Laatst bijgewerkt: 04-10-2021

Onze selectiecriteria

5Onderzochte producten

37Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

127Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle Xbox One stuurwielen voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste Xbox One stuurwiel voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een Xbox One stuurwiel wilt kopen.
Xbox One Stuur

 • Met Xbox One stuurwielen kun je je race-ervaring naar een nieuw niveau tillen. De extra winst in werkelijkheid verhoogt de pretfactor vele malen en doet raceharten sneller kloppen.
 • In principe wordt een onderscheid gemaakt tussen stuurwielen met force feedback en stuurwielen zonder force feedback, waarbij er tussen de twee categorieën aanzienlijke prijsverschillen zijn.
 • Racesturen zonder force feedback zijn bijzonder geschikt voor beginners die eerst een gevoel voor het stuurwiel willen ontwikkelen. Maar ook occasionele bestuurders komen aan hun trekken.

Beste Xbox One Stuur: Onze selectie

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Xbox One stuurwiel

koopt

Wie zou een Xbox One stuurwiel moeten kopen?

Een Xbox One stuurwiel is in principe geschikt voor mensen die fan zijn van racesimulaties, of van racespellen in het algemeen.

Met een Xbox One stuurwiel kun je jezelf in de wereld van een echte autocoureur plaatsen. (Beeldbron: unsplash.com / Jp Valery)

Als je wilt opstijgen naar de Olympus van de autocoureurs, moet je vroeg of laat je toevlucht nemen tot een Xbox One stuurwiel. De wisselwerking tussen remmen, schakelen, sturen en optrekken moet perfect op elkaar afgestemd zijn. De grootste precisie bereik je alleen met een Xbox One stuurwiel, idealiter in combinatie met pedalen. Als je besluit een Xbox One stuurwiel te kopen, is het een voordeel als je eerdere ervaring met gamen hebt. Het coördineren van knoppen, pedalen, hendels, enz. zou anders wel eens wat moeilijk kunnen blijken.

De toename van de werkelijkheid, ook door een geschikte zitplaats, verbetert de spelervaring en de pretfactor neemt enorm toe. https://www.heimkinoheld.de/playseat-test/ Misschien heb je al een stuur voor je PC en weet je er het een en ander van. Maar ook als je nog geen ervaring hebt, kun je nog steeds een stuur aanschaffen, want zoals het spreekwoord zegt: “Het is nooit te laat om iets nieuws te leren”.

Wat zijn de voordelen van een Xbox One

stuurwiel? Om het gevoel van een echte autocoureur zo dicht mogelijk te benaderen, is de aanschaf van een Xbox One stuur onmisbaar. Met je handen aan een stuur en pedalen onder je voeten kom je het dichtst bij een realistische race-ervaring in het comfort van je eigen huis. Een groot voordeel van een spelstuur is de realistische besturing en de grotere precisie. Je kunt stuuruitslag, remmen en optrekken veel preciezer regelen, wat tot betere resultaten leidt. Veel spelwielen hebben force feedback en trillingseffecten. Hiermee kun je direct voelen hoe de auto reageert op je bewegingen en eventuele oneffenheden van het asfalt door middel van een terugslag en verandering in weerstand.

Voor welke spellen is een Xbox One stuurwiel geschikt?

In principe kun je een Xbox One stuurwiel gebruiken voor allerlei racespellen. Vooral voor spellen die de nadruk leggen op realistische simulatie, bijvoorbeeld

 • Formule 1 simulatieserie F1
 • Need for Speed
 • Vuil
 • Gran Turismo®
 • Forza

Hier is het zinvol om een racestuur te kopen. Maar je kunt een stuur ook gebruiken voor andere spellen, zoals Farming Simulator, waar een goedkope versie voldoende is.

Besluit: Welke soorten Xbox One stuurwielen zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een Xbox One stuurwiel wilt aanschaffen, zijn er twee alternatieven waar je uit kunt kiezen

 • Stuurwiel met Force Feedback
 • Stuurwiel zonder Force Feedback

Het voordeel van een Xbox One stuurwiel met force feedback is dat het stuurwiel een terugslag van kracht naar de speler simuleert. Dit geeft de bestuurder een realistische rijervaring bij het nemen van bochten, het raken van hobbels, het rijden door grind of het crashen door sterke trillingen en veranderingen in de stuurweerstand. Het volgende gedeelte is bedoeld om je beslissing te vergemakkelijken.

Wat onderscheidt een Xbox One stuurwiel zonder force feedback en wat zijn de voordelen en nadelen?

Het belangrijkste voordeel van een Xbox One stuurwiel zonder force feedback is de prijs. Het is geschikt voor beginners die eerst met het onderwerp vertrouwd willen raken en een gevoel voor deze manier van spelen willen ontwikkelen.

Voordelen
 • Prijs
 • Perfect voor beginners
Nadelen
 • Geen force feedback
 • Klein stuurbereik

Maar ook ervaren casual gamers moeten niet terugdeinzen voor een aankoop in deze categorie.

Wat onderscheidt een Xbox One stuurwiel met force feedback en wat zijn de voordelen en nadelen?

Voor stuurwielen met force feedback voor de Xbox One moet je iets dieper in de buidel tasten.

Voordelen
 • Force Feedback
 • Groot stuurbereik
Nadelen

Deze stuurwielen scoren vooral punten met hun realiteitsgetrouwheid en zijn een absolute must voor fans van motorsport- en racespellen.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Xbox One stuurwielen te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om een Xbox One stuurwiel te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald Xbox One stuur geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Kracht Feedback
 • Stuurhoek
 • Stuurweerstand
 • Pedalen
 • Bevestiging

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Force Feedback

Om het echte gevoel van een autocoureur zo dicht mogelijk te benaderen, kun je niet zonder een Xbox One stuurwiel met force feedback. Je kunt onderscheid maken tussen twee soorten krachtterugkoppeling. In de eerste en goedkopere variant worden verschillende situaties in het spel alleen via trillingen aan het stuurwiel en dus aan de speler doorgegeven. In de tweede variant, die ook wel “echte” krachtfeedback wordt genoemd, simuleren een of twee motoren in het stuur het effect van kracht op de speler, zoals in een echte autorit.

De stuurweerstand neemt toe, bijvoorbeeld bij scherpe bochten, van de baan rijden, over de stoep rijden of hobbels in het asfalt.

Dit simuleert een omgeving die aanvoelt alsof je echt in een racewagen zit.

Stuurhoek

De stuurhoek is het bereik van hoe ver het Xbox One stuurwiel naar links of rechts gedraaid kan worden. Hoe groter het maximale stuurbereik, hoe preciezer de besturing. Met een maximale stuuruitslag van 180 graden kun je het stuurwiel half naar links of naar rechts draaien. Stuurwielen met een stuurbereik van 360 graden kunnen eenmaal helemaal om hun eigen as gedraaid worden. Bovendien zijn er racewielen die tot 900 graden gedraaid kunnen worden, d.w.z. twee en een halve keer in elke richting, wat de standaard is in bijna alle auto’s.

Stuurweerstand

Comfort speelt een belangrijke rol bij de stuurweerstand. Enerzijds moet hij niet te licht en niet te zwaar zijn. Factoren die tijdens een echte rit invloed hebben op de stuurweerstand zijn bijvoorbeeld de bodemgesteldheid, de snelheid en de bandenspanning.

Daarom is dit ook een belangrijk aankoopcriterium om de rij-ervaring zo realistisch mogelijk te maken. (Image source: 123rf.com / 61601757)

In de meeste gevallen kun je de stuurweerstand handmatig instellen. Bij veel goedkope Xbox One stuurwielen wordt deze personalisatie echter vaak ontzegd.

Pedalen

Als je graag zelf de volledige controle over je auto neemt, spelen de pedalen in racespellen net zo’n belangrijke rol als het stuur zelf. Het belangrijkste is de greep. In kritieke situaties kan de druk op de pedalen erg hoog zijn en moeten ze blijven waar ze zijn. Een ander voordeel van de pedalen is dat je er preciezer mee kunt remmen of gas geven.

Montage

Er zijn in principe twee alternatieven voor de montage van een racestuur. De eenvoudigste en goedkoopste methode is de tafelbevestiging, die in de meeste gevallen al inbegrepen is. Hier wordt het stuurwiel met schroefklemmen of geïntegreerde clips aan de randen van de tafel vastgemaakt. In principe is deze manier van bevestigen ook heel veilig, maar je moet het stuur altijd losschroeven als je wilt spelen en het weer verwijderen als je het niet meer nodig hebt. De perfecte mobiele oplossing is een wielstandaard. Dit is een mobiel montage-apparaat voor het stuur, de pedalen en de versnellingspook. Het voordeel is duidelijk de flexibiliteit. Je hoeft het stuur en de pedalen maar één keer op de Wheel Stand te monteren en hem voor de TV te zetten wanneer je hem nodig hebt.

Wetenswaardigheden over Xbox One stuurwielen

Hoe monteer ik een Xbox One stuurwiel op de juiste manier?

De meeste Xbox One stuurwielen worden geleverd met schroefklemmen om ze aan de tafel te bevestigen. De meer flexibele optie is echter om een extra stuurstandaard te kopen, zodat je niet voor en na elk spel het stuur hoeft te verwijderen. Het is vaak voordelig om een extra slipmat voor de pedalen te kopen. https://www.einrichtungsradar.de/antirutschmatte-test/

Hoe sluit ik een Xbox One stuurwiel correct aan?

Er zijn twee verschillende soorten stuurwielen. Als je een stuurwiel met een kabel hebt, verbind je het eenvoudig met de console via de USB poort op de Xbox One. Voor stuurwielen zonder kabel verbind je je met de console zoals gewoonlijk via draadloze verbinding.

Wat is de beste manier om het stuur van de Xbox One schoon te maken?

Om ervoor te zorgen dat het Xbox One stuur na reiniging blijft werken, moet je er heel voorzichtig mee zijn. Er zit heel wat elektronica in de stuurwielen, dus je moet oppassen dat er geen vloeistof in het binnenwerk komt. Het beste kun je een licht vochtig microvezel of ontsmettingsdoekje nemen en het voorzichtig afvegen.

Een microvezeldoekje kan gebruikt worden om het stuurwiel schoon te maken zonder het te beschadigen. (Beeldbron: pixabay.com / bluebudgie)

Verdere bronnen: Bronnen en interessante links

[1] https://www.logitechg.com/de-at/products/driving/driving-force-racing-wheel.html [2] http://www.thrustmaster.com/de_DE/produkte/kategorie/lenkraeder [3] [4] https://gaming-peripherie.de/kaufberatung-pc-lenkrad-test/ [5] https://gaming-lenkrad.com [6] https://www.gamez.de Beeldbron: 123rf.com / 34862277

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies