op afstand mee kunt spelen zonder kabels te hoeven gebruiken voor de verbinding. (Foto: Romab Samboskyi / 123rf.com)

Wat is de Xbox One controller?

De Xbox One controller is een apparaat dat gebruikt wordt om commando’s en acties op een computer of console te genereren. Zoals de naam al zegt, bestuurt het alles wat met de functies van het videospel te maken heeft en is het een essentieel onderdeel van de spelervaring. De Xbox One controller is van nature draadloos.

Hij heeft verschillende knoppen en triggers waarmee je gemakkelijker videospelletjes kunt spelen. Deze controller heeft vier hoofdknoppen met de letters ABXY, twee joysticks om naar believen te bewegen, een quad selector, vier triggers op de achterkant en drie knoppen in het midden van de controller: home, opties en de X knop om aan te zetten.

Wat zijn de voordelen van de Xbox One controller?

Het belangrijkste voordeel van een Xbox One controller is het gemak en de vloeiendheid die hij je geeft bij het spelen van spellen. De ergonomische vorm is zo ontworpen dat je handen en vingers niet moe worden, zelfs niet na meer dan acht uur spelen, in tegenstelling tot een computertoetsenbord waar je vingers moe worden.

Een ander voordeel van de Xbox One controller is de multifunctionaliteit door twee verschillende spelplatforms, zoals de Xbox One console maar ook elke PC met geïntegreerde Windows. Dit geeft PC gamers de mogelijkheid om comfortabeler te spelen zonder in te boeten aan de grafische mogelijkheden van hun PC.

Voordelen
 • Multifunctioneel over alle platforms heen
 • Draadloos aan te sluiten op console en PC
 • Meerdere kleuren en speciale edities
 • Opdrachtknoppen aan te passen
Nadelen
 • Onverenigbaarheid met andere ontwikkelaars zoals Sony en Nintendo
 • Prijs
 • Gebruik van wegwerpbatterijen voor gebruik
 • Hoog batterij/stroomverbruik bij het spelen van videospelletjes

Originele, speciale editie en externe controllers – waar moet je op letten?

Eén ding dat van het grootste belang is, is van welke fabrikant de Xbox One controller die je wilt kopen gemaakt is. Zoals te verwachten is, produceren elektronicabedrijven met de dag meer en meer universele voorwerpen die voor één of meer functies gebruikt kunnen worden. In het geval van de Xbox One controller is dit geen uitzondering.

Traditionele Xbox One controllers. Dit zijn de door Microsoft gemaakte controllers, die meestal bij de aankoop van een Xbox One console worden meegeleverd. Ze worden gekenmerkt door basiskleuren als zwart, wit of rood en alle knoppen en triggers zijn vast, wat betekent dat ze niet naar de smaak van de gebruiker kunnen worden aangepast.

Xbox One Slim controllers. Dit zijn Microsofts meest geavanceerde controllers, met een beter draadloos bereik. Deze controllers worden samen met een console verkocht, hoewel je ze ook apart kunt krijgen. Het belangrijkste verschil met traditionele regelaars is de snelheid van de verbinding en de achterkant van de regelaar.

Extern ontwikkelde regelaars. Er zijn ook controllers die ontwikkeld worden door bedrijven die elektronica maken maar niet noodzakelijk tot Microsoft behoren. Deze controllers hebben de neiging completer te zijn en in alle opzichten aan te passen, en kunnen zelfs een betere verbinding met PC’s hebben.

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende Xbox One controller modellen kunt vergelijken en beoordelen

Tot slot leggen we de factoren en criteria uit waarmee je rekening moet houden voor je een Xbox One controller koopt. Het is belangrijk dat je met deze informatie rekening houdt, want ze kan het verschil maken tussen wel of niet tevreden zijn met je aankoop. Onthoud dat de Xbox One controller uiteindelijk aan je behoeften moet voldoen

 • Aanpassing van knoppen en commando’s
 • Draadloze verbindingsafstand
 • Zeldzaamheid van de controller

Knoppen en commando’s aanpassen

De Xbox One controller is vrij flexibel als het gaat om het aanpassen van controllers en knoppen, en je kunt veel voorwerpen vinden waarmee je hem kunt aanpassen. Bij de aanschaf van je controller moet je nagaan welke accessoires hij heeft om hem aan te passen, d.w.z. of hij een verwisselbare behuizing heeft, joysticks, knoppen of dradenkruizen.

Behuizing. Het veranderen van de behuizing van de Xbox One controller is puur voor esthetische doeleinden en zal de prestaties van de controller niet verbeteren of verslechteren. Het omhulsel is het voorste deel van de controller dat dient om de machinerie van de controller te bedekken. Je kunt ze in elke gewenste kleur veranderen en je controller meer persoonlijkheid geven.

Joysticks. Bekend als “thumbsticks” zijn dit de bekende “hefbomen” waarmee je je personages in het spel beweegt. Er zijn spelers die de voorkeur geven aan een hardere joystick en anderen aan een ruwere textuur. Het wisselen van joysticks wordt gebruikt om de speler beter te laten spelen.

Knoppen. De knoppen kunnen ook veranderd worden om je controller aan te passen. Of het nu uit noodzaak is (slijtage) of voor een meer responsieve gameplay, het verwisselen van knoppen is voor veel gamers een gangbare praktijk. Dit helpt je steviger te drukken en er zeker van te zijn dat het spel dat commando registreert.

Kruiskop. Tenslotte kan ook de kruiskop veranderd worden en wel om dezelfde redenen als de joysticks en de knoppen. Er zijn spellen die een veel preciezere beweging vereisen die de joysticks niet aankunnen en dat is waar de kruiskop van belang wordt.

Als je de accessoires niet hebt om de veranderingen aan te brengen, zul je ze apart moeten kopen en dat kan duurder worden. Daarom moet je bij het kopen van een Xbox One controller nagaan of hij ook de onderdelen heeft om hem aan te passen.

Draadloze verbindingsafstand

Evenzo is een superbelangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van je Xbox One controller, hoe ver je een draadloze verbinding tot stand kunt brengen. Zoals eerder gezegd zijn Xbox One controllers draadloos van aard, maar er is een grens aan hoe ver weg ze kunnen werken.

5 tot 6 meter. De controllers die een draadloze verbinding tot 6 meter tot stand brengen zijn de oudste in de Xbox One reeks, het zijn wat we noemen de klassieke controllers. Deze zijn erg handig als je van plan bent te spelen in een kamer waar de TV of monitor dicht bij de spelconsole en de te gebruiken controller staan.

9 tot 10 meter. Deze afstand wordt geboden door de controllers die voor de Xbox One S console gemaakt zijn. Vergroting van de verbindingsafstand maakt de controller responsiever en geeft meer bewegingsvrijheid bij het gamen. Dit is handig als je een grote speelruimte hebt.

15 tot 20 meter. Besturingen die tot op 20 meter afstand werken zijn die, vervaardigd door externe bedrijven die zich toeleggen op innovatie in de videospelletjesindustrie. Je denkt misschien dat 20 meter veel is, maar als je een megascherm aansluit en het als monitor wilt gebruiken, zijn deze controllers erg handig.

De afstand die de controller je kan geven hangt rechtstreeks samen met de plaats waar je hem gaat gebruiken. Voor een middagje thuis gamen heb je bijvoorbeeld niet veel afstand nodig, maar als je een evenement plant met megaschermen of projectoren waarbij je ver weg moet zijn, dan wil je misschien een andere controller.

Zeldzaamheid van de controller

Dit is een factor waar verzamelaars of fans van bepaalde franchises rekening mee moeten houden. Is de zeldzaamheid van mijn controller belangrijk? Natuurlijk is dat zo, zoals je weet zijn er twee soorten controllers in deze afdeling, gewone en speciale editie controllers. Dit laatste kan de prijs exponentieel doen stijgen.

Gemeenschappelijke controles. Dit zijn de eenvoudige, eenkleurige regelaars die je in elke winkel kunt vinden. Deze regelaars zijn niet erg moeilijk te krijgen en de prijs zal er ook niet veel door beïnvloed worden. Ben je een gamer die er niet op uit is dingen te verzamelen, dan is dit type controller iets voor jou.

Special edition controllers. Deze regelaars zijn het die fans en verzamelaars overal zoeken. Het zijn meestal controllers die uitkwamen bij specifieke consoles, gethematiseerd met videospeltitels. Als je overweegt er een aan te schaffen, bedenk dan dat de prijs hoger kan zijn dan die van een gewone Xbox One controller.

(Zichtbare foto: Silvo / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies