Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

De golf van slimme armbanden wint elke dag aan kracht en de nieuwste uitgave van het Chinese merk Xiaomi was de Mi Band 3, het product dat de toon aangeeft en dat in deze recensie aan je wordt voorgesteld, welkom!

Met een ook hier zeer betaalbare prijs bevalt de Mi Band generatie en heel mensen en wordt hij gebruikt voor het bijhouden van lichaamsbeweging. In deze nieuwe versie won het enkele verbeteringen en heeft het een batterij die tot 20 dagen meegaat.

In deze tekst zullen we alles over dit product vertellen en aan het eind van het lezen zul je een gevormde mening hebben of het de moeite waard is er in te investeren of niet. Laten we gaan?
Belangrijk om te weten

 • De Mi Band 3 wordt aangeprezen als de beste slimme polsband op de markt, dus zodra hij gelanceerd werd was het een bestseller.
 • Het heeft als belangrijkste functies hartbewaking, stappen, slaap en rust, naast het tonen van de tijd en mobiele meldingen.
 • Juist vanwege zijn lage prijs wordt hij door de mensen erg gekozen.

Beste Xiaomi Mi Band 3: Onze selectie

Koopgids

De prijs van de slimme armbanden van de populairste merken kan wie in dit product geïnteresseerd is afschrikken, maar gelukkig zijn er opties voor alle portemonnees en daaronder is de Mi Band 3 van Xiaomi.

De merknaam kan sommigen vreemd in de oren klinken, maar dit is een product dat in de smaak is gevallen bij en veel wie van technologie houdt. Als je geïnteresseerd bent in deze armband, maar je twijfels hebt maak je dan geen zorgen, deze koopgids zal ze allemaal wegnemen, blijf gewoon lezen!

Imagem de homem em academia verificando informações em pulseira mi band.

Voor wie lichamelijke oefeningen doet is deze armband een prima optie om in de gaten te houden. (Bron: kantver / 123RF)

Wat is de Xiaomi Mi Band 3?

Aangewezen als de beste instapmogelijkheid als het om slimme armbanden gaat, wist de Xiaomi Mi Band 3 verbeterd te worden en voegt nu nog meer voordelen toe.

Deze uit China geïmporteerde smartband heeft een 0,78 inch OLED aanraakscherm met een resolutie van 128 × 80 pixels en toont de tijd, het aantal stappen, de weersverwachting en meldingen van oproepen en sms-berichten van de mobiele telefoon.

Hij heeft ook een hartslaglezer, een plastic behuizing die slechts 20 gram weegt, is waterbestendig tot 50 meter en kreeg in deze nieuwste versie een update.

Je kunt er je lichamelijke activiteiten mee volgen via de versnellings-, triaxiale en hartslagsensoren, waarmee je ook je hartslag, slaap- en rusturen kunt kennen.

Een van de grootste hoogtepunten van dit product is de batterij, die volgens de fabrikant tot 20 dagen stand-by meegaat.

Het ontwerp van deze armband is erg minimalistisch, en wordt hij in het zwart verkocht en heeft hij een aanrakingsknop. Het scherm is eenvoudig, en in deze nieuwe versie kan hij tot vier regels tekstmeldingen weergeven, met de mogelijkheid om nog drie schermen op te schuiven.

Een ander differentieel is dat hij via Bluetooth verbinding kan maken met toestellen met een iOs en een Android besturingssysteem, zodat alle smartphones je applicatie kunnen laten downloaden om de meldingen te bekijken.

Wie is Xiaomi?

Xiaomi ontstond in 2010 in China en werd opgericht door vakmensen die gewerkt hebben in bedrijven als Kingsoft, een van de machtigste softwarebedrijven in het land, Google en Motorola.

Het eerste product dat het maakte was MIUI, een op het Android systeem geïnspireerde skin om bovenop Google’s besturingssysteem te gebruiken.

In 2011 maakten ze de Xiaomi Mi1, die de eerste smartphone uit China met dual-core chip was. Het bedrijf ging nieuwe producten lanceren en hun uitbreiding gebeurde in 2014 toen ze Singapore en India bereikten.

Ze maken nu mobiele telefoons, tablets, smartwatches, smartbands, bloeddrukmeters, luchtzuiveraars, stofzuigers, routers, drones, televisies en meer.

De Mi Band 3 trok bij zijn lancering zoveel aandacht dat hij een paar maanden later al meer dan een miljoen verkopen had vergaard.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Xiaomi Mi Band 3?

De Mi Band 3 heeft een aantal verbeteringen gekregen en is volgens deskundigen nog beter geworden.

Dit model heeft een groter scherm met een betere resolutie dan het Mi Band 2 model. Hij is licht, betaalbaar en wordt als waterdicht beschouwd. Met dit product kun je je lichamelijke activiteiten volgen en ook meldingen van je mobiele telefoon ontvangen.

Imagem de pulseira Xiaomi Mi Band 3.

De Mi Band 3 armband is licht van gewicht en betaalbaar. (Bron: dedmityay / 123RF)

Verder kan men niet nalaten de aandacht te vestigen op de batterij die een grote duurzaamheid heeft. Hij heeft echter geen GPS en geen intern geheugen voor muziek en verslagen. Om toegang te krijgen tot de gegevens die het verzamelt, moet dus de Mi App op de mobiele telefoon gedownload worden.

Een ander minpunt is, het scherm van het toestel is klein, wat het previewen van berichten bemoeilijkt, en het scherm is monochromatisch. Gebruikers klagen ook dat je het product van de armband moet halen om het op te laden.

Voordelen
 • Lage prijs
 • Hart-, stappen-, slaap-, rust- en lichamelijke activiteitsmeting
 • Toont meldingen van mobiele telefoons
 • Waterdicht
 • Zeer duurzame batterij
Nadelen
 • Klein scherm
 • Afhankelijk van de mobiele telefoon voor sommige meldingen
 • Monochroom scherm

Wie zijn de Xiaomi Mi Band 3 concurrenten?

Ook al krijgt de Mi Band 3 zoveel complimenten, toch heeft hij enkele concurrenten van merken die producten hebben met prijzen en functies die lijken op die van de Xiaomi.

De Xiaomi Mi Band valt op door de hoge levensduur van de batterij, die in vergelijking met twee van zijn concurrenten tot 13 dagen langer meegaat. Om je de kenmerken van elk van hen te laten zien hebben we de onderstaande tabel opgesteld:

Mi Band 3 HW01 Honor Band 3 HX03
Marca Xiaomi Lenovo Huawei Lenovo
Tela 0,78 inches 0.91 inches 0.87 inch
Resolutie 128 × 80 pixels 128 x 32 pixels 128 x 32 pixels
Functies Hart-, stap-, slaap- en rustbewaking. Toont meldingen van mobiele telefoon Hartslag-, slaap-, afstand-, stappen- en calorieënmonitor. Afstandsbedieningsfunctie voor mobiele telefooncamera en muziek Ondersteuning voor zwemmen, slaap en hartslagmeting. Stappenteller, telefoonmeldingen en wekker Hartslag-, slaap-, sport-, calorie- en afstandsmonitor. Toont meldingen van oproepen, herinneringen, berichten en alarmen.
Trilt voor meldingen
Levensduur van de batterij Tot 20 dagen Tot 7 dagen Tot 30 dagen Tot 7 dagen

Koopcriteria: Factoren die je moet overwegen voor je je Xiaomi Mi Band 3

aanschaft De Xiaomi Mi Band 3 armband is een investering waar mensen over de hele wereld blij mee zijn, maar het is belangrijk een aantal factoren in overweging te nemen voor je dit product aanschaft, om er later geen spijt van te krijgen. Om je bij dit beslissingsproces te helpen scheiden we hieronder wat ze zijn, check:

 • Originaliteit
 • Doel
 • Accessoires

Originaliteit

Producten die succes hebben worden meestal gekopieerd, niet alleen door andere merken, maar ook door mensen die gespecialiseerd zijn in het maken van replica’s.

Met de Xiaomi Mi Band 3 was het niet anders. Het is mogelijk op internet producten te vinden die Mi Band 3 heten met een prijs die ver onder normaal ligt en waarvan je, als je goed oplet, merkt dat het een kopie is.

Behalve dat dit een misdaad is, geef je je geld aan iets dat misschien niet biedt wat je verwacht.

Na imagem vários triângulos com a mensagem “Fraud Alert”.

Let goed op voordat je de armband koopt om niet bedrogen uit te komen. (Bron: geralt / Pixabay)

Doel

Wat verwacht je van het product? Belangrijk om hierover na te denken om niet teleurgesteld te worden. De Xiaomi Mi Band 3 is een product dat veel mensen mooi vinden, maar vooral voor zijn prijs heeft het enkele beperkingen die je moet analyseren.

Als je een atleet bent, traint voor wedstrijden en dergelijke, zal het hoogstwaarschijnlijk niet effectief zijn om je activiteiten te volgen, omdat dit geen professioneel product is.

Daarom is dit een factor die je zorgvuldig moet analyseren. Als je een beter controle-apparaat zoekt om te controleren, vooral voor hardlopen, kun je beter een hardloophorloge kopen.

Ga dus na of de positieve punten van het product je bevallen en of de nadelen geen verschil zullen maken in je dagelijks leven.

Accessoires

Bij het bekijken van de aanbiedingen op verschillende winkelplaatsen kunnen sommige extra accessoires bevatten, andere alleen het product zelf.

Imagem de mulher com pulseira Xiaomi Mi Band 3 da cor roxa.

Er zijn verschillende accessoires voor je Xiaomi Mi Band 3, zoals gekleurde polsbandjes en folie. (Bron: Kaspars Grinvalds / 123RF)

Ga na of de aanbieding die je vond beschermfolie en een extra armband biedt, wat twee heel interessante accessoires zijn en het aanbod een groot kostenvoordeel kunnen geven.

Geef voorrang aan aanbiedingen die een korting bieden om een ander compatibel product te nemen of zelfs de accessoires als bonus leveren.

(Uitgelichte afbeelding bron: ocskaymark / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies