Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

18Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Als je een videogame van de volgende generatie zoekt die nog steeds een multimediaal centrum is, dan is de Xbox One de ideale keuze voor jou.

Als opvolger van de Xbox en Xbox 360 kwam de Xbox One op de markt met een krachtigere processor, die in staat is beeld in hoge definitie weer te geven en verschillende verbindingsmogelijkheden biedt met online diensten die zijn grote differentieel zijn.

Microsoft investeerde zwaar in zijn videogame om een complete gebruikerservaring te garanderen. Om het beste model voor je te kiezen en van alle functies te genieten, bekijk je onze bespreking en begrijp je iets beter hoe de Xbox One en zijn verschillende versies in elkaar zitten.
Belangrijk om te weten

  • De Xbox One heeft een interne harde schijf voor het opslaan van digitale media. Er zijn modellen met harde schijven van 500 gigabyte of 1 terabyte.
  • De meeste modellen worden met slechts één controller geleverd, zodat je een tweede controller apart moet kopen.
  • Om online met je vrienden te spelen moet je een abonnementsdienst betalen die Xbox Live Gold heet.

Beste Xbox One: Onze selectie

Koopgids

Als je op zoek bent naar een videogame van de volgende generatie, biedt Microsofts Xbox One een bibliotheek van meer dan 100 gametitels en toegang tot belangrijke streamingdiensten, waardoor het meer is dan een videogame, maar een entertainment hub.

Nu er verschillende versies en verschillende bundels op de markt worden aangeboden, kun je je een beetje verward voelen over welke Xbox One voor jou het beste is om mee te spelen en van te genieten. Bekijk dus onze Koopgids om de nieuwe generatie consoles wat beter te begrijpen.

Imagem pessoas jogando videogame com um controle sem fio de Xbox One

Als je meer zoekt dan een volgende generatie videospelletjes, is de Xbox One een multimedia hub die het hele gezin kan plezieren (Bron: Olichel / Pixabay)

Wat is een Xbox One console?

Ontwikkeld door Microsoft is de Xbox One een console van de volgende generatie, opvolger van de Xbox en Xbox 360 en biedt je toegang tot talloze gametitels in hoge definitie, via fysieke media of digitale media.

Bovendien kun je via je browser, Microsoft Edge, het Internet op en heb je toegang tot streaming diensten als Youtube, Amazon en Spotify of maak je gebruik van toepassingen als Skype. Je kunt ook films in hoge definitie bekijken via je Blu-Ray lezer.

Via de abonnementsdienst Xbox Live Gold kun je genieten van online wedstrijden met je vrienden en krijg je zelfs spellen die aan je galerij worden toegevoegd en gespeeld kunnen worden terwijl je het abonnement hebt, en kortingen in de online winkel van Microsoft.

Wat zijn de verschillende soorten Xbox One die op de markt zijn?

Sinds de lancering in 2013 van het Vette model heeft Microsoft drie andere modellen uitgebracht met verbeteringen in de hardware en in de bediening: de Xbox One Slim, de Xbox One Elite en de nieuwste, de Xbox One X.

Deze veranderingen zijn te merken aan de afmetingen van het apparaat, en aan de inbouw van HD’s met een grotere opslagcapaciteit. Terwijl het eerste model slechts een capaciteit van 500Gb had, hebben de nieuwe modellen harde schijven van 1 terabyte.

Ook de afmetingen zijn veranderd, want de Xbox One S is bijvoorbeeld 40% kleiner dan zijn voorganger. En bij al deze veranderingen is het belangrijk op te merken dat er ook een prijsverschil is tussen de modellen.

Wat is achterwaartse compatibiliteit op de XBox One?

Een groot voordeel van de Xbox One ten opzichte van zijn concurrenten is de achterwaartse compatibiliteit, waarmee je Xbox 360 titels kunt spelen en zelfs sommige spellen van de eerste Xbox die geremasterde versies krijgen.

Of het nu via fysieke of digitale media is, met deze functie kun je de goede tijden die je met oudere spellen beleefde op een moderner platform redden zonder twee keer voor de titel te hoeven betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen tussen de modellen?

De Xbox One biedt verschillende voordelen ten opzichte van sommige van zijn concurrenten, zoals een model met native 4k, dat een betere beeldkwaliteit biedt.

Het is ook een multimedia centrum met toegang tot streaming diensten en het bekijken van films in hoge resolutie met de Blu-Ray speler.

Maar voordat je tot aanschaf overgaat, moet je weten dat er ook enkele nadelen zijn, zoals het feit dat de meeste Xbox 360 randapparatuur niet meer op de Xbox One past, het feit dat je een abonnement moet betalen om online te kunnen spelen, of dat Microsoft de productie van Kinect stopzette en stopte.

Voordelen
  • Het is een multimedia hub met toegang tot streaming diensten en een Blu-Ray speler
  • De Xbox One X kan spellen weergeven in native 4K high definition
  • Zijn systeem van achterwaartse compatibiliteit maakt het mogelijk oude spellen te spelen
Nadelen
  • De meeste oude randapparatuur is niet compatibel met de nieuwe modellen
  • Je moet een abonnement betalen om online te kunnen spelen
  • Microsoft produceert Kinect niet meer

Kan ik mijn Xbox One meenemen?

Ja, je kunt je Xbox One bij je dragen als je hem mee wilt nemen op reis of naar het huis van een vriend. Je vindt op de markt een paar draagkoffers die het je veiliger maken.

Je kunt hem ook meenemen in een rugzak of koffer. Om schokken te voorkomen, wikkel je het videospel in een handdoek of dikke doek, zodat het tijdens het vervoer goed beschermd is.

Aankoopcriteria: Waar moet je op letten voor je een Xbox One koopt?

Zoals je gezien hebt, biedt de Xbox One heel wat mogelijkheden, of je er nu de nieuwste spellen op de markt mee speelt of geniet van een compleet multimedia centrum.

Maar omdat er verschillende versies zijn, is het belangrijk iets meer over het product te weten, zodat je kunt kiezen wat voor jou de beste kosten/baten verhouding is.

Bekijk de bovenstaande items zorgvuldig om iets meer te begrijpen over de onderdelen, de randapparatuur en wat de exclusieve spellen zijn die je met je Xbox One zult kunnen spelen.

Hardware

De hardware is het lichaam van de Xbox One, de fysieke componenten waaruit hij is opgebouwd, zoals de processor, het geheugen, de soort en capaciteit van de interne harde schijf, de stroomvoorziening, enz.

Hoewel de technologie van de eerste Xbox One en de Slim versie bijna gelijk is, biedt hij dezelfde kracht in een veel kleiner formaat en heeft hij al een interne stroomvoorziening, wat helpt bij het ruimtegebruik als je de console op een tafel of plank zet.

De nieuwste modellen bieden nieuwe technologieën, zoals de Xbox One Elite, die een SSHD biedt in plaats van conventionele interne harde schijven, waardoor je sneller kunt menu’en en spellen kunt spelen.

Het grote verschil is echter de Xbox One X, die met hardwaretechnologie in staat is spellen te spelen met een zeer hoge resolutiekwaliteit door een videokaart te hebben die beelden in native 4k kan verwerken, en zo optimaal gebruik maakt van de technologie van nieuwe televisies die op de markt zijn.

Imagem de Xbox One X branco sobre mesa de madeira com televisão de alta definição ao fundo

Vandaag is de Xbox One X degene met de beste grafische hardware die op de markt is (Bron: Jusko / Pixabay)

Kleuren

Je vindt de Xbox One in twee hoofdkleuren: zwart of wit. Sommige modellen bieden slechts één kleur, terwijl andere beide mogelijkheden bieden.

Bovendien is het mogelijk beperkte of aangepaste edities te vinden die zich onderscheiden door schilderijen met het thema van de grote exclusieve spellen van de Xbox One.

Het is een kwestie van persoonlijke smaak, maar het kan een belangrijk criterium voor je keuze zijn.

Bediening

Met behoud van een bedieningsmodel dat erg lijkt op dat van zijn voorganger, de Xbox 360, onderging de nieuwe generatie bediening slechts een paar aanpassingen om hem ergonomisch prettiger in de hand van de speler te maken.

De besturingen zijn draadloos en worden gevoed door twee AA batterijen, maar kunnen ook werken via een USB voedingskabel, die op de console wordt aangesloten.

Ze worden door veel deskundigen in de industrie beschouwd als een van de beste besturingen op de markt, en je vindt de besturingen ook in verschillende kleuren en op maat gemaakt voor ieders smaak.

Bij de meeste aanbiedingen is een besturing inbegrepen. Bekijk deze informatie in de productbeschrijving.

Imagem de controle de Xbox One rosa e azul.

Het is mogelijk aangepaste bedieningselementen te vinden met verschillende kleuren en stijlen (Bron: Silvo / Pixabay)

Kinect

Kinect 2.0 is een evolutie van het eerste model dat samen met de Xbox 360 werd uitgebracht. Het is een bewegingssensor en is voorzien van camera’s, waardoor je kunt genieten van spellen die werken door de beweging van de speler te herkennen.

Je kunt er ook het videospel mee besturen via spraakbesturing, waardoor je het apparaat via eenvoudige commando’s aan en uit kunt zetten, en gemakkelijker door de verschillende functies van het videospel kunt navigeren.

Jammer genoeg stopte Microsoft met de productie van de Kinect in 2018, maar je kunt nog steeds enkele exemplaren op de markt vinden die te koop zijn. Geef je deze functie voorrang, zorg dan dat je het juiste model kiest.

Randapparatuur

Behalve de besturing en Kinect kun je ook andere randapparatuur voor de Xbox One vinden, zoals headsets die rechtstreeks op de controller kunnen worden aangesloten, zodat je tijdens online wedstrijden kunt communiceren.

Je kunt ook andere soorten randapparatuur voor de Xbox One vinden, vooral als het om besturing gaat. Als je van autorijden houdt en een unieke ervaring wilt bij het spelen van een racewedstrijd, zijn er stuurwielen, pedalen en versnellingen te vinden die compatibel zijn met de console.

Bij sommige aanbiedingen kun je ook wat randapparatuur kopen, of zelfs het volgende voorwerp met een grotere korting. Dit kan je wat geld besparen.

Imagem de um volante da Thrustmaster preto para Xbox

Er is veel randapparatuur om je perfomance te verbeteren en het spel zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te brengen. (Bron: Zozz_/ Pixabay)

Abonnementsdiensten

Microsoft biedt twee abonnementsdiensten voor de Xbox One: Xbox Live Gold en Gamepass.
Live Gold: Je kunt online met je vrienden spelen, krijgt tot vier spellen per maand en krijgt speciale kortingen in de online winkel.

Gamepass: Werkt als een spelzoeker, waarbij je een bibliotheek hebt met meer dan 100 titels die je kunt downloaden en spelen terwijl je geniet van de abonnementsperiode.

Beide abonnementen kun je kopen in maand-, kwartaal- of jaarplannen.

Exclusieve spellen

Behalve dat je kunt genieten van honderden titels van de grote ontwikkelaars die op de markt actief zijn, heeft de Xbox One ook enkele exclusieve gamefranchises voor zijn platform.

Tot de bekendste behoren Halo, een first-person shooter spel, de Forza Motosport en Forza Horizon franchises die racespellen zijn voor wie van snelheid houdt en Gears of War, een third-person shooter spel.

(Uitgelichte foto bron: 6669724 / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies